Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Te lashe vete te ikje
    Se qe me mire per ty
    Jo se mu bere i huaj
    Tani qe sedra eshte e kenaqur
    Zemra le te më vuaj..
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    Tani qe sedra eshte e kenaqur
    Zemra le te më vuaj..
    Pershendetje bebushe,

A ja vlen per ty e dashur qe te vuaje zemra thjesht per te kenaqur sedren?
    E di qe me kupton prandaj te drejtohem ty!!

miqesisht
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-12-2004
    Postime
    96
    Citim Postuar më parë nga Bardhi
    Qfare mund te themi ?
    Qdo kush e deshiron qendren, dmth mesin e asaj qe eshte me e mira. Mirepo jeta eshte nje mozaik shume ngjyrash, dhe le te jete ne mendjen e secilit individ, se si deshiron aj te duket dhe ciles ngjyre do tij perkete.
    Njerezit me egoizem, krijojne distance me njerezit te tjere, keshtu qe te tjeret i largohen ne fillim e me vone ndoshta edhe mund te shkojne aq larg sa te behen armiq me egoistin.
    Le te bene qfare te dojne, secili ka rrugen e vete. Por nje duhet mbajtur ne mend kjo jete kerkon dashuri, dhe hapsire per njeri tjetrin sepse ne nje moment te caktuar qdo kush mund te na duhet.
    ================================================== ========
    JU NJE HAP PUNA DY......
    Mendoj se duhet t'arrijm që t'mos krahasojmë t'pakrahasueshmet,kur flitje për egoizmin dhe izolimin e x personave nga "sedra",unë kam parasysh më tepër një vuajtje t'heshtur sesa një egoizëm,ngase ka njerëz që vuajtjet e veta nuk i shprehin,vetëm e vetëm por t'mos lënduar të tjerët e gjithashtu edhe distancohen nga të tjerët duke mos prishur ambiencën "pseudopozitive" e gjë që ata mund t'ken një t'kaluar t'hidhur që i dergon drejt izolimit,si një mbrojtje që ata e kuptojnë......e shtoj edhe një fakt t'cilin jeta m'ka bê ta kuptoj se,ata njerëz që kanë pësuar mëkatet e tjerve,për ata e vetmja mbrojtje për ta është "Sedra" e rrejshme,pra te jen "pseudo stoik"ngase aq shumë janë vrarë njisoj sikur proverba:"më djeg qumshi,i fryej Kosit" etj.etj...........por, jeta vazhdon......sa mister e sa mister kaaaaaaaa offfffffff,................
    Verdana]Bota sillet për ti dhënë marramendje njerzimit që t'mos e kuptojnë jetën! ! !. . .(nga unë)

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Pershendetje bebushe,

A ja vlen per ty e dashur qe te vuaje zemra thjesht per te kenaqur sedren?
    E di qe me kupton prandaj te drejtohem ty!!

miqesisht
    nuk ja vlen aspak ,por ja qe ndodh,prandaj na gryen me vone pishmalliku
    pikerishte e dashur DI_ANA kjo ndodh nga sedra e semure ,dhe pse brenda vetvetes ndjejm te kunderten e asaj qe veprojm (je melem per plage)
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 20-04-2007 më 09:29
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    nuk ja vlen aspak ,por ja qe ndodh,prandaj na gryen me vone pishmalliku
    pikerishte e dashur DI_ANA kjo ndodh nga sedra e semure ,dhe pse brenda vetvetes ndjejm te kunderten e asaj qe veprojm (je melem per plage)

Pikerisht kjo nuk eshte e drejte...duhet te bejme ate qe ndjejme dhe jo te kunderten!!

kiss dhe respekte
    "Carpe Diem"

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Sedra e Semure?

Perfundimi=Shkaterrim Por megjithate njerezit kembengulin edhe pse e dine perfundimin.Per kete bej habi.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga IL__SANTO
    Sedra e Semure?

Perfundimi=Shkaterrim Por megjithate njerezit kembengulin edhe pse e dine perfundimin.Per kete bej habi.
    Si mund ta shpjegosh faktin qe njerezit e dine nje gje te tille dhe vazhdojne te veprojne kunder ndjenjes?!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-12-2004
    Postime
    96
    Si mund ta shpjegosh faktin qe njerezit e dine nje gje te tille dhe vazhdojne te veprojne kunder ndjenjes?!
    Unë po provoj t'jap nji mendim timin edhe pse jam munduar ma lartë t'shpjegoj faktin se pse ata njerëz i vret "Sedra e vet".

Prap po e them,ata mund t'ken bërë më parë mëkate(që s'do t'thot që s'kan qenë t'pandërgjegjshëm,por kan gabuar),...e mandej i vret ndërgjegja dhe i kaplon ndjenja e fajsisë ngase n'brendsi janë t'pastër,duke vuajtur shumë me atë barrë,fillojnë t'krijojnë krenarinë e paqenë,ku shpesh ajo edhe e pakontrolluar e e panevojshme (kuptohet,fallso) vetem e vetëm për t'qen n'qendër t'vëmendjes ,ngase mendoj se ata janë njerëz t'ndjeshëm e t'thyeshëm leht,ata e dinë mirë këtë por, e keqja është se nga mosbesimi n'vetvete që ju ka krijuar nga ndjenja e fajsisë,mundohen ta fshehin atë ndjeshmëri duke krijuar atë "Sedrën e sëmurë" dhe ata mendojnë se janë mëkatarët më të mëdhenj sikur t'flisnin për mëkatin që e kan bërë!................janë të bindur për këtë!..........edhe vazhdojnë ta zhysin vehtën thell e më thell "n'balt" duke e mbajtur atë pozicion si mbrojtje ..........ja ky ishte mendimi im........

p.s kjo mund t'jetë temë shumë e gjërë,ngase varet shoqria,jeta siciale,mentalitetet( kam parasysh disa mentalitete t'vjetra ku njerzit jetojnë n'sy t'tjerve e jo për jetën e tyre) e shumë faktor,shkaqe tjera që mund ta zymtojnë ndërgjegjën e moralin e atij-asaj personi me kët "Sedrën" e famshme me plot Aspirina........lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Iliron_Eagle : 04-05-2007 më 18:20
    Verdana]Bota sillet për ti dhënë marramendje njerzimit që t'mos e kuptojnë jetën! ! !. . .(nga unë)

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Iliron_Eagle

Prap po e them,ata mund t'ken bërë më parë mëkate(që s'do t'thot që s'kan qenë p.s kjo mund t'jetë temë shumë e gjërë,ngase varet shoqria,jeta siciale,mentalitetet( kam parasysh disa mentalitete t'vjetra ku njerzit jetojnë n'sy t'tjerve e jo për jetën e tyre) e shumë faktor,shkaqe tjera që mund ta zymtojnë ndërgjegjën e moralin e atij-asaj personi me kët "Sedrën" e famshme me plot Aspirina........lol

Pse pikerisht duhet te bazohemi te ky mentalitet i vjeter dhe te konservojme nje seder te semure?
    Nuk do te ishte me mire te shpreheshim dhe te mendonim me sedren e zemres?!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285
    Pse pikerisht duhet te bazohemi te ky mentalitet i vjeter dhe te konservojme nje seder te semure?
    Nuk do te ishte me mire te shpreheshim dhe te mendonim me sedren e zemres?!
    Sepse jetojme ne "boten e mendjes" dhe jo ne "boten e zemres".
    Sepse na kane mesuar te bejme gjithmone ate qe duhet dhe jo ate qe duam. Dhe sepse ne lejojme qe te vendose dikush tjeter se cduhet te bejme.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •