Close
Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 165
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Xhami ma gjej se ku jam shprehur une gabim me sill citatin perkundrazi hesht e mos fol me pasion se ta tregoj se e kam une gabim apo Forca deshiron te thote ate qe une se kam thene per te mbuluar gabimet biblike. E pe si tha ai tjetri qe Drita Ska shpejtesi dhe toka eshte 6000 vjecare.Po ka shkencetar qe behet kristian me keto teori anti shkencore.
    Shiko si je shpreh ti :

Postuar mė parė nga Mjeksia
    Ne fakt ne komentimin e Kuranit permendet se Kur Zoti krijoi Boten ne fazen kur akoma sishin krijuar malet bota dridhej shume dhe Zoti me pas vendosi malet dhe kodrat.

Ti vet the Zoti me pas i vendosi malet , e kjo forme e te shprehurit eshte gabim , i bie sikur Zoti e krijoi token e pa qe po dridhet shum e mandej i krijoi malet .

Une e di qe nuk eshte kshtu ne Kur`an e as qe ti deshte me than kshtu , por cka me bo gabimi per njerz eshte .

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Shiko si je shpreh ti :

Postuar mė parė nga Mjeksia
    Ne fakt ne komentimin e Kuranit permendet se Kur Zoti krijoi Boten ne fazen kur akoma sishin krijuar malet bota dridhej shume dhe Zoti me pas vendosi malet dhe kodrat.

Ti vet the Zoti me pas i vendosi malet , e kjo forme e te shprehurit eshte gabim , i bie sikur Zoti e krijoi token e pa qe po dridhet shum e mandej i krijoi malet .

Une e di qe nuk eshte kshtu ne Kur`an e as qe ti deshte me than kshtu , por cka me bo gabimi per njerz eshte .
    Tani ku thashe qe Zoti e pa? Pse i bie ashtu apo pse ashtu e keqkupton ti ? Une thashe me pas Zoti krijoi Malet.Dhe une e rendita fjaline si nje etape krijimi .Fjala me pas nuk tregon paditurine e Zotit per gjendjen e tokes por tregon ecurine e krijimit si etape.Pra Zoti e krijoi token dhe me pas vendosi Malet, kjo nuk eshte aspak e shprehur gabim, perkundrazi tregon etapat e krijimit.Zoti e dinte para se te krijonte token qe toka pa malet do te lekundej.Por Ai krijon me etapa sikurse ka krijuar dhe njeriun ne etapa.

Kjo mynyre tregimi jo vetem qe nuk flet keq per cilesite e Zotit por na tregon neve si njerez etapat e krijimit te tokes dhe persosmerine e saj.Arsyen e krijimit te maleve si nje mrekulli shkencore qe feja e ka thene para se shkencetaret ta zbulonin, po ashtu permendet dhe brendesia e tokes e cila nuk eshte gjendje e njellojte me siperfaqen por eshte gjendje e zjarrte.

Ne fjalite e mia nuk ka asnje hapesire per te kuptuar ate qe kuptoi gabimisht Force intruder.Fjala me pas tregon me renditjen e vijueshmerise se Gjerave dhe jo si perdoret ne bibel qe Zoti i shifka qe gjerat jane te mira mbas krijimit te tyre.Ne Islam ky koncept eshte i papranueshem.Ne Islam Zoti i di gjerat para se te krijohen se si do jene te mira apo te keqija dhe se nuk pendohet sikurse thuhet ne bibel qe u pendua pse krijoi Njeriun.

Keshtu qe dhe ti Xhami ben te njejtin gabim me force intruder duke me keqkuptuar fjalet dhe duke e vetmenduar ate gabim pa qene ai askund ne fjalet e mia.

Gjithsesi besoj se tani jeni te qarte te dy.Gabimi juaj eshte njerzor.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 10-05-2010 mė 10:58
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin

Ne fakt ne komentimin e Kuranit permendet se Kur Zoti krijoi Boten ne fazen kur akoma sishin krijuar malet bota dridhej shume dhe Zoti me pas vendosi malet dhe kodrat.Ta shpjegova dhe me pare te imagjinosh dy sfera brenda njera tjetres ose meqe je zanatali usat murator imagjino kazanin qe perzien llacin.Malet jane ato qe frenojne dridhjet duke qene se forma e tyre siper tokes eshte e njejte dhe brenda ne toke.Fuksionojne si spiranca anijesh.
    :...ahahahah.....qysh, qysh....Allahu paska bo bote qe dridhej!!!!!
    Jashte vullnetit te Tij?????Apo Ai e beri qe te dridhej e pastaj nderroi mendje dhe i vuri malet persiper qe te funksionojne si spiranca anijesh!!!!!
    Teolog i Madh je per Allahun........na e nxorre Allahun si nje femije qe ben keshtjella rere ne plazh........
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Spy Agent
    Anėtarėsuar
    08-01-2008
    Postime
    36

Talking

Me duket se po dilni pak nga tema cuna. Ketu po flitet sipas Bibles e jo sipas Kuratit. Ndoshta teoria e krijimit te Tokes sipas versionit Biblik mund te jete nje genjeshter e formuluar bukur ose jo por te pakten ka nje vendreferim ardhja e informacionit dhe ajo eshte Bibla. Mendoj se cdo diskutim tjeter i teorive alternative sikur nuk ka vend ketu se dukemi sikur duam te kapemi me shume me llafe sesa te themi diskutojme.

Per mua te Forumi Shqiptar eshte hapur nje nenforum i ri ku mund te merni pjese ai quhet " Grate e lagjes po bejne muhabet ". Ketu futuni me mire.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    7 Kėshtu Zoti tha: "Unė do tė shfaros nga faqja e dheut njeriun qė kam krijuar, duke filluar nga njeriu deri te kafshėt, te rrėshqanorėt, te zogjtė e qiellit, sepse pendohem qė i kam krijuar" Zanafilla
    Ja nje argument qe bibla eshte e ndryshuar.ketu kemi dy citate biblike qe kundershtojne njera tjetren.

19 Perėndia nuk ėshtė njė njeri, qė mund tė gėnjejė, as edhe bir njeriu qė mund tė pendohet. Kur ka thėnė njė gjė, nuk do ta bėjė? Ose kur ka shpallur njė gjė, nuk do ta kryejė?(Num,rat 2/19)
    "Shoku Mjekesise"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    A po bejme debat gjeologjie apo teologjie ne ketu????
    Xhamia, mos e dridh muhabetin.....po ta kujtoj se per ēfare po debatojme:

dhe shton:

Pasi une po e cysja se si ka mundesi qe ai nuk kishte kuptuar vetem nje gje nga gjithe sa eshte shkruar, ti hyre ne debat per te mbrojtur pikepamjen e Mjekesia-s!!!!
    Pas nje shpjegimi te vogel rame dakord se shtyllat, vihen perposh nje objekti, dmth sherbejne per te mbajtur peshe diēka.
    Dhe une pyeta, nese nuk kuptoni se si eshte e mundur qe ne Bibel te perdoret termi "shtyllat e dheut", shpjegomeni se ēfare mbeshtetet mbi shtyllat e Kur'an-it!!!!!

Citimet qe i ke bere shkrimeve te Gimit, jo vetem qe s'kane te bejne me shkrimin(shkencerisht jane fare pa vlere), por tregojne qarte per kontradiktat ne Kur'an:kodrat-shtylla, malet-kunja,malet te patundshem, malet qe levizin si rete...!!!!!

Pyetja ngelet po ajo:
    Per cilat shtylla e ke fjalen?!!!

Ne Kuran thuhet qe Allahu krijoi qiellin PA SHTYLLA... , keto kodrat qe flet ti nuk jane shtylla qe mbajne pershen e qiellit, okay, po jane qe te mbrojne nga era.
    Nje planet pa kodra e male (dmth, pa shtylla te tilla) , errerat ne ate planet do te kishin arritur shpejtesi te tilla sa qe truri i yt nuk do te ishte ne gjendje ti kuptoj.

Lexo ma shum per rolin e kodrave dhe maleve, sa i perket lidhjes se tyre me klimen qe kane.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Lexo ti me mire temen ketu, se s'ka ndermend te t'i shkruaj prape nga e para......lexoji te gjitha postimet dhe do te kuptosh.....
    Ose pyet Mjekesia.n...teologun!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 11-05-2010 mė 11:58
    Jarigas

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Lexo ti me mire temen ketu, se s'ka ndermend te t'i shkruaj prape nga e para......lexoji te gjitha postimet dhe do te kuptosh.....
    Ose pyet Mjekesia.n...teologun!!!
    Mjekesia, ashtu e kupton ashtu e sqaron, po nuk dmth se cfar do qe thote mjekesia ose une, jane te verteta absolute.

E verteta absolute eshte qe ti duhet te lexojsh vete dhe te bazohesh ne ate qe ti kupton vete nga fjalet e Kuranit, e jo ne interpretimet e mjekesise ose interpretimet e mija.

Lexo , fjalet e Kuranit pastaj shko lexo se cfar thot shkenca lidhur me ato pohime qe behen ne Kuran dhe pastaj sjell konkluzionin tend.

Keto qe ti kam thene une, ndoshta nuk jane te verteta sipas disave, por te garantoj qe jane te verteta sipas shkencetareve qe i kane vertetuar fjalet e Kuranit si te verteta.

Nqs se ti deshiron ti mohojsh pohimet e shkencetareve, cfar te te them tjer vecse mohoj.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Fole si burrat......!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e K.TORO
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Postime
    53

Cool

Cjane keto diskutime rreth Kuranit, ketu po flasim per Biblen.

Sa per kodrat nuk lozin ndonje rol kryesor ne klimen globale, malet edhe hajde por me shume vargmalet. Me sa di une klima ne bote nuk ndikohet shume nga relievi por nga bashkeveprimi i mijra faktorve mjedisore, pozicjonimit te tokes ne hapsire, stuhite diellore, efekti sere etj etj.

Ndersa per shtyllat mendoj se eshte me shume figurative pasi sic ndodh rendome tekstet antike kane disa kuptime ne nje fjale dhe interpretimi i po te njejtit varg ne epoka te ndryshme eshte i ndryshem.

Psh ne bibel ka nje varg ku thuhet qe Zoti e mban token ne hic ose ne shqip ne ajer, kjo shekuj me pare as qe eshte vene re pasi njerzit as mund ta konceptonin hapsiren dhe hamendesonin elefante gjigande, breshka, e ku ta di une se cfare qe mbanin token. Sot qe e dime qe token nuk e mban asnje kafshe e madhe kuptuam qe vargu biblik kishte te drejte, por shekuj me pare dukej thjeshte pa kuptim.

Me pak fjale shtyllat mendoj se jane figurative.

Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjykimi i dhunes sipas Bibles dhe Islamit
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 26-04-2009, 11:21
  2. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Te hedhesh veten ne ere per biblen
    Nga Arrnubi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 30-04-2004, 07:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •