Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10

Çmime të larta të ndërtimeve në Tiranë

Nje dite ne nje gazete pashe cmimet e miratuar te ndertimit (nga i famshmi Enti i Banesave) dhe ajo qe me beri shume pershtypje ishte cmimi shume i larte i ndertimeve ne Tirane ne krahasim po themi Durresin, pa folur per qytetet e tjera.
    Keshtu ne Tirane ky cmim isht rreth 100 mije leke/m², ndersa ne Durres rreth 60 mije/m².

Si shpjegohet kjo? Cfare ka te vecante ndertimi ne Tirane nga ndertimi ne Durres apo ne qytete si Vlora, Shkodra apo Korca?

Me 100 mije leke/m² mund te ndertosh ne cdo qytet europian, por duhen patur parasysh se cfare niveli page ka ne keto vende, cfare nivel e taksave, cfare kontrolli dhe rregulli ne ndertime, etj.

A eshte kjo nje kosto reale apo eshte nje kosto e percaktuar nga ndonje trust qe drejton cmiet e materialeve ndertimore dhe cmimet e ndertimeve ne pergjithesi?

E bisedova kete fakt me disa kolege te punes dhe ato me thane se kjo nuk eshte kosto reale, por nje kosto e diktuar nga ata qe kontrollojne tregun e ndertimeve.
    Eshte e pamundur qe me cmimet e materialeve te ndertimit ne rajon, me nivelin mesatar te pagave, me sistemin e taksave qe ka vendi, qe te kete nje kosto kaq te larte.

Ne shumicen e shteteve kryeqyteti eshte nje qytet me rendesi te vecante prandaj quhet i tille.
    Problemi ne Shqiperi eshte se ky fenomen po theksohet cdo vit e me shume duke e centralizuar ekonomine e duke e bere prone te kryeqytetit
    Kjo sjell orjentimin e bisnesit te ri dhe e fuqise punetore e intelektuale vetem drejt Tiranes.
    Duke pasur nje dyndje te tille popullsie drejt Tiranes do te kemi nje kerkese te larte per strehim.
    Keshtu shohim te vendosen keto cmime te larta dhe absurde ne lidhje me banesat

Realisht jam kategorikisht kunder kesaj politike shume te gabuar .
    Frytet e saj shihen kudo Tirana e mbipopulluar, probleme sociale, nje smog i papare qe me lane shume pershtypje kur isha heren e fundit .
    E cfare vlere kane keto apartamente ????!!!!!
    Nese politika e shemtuar shqiptare do ti kishte kushtuar me shume rendeso ketij problemi dhe faktit se ne Shqiperi ndertohet ku te duash e si te duash pa zbatuar asnje plan rregullues jemi ketu ku jemi sot.
    Mendoj se nese qyteteve te tjera do tu jepej me shume rendesi ne planin ekonomik, kulturor,arsimor etj etj nuk do te arrimin ketu
    Shqiperia=Tirana.
    E pastaj rilindin probleme si ky i Vorio Epirit kohet e fundit

Nese dikush merret me ndertime a do te kishte mundesi te na sillte disa tregues te pagave dhe te mesatares se cmimeve te materialeve te ndertimit ne Tirane?

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=71801

lol..

Mendoj se cmimi vihet nga "kerkesa e tepruar"

Shum nga shqiptaret pretendojne te jetojne ne Tirane sepse pasi kane vazhduar studimet ne Tirane, mundet te kene gjetur ose do gjejne nje pune te mire, detyrohen keshtu te mos kthehen ne vendlindje por te blejne shpi ne tirane.. Plus qe nga kushtet e ambientit e shum te tjera me te mira kushtet jane ne Tirane. Pra kerkesa per blerjen e shpive nuk bie kshu qe oferat rritet.. do te ta paraqis me nje skeme me vone..

Te pergezoj per temen..
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Ineda Maska e Ina_19
    Anëtarësuar
    06-10-2005
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    68
    Po mua me duket lire apo jo?? 100.000 leke = $100 apo e keni fjalen per te reja? Se jemi bere lemsh me keto leket tone...nese eshte me te reja kostoja qeka me e larte se ne amerike. Bye nga Ineda
    Gjithcka e bej per vete...

Larguar Maska e Gerrard
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Anfield Road
    Postime
    1,603
    Ina_19 ehhhh beje vleren e shpise te barabarte me ate te NYC lool. 1500$ m² dhe te duket lire Hehehehehehe. Ritja e kerkeses per shtepi po ritet dita dites ne Tirane, pasi te gjitheve qe jetojne ne rrethe i duket nje mundesi per te ardhmen e femijeve Tirana. Ka mundesi punesimi me te medha se ne rrethe, mundesi studimi me te larte. Une pasi jetoj ne TR nuk me ben ndonje pershtypje te madhe u mesuam me shpenzimet ditore dhe ato mujore. Tirana me duket nje vend luksi per ata qe kan mundesi ta jetojne per pjesen dermuese nuk mund te flas. Metropoli i Shqiperis dhe i krijimit te mundesis ngelet Tirana.

Kalofshi Mire

T-B
    Liverpool is now where it belongs
    The cry was no surrender,
    We'll fight for the boys in red,
    We'll fight, we'll fight for Liverpool,
    The team that Shankly bred.
    We'll fight for Alun Evans,
    We'll fight for Ian St.John,
    The pride of division one - two- three - four
    Listen to the Kopites roar

LIVERPOOL - LIVERPOOL - LIVERPOOL

Eshte pikerish kjo me te cilen une nuk jam dakort.Ketu te mos keq kuptohemi, kam pasur mundesine te jetoj ne Tirane dhe kam kujtime shume te mira por ky centralizim ekonomik ne planin gjegrafik mund te evitohet.
    Per momentin jetoj ne qytet te Italise Qendrore dhe nuk e shoh te domosdoshme te jetoj ne Rome psh.

Dua qe dhe kjo te ndodhe dhe aty ne vendin tone pasi ka shume qytete te tjera me potencial si psh Fieri, Durresi, Shkodra, Vlora etj etj ne te cilet mund te behet dicka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga andiOS : 02-05-2007 më 18:47

Larguar Maska e Gerrard
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Anfield Road
    Postime
    1,603
    Andi: As une nuk pajtohem me kete politike, qe te bejme kryeqytetin dhe te harojme rrethet. C'do gje duhet te eci gradualisht, dhe te ndihmohet ne zhvillimin e qyteteve te tjera. Po ka ardhur koha ku te gjith vendet po punojne per ndertimin e Tiranes, dhe kjo me duket nje ide e gabuar. Zhvillimi i vendit behet gradual jo te marim vetem kryeqytetin dhe te harrojme vendet e tjera. Si psh Shkodra deri para 16 vjeteve ishte nje nga vendet me te mira dhe me nje infrastruktur qe mund te konkuronte ne Europ. Sot eshte harruar gjith ai vend i traditave dhe kulturave te ndryshme. Kapim Korcen ku deri para pak vitesh quhej Parisi i Ballkanit nga pastertia dhe rregulli sot e kan harruar dhe duan ti prishin gjith ato vlera kulturore. Duke bere ndertime te kota larte e poshte.

Me vjen keq qe mendohet vetem per zhvillimin e Tiranes dhe len vendet e tjera ne meshire te fatit. Duhet ndjekur nje politike e njejte per te gjithe vendin dhe zhvillimin gradual.

Kalofshi Mire

T-B
    Liverpool is now where it belongs
    The cry was no surrender,
    We'll fight for the boys in red,
    The team that Shankly bred.
    We'll fight for Alun Evans,
    We'll fight for Ian St.John,
    The pride of division one - two- three - four
    Listen to the Kopites roar

LIVERPOOL - LIVERPOOL - LIVERPOOL

Kjo teme nisi per sa i perket cmimeve te apartamenteve ne Tirane dhe un ftoj te gjithe forumistat qe te vazhdojme ket debat por jam i mendimit te diskutojme dhe disa pika jo shume te dukshme ne plan te pare.
    Ne Tirane e ne qytet e kryesore ndertohet gjithe andej kam dy pyetje :
    1 Sa zbatohen rregullat e sigurise ne keto ndertime te reja, dhe sa aktive jane entet e kontrollit dhe policia ndertimore ne ket drejtim
    2 Sa keto ndertime plotesojne kushtet e perdorimit te energjive alternative dhe sa ato jane ne harmoni me ekosistemin. Pra keto firma ndertuese sa rendesi i kushtojne termoizolimit dhe faktit qe krahas energjise elektrike qe banalisht perdoret egezistojne menyra te tjera dhe me ekonomike.
    Ftoj te gjithe ata qe kane eksperience dhe ide ne kete drejtim te bisedojme sepse ketu kemi nje nderthurje problemesh qe ne fund te fundit jane e ardhmja.
    Pra nese me duhet te paguaj nje apartament ku cmimet rriten cdo dite cfare me ofrohet per ate qe une paguaj ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga andiOS : 03-05-2007 më 04:41

Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=71801

lol..

Mendoj se cmimi vihet nga "kerkesa e tepruar"

Shum nga shqiptaret pretendojne te jetojne ne Tirane sepse pasi kane vazhduar studimet ne Tirane, mundet te kene gjetur ose do gjejne nje pune te mire, detyrohen keshtu te mos kthehen ne vendlindje por te blejne shpi ne tirane.. Plus qe nga kushtet e ambientit e shum te tjera me te mira kushtet jane ne Tirane. Pra kerkesa per blerjen e shpive nuk bie kshu qe oferat rritet.. do te ta paraqis me nje skeme me vone..

Te pergezoj per temen..
    Mos e ngaterro cmimin e ndertimit me ate te shitjes.
    Kostoja e ndertimit nuk ka te beje me shitjen. Ajo ka kater tregues baze, permes te cilave del kostoja e plote e ndertimit.
    Kam nevoje per disa tregues qe t'ju tregoja se sa duhet te jete ne fakt kostoja mesatare e ndertimit ne Tirane.
    Ne kryeqytetin e Evropes p.sh. kostoja e ndertimit te nje m² apartament eshte rreth 900 €, ndersa kostoja e ndertimit te nje m² shtepi banimi eshte 1100 €.
    Mendo se ne kete kosto futet dhe instalimi i plote i ngrohjes dhe sa e sa taksa, per me teper qe paga mesatare eshte rreth 30€/ora.

Tema të Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  3. Libra te rinj
    Nga dodoni në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 11-01-2012, 21:14
  4. Kishat, Famullite dhe Misionet... ne Shqiperi, Kosove etj.
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 11-04-2006, 18:11
  5. Kishat dhe Misionet e Veprimit Katolik ne Shqiperi
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •