Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Mund te ndash me ne se perse kanuni eshte famekeq? Po ashtu, cilat jane keto "mendime" personale te Lekes te shfaqura ne kanun, dhe cfare lloj rezerve ju krijojne?
    Nuk kam shkruar 'mendime personale', por mendime.

Pasojat famekeqe te kanunit po i vuan sot Veriu i vendit. Besoj se nuk ka nevoje per komente. Megjithate, nje lektor i Letersise me ka thene njehere qe kanuni nuk i shkruan keto gjera. Pavaresisht, kanuni i implikon ato.

Me mire se sa te merresh me lojra fjalesh, kontribuo si mund ta zgjidhesh kete problem, prej te cilit Shqiperia ka mbetur hapa prapa.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Kanuni s'esht problem, pervec atyre pjeseve ku duart e priftit kane fut kishen ne loje - se iliret prej nga supozohet se vjen kodi, i kan pas grate me te drejta te barabarta - dhe fete semite e kane ndot pak kodin

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anėtarėsuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar mė parė nga proscriptor
    Kanuni s'esht problem, pervec atyre pjeseve ku duart e priftit kane fut kishen ne loje - se iliret prej nga supozohet se vjen kodi, i kan pas grate me te drejta te barabarta - dhe fete semite e kane ndot pak kodin
    Me vend eshte kjo qe po thua ti, vetem se une do te thoja qe Kanuni vjen nga Pellazget qe ne fillim besonin vetem ne nje Perendi ku me vone krijuan perendite e shumta te tjera, pra e leshuan udhen e vertet te Zotit dhe ky Kanuni ka qene per ta (per neve) sikur Bibla apo Kurani sot.
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Centaurus
    Me vend eshte kjo qe po thua ti, vetem se une do te thoja qe Kanuni vjen nga Pellazget qe ne fillim besonin vetem ne nje Perendi ku me vone krijuan perendite e shumta te tjera, pra e leshuan udhen e vertet te Zotit dhe ky Kanuni ka qene per ta (per neve) sikur Bibla apo Kurani sot.
    Shume me vend Centaurus. Nga ky kanun qendror, ne se mund ta quaj keshtu, i cili mendoj te kete percaktuar centralitetin e Orokut (lexoni temen e rendesishme te hapur nga Baptisti mbi kete), derivuan variantet krahinore/qytetare te kanuneve, qe luanin rolin e kodit civil, mbeshtetur mbi ligjin natyror ose te drejten hyjnore (kanuni central). Kanune te nivelit te tille jane edhe ato te Durresit, Shkodres etj. . Jane pikerisht keto variante qe jane modifikuar dhe ndryshuar sipas nevojave te shoqerise, ndersa ligji themelor duke mbetur po ai, i dhene dhe qendror per pellazget.

Huazimet i takojne nivelit te dyte te kanuneve. Per kete arsye besimi/kisha dhe shteti qene te pandara ne origjine. Me kalimin e kohes "komendamentet hyjnore" u harruan, ligjet njerezore duke i zene vendin, duke u bere ne disa raste burime te gabueshmerie njerezore, padrejtesie, mashtrimesh etj. ne dobi te pushtetit.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Borix
    Nuk kam shkruar 'mendime personale', por mendime.

Pasojat famekeqe te kanunit po i vuan sot Veriu i vendit. Besoj se nuk ka nevoje per komente. Megjithate, nje lektor i Letersise me ka thene njehere qe kanuni nuk i shkruan keto gjera. Pavaresisht, kanuni i implikon ato.

Me mire se sa te merresh me lojra fjalesh, kontribuo si mund ta zgjidhesh kete problem, prej te cilit Shqiperia ka mbetur hapa prapa.
    Se pari, ne se thuhet mendime te Lekes, nekupton personale. Mbase mendimet tuaja prodhohen pavaresisht nga ju?

Se dyti, veriu i vendit nuk vuan pasojat e kanunit por pasojat e padrejtesise njerezore.

Se treti, lektori i letersise ka po aq kompetence te jape mendime juridike (kanuni eshte i tille) ne fushen e se drejtes natyrore, po aq sa edhe te operoje lopen e fqinjit. Uroj se paku qe lektoret e letersise dhe dishepujt e tyre te kene ne dore celesat e zgjidhjes se problemeve kombetare.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga Sabriu
    Trillime e shkrim romantik pa asnje argument shkencor.

Romantizmi historik u ka verbuar mendjen ca shqiptareve.
    Nuk mjafton kjo qe ke shkruar per ta mposhtur citimin, qe kam postuar une. Duhet nje kunderargument me bindes per ta hedhur poshte ate citat nga M.Ahmeti, e duke pasur parasysh titullin e vete-shpallur Mr. Dituria, sigurisht se pritet shume me shume nga ju, sesa nga ata qe nuk vuajne te hyjne ne mesin e atyre qe veteshpallen "une i di te gjitha".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 21-04-2007 mė 18:16

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anėtarėsuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Shume me vend Centaurus. Nga ky kanun qendror, ne se mund ta quaj keshtu, i cili mendoj te kete percaktuar centralitetin e Orokut (lexoni temen e rendesishme te hapur nga Baptisti mbi kete), derivuan variantet krahinore/qytetare te kanuneve, qe luanin rolin e kodit civil, mbeshtetur mbi ligjin natyror ose te drejten hyjnore (kanuni central). Kanune te nivelit te tille jane edhe ato te Durresit, Shkodres etj. . Jane pikerisht keto variante qe jane modifikuar dhe ndryshuar sipas nevojave te shoqerise, ndersa ligji themelor duke mbetur po ai, i dhene dhe qendror per pellazget.

Huazimet i takojne nivelit te dyte te kanuneve. Per kete arsye besimi/kisha dhe shteti qene te pandara ne origjine. Me kalimin e kohes "komendamentet hyjnore" u harruan, ligjet njerezore duke i zene vendin, duke u bere ne disa raste burime te gabueshmerie njerezore, padrejtesie, mashtrimesh etj. ne dobi te pushtetit.
    Faleminderit qe me dha te drejte, dhe me vjen shum mire qe me ne fund filluam ta kuptojme njeri tjetrin, pra kete po e mar si kerkim faljeje nga ti dhe natyrisht qe e pranoj kete burrni nga ti, edhe pse une ende nuk po i kuptoj zanafillat e "konflikteve" te me hersheme ne kete forum.

T'pershendes
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Te kam dhene te drejte kur ke parashtruar argument te shendoshe, dhe te kam kundershtuar kur kam menduar qe argumenti yt nuk qendron. Ne asnje rast, nuk kam gjera personale me asnje shqiptar qe ndershmerisht perpiqet te kontribuoje ne fondin e kultures sone. Mendoj se kur ka paperputhshmeri mendimesh, konflikti eshte ai qe ndihmon te sqarohet nje hipoteze e hedhur. Hulumtimi konfliktit do nxjerre ne pah te verteten.

Qendrimin me lart nuk e mbaj ndaj personave qe falsifikojne faktet ne menyre te ndergjegjshme per te promovuar agjenden personale, ose kategorise tjeter e cila mbase jo qellimisht, por sidoqofte sherben si mashe mashe e kategorise se pare te ndergjegjesuar ne mashtrim dhe rrjedhimisht armiqve te kombit. Keto dy kategori te fshehura kane qene historikisht thika pas shpine e popullit tone. Keta hiqen sikur na duan te miren dhe bertasin patriotizem, nderkohe qe luajne per fushen e huaj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 28-04-2007 mė 16:07
    Aeneas Dardanus

Principata e Dukagjineve kishte si kryeqender qytetin e Lezhes, perfshinte Zadrimen, zonat ne veri dhe ne verilindje te Shkodres dhe shtrihej deri thelle trojeve te Serbise se sotme me kryeqender te dyte qytetin e Ulpianes afer Prizrenit
    A ka ndonje harte te kesaj principate?Ne cilat vite ka ekzistuar?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga imodhjom : 28-04-2007 mė 17:50

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Gjon Muzaka, u le amanet femijėve te tij (1515)
    Nga Albo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 21-05-2012, 11:07
  2. Historia e Popullit Shqiptar
    Nga Darius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 128
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 12:16
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Lekė Dukagjini
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-05-2006, 17:34
  5. Leke Dukagjini
    Nga shendelli nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-05-2003, 11:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •