Te lashe vete te ikje
Se qe me mire per ty
Jo se mu bere i huaj
Tani qe sedra eshte e kenaqur
Zemra le te më vuaj..
Te lashe vete te ikje
Se qe me mire per ty
Jo se mu bere i huaj
Tani qe sedra eshte e kenaqur
Zemra le te më vuaj..
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
Pershendetje bebushe,Postuar më parë nga bebushja
A ja vlen per ty e dashur qe te vuaje zemra thjesht per te kenaqur sedren?
E di qe me kupton prandaj te drejtohem ty!!
miqesisht
"Carpe Diem"
Mendoj se duhet t'arrijm që t'mos krahasojmë t'pakrahasueshmet,kur flitje për egoizmin dhe izolimin e x personave nga "sedra",unë kam parasysh më tepër një vuajtje t'heshtur sesa një egoizëm,ngase ka njerëz që vuajtjet e veta nuk i shprehin,vetëm e vetëm por t'mos lënduar të tjerët e gjithashtu edhe distancohen nga të tjerët duke mos prishur ambiencën "pseudopozitive" e gjë që ata mund t'ken një t'kaluar t'hidhur që i dergon drejt izolimit,si një mbrojtje që ata e kuptojnë......e shtoj edhe një fakt t'cilin jeta m'ka bê ta kuptoj se,ata njerëz që kanë pësuar mëkatet e tjerve,për ata e vetmja mbrojtje për ta është "Sedra" e rrejshme,pra te jen "pseudo stoik"ngase aq shumë janë vrarë njisoj sikur proverba:"më djeg qumshi,i fryej Kosit" etj.etj...........por, jeta vazhdon......sa mister e sa mister kaaaaaaaa offfffffff,................Postuar më parë nga Bardhi
Verdana]Bota sillet për ti dhënë marramendje njerzimit që t'mos e kuptojnë jetën! ! !. . .(nga unë)
nuk ja vlen aspak ,por ja qe ndodh,prandaj na gryen me vone pishmallikuPostuar më parë nga DI_ANA
pikerishte e dashur DI_ANA kjo ndodh nga sedra e semure ,dhe pse brenda vetvetes ndjejm te kunderten e asaj qe veprojm(je melem per plage)
Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 20-04-2007 më 09:29
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
Postuar më parë nga bebushja
Pikerisht kjo nuk eshte e drejte...duhet te bejme ate qe ndjejme dhe jo te kunderten!!
kiss dhe respekte
"Carpe Diem"
Sedra e Semure?
Perfundimi=Shkaterrim Por megjithate njerezit kembengulin edhe pse e dine perfundimin.Per kete bej habi.![]()
Si mund ta shpjegosh faktin qe njerezit e dine nje gje te tille dhe vazhdojne te veprojne kunder ndjenjes?!Postuar më parë nga IL__SANTO
"Carpe Diem"
Unë po provoj t'jap nji mendim timin edhe pse jam munduar ma lartë t'shpjegoj faktin se pse ata njerëz i vret "Sedra e vet".Postuar më parë nga DI_ANA
Prap po e them,ata mund t'ken bërë më parë mëkate(që s'do t'thot që s'kan qenë t'pandërgjegjshëm,por kan gabuar),...e mandej i vret ndërgjegja dhe i kaplon ndjenja e fajsisë ngase n'brendsi janë t'pastër,duke vuajtur shumë me atë barrë,fillojnë t'krijojnë krenarinë e paqenë,ku shpesh ajo edhe e pakontrolluar e e panevojshme (kuptohet,fallso) vetem e vetëm për t'qen n'qendër t'vëmendjes ,ngase mendoj se ata janë njerëz t'ndjeshëm e t'thyeshëm leht,ata e dinë mirë këtë por, e keqja është se nga mosbesimi n'vetvete që ju ka krijuar nga ndjenja e fajsisë,mundohen ta fshehin atë ndjeshmëri duke krijuar atë "Sedrën e sëmurë" dhe ata mendojnë se janë mëkatarët më të mëdhenj sikur t'flisnin për mëkatin që e kan bërë!................janë të bindur për këtë!..........edhe vazhdojnë ta zhysin vehtën thell e më thell "n'balt" duke e mbajtur atë pozicion si mbrojtje ..........ja ky ishte mendimi im........
p.s kjo mund t'jetë temë shumë e gjërë,ngase varet shoqria,jeta siciale,mentalitetet( kam parasysh disa mentalitete t'vjetra ku njerzit jetojnë n'sy t'tjerve e jo për jetën e tyre) e shumë faktor,shkaqe tjera që mund ta zymtojnë ndërgjegjën e moralin e atij-asaj personi me kët "Sedrën" e famshme me plot Aspirina........lol
Ndryshuar për herë të fundit nga Iliron_Eagle : 04-05-2007 më 18:20
Verdana]Bota sillet për ti dhënë marramendje njerzimit që t'mos e kuptojnë jetën! ! !. . .(nga unë)
Postuar më parë nga Iliron_Eagle
Pse pikerisht duhet te bazohemi te ky mentalitet i vjeter dhe te konservojme nje seder te semure?
Nuk do te ishte me mire te shpreheshim dhe te mendonim me sedren e zemres?!
"Carpe Diem"
Sepse jetojme ne "boten e mendjes" dhe jo ne "boten e zemres".Postuar më parë nga DI_ANA
Sepse na kane mesuar te bejme gjithmone ate qe duhet dhe jo ate qe duam. Dhe sepse ne lejojme qe te vendose dikush tjeter se cduhet te bejme.
Krijoni Kontakt