Nuk mendoj se ka me shume i krishtere apo me pak, por a e beson Biblen te vertete apo jo dhe Kisha Katolike me disa deklarata te pamatura nuk eshte duke vepruar mire. Mua me vjen keq prej katolikeve te forumit dhe nuk e kam qellimin t'i fyej apo t'i bej te ndihen keq por per mua me shume ka rendesi Bibla sesa cfare thote Kisha Katolike.
Muhamedi kurre nuk tha se Bibla ka ndryshuar, madje myslimanet e pare e kane konsideruar Biblen si fjale te Zotit dhe
te pandryshuar, perderisa nje kalif 400 vite pas Muhamedit ka thene se Bibla eshte ndryshuar, edhepse ne percaktimin tim kjo nuk ka luajtur edhe shume rol te madh sepse une e di se fjala e Zotit nuk mund te ndryshohet sipas qejfit te dikujt. Pastaj edhe mohimi i kryqezimit te Jezu Krishtit (Mesihut) ka ardhur vetem si pasoje e nje sekti 'te krishtere' ne Meke qe i kishte thene Muhamedit se Jezusi nuk eshte kryqezuar. Kusheriri i Muhamedit ishte anetar i atij sekti, qe edhe Marine e kishin futur ne Trini dhe ekziston edhe nje ajet Kuranor per kete qe ne nje postim timin e kam potencuar. Kushdo qe thote se Bibla ka ndryshuar genjen shume rende. Edhe renditja e Kuranit te sotshem nuk eshte e rregullt sic ka qene ne fillim. Sot Suret e Kuranit jane te renditura parregull, te gjitha te perziera (data nuk ka rendesi hiq sipas renditesit-renditesve te Kuranit), por ne fillim nuk ka qene ashtu. P.sh. sureja 108 (Al-Kafirun) 'e shpallur' krejt ne fillim, sot gati pothuajse eshte ne fund te Kuranit. Pastaj mungojne sure te tera, qe kalifet e ndryshem cka kane deshiru kane bere me to.
http://answering-islam.org/Quran/index.html
Po pse Uthmani i ka shkatrruar kopjet tjera te Kuranit dhe nje kalif tjeter i kishte vrare te gjithe ata qe e dinin Kuranin permendesh (hafizet) sepse verzioni i tyre nuk pershtatej me verzionin e tij? Kisha dashur qe ndonje mysliman qe e njeh historine e Kuranit te m'i pergjigjet ketyre pyetjeve.
Paqja me ju.
Krijoni Kontakt