Close
Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 165
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Cfare ka krijuar Krijuesi, kurdo qofte dhe sipas cdo religjioni qofte, fiksoni nje gje :

Ka qene perfekte!

Imperfekte jane vetem komentet njeroze mbi Krijimin.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Cfare ka krijuar Krijuesi, kurdo qofte dhe sipas cdo religjioni qofte, fiksoni nje gje :

Ka qene perfekte!

Imperfekte jane vetem komentet njeroze mbi Krijimin.
    Cdo Krijim eshte perfekt totalisht kur arrin plotesimin e Tij.Ne momentin qe ai nuk eshte plotesuar eshte perfekt por i pa plotesuar.Me te vertete se sperma eshte prefekte si krijim mirepo ajo eshte e paplotesuar perderisa nuk behet njeri.Tregimi i etapave te krijimit nuk tregon per mosperfekteshmerine por ka domethenie per hulumtim dhe meditim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 10-05-2010 mė 06:42
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e K.TORO
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Postime
    53

Cool Krijimi i trupave qiellore.

Rrefimi biblik i origjinave permend ne vecanti krijimin e trupave qiellore. Sipas Bibles, trupat qiellore u krijuan diten e katert te krijimit. Zanafilla 1 : 14-17 permend krijimin e trupave qiellore dhe qellimin per te cilin ata u bene.

14 Pastaj Perėndia tha: "Tė ketė ndriēues nė kupėn qiellore pėr tė ndarė ditėn nga nata; dhe tė shėrbejnė si shenja, pėr tė dalluar stinėt, ditėt dhe vitet;

15 dhe tė shėrbejnė si ndriēues nė kupėn qiellore pėr tė ndriēuar tokėn". Dhe kėshtu u bė.

16 Perėndia krijoi pastaj dy ndriēues tė mėdhenj: ndriēuesin e madhė pėr qeverisjen e ditės dhe ndriēuesin e vogėl pėr qeverisjen e natės; ai krijoi gjithashtu yjet.

17 Dhe Perėndia i vendosi nė kupėn qiellore pėr tė ndriēuar tokėn,

Nje prej qellimeve kryesore per diellin, henen dhe yjet ishte prodhimi i drites per token. Kur u krijuan keta trupa qiellore u krijuan bashke me driten qe pershkon largesine nga trupi qiellor deri ne toke.

Sipas Bibles gjerat u krijuan ne pjekurine e tyre. Adami u krijua si nje njeri i pjekur dhe jo si nje foshnje e vogel. Pemet u krijuan si peme e jo filiza. Dhe rrjedhimisht kur u krijuan trupat qiellore qe rrezatojne drite u krijuan ne nje cast bashke me driten e tyre me qedhim qe ne moment toka te ndricohej nga drita dhe ky qellim u mbush ne castin e krijimit dhe drita nuk mberiti me vone sic shpjegohet sot nga shkenca moderne.

Kjo pyetje qe behet sot nga shume shkencetar qe ka te beje me largesite e medha qe drita duhet te pershkoje per te aritur ne toke qe nga yjet e lerget. Ne qoftese njerezit besojne se toka eshte afersisht 6000 vjet e vjeter, si e shpjegon Bibla egzistencen e drites qe shohim te vije ne toke qe nga yjet miljona vite drite larg ? Sic u permend dhe me pare, qellimi i ketyre trupave qiellore ishte qe ti jepte drite tokes. Nga vete casti qe u krijuan trupat qiellore drita e pershkoi menjehere largesine nga trupi qiellor deri ne toke vetem ne nje cast.

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga K.TORO Lexo Postimin
    ne castin e krijimit dhe drita nuk mberiti me vone sic shpjegohet sot nga shkenca moderne.

Kjo pyetje qe behet sot nga shume shkencetar qe ka te beje me largesite e medha qe drita duhet te pershkoje per te aritur ne toke qe nga yjet e lerget. Ne qoftese njerezit besojne se toka eshte afersisht 6000 vjet e vjeter, si e shpjegon Bibla egzistencen e drites qe shohim te vije ne toke qe nga yjet miljona vite drite larg ? Sic u permend dhe me pare, qellimi i ketyre trupave qiellore ishte qe ti jepte drite tokes. Nga vete casti qe u krijuan trupat qiellore drita e pershkoi menjehere largesine nga trupi qiellor deri ne toke vetem ne nje cast.

Sipas kesaj teorie drita spaska shpejtesi?Haha ne turren e druve te gjithe shkencetaret qe kane vertetuar se drita ka shpejtesi.

http://informacione.wordpress.com/20...ites-ne-kuran/

Merr Lexo Kuranin

70:4.
    Atje ngjiten engjėjt dhe shpirti (Xhibrili) nė njė ditė qė zgjatė pesėdhjetė mijė vjet

Sipas Kuranit Jeta e tokes nuk eshte 6 mije vjecare por ne perputhje me ate qe thote shkenca e vertete pse jo dhe miliona vjecare. Duke llogaritur se jane shtate qiej dhe diferenca nga secili qiell eshte 500 vjet.Nderkohe Ademi zbriti nga xheneti ne toke.Pra sipas perllogaritjeve toka eshte vjeter miliona vjet

Ndoshta dhe kaq.

7 Qiejt x 500vite distance = 3500 Vjet x 365 dite = ???? x 50 000 shpejtesia e zbritjes = .......

Zoti e di me se mire te verteten
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 10-05-2010 mė 07:18
    "Shoku Mjekesise"

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Cdo Krijim eshte perfekt totalisht kur arrin plotesimin e Tij.Ne momentin qe ai nuk eshte plotesuar eshte perfekt por i pa plotesuar.Me te vertete se sperma eshte prefekte si krijim mirepo ajo eshte e paplotesuar perderisa nuk behet njeri.Tregimi i etapave te krijimit nuk tregon per mosperfekteshmerine por ka domethenie per hulumtim dhe meditim.
    Po mer po... po ti nuk po flet per gjera komplementare ketu. Mos e dridh kot muhabetin.

Ne rastin e spermatozoideve, analogjia me token do ishte kjo:

Zoti e krijoi Token ... pastaj kur e pa qe dridhej shume i vendosi male.
    Zoti e krijoi spermatozoidin... pastaj kur e pa qe nuk levizte mire i vuri bisht.

Tjeter gje eshte te flasim per gjera komplementare, e tjeter gje per krijimin specifik te nje gjeje.
    Krijimi eshe perfekt. Pike. Nuk i kthehet Zoti pas gjerave per ti rregulluar apo ndryshuar.

Zoti e krijoi spermatozoidin... pastaj kur e pa qe nuk levizte mire i vuri bisht.
    Ahahahahhaaaa sa kam qesh ahahahahahahaaa aahahhahhahahahhhhaa
    Force-Intruder je i papare
    Revolution 1848

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Po mer po... po ti nuk po flet per gjera komplementare ketu. Mos e dridh kot muhabetin.

Tjeter gje eshte te flasim per gjera komplementare, e tjeter gje per krijimin specifik te nje gjeje.
    Krijimi eshe perfekt. Pike. Nuk i kthehet Zoti pas gjerave per ti rregulluar apo ndryshuar.
    Zoti skishte nevoje ta shikonte qe te dilte ne ate konkluzion se tokes i duheshin malet se e dinte cfaqre i duhej qe para se ta krijonte.Ti kete gje e ngatarron me mesimin biblik.

3 Pastaj Perėndia tha: "U bėftė drita!". Dhe drita u bė.

4 Dhe Perėndia pa qė drita ishte e mirė; dhe Perėndia e ndau dritėn nga errėsira.

10 Dhe Perėndia e quajti terėn "tokė" dhe grumbullimin e ujėrave "detė". Dhe Perėndia pa qė kjo ishte mirė.

12 Dhe toka prodhoi gjelbėrim, barėra qė e bėnin farėn simbas llojit tė tyre dhe drurė qė mbanin fruta me farėn e tyre brenda, secili simbas llojit tė vet. Dhe Perėndia e pa se kjo ishte mirė.

7 Kėshtu Zoti tha: "Unė do tė shfaros nga faqja e dheut njeriun qė kam krijuar, duke filluar nga njeriu deri te kafshėt, te rrėshqanorėt, te zogjtė e qiellit, sepse pendohem qė i kam krijuar".
    Pra kjo eshte mesimi biblik dhe jo Kuranor.

35:11.
    All-llahu ju krijoi prej dheu, mandej prej njė pike uji, e pastaj ju bėri cift. E asnjė femėr nuk bart e as nuk lind ndryshe, vetėm se me dijen e Tij, dhe nuk i jepet kujt tė jetojė gjatė ose t'i shkurtohet jeta e tij, vetėm se ajo ėshtė e shėnuar nė Libėr (Levhi Mahfudh), e kjo pėr All-llahun ėshtė lehtė.

Kurani kur flet per krijimet flet per etapat e tij dhe jo ne mynyren sikur Zoti i merr vesh gjerat mbasi te ndodhin ose mbasi te krijohen dhe se paska ditur se cfare do krijonte.Ky eshte koncepti biblik absurd per Zotin qe i japin mangesi ne cilesite dhe atributet e Tij sikurse e bejne njeri. paster eshte madheshtia e Tij nga cka i shoqerojne.
    "Shoku Mjekesise"

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Mjeksia ti ndoshta ke mendu tjeter qysh me shpreh , por e shprehe gabim , ne te njejten menyre si te krishteret .....prano gabimin

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Xhami ma gjej se ku jam shprehur une gabim me sill citatin perkundrazi hesht e mos fol me pasion se ta tregoj se e kam une gabim apo Forca deshiron te thote ate qe une se kam thene per te mbuluar gabimet biblike. E pe si tha ai tjetri qe Drita Ska shpejtesi dhe toka eshte 6000 vjecare.Po ka shkencetar qe behet kristian me keto teori anti shkencore.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 10-05-2010 mė 10:00
    "Shoku Mjekesise"

Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Mjeksia ti ndoshta ke mendu tjeter qysh me shpreh , por e shprehe gabim , ne te njejten menyre si te krishteret .....prano gabimin
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Xhami ma gjej se ku jam shprehur une gabim dhe te tregoj se e kam une gabim apo Forca deshiron te thote ate qe une se kam thene per te mbuluar gabimet biblike. E pe si tha ai tjetri qe Drita Ska shpejtesi dhe toka eshte 6000 vjecare.Po ka shkencetar qe behet kristian me keto teori anti shkencore.
    No coment , mund te vazhdoni ne injorancen tuaj 1600 vjecare, ju keni gjithnje te drejte
    Revolution 1848

Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjykimi i dhunes sipas Bibles dhe Islamit
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 26-04-2009, 11:21
  2. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •