Close
Faqja 13 prej 41 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 407
    Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Nuk ėshtė hera e parė dhe nuk besoj qė do tė jet as e fundit,qė Kadare kritikohet nga ata qė nuk e kan lexuar atė.

Lexoje dhe do tė shofėsh se , nės ėshtė dikush qė ka tė zhvilluar shqisėn e tė pamurit nga shkrimtarėt shqiptarėt , ėshtė Kadareja njėri nga ata tė paktit. Janė tė verbėr ata qė nuk e lexojnė dhe nuk e kuptojnė Kadarenė.

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Nuk ėshtė hera e parė dhe nuk besoj qė do tė jet as e fundit,qė Kadare kritikohet nga ata qė nuk e kan lexuar atė.

Lexoje dhe do tė shofėsh se , nės ėshtė dikush qė ka tė zhvilluar shqisėn e tė pamurit nga shkrimtarėt shqiptarėt , ėshtė Kadareja njėri nga ata tė paktit. Janė tė verbėr ata qė nuk e lexojnė dhe nuk e kuptojnė Kadarenė.

Kili

SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Une besoj se s'kemi c't'i trembemi kritikes te kujtdo ndaj Kadarese. Sepse kritika, nese ajo eshte me vend, nje intelektual supramadheshtor si Kadare vetem e sofistikon. Nese ajo eshte e gabueshme, i jep mundesi per te u marrur haptazi me gjykimet e gabueshme ndaj tij. Dhe nese ajo eshte e kote apo e pavlefshme, atehere ai nuk mirret me te fare. Keshtu qe shkrimtari ka me shume te mira sesa te keqija nga kritika. Ajo eshte nje burim i rendesishem per jehonen (feedback) e punes se tij. Eshte nje busolle qe i tregon vendqendrimin dhe drejtimet per ne te ardhmen. Nuk ben te mos kete kritike. Per ate une mendoj se Kadare duhet te jete me shpesh teme shoqerore ane e mbane trojeve shqiptare. Nuk mjaftojne vetem librat e tij te koduara kujdesshem. Nuk mjaftojne vetem disa vernisazhe te tij brenda nje qarku adresatesh nga intelektuale te perzgjedhur. Bota shqiptare ka me shume nevoje per te. Me mungojne ftesat ne studio televizive, radiove, ligjerata te rregullta ne univerzitete e shkolla shqiptare. Kadare i duhet te rinjeve shqiptare si pike referimi sot ne shume ceshtje!

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 22-02-2009 mė 10:03

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anėtarėsuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    nje shkrimtare shqiptare qe na nderon ne fushen e lersise boterore

Citim Postuar mė parė nga *Anxhi* Lexo Postimin
    Nuk e kam lexuar 'Dialog me Alain Bosquet" por nje vleresim tjeter i Alain Bosquet per Kadarene ne Magazine Litteraire eshte ky:

-Nese cmimi i madheshtise njerezore eshte tragjedia ne nje perballje te perjetshme, edhe koncepti i fatalitetit duhet te pranohet gjithashtu. Determinizmi dhe qellimet tona nuk hyjne fare ketu: te humbesh, do te thote t'i nenshtrohesh natyres sone, si dhe te pranosh se ne i perkasim fare pak vetes. Perendite, edhe sikur te mos ekzistojne, jane kunder nesh. Ne i mohojme, mirepo ato na shkaterrojne. Sa me shume qe perparon ne leximin e kesaj eseje, aq me shume bindes se, per I. Kadarene, kuptimi i historise eshte nje virtyt tonik, i pashmangjshem, shkaterrimtar dhe i domosdoshem. Te kaluaren nuk mund ta pushtosh, as mund ta ndreqesh, dhe nese i del per zot eshte e domosdoshme ta mbash parasysh: duhet pohuar se ne jemi njeherazi zoterit dhe sklleverit e saj.
    Permes kaq shume ideve te pergjithshme, pasioneve dhe paragjykimeve te shmangura me guxim, I. Kadarese i mbetet te pranoje se eshte nje kumtues i pashoq i vecanesise shqiptare. Ai nuk i shmanget kesaj pergjegjesie, por i ka ardhur koha qe kete ta beje me vetepermbajtje dhe dinjitet: keshtu, me dhimbje te permbajtur, sid do te kishte keshilluar Eskili. Ky liber, qe ngjan me nje nderim te mirefillte, zgjerohet pak e nga pak dhe shnderrohet ne nje rrefim hijerende dhe prekes"

Referenca: Eskili ky humbes i madh.

Nuk deshiroj ti futem lojes "hidh e prit"", dhe ... njekohesisht, e pranoj se nuk jam me ai i pari. Por,... citimi i mesiperm rreth Kadarese,... per Kadarene me katapultoi disa vite pas.

Eskili, ky humbes i madh - kur e kam lexuar per here te pare ne vitin 1997, me eshte dukur nje kryeveper, (pa thonjeza). Ju mund te thoni me te drejte se,... e kam lexuar shume vone; por,... (te me falni), per here te parte ne ate vit kam lexuar librin e pare te plote. Gjithesesi,... per te mos u hallakatur ne detaje tretesore, (sepse vete libri ne fjale eshte nje detaj dytesor,) do te deshiroja te terhiqja vemendjen te disa fakte kokeforta.

Libri "Eskili, ky humbes i madh" - liber me esse, ne rradhe te pare eshte nje liber me pseudo-esse, sepse te ashtu-quajturat "esse", apo "sprova letrare", (sikurse Kadareja, ka pagezuar ne shqip termin e huaj "esse", ne botimin e pare nuk kane asnje reference letrare apo filozofike, ne botimin pas viteve 90-te ka futur disa pseudo-referenca nga Nicja, por nuk mund ta ngrejne ne nivelin afer maksimumit letrar.

Po e perseris, perseri se, nuk deshiroj te hyj ne "konflikt njohurish me ju", dhe aq me pak me masen e gjere te forumit apo te seksionit te letersise, e cila per mendimin tim eshte nje pjelle mjerane e vet-mburrjes dhe mendjemadhesise se injorances se me te "fortit", por do t'ju keshilloja te lexonit " Tragedy and Philosophy " nga Walter Kaufmann, per tu iluminuar rreth drejtshkrimit te esseve.

Te njejetn gje do te shprehja rreth librit "Ftese ne studio" botim i 1990, i cili berri nje BUM!!!te madh ne Shqiperi, kur doli per shitje per here te pare, ndersa ribotimi i tij nga shtepia "Onufri", doli i cunguar, (gjithe poezite "e perkthyera''
    nga Kadareja ishin hequr. (Valle PSE?!) Plus kishte disa riperpunime te vogla, si per te treguar "persekutimin" nga sistemi, por ... nuk e ngrinin aspak ne vlere. Botimi i pare ishte nje BUM!!! sepse,... Kadareja po tregonte nje genjeshter disi Kunderiane, te cilen lexuesi nuk e kishte pasur ta lexonte me pare, ndersa kur u ribotua nga "Onufri", lexuesi i mirefillte e kishte perpire Kunderen dhe boten e tij, dhe ... Kadareja nuk ishte vecse nje plesht i kuq me citjane blu. (Thua se bluja e mbulon terresisht te kuqen dhe ... mbetet blu e paster?! Une mendoj se,... anon me shume ne nje nuance grije.)

Respekte -
    The Revolution says " I was, ... I am, and ... I will be!!!".
    RAF

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga DeLiRiUm TrEmEnS Lexo Postimin
    Nuk deshiroj ti futem lojes "hidh e prit"", dhe ... njekohesisht, e pranoj se nuk jam me ai i pari. Por,... citimi i mesiperm rreth Kadarese,... per Kadarene me katapultoi disa vite pas.

Eskili, ky humbes i madh - kur e kam lexuar per here te pare ne vitin 1997, me eshte dukur nje kryeveper, (pa thonjeza). Ju mund te thoni me te drejte se,... e kam lexuar shume vone; por,... (te me falni), per here te parte ne ate vit kam lexuar librin e pare te plote. Gjithesesi,... per te mos u hallakatur ne detaje tretesore, (sepse vete libri ne fjale eshte nje detaj dytesor,) do te deshiroja te terhiqja vemendjen te disa fakte kokeforta.

Libri "Eskili, ky humbes i madh" - liber me esse, ne rradhe te pare eshte nje liber me pseudo-esse, sepse te ashtu-quajturat "esse", apo "sprova letrare", (sikurse Kadareja, ka pagezuar ne shqip termin e huaj "esse", ne botimin e pare nuk kane asnje reference letrare apo filozofike, ne botimin pas viteve 90-te ka futur disa pseudo-referenca nga Nicja, por nuk mund ta ngrejne ne nivelin afer maksimumit letrar.

Po e perseris, perseri se, nuk deshiroj te hyj ne "konflikt njohurish me ju", dhe aq me pak me masen e gjere te forumit apo te seksionit te letersise, e cila per mendimin tim eshte nje pjelle mjerane e vet-mburrjes dhe mendjemadhesise se injorances se me te "fortit", por do t'ju keshilloja te lexonit " Tragedy and Philosophy " nga Walter Kaufmann, per tu iluminuar rreth drejtshkrimit te esseve.

Te njejetn gje do te shprehja rreth librit "Ftese ne studio" botim i 1990, i cili berri nje BUM!!!te madh ne Shqiperi, kur doli per shitje per here te pare, ndersa ribotimi i tij nga shtepia "Onufri", doli i cunguar, (gjithe poezite "e perkthyera''
    nga Kadareja ishin hequr. (Valle PSE?!) Plus kishte disa riperpunime te vogla, si per te treguar "persekutimin" nga sistemi, por ... nuk e ngrinin aspak ne vlere. Botimi i pare ishte nje BUM!!! sepse,... Kadareja po tregonte nje genjeshter disi Kunderiane, te cilen lexuesi nuk e kishte pasur ta lexonte me pare, ndersa kur u ribotua nga "Onufri", lexuesi i mirefillte e kishte perpire Kunderen dhe boten e tij, dhe ... Kadareja nuk ishte vecse nje plesht i kuq me citjane blu. (Thua se bluja e mbulon terresisht te kuqen dhe ... mbetet blu e paster?! Une mendoj se,... anon me shume ne nje nuance grije.)

Respekte -
    Ju faleminderit per perkushtimin dhe per mundimin qe keni marre per te investuar ato qe ndieni per obligim.
    Me respekt per shpenzimin e madh te shkronjave e rendeve qe keni sjellur. Besoj se kaq sa keni thene ketu:
    cit.: "Ju mund te thoni me te drejte se,... e kam lexuar shume vone; por,... (te me falni), per here te parte ne ate vit kam lexuar librin e pare te plote."
    do te mjaftonte; dhe do te tepronte.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577

Kadare, nderohet nesėr me titullin "Honoris Kauza" nga Universiteti i Palermos

Shkrimtari i njohur shqiptar, Ismail Kadare, nesėr do tė nderohet nga Universiteti italian i Palermos, me titullin “Honoris Kauza”, nė shkencat e komunikimit social e institucional. Gjatė ceremonisė sė rastit, kandidati i ēmimit Nobel pėr letėrsinė, pritet tė paraqesė dhe veprėn e tij mė tė fundit me titull: “Literatura e njė gjuhe tė ndaluar”. Ndėrkaq, figura tė njohura do tė mbajnė fjalime vlerėsuese, nė nder tė Kadaresė, cilėsuar si zėri mė i madh, i letėrsisė shqiptare bashkėkohore.

TAR
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Urime Z. Ismail Kadare !
    Ėshte nder i madh jo vetem per shkrimtarin por edhe per te gjithe popullin shqiptar.
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2008
    Postime
    171
    I urojmė kadarese gjithė tė mirat. Lavdi i qoftė!

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anėtarėsuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    U tha shume per Kadaren e madh por kurre jo aq sa e meriton.
    Personalisht jame shume i lumtur qe jetoje ne kohen e tij.

Faqja 13 prej 41 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-10-2011, 14:03
  3. Leter drejtuar Ismail Qemal bej Vlores
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-11-2006, 14:14
  4. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  5. Historia fetare pėrmes historisė dramatike (nga Ismail Kadare)
    Nga macia_blu nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 13-01-2004, 12:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •