Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12

C"thotë Bibla Për Muhammedin(a.s)

"THuaj ; Me tregoni se nese ai (KUR"ANI) eshte prej All-llahut,e ju e mohuat (si do te jete puna juaj),ndersa nje deshmitar nga beni israilet e deshmoi si te tille......"
    ( Kur"ani 46;10 )

zonja dhe zoterinj !

Tema e bisedes se sotme - c"thote bibla per Muhamedin a.s. -
    shumices prej jush , pa dyshim,do te ju vij si surprize, per shkak se folesi eshte
    musliman.Si mundet qe nje musliman ti shtjelloje profecite nga skriptat
    hebraike dhe te krishtere ?

Na muslimanet e kemi pranuar de facto Jezusin ne baze te autoritetit te vete
    MUHAMEDIT a.s. dhe ne bote sot ka jo me pak se 1 000 000 000 idhetare te
    MUHAMEDIT a.s. te cilet e duan ,e respektojn dhe e nderojn kete te derguar
    te madh te ZOTIT - JEZU KRISHTIN- pa i pasun te krishteret qe ti bindin ata
    permes dialektikes se tyre biblike. nga ato " mijera" profeci ,per te cilet po
    flitni,ju lutem po te mund te me tregoni nje profeci te vetme ne te cilen
    Jezusi permendet me emer ? Termi " Messiah" i perkthier si "KRISHT" nuk
    eshte emer por eshte titull.A ka aty nje profeci te vetme ku thuhet se emri
    i Messihut do te jete JEZUS, dhe se emri i se emes do te jete MARI, se babai
    i tij i supozuar do te jete JOZEF MARANGOZI ; se ai do te lindej ne mbreteri e
    mbretit herod,etj... etj.. JO ! detaje te tilla nuk ka ! Atehere , si mund te
    konkludoni se ato "mijera" profeci i referohen Jezusit ?

nuk na ka hije neve muslimaneve te hyjme ne kete kundershti ndermjet
    Katolikeve dhe Protestanteve . por shtjellimi i fundit i krishtere i " Bishes 666"
    ne Biblen krishtere eshte bere nga dr. HENRI KISSINGER.
    Dijetaret e krishtere jane mendjeshkathet dhe te palodhshem ne perpjekjet
    e tyre per ta vertetuar konceptin e tyre......

Do tu dergoj atyre nje te dergar nga mesi i vellezerve te tyre te ngjajshem me
    ty (si ju ),dhe fjalet e mija do ti vendosi ne gojen e tij; keshtu qe ai do tu flase
    atyre cdo gje qe Une e porosis . Deut. 18 ; 18 (Deuteronomin nomi i dite nga
    dhjata e vjeter kapitulli 18 vargu 18).....

DMTH. keto vargje i thuhen MOISIUT. ( SI JU ) si MOISIU.
    Ne radhe te pare JEZUSI nuk eshte si MOISIU per shkak se sipas bibles
    " JEZUSI ESHTE ZOT" e MOISIU nuk eshte Zot.
    prandaj Jezusi nuk eshte si Moisiu.
    se diti ; Moisiu kishte baba dhe nene . Jezusi kishte vetem nene..
    Moisiu lindi ne menire normale natyrore. Jezusi u krijua permes nje mrekullie te
    vecante .
    Moisiu u martua dhe lindi femije. Jezusi mbeti beqar tere jeten.
    Moisiu u pranua nga populli i vet .Jezusin nuk e pranoi populli i tij ( hebrejnte)
    e shum e shum ngjashmeri te tjera.

SI JU dmth si MOISIU ; sipas bibles......

MOISIU JEZUS MUHAMEDI .a.s.

Profet Zot Profet (si ju)
    Baba dhe nene Vetem nene Baba dhe nene (si ju)
    I martuar dhe femij Beqar I martuar dhe femij(si ju)
    E pranoi populli i vet E refuzuan Epranoi populli i vet (si ju)

Ka edhe shum ngjashmeri te tjera po inshalla me urdherin e Zotit so ua shkruaj radhet tjera .....
    ESSELAMU ALEJKUM vellezer musliman . por prap un se di se vetem
    ALL-LLAHU e di me se miri.

ALL-LLAHU EKBER.

SHQIPTAR PURO
    Anëtarësuar
    25-05-2004
    Vendndodhja
    ne Atdhe
    Postime
    24
    Bibla nuk thot gje fare per Muhamedin sepse Muhamedi ka ardhur 600 vjet pas Ngjitjes se Krishtit te Qiell keshtu qe as qe nuk e permend fare.

Citim Postuar më parë nga Jannis
    Bibla nuk thot gje fare per Muhamedin sepse Muhamedi ka ardhur 600 vjet pas Ngjitjes se Krishtit te Qiell keshtu qe as qe nuk e permend fare.

ty (si ju ),dhe fjalet e mija do ti vendosi ne gojen e tij; keshtu qe ai do tu flase
    dhjata e vjeter kapitulli 18 vargu 18).....KETO VARGJE I THUHEN MOISIUT ( SI JU ) dmth si MOISIU.

ALL-LLAHU EKBER.

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Bibla permend shume emra por askund emrin Muhamed.

Myslimanet perfitojne nga lirshmeria ne interpretimin e Bibles per te justifikuar "bekimin" biblik per nje Islam qe sot, si dje, eshte nder rivalet me te medhenj te krishterimit.
    Mjaft me keto perralla.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Ermal 22

Myslimanet perfitojne nga lirshmeria ne interpretimin e Bibles per te justifikuar "bekimin" biblik per nje Islam qe sot, si dje, eshte nder rivalet me te medhenj te krishterimit.
    Mjaft me keto perralla.
    Me trego ti sikur Bibla tia permente emrin A.S. Muhamedit ne menyre direkte , a do te kishte te krishter sot ?!!!
    Perendia ( Allahu ) njerezit i fut ne sfide , te verten ua tregon dhe ju le ne menyre te pavarur te zgjidhni se cfar do te besoni .
    Mos haro , se ka edhe libra tjere "Biblik" qe jane lene jasht Bibles se sotme , libra te cilat kisha i quan heretike . Dhe nje nga ato eshte Ungjilli sipas Barnabes , tek i cili , profeti i ardhesem permendet me emer nga Jezu Krishti . Shko lexo dhe shiko se si quhet profeti qe do te vij pas Krishtit dhe na e sjell emrin ketu !!!

Me respekt per ate qe shkrimet e tjereve i duken si pralla ( nga shkaku se personalisht ai nuk ka njohuri ) !!!

Gostivari_usa

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Me trego ti sikur Bibla tia permente emrin A.S. Muhamedit ne menyre direkte , a do te kishte te krishter sot ?!!!
    Perendia ( Allahu ) njerezit i fut ne sfide , te verten ua tregon dhe ju le ne menyre te pavarur te zgjidhni se cfar do te besoni .
    Mos haro , se ka edhe libra tjere "Biblik" qe jane lene jasht Bibles se sotme , libra te cilat kisha i quan heretike . Dhe nje nga ato eshte Ungjilli sipas Barnabes , tek i cili , profeti i ardhesem permendet me emer nga Jezu Krishti . Shko lexo dhe shiko se si quhet profeti qe do te vij pas Krishtit dhe na e sjell emrin ketu !!!

Me respekt per ate qe shkrimet e tjereve i duken si pralla ( nga shkaku se personalisht ai nuk ka njohuri ) !!!

Gostivari_usa
    Fokusoju ne mesazhet qendrore qe percjell Bibla, dhe jo me arsyetime anesore qe nuk sjellin fakte por synojne te perhapin mjegull dhe te ngrene Muhamedin mbi Jezusin.
    Duhet me besu njerin, o Jezusin o Muhamedin, se te dy nuk mund te besohen pasi jo me kot jane ndare dy rrymat: te krishtere e myslimane.
    Bibla flet gjithashtu per profetet e rreme, por qe ju nuk jua ka ana ti hyni atyre verseve.
    Si thua ti, kush eshte me i mundur per te qene i rreme??

"Une jam udha, e verteta dhe jeta, askush nuk vjen tek Ati pervecse nepermjet meje."
    Jezusi [Gjoni 14:6]

"Nëse do të qëndroni në fjalën time, jeni me të vërtet nxenesit e mi; do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do tju bëjë të lire."
    Jezusi [Gjoni 8:31]

"Në të vërtetë, në të vërtetë unë po ju them: para se të kishte lindur Abrahami, unë jam."
    Jezusi [Gjoni 8:58]

...........
    Anëtarësuar
    04-05-2007
    Vendndodhja
    para dyerve të vdekjes
    Postime
    99
    ermal22:
    Gabohesh,ne biblen e Barnabes qe ruhet ne Vatikan permendet emri :Ahmed qe ne arabisht eshte i njejte me Muhammed.
    Pra mos u nxito.keto bibla qe ju i keni jan extrakt i mbi 70 lloje te biblave qe asnjera nuk korespondon metjetren.
    Pastaj die nji gje se biblat e juaja i kan pas neper duar jahudijt te cilet kan bere cka kan dashur me to,kan fshir edhe shtuar cka u ka ardh per qefi,per ate evrejt thojn per juve se ndjekni fallcot dhe hamendjet...
    Leon Nikolajeviq Tolstoi, shkrimtar i madh rus, në
    traktatin "Pejgamberi urtiplotë Muhammed", veç të tjerash, thotë:
    "Muslimanët, në gjirin e Islamit, me abstenimin e tyre nga kjo botë
    kalimtare, me pastërtinë e jetës, fisnikërinë e qëllimeve, qartësinë
    e synimeve, me moral fisnik, karakter, thjeshtësi dhe pjekuri, i
    mahnitën njerëzit që gjendeshin rreth tyre.
    Një prej vlerave të Islamit, është porosia që, të veprohet mirë me
    ithtarët e librave qiellorë, veçanërisht me priftërinjtë e
    krishterë...
    Në fenë Islame, lejohet që të lidhet martesë me femrat e krishtera
    dhe çifute, dhe ato gëzojnë të drejtën që t'a mbajnë fenë e tyre."
    "Ligji, të cilin e ka sjellë Muhammedi a.s., do të sundojë në botë,
    për arsye se është tërësisht në harmoni me natyrën, mendjen dhe
    mençurinë e njeriut."

kalofshi mire

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Ne bibel kam degjuar se permendet emri i muhabedit po thash se vetem e kam degjuar ndersa ta lexoj sme ka ardhur rasti...

DrEaM_Of_HeAvEn Maska e ERVINI_-_
    Anëtarësuar
    29-07-2005
    Vendndodhja
    iN A bAD dREAM !!!
    Postime
    38
    Ermal fushori shife mire kete ..... dhe kur mundohesh te tregosh ose te hedhesh poshte dicka mos merr veten per baze burimet e tua .... do te ishte me mire ...... dhe me bindese...
    Nqs do shikoni mire filmin pasioni i jezusit ... ( ISait A.S. ) do e vini re shume mire
    hidhini nje sy ketij linku http://www.youtubeislam.com/view_video.php?viewkey=02b6d35bea8460aa8f8e&page=&viewtype=&category=
    Ndryshuar për herë të fundit nga ERVINI_-_ : 20-05-2007 më 00:12
    Be Yourself ...

dhjata e vjeter kapitulli 18 vargu 18).....KETO VARGJE I THUHEN MOISIUT ( SI JU ) dmth si MOISIU.
    ketu ne keto vargje i thuhet MOISIUT (SI JU PRA SI MOISIU)
    ne rend te pare jo se na si musliman nuk e pranojm JEZUSIN SI PROFET POR PERKUNDRAZI ,por JEZUSI nuk eshte si MOISIU , sepse sipas jush "JEZUSI ESHTE ZOT" por MOISIU NUK ESHTE ZOT. se dyti " JEZUSI VDIQ PER MEKATET E BOTES" por MOISIU nuk duhej te vdese per mekatet e botes. se treti sipas jush " JEZUSI SHKOI NE FER PER TRI DITE " POR MOISIU nuk kishte nevoje te shkoje atje . keto nuk jane fakte te forta , te qendrueshme , konkrete , ato thjeshte jane ceshtje te besimit mbi te cilat te dobetit mund te pengohen dhe te bien.

MOISIU kishte baba dhe nene . MUHAMEDI a.s poashtu kishte baba dhe nene. por JEZUSI kishte vetem nene .

MOISIU poashtu dhe MUHAMEDI a.s u linden ne nje menire normale natyrore dmth me bashkim fizik ndermjet mashkullit dhe femres, mirpo JEZUSI u krijua permes nje mrekullie te vecante . ne Ungjillin e SH. MATEUT 1;18 PARA SE TE BANOJE ME TE ( bashkoheshin Jozef marangozi dhe Marija ) eshte vertetuar se ajo ishte me barre nga SHPIRTI I SHEJNTE .
    SI MUND TE NDODHE KJO , DUKE PARE SE UNE NUK NJOH QOFTE EDHE NJE BURE? DHE ENGJELLI U PERGJIGJ DHE I THA ASAJ ( MARIJES) SE SHPIRTI I SHEJNTE DO TE VIJE MBI TUAJIN DHE PUSHTETI I ME TE LARTIT DO TE HEDHE HIJE MBI TUAJIN ......... ( LUKA 1; 35)
    Kurani i Madherishem verteton lindjen e mrekullueshme te JEZUSIT , me fjale me fisnike dhe madheshtore ;; ZOTI IM , SI MUND TE KEM UNE DJALE , E MUA S'ME KA PREKUR NJERI ? Engjelli i tha ..... JA KESHTU , ALL-LLAHU KRIJON CKA TE DOJE . KUR AI VENDOS PER NJE CESHTJE , VETEM I THOTE ; BEHU ! AJO MENJEHERE BEHET !....... ( KURANI 3 ; 47 ). nuk eshte e nevojshme per ZOTIN qe te mbjelle fare ne njeriun apo kafshen .AI thjeshte e deshironte dhe ajo behet ., ky eshte koncepti islam per lindjen e JEZUSIT.

MOISIU DHE MUHAMEDIa.s u martuan dhe linden femije, por JEZUSI mbeti beqar tere jeten.

MOISIU DHE MUHAMEDIa.s. pranuan nga popujt e tyre si profete gjate jetes se tyre. por sipas Bibles - AI ( JEZUSI) ERDHI TEK TE TIJTE , POR TE TIJTE NUK E PRANUAN ATE ( GJONI 1 ; 11) Madje edhe sot , pas dymije e shtate vjete , populli i tij HEBREJNTE , si teresi e refuzojne ate.

MOISIU DHE MUHAMEDI a.s sa ishin profeter aq ishin edhe mbreter.

MOISIU DHE MUHAMEDI a.s sollen ligje dhe regulla te reja per popujt etyre. sa i prkrt JEZUSIT , kur hebrejnte filluan te dyshojne ne te se ai do te mund te ishte i nje vetequajtur i cili kishte per qellim ti shtremboje mesimet e tyre , JEZUSI kaloi neper mundime per ti siguruar ata se ai nuk kishte ardhur me nje religjion te ri - pa ligje te reja dhe pa regulla te reja . MOS MENDONI SE ERDHA PER TE ASEGJUAR LIGJIN E MOISIUT DHE UDHEZIMET E PROFETEVE . NUK KAM ARDHUR OER TI ASEGJUAR ATO , POR PER TI PERMBUSHUR ATO. UNE ( MESIA) PO JU THEM; DERISA TE JETE QIELLI DHE TOKA ASNJE SHKRONJE DHE ASNJE PRESJE NUK DO TE TI HIQET LIGJIT ( I TERE LIGJI DUHET TE PERMBUSHET) ( MATEU 5 17-18 )...

EDHE MOISIU EDHE MUHAMEDIa.s vdiqen me vdekje natyrore.bazuar ne krishterizem JEZUSI dhunshem u vra ne kryq.

MOISIU DHE MUHAMEDI a.s qe te dy gjenden te varosur ne toke . por sipas krishterizmit JEZUSI pushon ne qiell.

PRANDAJ JEZUSI NUK ESHTE SI MOISIU , por MUHAMEDI a.s eshte si MOISIU.

ALL-LLAHU EKBER..

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •