Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 88
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-12-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    18
    une nuk e di perse e i jepni shkas Ilirese se Fundit, lerin te flase, ajo per kete pune paguhet
    ky eshte sqarim per njerezit ...

Krahasimi i komunizmit me islamizmin nuk qėndron aspak. E kam lexuar Kuranin, dhe nė tė shkruan qė nuk ka dhunė etj. etj. Pėr mua, nuk ėshtė fe mė e keqe as mė e mirė se e krishterimit apo judeizmi. Ėshtė fe e paqės dhe e mėshirės. Nuk e ka thėnė si hipokrit kėtė Xh. Bushi. Ata qė nė emėr tė Islamit pėrdorin dhunė e janė retrogradė, e bėjn nga injoranca, intresat, mosdija e interpretimit tė drejt tė fesė sė tyre, dhe e keqpėrdorin kinse, edhe pėr qėllime tė mira. Ata janė pseudomyslimanė dhe pseudoreligjioz. Ata i ke nė ēdo fe. Komunizmi e ka mohuar Zotin, ka bėrė edhe masakra masive, (rreth 20 000 000 rus janė likviduar e kanė vdekur nė internim nė Siberi, nga Lenini e Stalini). Nė islamizem nuk ka pasur likuidime masive e internime me pėrmasa tė mėdha.
    Ini, bėhuni, pėrhapni dhe jetoni dashuri!

i/e regjistruar Maska e Andrra e Jetes
    Anėtarėsuar
    21-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Komunizmi dhe fashizmi jane variante te degjeneruara te kristianizmit!Ky eshte konkluzion i gjithe mendimit filozofik te shekullit te '20,Shen-Albani dhe jo me kot figurativisht Krishti eshte quajtur "komunisti i pare ne bote!"Komunizmi lindi ne France,u zhvillua ne Evropen perendimore dhe triumfoi te sllavet kristiane po ashtu!Qarte!Fashizmi lindi ne zemren e katolicizmit Itali,nazimi lindi ne Gjermanine e krishtere dhe krimet e tyre edhe sot mbahen model krimi se si munden njerezit te djegin e te fusin ne furra qenie humane si vetja!Janosh Bugajski nje analist i njohur hebre thote se Evropa eshte ajo qe ka derdhur me shume gjakun e vet dhe te tere njerezimit deri me sot,e ke lexuar kete sh-Albani!Kurse per vendet myslimane e the vete jane koloni,ketu pajtohem me ty,por sa per barazine mes komunizmit e islamizmit nderroi ato syze qe ke te maska e shiko me mire!Femra ne komunizem u be kafshe pune te pakten ne Shqiperi Shoku-Shen-Albani e kesaj i thoni liri ju!?Kurse bota e sotme as qe don t'ia dije per katolicizem e fe i dashur shen-Albani,shih kush shkon ne kisha sot,edhe ne Itali se Evropa dhe Amerika shkon kur ēon qenin per ta pagezuar apo kur martohen meshkujt,gej!Ah po harrova ata priftat irlandeze te USA mbajne mesha per pederastet apo jo?U pa para disa muajve ne Amerike vepra e "te shkreteve" meqe ua kane ndaluar grate u turren femijeve dhe hajt nja dy pendesa e kaq e pat kjo pune!Edhe sa per dijeni dije qe une vete qe shkruaj kete nuk jam mysliman,jam katolik nga veriu sipas origjines sepse fene e bene rrafsh te ne ne kohe te komunizmit te atij komunizmi qe ti e barazove me islamizmin!Kam marre vesh se ne vendet myslimane ka edhe te krishtere e atyre nuk ua ka shkaterruar kush kishat deri me sot siē beri komunizmi tek ne!Perjashto Timorin ku problemi nuk eshte fetar sh-Albani por eshte politik!Zoti te ndihmofte!Amen!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Sa shume pergjigje, asnje e plote!!!!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    18
    po mu pergjigj pak i dashtur.po ruset ce jan ortodoks,kinezet budista dhe shum katolik,america e jugut 80 perqind katolik,bullgaria,romania,cekopsllovakia,polonia,i sh jugosllavia dhe shum vende te tjer qe magjoransa eshte katolike si ka mundesi qe jan popuj te varfer.persa i perket komunizmit ne lidhje me fen muslimane me vjen keq te them se ke ber nje tem pa baza e pa kuptim......komunizmi eshte ide politike mbaje mend,muslimanizmi eshte besim eshte fe eshte gjendja shpiterore mbaje mend.mos e harro,mos i ngaterro,e mos ja fut kot.dhe ku te filtesh per muslimanizmin ose per cdo lloj teme qe ti te deshirosh duhet te dish per cfar flet eshte njelloj sikur un te thoja se feja kotolike eshte per zhdukjen e njerzimit,ngaqe priresit e fes katolike nuk kan te drejten e familjes dote kishte kuptim.............lexo me teper dhe pastaj mund te japesh teorira neqoftese arrin.lexo dhe meso ,keto fjal gjinden ne faqet e para te kuranit...........ok.......mos ja keput kot.............lexo dhe meso.

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Ketu ishte fjala per krahasimet ne mes te dy ideve, islame dhe asaj komuniste.
    Shembuj ku merren masa te ngjajshme ne raste te ngjajshme, kur dikush kundershton regjimin, kur nje gazetar don te shkruaj dicka te veten, kur nje shkrimtar shkruan ne liber dicka qe i pelqen atij, kur nje i ri ...........................................

Per keto gjera ishte fjala.

Kombi mbi te gjitha

Me merin e All-llahut, Meshiruesit, Meshireberesit.

Per Shen Albanin.

Aty ku ka arritur ne pushtet islami ka treguar fytyre me tragjike se komunizmi: Shikoni Iranin dhe Afganistanin, mdje e shikoni edhe Arabine Saudit ku edhe sot grate nuk kane te drejte te ngasin makina, sepse keshtu deshiron Allahu!
    Ndersa aty ku ka arritur pushteti i kishes njerezit digjeshin pse thonin se toka ishte e rrumbullaket, kurse ne Hollande femrat (prostitutat) ekspozohen neper vitrina sikur te ishin molle.

Me emrin e All-llahut, Meshiruesit, Meshireberesit.

Per Shen Albanin

Profeti per muslimanet eshte me i shtrenjte sesa prinderit e tij, femijet e tij dhe sesa vete vetja e tij. Cfare do te beje ti sikur dikush te perdhunonte nenen dhe motren ne syte e tu? Mos do t'i jepje lule?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Enes Muslimani : 02-05-2003 mė 13:45

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Mos dil nga tema, na sqaro se a eshte e vertete a jo se jane shume te ngjajshme keto te dyjat?
    Diktature, ska te drejta as te foluri as te shkruari...................etj etj.

Kombi mbi te gjitha

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    iliria une kisha shkruajtur ke "Mitologjia ka nje burim", kisha shkruajtur pyetje konkrete ndaj besimtareve te krishtere dhe i permbahesha rregullave te kesaj pjese te forumit, POR tema u zhduk prej teje per arsyen se s'i perkiste kesaj pjese te forumit, une pastaj te pyeta ku ta vija por ti ne vend qe ti jepje pergjigje pyetjes time i re shkurt dhe ate teme e zhduke.
    E njejta gje ka ndodhur dhe me tema te tjera te cilat po ti biesh ketu cdokush do bindet qe jane shume korrekte dhe perkasin ketu

ndersa ti hap nje teme dhe thua

Nuk behet krahasim i ISLAMIZMIT me Komunizmin por i shteteve
    qe e quajne veten te tille me shtetet komuniste ose metoda qe
    mirren ne "zgjedhjen e problemeve" ne keto shtete.
    une kurre nuk kam dashur te ofendoj ne kete forum dhe kurre nuk e kam bere se ndjek shembullin e profetit (a.s) i cili KURRE nuk e ka ngritur zerin ose te ofendonte, por cdokush qe do lexonte kete shkrim do te quante "maskara dhe hipokrit (por une prap nuk e bej nje gje te tille) se nese do te krahasosh shtetet ik e krahasoi ke problematika nderkombetare, pra ti ai qe me ke hequr mua disa tema qe kam harxhuar aq shume kohe dhe mund ti hap tema si ta doje qefi dhe ku ta doje qefi

Bravo te qofte kur ke mundesi
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Komunizmi Dhe Demokracia
    Nga biligoa nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 16:41
  2. Komunizmi triumfoi sėrish
    Nga Maars nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 15-02-2009, 09:53
  3. Kosova e dhunuar dhe e mashtruar nga komunizmi enveristo-titist!
    Nga DYDRINAS nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 16:44
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38
  5. KINEMAJA/ Komunizmi, “parajsa”e regjisorėve tė filmit
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-08-2005, 17:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •