Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671

Eksperimentet inter-raciale përgjatë historisë

Babilonia

Në Babiloni jetonin sumerët, një popull pellazg që u shpërngul nga një qosh Ballkanit. Më pas e pushtuan asirët, akadët, babilonët, që ishin fise semite, dhe në shtetet që krijuan ndoqën politikë të përzierjes së racës.

Çfarë na ka mbetur sot nga Babilonia përveç shkrime të vjetra dhe artifakte arkeologjike???

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Perandoria romake - BE antike

Emri:  roman-empire.gif

Shikime: 2022

Madhësia:  34.8 KB

Bashkimi europian antik, përndryshe perandoria romake, kishte pushtuar pjesën më të rëndësishme të Europës, ishte arritur unifkimi ashtu siç po këkojnë sot europianët. Në tërë Europën ishte vetëm një shtet. Gjthkund brenda këtij shteti flitej gjuha latine, si gjuhë zyrtare dhe qytetare. Ilirët ishin të lirë që të shëtiteshin kah të donin, kishin mundësi të arrinin karrierën e tyre më të lartë si perandorë. Ja pra, dëshira që sot e kanë ca shqiptarë për të hyrë në BE, na ishte plotësuar qysh në kohën antike. Çfarë arritëm nga kjo??

Asgjë, përveç asimilimit të gjysmës së ilirëve që sot njihen si vlleh, dhe pastaj dyndjet barbare na gjetën të papregatitur, tokat na u mbushën me sllavë.

Bashkimi europian antik, më në fund u shpërbë. Sepse ishte shtet artificial. U krijuan shtete të reja, në baza etnike.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Bizanti dhe Turqia

Në Bizant kishte filluar që moti, një përzierje e racave të ndryshme. Këtë traditë e ndoqi edhe Turqia, Në Turqi vetëm indianë të Amerikës dhe aborigjenë të Australisë nuk mund të gjesh, të tjerat raca që të gjitha i gjen aty. Prandaj për shkak të përzierjes racore kanë pësuar degjenerim moral e shpirtëror. Mjafton të shihni çfarë muzike dëgjojnë.

Jugosllavia

Jugosllavia ishte shteti i të gjitha kombeve dhe kombësive që jetonin në të. Kjo thuhet me kuptimin, që synimi saj ishte një eksperiment racor. Ky eksperiment e arriti kulminacionin në Bosnje. Shumica dërmuese e boshnjakëve serbëve dhe kroatëve, ishin të martuar mes vete. Kur filloi lufta, nëna serbe vriste fëmijët që i kishte lindur me burrin e saj boshnjak, ose babai kroat vriste fëmijët që kishte lindur me gruan e tij serbe, që të gjithë vrisnin njëri tjetrin.

Jugosllavia ishte shembull ideal i Bashkimit Europian. Mund të martoheshe me kë të doje, nuk ishte me rëndësi kombësia, mund të shëtiteshe lirshëm kudo nëpër Jugosllavi, mirëpo Titoja kishte mundësuar që "jugosllavët" të udhëtonin edhe jashtë shtetit ku të donin.
    Ja kjo ishte ajo që sot po kërkojnë shqiptarët.

Por ku na solli kjo??

Na solli këtu ku jemi sot. Besoj se më kuptoni.

Bashkimi europian, është vazhdimësi e këtyre eksperimenteve.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Jugosllavia dhe BE

1. Jugosllavia kishte 6 republike e 2 krahina, dëshira e saj ishte të zgjerohej, të përfshinte edhe Shqipërinë.

Bashkimi Europian ka 25 shtete, dëshira e tyre është që të zgjerohen edhe më shumë.

2. Jugosllavia nuk ishte shtet i mirëfilltë, por ishte federatë.

Bashkimi Europian nuk është shtet, por tenton që të bëhet një federatë shtetesh.

3. Në tërë Jugosllavinë përdorej vetëm një monedhë, Dinari

Në tërë BE-në përdoret vetëm një monedhë, Euro

4. Jugosllavia ishte një eksperiment racor, ku qëllimi ishte të përziheshin të gjithë popujt dhe të krijohej populli jugosllav.

BE është një eksperiment racor, ku qëllimi është që të përzihen të gjithë popujt duke kriju popullin europian.

5. Jugosllavia bazohej në idetë komuniste se të gjitha racat janë njësoj, dhe nuk duhet të jenë shkas për dallime.

Edhe Europa bazohet në idenë komuniste se të gjithë racat janë njësoj, dhe kjo shihet në numin e madh të aziatikëve që ka absorbu.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Jugosllavia dhe BE

4. Jugosllavia ishte një eksperiment racor, ku qëllimi ishte të përziheshin të gjithë popujt dhe të krijohej populli jugosllav.

BE është një eksperiment racor, ku qëllimi është që të përzihen të gjithë popujt duke kriju popullin europian.

.
    Vet emri i ish shtetit Jugosllavi tregon se kujt i ka takue ky shtet qysh prej formimit te tij ,Anthem mire e ke se gjysma e Serbve jan Rom pernga origjina-gjeneza , komplet Nishi ,Prokupla,Krushevci,Vranja ,etjera si edhe gegjanat e shumadis jane te perzier me Rom labila se edhe ai Romi qe eshte Rom i paster nuk regjistrohet serb (dupllo rome).Ju zotri anthem lereni lavdaten e keti ish shtet m...t me mire vajto per kufijt qe posedojke me par ky shtet qe tani kurre me s'do ti kete . Planet e Nikolla Pashiqit e Vasa Çubrilloviqit e S Millosheviqit e te tjerve te gjithe pasardhesit qe ndjekin keto plane, (andrra politike) Serbin e mbetur do ta coptojn edhe me shum kete dhe do te mbetet vetem nje pashalluk deri ne Zemun edhe nga lart do te kerkojn ndarje Hungarezet dhe Gjermanet .

Rroft Shqipnia unike , jete te lumtur dhe te gjate gjithe Shiptarve kudo qe ndodhen. Zoti e bekoft Shqiptarine .
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 03-02-2008 më 16:41

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ju zotri anthem lereni lavdaten e keti ish shtet m...t
    Nuk i bana kurrëfarë lëvdate.
    Jugosllavia kishte për qëllim që të krijonte një popull të ri jugosllav. Donin t'i përzienin të gjithë popujt në një.

Qëllim të ngjashëm ka edhe BE. Dëshirojnë t'a krijojnë popullin europian. Edhe kjo do të dështojë njësoj sikurse, dështoi Jugosllavia.

Por nga Jugosllavia,. ne shqiptarët dolëm të lagur, madje shumë të lagur.

Edhe nga BE do të dalim të lagur.

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    hahhahahhahah anthem mos ji kaq pesimist se po hyme ne be do te kemi te drejta te me dha mbi terrritoret qe na kane marre dhe per kete do kerkojme qe historia te shkoje aty ku duhet

megjithate krehasimi yt eshte me vend dhe i gjetur . esthe e vertete qe perzjerja e rracave te krijon nje popullsi pa etni shume e hallakatme qe e mban nen zgjedhe kollaj

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Pikërisht hyrja në BE, më ngjan me okupimin jugosllav të Kosovës më 1945.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Është interesant se të gjitha "shpërthimet demografike", si dhe ekspanzionet luftarake vijnë nga raca të pastërta e të izoluara.

1. Invadimi pellazg. Pellazgët një popullësi e lashtë e Ballkanit, ishin mjaft të pastër e të izoluar nga raca tjera, dhe gjatë kohë së Neolitit filluan invadimin e tyre nëpër Evropë, kur popujt e deriatëhershëm u shqiptarizuan, pra përvetësuan gjuhën shqipe, por kjo gjuhë shqipe filloi të bastardohet në gojët e këtyre racave të pushtuara, andaj kështu u krijuan gjuhët e mëvonshme Kelte, Gjermane, Sllave, Baltike, Hindu, Persiane etj.

2. Invadimi Gjerman - Edhe Gjermanët ishin racë relativisht e pastër, prandaj nga kjo racë e pastër doli edhe fuqia goditëse kundër Romës në Shekujt e Errët.

3. Invadimi arab - më shumë i detyrohet pastërtisë së arabëve të asaj kohe se sa Kuranit. Kurani vetëm i dha ideologjinë e bashkimit, por fuqia e tyre vinte më shumë nga freskia e racës. Pas pushtimeve të mëdha, filluan të mbushin haremet me robinka zezake, mongole, evropiane, dhe atëherë filloi dekadenca e racës arabe.

Sa i përket Amerikës sot, mos u habisni: Ajo nuk është në ekspanzion, përkundrazi ajo po invadohet vazhdimisht, invadim ky që sjell deri te përzierja e racës, dhe kjo përzierje e racës sjell dobësim edhe më të madh, e dobësimi i madh, sjell invadim të mëtejmë nga të tjerët. Tri raca që do të mbizotërojnë në Amerikë pas 50 viteve: Arabët, Kinezët dhe Meksikanët.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Nuk me duket e sakte shprehja "inter-raciale", lidhur me shembujt qe jepen. p.sh. perandoria romake nuk ka kryer nderthurje raciale te dhunshme. Pushtimet sigurisht kane qene te dhunshme, por jo se nderthureshin racat nepermjet dhunes. Kete nuk e besoj se ka ngjare.
    Shume kombe jane ruajtur, etj. Ka qene idea e madheshtise per te mbajtur nen zgjedhe shume kombe ajo qe ka sjelle prishjen e perandorive.
    Shteti komb eshte dicka e mire. Por edhe ne kete rast ka shume kombe dhe gjuhe te zhdukura. Ideale eshte: Nje komb, Nje shtet, Nje fe (po cila fe?).

Pershendetje!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 20-05-2009 më 05:07
    Duaje te afermin tend si veten

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Riretushimi i historisë
    Nga erzeni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 27-11-2011, 17:34
  2. Shtrembrimi i Historise
    Nga Darius në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 30-06-2009, 16:10
  3. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  4. Librat e historisë së Kosovës heqin mitet kombëtare
    Nga iliria e para në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 14:57
  5. Ndodhitë në Maqedoni
    Nga babadimri në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1075
    Postimi i Fundit: 16-10-2007, 12:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •