O ju vëllezër të dashur!
Kush po na lufton? Kush po na urren? Cili popull don të na shkatërron? Kënd e kemi armik të vërtetë?
A nuk janë ata jehudët dhe miqtë e ndihmuesit e tyre?!
A nuk janë ata, për të cilët All-llahu [subhanehu ve teala] thotë: "Atyre (jehudive) u është vënë njollë e nënçmimit kudo që të gjenden." (Ali Imran, 112)
A nuk janë ata, për të cilët All-llahu [subhanehu ve teala] thotë: "Ata që gjithë së bashku nuk kanë guxim të ju luftojnë, vetëm kur gjenden në ndonjë vend të fortifikuar ose kur janë pas ndonjë muri." (Hashr-14)
A nuk janë ata, për të cilët thotë Zoti ynë: "Është e sigurtë se njerëzit më lakmues për të jetuar, ti ke për t'i gjetur ata (jehuditë)." (El-Bekareh, 96)
All-llahu [subhanehu ve teala] thotë: "Luftoni ata, Allahu i dënon dhe i mposht ata nëpërmjet jush, e juve ju ndihmon kundër tyre, dhe shëron zemrat e njerëzve besimtarë." (Et-Teubeh, 14)
Nëse janë jehudët dhe gjithë pabesimtarët bashkë me ta:
A i frikësoheni ju unitetit të tyre?
A nuk u tha All-llahu [subhanehu ve teala]: "Grumbulli juaj nuk do t'ju vlejë asgjë edhe nëse është i madh, sepse All-llahu është me besimtarët." (Enfal, 19)
Ju a i frikësoheni numrit të tyre?
A nuk thotë Zoti ynë: "Ata do të tubohen, do të jenë të përmbysur me fytyrat e tyre në xhehennem, të tillëve u përket vendi më i keq, ndaj ata janë më të humburit në rrugën e tyre". (Furkan, 34)
Apo i frikësoheni pasurisë së tyre?
A nuk thotë All-llahu [subhanehu ve teala]: "Ata që nuk besuan, shpenzojnë pasurinë e tyre për të penguar nga rruga e All-llahut. Ata do ta shpenzojnë atë, dhe ajo do të bëhet dëshprim i tyre, e madje ata do të mposhten. E ata që mohuan do të përmblidhen vetëm në xhehennem." (El-Enfal, 36)
Apo ju i frikësoheni dinakërisë dhe politikës së tyre?
A nuk thotë All-llahu [subhanehu ve teala]: "Ata kanë zemra që me to nuk kuptojnë, ata kanë sy që me ta nuk shikojnë dhe ata kanë vesh që me ta nuk dëgjojnë. Ata janë si kafshët, bile edhe më të humbur, të tillët janë ata të marrët." (El-A'raf, 179)
Pastaj, ju a mendoni se jeta e tyre është ndihmë pa disfatë, ngritje pa poshtërim dhe mburrje pa dështim?!
Ne vet ishim dëshmitarë të Amerikës mendjemadhe, e cila doli nga Vietnami, që gati se nuk duket në hartën e botës, me 59 000 të vrarë. Dhe jemi dëshmitarë të herave të tjera kur ajo doli e nënçmuar nga Somalia dhe Libani.
Pastaj, a nuk e keni parë fuqinë e All-llahut kundër tyre?!
Kemi parë vërshimin, i cili fundosi tërë qytetin brenda dy orëve? Ndodhi kjo në qytetin New Orljans në Amerikë, në maj të vitit 1995... "Atëherë Ne me një shi të vrullshëm i hapëm dyert e qiellit. Dhe Ne tokën e zbërthyem në burime uji, kurse uji u bashkua siç ishte caktuar." (El-Kamer, 11-12)
Kemi parë furtunën, e cila bëri të fluturojnë automjetet, fundosi rrugët dhe qëndroi kështu tri ditë të tëra në New york!
Kemi parë erën e fortë në ditët fatkeqe të tyre, e cila i ngriste njerëzit si të ishin trupa hurmash të shkulura, i ndukte drunjët dhe i humbte gjurmët e jetës për një moment, por për fat nuk kemi parë prej tyre që të marrin mësim!
Dhe a i keni parë ato vende nga brendia e tyre?!
Kemi parë atje jetë të ndyrë dhe të fëlliqur, të shthurur dhe të prishur. Jetë e pasuar nga epshet, jetë e udhëhequr nga dëshirat.
Shiqo përqindjet e amerikanëve, të cilët ende nuk i kanë mbushur nga 18 vite dhe të cilët do ta sundojnë dhe udhëheqin vendin e tyre pas disa viteve:
- 55% të kesaj rinie janë fëmijë prostitucioni, dhe ngritet përqindja në qytetet e mëdhaja në 80%, dhe zbret në qytetet më të vogla në 33%. Don të thotë qe lagjja me e ndershme në Amerikë është ajo, në të cilën 33% të saj merren me prostitucion. Kjo është nën moshën 18 vjeçare, ndërsa nëse shikojmë mbi moshën 18 vjeçare, do të shohim se përqindja e tyre arrijnë në 90%.
- 350 000 raste të shtatzënive pa martesë ndodhin në vit te vajzat që janë nën moshën 18 vjeçare, dhe ky është numër i vogël në krahasim me realitetin. Pasiqë abortimi i shumtë i tyre nuk llogaritet në këtë numër.
- 24% të familjeve të tyre janë pa baba, sepse ose nëna nuk e din se cili është babai, pasiqë ka rënë në prostitucion me më shumë se një person, ose për shkak të shkurorëzimit.
- 40% të kësajë rinie e përdorin drogën, ndërsa për alkool nuk mund të flitet, pasiqë numri është më i madh se sa mund të paramendosh.
-Krimet dhe vrasjet janë shtuar në qytetin Dalas të Amerikës në 70% në vit (Prej vitit 1998 deri në vitin 1999).
- Shkak tjetër i vdekjes së tyre është vetvrasja. Amerika ka regjistruar 32 000 raste të vetvrasjeve në vit.
-Numri i të sëmurëve në bixhoz është një në shtatë. Don të thotë që në çdo shtatë persona gjendet një lojtar i kësaj sëmundje.
Kjo është Amerika nga brendia e saj.
A ky është populli të cilit i frikësoheni?!
Vëlla i dashur!
A dyshon në disfatën e një popullit sikur ky?
A dyshon në dështimin e ushtrisë së formuar nga kopilat dhe abnormalët?
A dyshon në poshtërimin e ushtrisë, e cila mbahet me vaksina dhe droga?
Vëlla i dashur!
"Të mos mashtrojë bredhja nëpër qytete e atyre që nuk besuan. Ajo është një kënaqësi e pakët, e pastaj vendi i tyre është xhehennemi që është vend mjerimi." (Ali Imran, 196-197)
"Dhe ata që mohuan, mos të mendojnë kurrsesi se shpëtuan, (se na ikën). Ata nuk mund ta bëjnë të paaftë Atë (Zotin) që i ndjek." (El-Enfal, 59)
Shkroi:
Dr. Ragib Es-Serxhani
Përktheu:
Omer Bajrami
21 Mars 2007
Marrë nga Ankebut.com
Krijoni Kontakt