Close

Rezultati i Sondazhit: Pjesmarrja e gruas ne fushen e politikes..!!

Votues
40. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Grate s'kane pse te merren me politike..!! Jane te mjaftueshme burrat per kete fushe..!!

5 12.50%
  • Roli i gruas ne shoqerine e sotme eshte rritur dhe ndihet nevoja per opinionet e saj..!!

12 30.00%
  • Sigursht qe eshte e dobishme roli i gruas ne politike

21 52.50%
  • Asnje nga te mesipermet..!!

2 5.00%
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 94
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Pratolini
    Pergjigje mikeshes sime DI ANA !

Nuk e di sa mund te jem shpjeguar ne postimet e mia por e gjithe c ka dua te them nuk eshte se meshkujt jane me te zgjuar apo budallalliqe te tille.
    Thjesht nuk me pelqen kur kalojme ne pretendime emocionale dhe te tepruara. Te jemi realiste, meshkujt e kane ngaterruar kaq shume boten dhe e kane futur ne te tilla qorrsokake, sa sinqerisht mendoj qe femra e ka te pamundur tu jap zgjidhje. Meshkujt i kane dhene nje karakter kaq luftarak, kaq mosbesues sistemeve toa shoqerore, sa nje femer eshte e planifikuar te humbase dhe te mos e ktheje dot rroten e historise.
    Jam shume dakort qe tendenca e femres do ishte te sillte nje rend tjeter boteror, me te qete, me me dashuri, me te paster.
    Por keto tendenca do ishin te destinuara te krijonin destabilitet dhe mosqendrueshmeri sepse interesat nderkombetare ne shumicen derrmuese te tyre jane te infektuara nga te tjera qellime me praktike dhe jetesore.
    (referuar edhe Henry Kissinger, ish zv president i SHBA)

Respekte ! Pratolini
    Flm per pergjigjen....

Jam dakort dhe une qe kane dominuar burrat ne kete bote dhe ne tere kohen!
    Por edhe une dhe ti e dime qe perkrah tyre ka patur shume femra te afta,ne te gjitha drejtimet,femra sot perveteson te gjithe profesionet ashtu si meshkujt..
    Femra eshte ajo qe ndodhet kudo....femra eshte ajo qe sot eshte e afte te drejtoje boten dhe ta ktheje ne nje fushe me lule!!!
    Ti vete thua qe meshkujt kane bere shume gabime,dhe e kane futur boten ne qorrsokake nga te cilat eshte e pamundur te dalim...atehere si mendon ti qe nje femer nuk mund te ndryshoje te gjitha keto?
    Cfare ke me shume nje mashkull kur ti vete thua qe ata nuk jane me te zgjuar se femrat!!!
    Femra eshte ajo force e madhe qe mund te ndryshoje boten,mund tu japi drite qorrsokakeve,qe nuk eshte e destinuar te humbase po vetem te fitoje,eshte ajo qe mund te ktheje rroten e historise,eshte ajo qe do beje nje dite qe te flitet per figuren e saj dhe te jete e barabarte me mashkullin.....po pratolini une besoj te kjo jete,besoj te femra,besoj te vepra dhe krijesa e saj!!
    Sa femra ke ne histori qe kane luftuar perkrah burrave dhe me force akoma me te madhe shpirti,sa femra ka sot qe arrijne te bejne mrekullira,qe nga gjetja e ilaceve te semundjeve deri te shpikja me e fundit e teknologjise!
    Pak femra ke ti qe drejtojne shtete ose jane politikane dhe drejtojne e gjykojne ne paqe.....Merkel,Hillary Clinton,Elisabeth, e shume te tjera!!
    Sa femra po prezantohen per te qene presidente shtetesh?
    Sa femra jane keshilltaret pêrsonale te presidenteve?
    Pastaj mos harro "gruan me kallash ne goje",aty ne vendin tone,e cila eshte Jozefina Topalli....
    Keshtu kam degjuar ta quajne parlamentaret!
    Shife pak ate dhe kupto forcen e femres....ose nqs se ste pelqen ajo ke plot te tjera.!!
    Besoj te femra,besoj te gjithcka qe ajo nis,besoj te ndryshimi i botes..;ashtu sikurse besoj te jeta!

respekte
    "Carpe Diem"

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    hahahaha !
    Ja mor tanku mor miku im dhe prova e rradhes qe une nuk gaboj. Pikerisht ashtu sikurse une e mendoja ndodhi.
    Ja une nuk po shkruaj me ne kete teme por thjesht do futem here pas here per te pare "viktimat" e rradhes pas shejtanes (edhe ndonje tjetre) qe kam pare deri tani. Te shkofte mbare mor mik
    Te gjitha keto qe te pergjigjen Pratolini,jane femra dhe femra me plot kuptimin e fjales,femra te cilat nuk mund ti quash "viktima rradhe"!!!!
    Me pergjigjet qe jep here me dukesh macist dhe here i ndergjegjshem ...cili je ne te vertete,sepse e paskam shume te zorshme te krijoj opinion per ty!!!!
    Femra eshte e forte dhe e barabarte me mashkullin...;kjo eshte femra dhe se luan as topi!!
    "Carpe Diem"

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Te gjitha keto qe te pergjigjen Pratolini,jane femra dhe femra me plot kuptimin e fjales,femra te cilat nuk mund ti quash "viktima rradhe"!!!!
    Me pergjigjet qe jep here me dukesh macist dhe here i ndergjegjshem ...cili je ne te vertete,sepse e paskam shume te zorshme te krijoj opinion per ty!!!!
    Femra eshte e forte dhe e barabarte me mashkullin...;kjo eshte femra dhe se luan as topi!!
    Kjo eshte femra DI_ANA por sa duam ta pranojme ne meshkujt dicka te tille?!
    Eshte vertet per te ardhur keq!...me vjen keq Pratolini...me vjen keq per ty...me vjen keq per veten....me vjen keq per kete bote!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-12-2004
    Postime
    96

O zotri Tanku,jeni vërtetë një zotri me plot kuptimin e fjalës

Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Pershendetje Pratolini!Se pari,te falenderoj per konsideraten dhe rrespektin qe ke krijuar per mua"...se dyti,jam i bindur se i kupton mjaftueshem shkrimet dhe natyren time,
    aq sa te mos shohesh ne to, elemente paragjykues...shoku tanku,eshte nje individ,i cili di te rrespektoje mendimin e tjetrit"....per mua celesi baze i nje komunikimi te suksesshem,eshte dhe mbetet gjithmone, 1)rrespektimi i mendimit te te tjereve,"qofte ky, i drejte apo i gabuar"2)Eleminimi i shfaqjeve te supermacise
    kundrejt me te dobetit..3)pershtatja me c'faredolloj botekuptimi apo niveli kulturor"...kjo e treta me ndihmon qe te jem me i pranueshem tek te tjeret, qe t'u parashtroj argumentat e mia ne menyren me te thjeshte,me te qarte,dhe me te mire te mundshme,dhe mbi te gjitha,pa i fyer"...ndoshta,ne kete menyre jo se do t'i bej te besojne ne ate qe besoj une por te pakten do te kemi nje komunikim normal,brenda kornizave te nje etike te pranueshme sjelljeje...gjithashtu,pse jo,te besoj edhe une ne ate qe besojne ata nese eshte vertet dicka rracionale dhe e pakundershtueshme..

Tani,jo me kot ju referova ketij shkrimi nder shkrimet e shumta qe ke postuar ne kete teme...ju referova ketij shkrimi,pasi ne te, pashe elementet e ndergjegjesimit.Pra,ashtu si c'do njeri i arsyeshem edhe ti i dashur mik,e pranon
    se mbas periudhes se matriarkatit e deri me sot,kohe gjate se ciles,ne drejtimin e botes kane dominuar meshkujt,nuk eshte bere gje tjeter vecse nje lemsh i madh,teper i koklavitur e i mbarsur me luftera te pergjakshme,mosmarreveshje
    e perplasje interesash....tani,do te doja te dija prej teje miku im!...nese s'kemi qene te afte deri me sot per ta zgjidhur kete lemsh te koklavitur,sa mendon se do te jemi te afte ne te ardhmen per tju dhene nje zgjidhje perfundimtare ketyre problemeve?!...ju permendet shume figura te shquara boterore te te gjitha koherave,te cilet ishin meshkuj"...njerezimi ju falet per dijen qe kane perftuar prej tyre...per sistemet qe ata kane ndertuar,"edhe pse nuk ishin me te miret"..
    Une bej perjashtim"....une nuk u jam mirenjohes per asgje ketyre individeve meshkuj"..ketu dola te ajo thenia jote qe ne raste te caktuara,mendoj krejt ndryshe nga te tjeret...po"..mendoj ndryshe dhe nuk besoj aspak ne madheshtine e ketyre njerezve...pjesa derrmuese e ketyre njerezve(meshkuj),kane qene nxites te lufterave dhe te destabilitetit...per mua,nje njeri i madh eshte ai qe e shmang luften dhe jo ai qe nuk mund te beje dot pa te..
    A thua se keta njerez te medhenj,nuk kane patur mundesine ti shmangnin lufterat
    ?!...a thua se keta njerez e kishin te pamundur te gjenin nje zgjidhje paqesore per te shuar konfliktet e ndryshme?!....une them,dhe e them me ze te larte",se keta njerez, meshkuj"...sado te medhenj ne dukje"...nuk ishin dhe nuk jane gje tjeter vecse femije te rritur, maniake per lojera lufterash"...maniake per pushtet"
    skizofrene prepotente"....te duket e papranueshme si llogjike?!....mos valle te duket me i pranueshem ky realitet i neveritshem qe kemi perjetuar dhe vazhdojme te perjetojme?!....mos ndoshta,kerkon te me bindesh se gjithshka qe keta njerez kane bere,e kane bere ne te mire te njerezimit?!

C'me thua per nenen,per kete krijese se ciles te gjithe i falemi si te ishte perendi"
    Ajo ka hequr dhimbjet per te na sjelle ne kete bote,ajo me shume se c'do kush e di se c'do te thote te krijosh nje jete...ajo me shume se c'do kush e vlereson nje jete"....a do te mundej nje nene,te niste nje lufte?!...a do te mundeshin dy nena
    te nxisnin bijte e tyre te luftonin kunder njeri tjetrit?!....kurre!!!....kurresesi jo!!!
    A do te ishte e afte nje femer,nje nene, te zgjithte kete lemsh te shkaktuar prej nesh?...absolutisht po!!!...por kjo do te ndodhte vetem nese egoja jone cinike,do te shembej nje here e pergjithmone, dhe do t'u linte rruge te lire ne menyre qe ato te na ndihmonin ne dhe veten...ne menyre qe ato te ndalnin rrenimin e kesaj bote..ne menyre qe te jetonim ne paqe dhe harmoni me njeri tjetrin..
    Megjithate,edhe une jam pjese e ketij realiteti...edhe une jam mashkull si ti Pratolini"...nuk besoj se rendi boteror do te mund te ndryshoje ndonjehere..
    nuk besoj se ne do te arrijme te ndergjegjesohemi ndonjehere per shkaterrimin e pa ndaleshem qe po i shkaktojme ketij planeti dhe races sone..nuk besoj se prepotenca jone cinike do te shuhet per ti lene vend arsyes, per ti konsideruar
    femrat si qenie te barabarta, dhe te afta per te na drejtuar..

Une besoj ne aftesite drejtuese te femres Pratolini"...besoj por per fat te keq...jam
    i vetem...
    E bile,bile. .....e ndjej vetën e privilegjuar t'kem rastin t'polemizoj me ju.
    E lexova lart atë që ke shkruar,dhe tash nuk do e sillja nê shaka edhe unë,.....mirëpo,kisha edhe unë diçka t'shtoja(pa patur shpirt kundêrshtimi,sepse unë ende nuk peshoj 500kg........lol)pra kam shumë respekt.
    -Ja,do e paramendojmë këtë simbas jush z.Tanku (do t'jem i thjesht),po e zëm se bota sot ka 6 miliard banor",.............pas 5 shekujve sa do t'kishte?!!!sa është kapaciteti demografik,etj. i Tokës për t'patur njerëzit një minimum social e shpirtëror për t'jetuar?!!!!,.....ok .......PEACE, ja ky është sllogani yt......e pêrqafoj pa hile..........kisha pas dëshir që nga ajo Paqe t'vijm deri një civilizim ku do t'përfundonim me ndonjë zbulim t'anijeve kozmike qê do t'transportonin në masë t'madhe njerzit dhe me shpejtësi t'dritês ata t'cilët nuk do t'kishin pas vend as ku ti lenin këpucët e veta........lol....(nuk po tallem,po shaka edhe unë pak bëj),.....kam edhe ca pyetje tjera.............?Jezusi a.s. pse u kryqëzua?!!!!!......cili ishte mesazhi?!!!!Muhameti a.s. pse bëri luftrat e shenjta?!!!!(luftë e shenjtë?!..)....pra,dua t'falenderoj zotin qê na ka lën ende njerëz si ti që janë stafetarë të Paqes,ende nuk i kemi kalu 5 shekujt por,kam vërtetë që nga tani dhimbje për t'ardhmen e njerzimit!
    -Të dalim tash tek femra,femra si qenje me aq sa kam kuptuar unë,është një qenje që nuhat më tepër Pragmatizmin se sa t'ardhmën e që nuk do t'thot se këtu kam slloganin e inferioritetit,assesi jo,.......kam shumë respekt,ngase femrat janë të dashura shumë,kurse ne meshkujt jemi krenar edhe nganjiher po t'ishim më t'lig se femrat!po e lë me kaq se kam fillu me hy nëpêr hitha tash se po m'zê gjumi!. . . .. lol
    Verdana]Bota sillet për ti dhënë marramendje njerzimit që t'mos e kuptojnë jetën! ! !. . .(nga unë)

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anëtarësuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Jashtezakonisht e gabuar dhe e pavertete ! Per dike qe e njeh mire politiken nderkombetare eshte shume e qarte se cfare dokrrash pa vend jane keto qe po na thua.
    Ca mbretereshe na tregon ti ne mor djale ?? mos kujton se e beka mbreteresha diplomacine dhe politiken ne britani ??
    Aq me ulet dhe pavlere kur me tregoke per kryetaren tone te parlamentit. Vertet e mendoke se paska ndonje rol te rendesishem ne vendimmarrje apo politikberje ???
    Po greqia c hyn ketu ?? Greqia e beka diplomacine me femra ??? Ca jane keto cudira qe kerkon te na thuash !
    Po si duket nuk qenke ne rrjedha, une te tregova faktet se kush ku eshte, ato jane ne pozita kurse kush e ben politiken e kush jo, sigurisht ata e bejn politiken , une dhe ti jo ..
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Iliron_Eagle
    E bile,bile. .....e ndjej vetën e privilegjuar t'kem rastin t'polemizoj me ju.
    E lexova lart atë që ke shkruar,dhe tash nuk do e sillja nê shaka edhe unë,.....mirëpo,kisha edhe unë diçka t'shtoja(pa patur shpirt kundêrshtimi,sepse unë ende nuk peshoj 500kg........lol)pra kam shumë respekt.
    -Ja,do e paramendojmë këtë simbas jush z.Tanku (do t'jem i thjesht),po e zëm se bota sot ka 6 miliard banor",.............pas 5 shekujve sa do t'kishte?!!!sa është kapaciteti demografik,etj. i Tokës për t'patur njerëzit një minimum social e shpirtëror për t'jetuar?!!!!,.....ok .......PEACE, ja ky është sllogani yt......e pêrqafoj pa hile..........kisha pas dëshir që nga ajo Paqe t'vijm deri një civilizim ku do t'përfundonim me ndonjë zbulim t'anijeve kozmike qê do t'transportonin në masë t'madhe njerzit dhe me shpejtësi t'dritês ata t'cilët nuk do t'kishin pas vend as ku ti lenin këpucët e veta........lol....(nuk po tallem,po shaka edhe unë pak bëj),.....kam edhe ca pyetje tjera.............?Jezusi a.s. pse u kryqëzua?!!!!!......cili ishte mesazhi?!!!!Muhameti a.s. pse bëri luftrat e shenjta?!!!!(luftë e shenjtë?!..)....pra,dua t'falenderoj zotin qê na ka lën ende njerëz si ti që janë stafetarë të Paqes,ende nuk i kemi kalu 5 shekujt por,kam vërtetë që nga tani dhimbje për t'ardhmen e njerzimit!
    -Të dalim tash tek femra,femra si qenje me aq sa kam kuptuar unë,është një qenje që nuhat më tepër Pragmatizmin se sa t'ardhmën e që nuk do t'thot se këtu kam slloganin e inferioritetit,assesi jo,.......kam shumë respekt,ngase femrat janë të dashura shumë,kurse ne meshkujt jemi krenar edhe nganjiher po t'ishim më t'lig se femrat!po e lë me kaq se kam fillu me hy nëpêr hitha tash se po m'zê gjumi!. . . .. lol
    Pershendetje Iliron_Eagle!...kam patur fatin te lexoj disa nga shkrimet e tua dhe kam dale ne perfundimin se jeni nje njeri i cili meriton rrespekt...pikerisht per kete arsye,nuk po te flas ashper persa i perket menyres se si mu drejtuat...pra, qe me quajtet zoteri"...une nuk jam zoteri...une jam shoku_tanku...pra mund te me drejtohesh si shok...edhe persa i perket peshes...ajo eshte e paperfillshme,pasi ne ditet e sotme,me teper peshe ka mediokriteti dhe anti-vlerat ne pergjithesi..
    Keto jane vlerat e botes moderrne"...por besoj edhe te boteve te meparshme..
    Nuk po te flas aspak si pragmatist...pragmatiste eshte bota ne te cilen jetojme.. Bote, e cila drejtohet nga meshkujt....femra nuhat pikerisht kete pragmatizem,gje te cilen pak meshkuj jane te afte ta bejne...pra,ne kete aspekt, ato jane me te ndergjegjshme dhe per pasoje, shume here me te pergjegjshme se ne"
    Persa i perket shqetesimit qe paraqitet pak me siper,per kapacitetin demografik te planetit tone..e rendesishme eshte qe te mos harrojme "slloganin" se te tjerat
    rregullohen lehte...ndoshta,nuk mund e shkojme deri te ai civilizim i cili mund te na bente te zbulonim anijet kozmike por mund, dhe po shkojme drejt nje civilizimi me te thjeshte dhe me praktik,si'c eshte planifikimi i popullsise...
    Bota,do te behej me e mire nese ne do te perqafonim vlerat e verteta njerezore..
    ato vlera te cilat nuk njohin dallime,mashkull\femer...ato vlera te cilat i gjen kudo,neper
    ligjerata,neper libra,neper referate e simpoziume,neper recitenca,neper premtime elektorale..
    pra, neper fjale e neper shkrime por shume rralle ne boten reale...kete duhet te bejme,te veprojme ashtu si flasim e shkruajme...me sakte,kete duhet te bejne drejtuesit meshkuj"...dhe mbi te gjitha,te mos ta shohin femren me friken e nje rivaleje hakmarrese por si nje njeri me vlera te padiskutueshme,teper te afte per te drejtuar dhe mbi te gjitha,teper te afte per t'i dhuruar botes paqe dhe dashuri..

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488

Ju mi zemra keni vec nje detyre ne kete bote : Beni nje mashkull te lumtur !

Respekte ! Pratolini
    hahahahahahah qfar Sadiku ky njeri qe jeton ne kohen e Ali Bungut

sa i perket Temes femra vetem ne skandinavi asht e njoftur me dije e ndoshta Franca e then edhe akullin sivjet me Segelen Rpyale ....

Pse mashkujt dojn me ba politik, pse nuk din tjeter send me ba bile as nji gru sdin ta bejn te lumtur e per ate kerkojn dy tri ...me humb ne harem haha
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2007
    Postime
    112
    Citim Postuar më parë nga klandestini
    Te gjithe e dime se shumica e shoqerive sot jane patriarkale, majde dhe ne shtete shume te zhvillura, por nese femra do te ishte udheheqesja e shoqerise! Cfare ndryshimi do te sillte ne bote?

A do te vij koha kur gjinia mashkullore do te konsiderohet me e dobet sesa ajo femerore?
    Perse duhet te vij koha qe njera gjini te mbizoteroj gjinine tjeter?
    Pse jo te dyja gjinite te mbizoterojne krahperkrah njera tjetres?
    Me mendje e shpirt ne Vlore.

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar më parë nga Dorontina
    hahahahahahah qfar Sadiku ky njeri qe jeton ne kohen e Ali Bungut

sa i perket Temes femra vetem ne skandinavi asht e njoftur me dije e ndoshta Franca e then edhe akullin sivjet me Segelen Rpyale ....

Pse mashkujt dojn me ba politik, pse nuk din tjeter send me ba bile as nji gru sdin ta bejn te lumtur e per ate kerkojn dy tri ...me humb ne harem haha
    In your dreams making you happy !
    Kshu thua ti, prandaj kjo verteton me se miri ate qe kam thene une
    Ik bej noi xhiro andej mase e gjen ta besh te lumtur ate robin dhe leri budallalliqet he te keqen...

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Kjo eshte fantashkence zemra vogel.
    Nuk eshte aspak fantashkencore.. pasi me sa di une akoma nuk eshte thene diku qe "mashkulli" eshte shkencerisht i lejushmi te beje ligjin ne kete bote..

Sic e ka thene edhe nje i madh : This is a men's world...but it would be nothing without a wouman in your arms !
    Burri eshte koka, po gruaja eshte qafa dhe e vertit si te doje

Ju mi zemra keni vec nje detyre ne kete bote : Beni nje mashkull te lumtur !
    Ashtu sikurse dhe ju keni detyrim qe te beni gruan e lumtur! Ndryshe mos t'u vije tharte kur t'ju leje me gisht ne goje ndonje dit
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Historia politike e Shqipërisë në tre vjet
    Nga no name në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2007, 19:49
  3. Lesi: Berisha te mbledhi te djathten
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 68
    Postimi i Fundit: 22-01-2004, 06:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •