Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 84
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Alko71 e di fort mire prejardhjen e asaj shprehje , por shkrimi im ishte vetem pergjigje ironike ndaj postimit te ish muslimanit me te famshme qe sot mundohet te behet ma katolik se papa , dmth mesia4ever .
    Perndrshe varianti cifut i fjales "Selamun Alejkum " eshte " Shalom Alekem" .
    Po nga ndonje here del dikush e te ben te folish ne menyre ironike .

Falemenderit per postimin Allahu te bekofte vlla dhe po ashtu Allahu i bekofte edhe te gjithe lexuesit e tjere .

Me respekt Gostivari_usa
    Nuk mendoj se ka me shume i krishtere apo me pak, por a e beson Biblen te vertete apo jo dhe Kisha Katolike me disa deklarata te pamatura nuk eshte duke vepruar mire. Mua me vjen keq prej katolikeve te forumit dhe nuk e kam qellimin t'i fyej apo t'i bej te ndihen keq por per mua me shume ka rendesi Bibla sesa cfare thote Kisha Katolike.

Muhamedi kurre nuk tha se Bibla ka ndryshuar, madje myslimanet e pare e kane konsideruar Biblen si fjale te Zotit dhe te pandryshuar, perderisa nje kalif 400 vite pas Muhamedit ka thene se Bibla eshte ndryshuar, edhepse ne percaktimin tim kjo nuk ka luajtur edhe shume rol te madh sepse une e di se fjala e Zotit nuk mund te ndryshohet sipas qejfit te dikujt. Pastaj edhe mohimi i kryqezimit te Jezu Krishtit (Mesihut) ka ardhur vetem si pasoje e nje sekti 'te krishtere' ne Meke qe i kishte thene Muhamedit se Jezusi nuk eshte kryqezuar. Kusheriri i Muhamedit ishte anetar i atij sekti, qe edhe Marine e kishin futur ne Trini dhe ekziston edhe nje ajet Kuranor per kete qe ne nje postim timin e kam potencuar. Kushdo qe thote se Bibla ka ndryshuar genjen shume rende. Edhe renditja e Kuranit te sotshem nuk eshte e rregullt sic ka qene ne fillim. Sot Suret e Kuranit jane te renditura parregull, te gjitha te perziera (data nuk ka rendesi hiq sipas renditesit-renditesve te Kuranit), por ne fillim nuk ka qene ashtu. P.sh. sureja 108 (Al-Kafirun) 'e shpallur' krejt ne fillim, sot gati pothuajse eshte ne fund te Kuranit. Pastaj mungojne sure te tera, qe kalifet e ndryshem cka kane deshiru kane bere me to.

http://answering-islam.org/Quran/index.html

Po pse Uthmani i ka shkatrruar kopjet tjera te Kuranit dhe nje kalif tjeter i kishte vrare te gjithe ata qe e dinin Kuranin permendesh (hafizet) sepse verzioni i tyre nuk pershtatej me verzionin e tij? Kisha dashur qe ndonje mysliman qe e njeh historine e Kuranit te m'i pergjigjet ketyre pyetjeve.

Paqja me ju.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga celyy
    aa Hipokrita be , deri dje fyenin Turkun e bla bla tu honger "molla" tani Turqit dalin martir hahahaha sa me qeshet me ju o Hipokrita o 10 ftyrsha.
    Pse nuk e thoni haptazi ju mesia4ever dhe Matrix - e urrejm Islamin dhe muslimanet, pse me shitni politik rusi ketu?
    Pranojeni ashtu sikur un qe e pranova se ju urrej deri ne fund .
    Me qe ra fjala ai "un" jam ILyrium

Marre duhet me ju ardh...
    Asnjehere une nuk kam fyer turqit dhe une nuk i urrej asnje komb, ne lagjen time ka shume turq qe jane fqinje shume te mire. Tek fjalori im fjala 'urrejtje' nuk ze vend, e kam fshire. Po une nuk kam faj qe disa shqiptare qe jane atdhetare i shajne turqit qe ia kane vrare te paret e tyre, ia kane shkatrruar atdheun e tyre. A jam une fajtor per kete tani. Une nuk e urrej Islamin, ndoshta mund te jem paksa kritik, e aq me pak nuk urrej myslimanet, nuk kam aresye t'i urrej sepse Jezusi tha t'i duam te gjithe pa dallim, edhepse une ndoshta vuaj ne rrethin tim per shkak te besimi tim, por ate vuajtje e kthej ne dashuri. Mua p.sh. mund te mos me pelqeje katolicizmi, por kjo nuk do te thote se une urrej katoliket. Lexoni ju veb faqet islame sot, do te gjesh aty urrejtje ndaj te krishtereve, por prej jush askush nuk proteston kunder kesaj. Aty thuhet qe shejtani manipulon me te krishteret dhe lloj lloj urrejtje tjeter, por asnje nga ju nuk e potencon kete. Kjo per ju quhet bekim, por une nuk e quaj kete bekim. Andaj nuk cuditem edhe shume kur behen keso krimesh ndaj te krishtereve sikur vrasja qyqare ndaj tre te krishtereve ne turqi, sepse pas asaj urrejtje mund te pritet kjo.

Ti Ilirium je i mbushur me urrejtje edhe e kam pare ne postimet e tua te meparshme se ke urrejtje ndaj te krishtereve por lus Zotin te ta hape zemren tende dhe ta kuptosh se nuk ke kurrfare perfitimi nga urrejtja.

Perendia ju bekofte.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Injoranca shtohet nga mosdija !!!! Fundja une vetem te thash pergjigje moter okey .Ti me pyete pse perdor thojzat per disa vellezer shqiptar ?!! Dhe une u tregoa i sinqerte duke te dhene pergjigje se thojzat i perdor per shkak se ka ketu disa qe perkrahin JANULLAMUTIN - krye agjentin grek qe eshte udheheqe i kishes autoqefale shqiptare . Te gjithe personat qe perkrahin kete virus , nuk kane erkrahjen time !!!
    Pa marre parasysh , une jam musliman , dhe nuk me takon te perzihet tek punet kishtare , po nga ana tjeter jam shqiptar dhe ketu kam te drejten te kritikoj ata shqiptar qe permbajne agjenturen greke .
    Shum me i kenaqur do te kisha qene sikur ti te kishe qene udheheqese e KOASH-it ose kush do qofte tjeter , por me kusht se ne venet e tij te rrjedhi gjak SHQIPTARI - e jo BOZE GREKU !!!

Me resperk Gostivari_usa
    P.S.
    " Per mua Greket jane njerez te k te cilet nuk rrjedh gjak , por boze !!!!"
    Po ti Gostivari_usa nuk ngurron t'i quash shqiptaret ortodokse grek e serbe por nese juve dikush u thote turq apo arabe ju menjehere protestoni dhe me te drejte e beni kete. Duhet respekt per secilin sepse me urrejtje nuk zgjidhet gje. Mos predikoni urrejtje ndaj 20% te shqiptareve qe jane ortodokse sepse ata jane nje pjese e madhe dhe shume e cmuar e popullit shqiptar. Per Janatullosin ka edhe prifterinje ortodokse shqiptare qe nuk e perkrahin qendrimin e tij ne poziten e tanishme dhe une e kam pare nje here nje emision enkas ne KTV per kete. Por vet Sali Berisha (mysliman) e ka pru Janatullosin ne Shqiperi a kane tani krejt shqiptaret myslimane faj per kete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever
    Po ti Gostivari_usa nuk ngurron t'i quash shqiptaret ortodokse grek e serbe por nese juve dikush u thote turq apo arabe ju menjehere protestoni dhe me te drejte e beni kete. Duhet respekt per secilin sepse me urrejtje nuk zgjidhet gje. Mos predikoni urrejtje ndaj 20% te shqiptareve qe jane ortodokse sepse ata jane nje pjese e madhe dhe shume e cmuar e popullit shqiptar. Per Janatullosin ka edhe prifterinje ortodokse shqiptare qe nuk e perkrahin qendrimin e tij ne poziten e tanishme dhe une e kam pare nje here nje emision enkas ne KTV per kete. Por vet Sali Berisha (mysliman) e ka pru Janatullosin ne Shqiperi a kane tani krejt shqiptaret myslimane faj per kete.

Nese Sala e ka prue pse ju e keni pranue

Ju e beni sikur :

JA 10 MILION $ PRA KUSH ISHTE JONORMAL TI REFUZONTE NE ATE KOHE.
    PRA JU KENI KUJTUAR SE ANASTASI PAS KUMUNIZMIT DO JU BJER ZOTIN DHE TE MIRAT E BOTES.
    POR NUK I KENI VERIFIKUR ATO, SE KAN QENE FALCO PRA PAVLEFT, SI E SHIFNI SOT QE ESHTE REALE.
    ANASTASI ESHTE FALCO I ZOTIT DHE I MIRES,TE PAKTEN PER NE SHQIPTARET.
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Okey mesia4ever qe nuk di as shqip !!! Ti a kupton se cfar te shkruaj une ose jo ?!! Valle a ke nevoje te te sjelli ketu nje profesor te gjuhes dhe letersise shqipe qe te ti sqaroj gjerat me mire .
    Une nuk te bej grek as serb e as bullgar .Ti je ai qe ben veten te tille duke perkrahur KRYEMUTIN ME EMRIN JANULLATOS !!!
    Nga ana tjeter udheheqesit e meshihat Islamik ne trojet shqiptare jane shqiptar nuk jane as turq arab , as pakistanez .Por e perseris jane shqiptar !!!
    Ndesa kisha ortodokse udheheqesin e ka kryeagjant grek qe qellimi i etem i tij ne shqiptari eshte helenizimi i shqiptareve permes influences kihtare .
    Dhe ju shqiptare ne thojza , me gjak te prishur perkhani kete pis . Gostivari_usa ju betohet se nuk ka asgje kunder shqiptareve ortodoks , katolik , budist , nuk me intereson fare se cfar besoni !!!
    Krejt cfar me intereson mua eshte se nuk dua te shikoj shqiptare qe bien pre e ndikimit fetar dhe perkrahin agjanta qe punojne kunder interesavve tona .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 25-04-2007 më 16:10

i çrregjistrruar Maska e madmen
    Anëtarësuar
    09-08-2005
    Vendndodhja
    kur ta mesoni ma thoni dhe mua
    Postime
    25
    Puna e therjes se te krishtereve ne Turqi eshte tjeter njoll e keqe per Turqine qe ndoshta dalengadal po merr rrugen e Republikes se Iranit me rendesine qe feja islamike po merr ne politike.
    Lajmet e tregojn qarte se vrasja e misionereve te krishtere u be nga turq ekstremista neonacionalista myslimane qe ne komentet e tyre e kane pranuar se i bene keto vrasje makabre ne emer te fese se tyre dhe gjoja per te mbrojt islamin.
    Sido me e komentu keto vrasje barbare, eshte e qarte se presioni dhe dhuna kunder te krishtereve ne Turqi po shkon pak nga pak drejt rritjes.
    te krishteret ne turqi nuk u vrane gjat kohes se perandoris osmane atehere kur i kishin te gjitha mundesite dhe kjo se feja islame i toleron besimet e tjera. prove per kete mund te jap jo vetem nje numer te madh kishash qe jane te pa prekura ne turqi po dhe vete faktin qe ne turqi jetojne rreth 5 miljon armene me besim ortodoks. vrasja e priftit, e gazetarit armen dhe tani e misionereve jane lojra qe behen per te destabilizuar gjendjen e brendshme ne turqi dhe kshu mos ja vini kot fajin fese islame per kete pune.
    no one know what is like to be the bad man to be he sad man behind blue eyes

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Citim Postuar më parë nga madmen
    te krishteret ne turqi nuk u vrane gjat kohes se perandoris osmane atehere kur i kishin te gjitha mundesite dhe kjo se feja islame i toleron besimet e tjera. prove per kete mund te jap jo vetem nje numer te madh kishash qe jane te pa prekura ne turqi po dhe vete faktin qe ne turqi jetojne rreth 5 miljon armene me besim ortodoks. vrasja e priftit, e gazetarit armen dhe tani e misionereve jane lojra qe behen per te destabilizuar gjendjen e brendshme ne turqi dhe kshu mos ja vini kot fajin fese islame per kete pune.
    Mos na e kujto perandorine osmane aman, se jemi ngopur me tregime tolerance ku myslimani ish shtetas i dores se pare, kurse jo myslimani i dores se dyte.
    Ato nuk jane lojra se kane deponuar vete vrasesit per krimet qe bene.

Sondazhet e fundit ne 4 vende te medha myslimane ne fakt po tregojne se ka rene perkrahja per Al Kaidan [perseri % me 2 shifra], nderkohe qe ne keto vende eshte rritur perkrahja per 2 synime te tjera te al kaidas-- qe vendet myslimane te qeverisen nga sharia, dhe synimi tjeter qe gjithe vendet myslimane te bashkohen ne nje shtet te vetem.

http://www.csmonitor.com/2007/0425/p...me.html?page=1

Nuk jeni te keqinj e as nuk ja veme fajin fese islame, vetem mos na fusni ne keto lloj planesh bashkimi fetar, se jemi te perzier per besime shpirterore. He xhan.

Bobobobobobobo

Nuk mendoj se ka me shume i krishtere apo me pak, por a e beson Biblen te vertete apo jo dhe Kisha Katolike me disa deklarata te pamatura nuk eshte duke vepruar mire. Mua me vjen keq prej katolikeve te forumit dhe nuk e kam qellimin t'i fyej apo t'i bej te ndihen keq por per mua me shume ka rendesi Bibla sesa cfare thote Kisha Katolike.

Muhamedi kurre nuk tha se Bibla ka ndryshuar, madje myslimanet e pare e kane konsideruar Biblen si fjale te Zotit dhe te pandryshuar, perderisa nje kalif 400 vite pas Muhamedit ka thene se Bibla eshte ndryshuar, edhepse ne percaktimin tim kjo nuk ka luajtur edhe shume rol te madh sepse une e di se fjala e Zotit nuk mund te ndryshohet sipas qejfit te dikujt. Pastaj edhe mohimi i kryqezimit te Jezu Krishtit (Mesihut) ka ardhur vetem si pasoje e nje sekti 'te krishtere' ne Meke qe i kishte thene Muhamedit se Jezusi nuk eshte kryqezuar. Kusheriri i Muhamedit ishte anetar i atij sekti, qe edhe Marine e kishin futur ne Trini dhe ekziston edhe nje ajet Kuranor per kete qe ne nje postim timin e kam potencuar. Kushdo qe thote se Bibla ka ndryshuar genjen shume rende. Edhe renditja e Kuranit te sotshem nuk eshte e rregullt sic ka qene ne fillim. Sot Suret e Kuranit jane te renditura parregull, te gjitha te perziera (data nuk ka rendesi hiq sipas renditesit-renditesve te Kuranit), por ne fillim nuk ka qene ashtu. P.sh. sureja 108 (Al-Kafirun) 'e shpallur' krejt ne fillim, sot gati pothuajse eshte ne fund te Kuranit. Pastaj mungojne sure te tera, qe kalifet e ndryshem cka kane deshiru kane bere me to.

http://answering-islam.org/Quran/index.html

Po pse Uthmani i ka shkatrruar kopjet tjera te Kuranit dhe nje kalif tjeter i kishte vrare te gjithe ata qe e dinin Kuranin permendesh (hafizet) sepse verzioni i tyre nuk pershtatej me verzionin e tij? Kisha dashur qe ndonje mysliman qe e njeh historine e Kuranit te m'i pergjigjet ketyre pyetjeve.

Paqja me ju.

SA I ZOTI JE MESIA4 KREJT GJERAT I DIN TI NUK GJE QE NUK DIN.

ThE KinG Maska e Imperator
    Anëtarësuar
    23-04-2007
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    448
    Akte vandaliste nga njerez te pamoralshem dhe te pa-fe. Zoti eshte nje per te gjithe dhe ato si te krishtere e si myslimane e cfaredo lloj besimi ti perkasin jane jete njerezish dhe Zoti e denon marrjen e jetes se njeriut. Ato jane akte qe nuk i mbeshtet askush dhe si te tilla duhet te denohen shume rende. Na lodhen me keto vrasje e akte terroriste ne emer te ketij e ne emer te atij.

Imperator
    Albanian Perandory

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    U vrane tre pushtues Turq shqiptare.Turqit jane pushtues te Shqiperise prandaj ska pse na vjen keq.

Ah harrova qenken te krishtere, nuk qeken pushtues, qenken misionare te Karitasit.

Hipokrizia vazhdon me kollogjeret kristiane ne forum.Kur eshte turk musliman eshte pushtues kur eshte i krishter na qeka misionar pavarsisht se eshte grek apo jo.

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtërimi në Shqipëri
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterë
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •