Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17

Dashuria ne distance

dea2
    Diskutant i rregjistruar
    (11/8/00 5:18:09 am)
    Reply dashuri ne distance
    --------------------------------------------------------------------------------
    A e besomi shprehjen" larg syve larg zemres?"une nuk besoj se eshte e vertete per dy te dashuruar sado larg te jene

Fliri
    Diskutant i rregjistruar
    (11/8/00 10:41:03 am)
    Reply Ca po thu mo
    --------------------------------------------------------------------------------
    Ca thu ti nuk eshte e vertete eshte shume e vertete larg syve larg zemres, cfare keq per te fol ne telefon eshte sot apo per te ber chat.
    Hej jemi shekull tjeter dhe kjo eshte shume aktuale.
    Do zoti nuk ju zen o njerez t'ju iki ndonjeri larg pa ta shihni .
    E di ti se shume veta kane ardhur nga larg se dihet se ajo shprehje eshte e vertete.
    Mendohu her tjeter.....

RReBeLii
    Diskutant i rregjistruar
    (11/8/00 12:08:02 pm)
    Reply jam dakort
    me ate qe nuk eshte e Vertete nese vertet egziston ajo Dashuria nemes tyre.

eriola
    Diskutant i rregjistruar
    (11/9/00 1:03:48 pm)
    Reply nje shprehje ne anglisht eshte..
    "absence makes the heart grow fonder" kjo besoj i aplikohet largimeve te shkurtra.

albanianboard
    Diskutant i rregjistruar
    (11/9/00 1:27:27 pm)
    Reply hehe
    edhe nje shprehje tjeter (per largimet e shkurtera sigurisht)
    Po i fryve zjarrit, ndizet me shume
    Edhe dashurine, po u largove per pak do te ndizet me shume (e provuar nga shume te tjere)

Administratori
    Diskutant i rregjistruar
    (11/9/00 6:23:24 pm)
    Reply Me leje ...
    nje pyetje kisha une.

Kur thoni "mardhenie ne distance" nenkuptoni mardhenie me nje person qe nuk e keni takuar kurre ne jeten tuaj, apo thjeshte e keni njohur kohe me pare dhe tani jeton larg jush???

Dhe e dyta: Me vertet mund te biesh ne dashuri me nje njeri qe nuk e ke takuar kurre ne jeten tende?
    Imagjinata eshte me e rendesishme se sa njohuria
    Einstein

eriola
    Diskutant i rregjistruar
    (11/9/00 7:46:42 pm)
    Reply distanca
    marredhenie me distance normalisht quhen ato marredhenie qe kane filluar diku dhe dikur dhe me pas cifti eshte ndare gjeografikisht.

marredhenit me nje person qe nuk e ke takuar kurre mund te ndodhin vetem ne internet dhe keshtu quhen "marredhenie interneti"

nuk besoj qe mund te biesh ne dashuri me nje person qe nuk e ke takuar kurre... por mund te biesh ne dashuri me imazhin e ketij personi, nje imazh zakonisht idealist qe krijon ne mungese te personit.

albioni
    Diskutant i rregjistruar
    (11/10/00 4:55:14 am)
    Reply ?,?,?,?
    Njeriut gjithmon kur i mungon dashuria perpiqet te krijoj nje imazh rreth te dashures (ne shume kuptime kjo) , keshtu te ai nje lind dashuri e panjohur te cilen pak nga pak e ben nje figure te kompletuar.
    Mjafton te mos e injorosh ose , si mund te thuash , te mos e ironizosh dashurine dhe eshte shum e thjesht , biles mund te them eshte budallik te diskutosh ne menyre primitive per arsyen e vetme qe kemi ardh ne ket bote.
    Zgjohuni djema , ne cbote kini ngec?

Larg syve Larg zemres!?!???? hahahahaha

Eriola, kam pershtypjen se per te ndjer dashurin, qoft te nxjeresh ndonje konkluzion per te duhet te jesh tip pak me i mbyllur se ky yti.

dea2
    Diskutant i rregjistruar
    (11/10/00 6:01:22 am)
    Reply Re: dashuri ne distance
    E kuptoj shume mire qe nuk jemi keq per te folur ne telefon ose ti shkruajme letra njeri -tjetrit, por eshte nje shenje qe tregon se lidhja jone vazhdon dhe kjo tregon se dashuria ekziston akoma ndermjet nesh. Besoj se eriola me ka kuptuar shume mire.

eriola
    Diskutant i rregjistruar
    (11/10/00 6:26:03 am)
    Reply pergjigje albionit
    "Eriola, kam pershtypjen se per te ndjer dashurin, qoft te nxjeresh ndonje konkluzion per te duhet te jesh tip pak me i mbyllur se ky yti."

lol albion... mendoj qe po te degjoje eksperiencen tende nga jeta do kuptoje qe shume njerez vertete te HABISIN, ndryshe i mendon dhe ndryshe dalin. Cfare po perpiqem te te them eshte qe te arrish te thuash dicka te tille per mua duhet ose te me njohesh shume mire ose te spekulosh shume....

dhe zakonisht ata njerez qe duken sikur nuk mund ta ndjejne dashurine mund ta ndjejne me teper se te tjeret, thjesht per faktin qe kur ata njerez qe duken sikur nuk ndjejne, arrijne te bien ne dashuri... bien brenda keq fare.

AlbanianAngel
    Diskutant i rregjistruar
    (11/10/00 2:15:19 pm)
    Reply ruminations
    Ne lidhje me dashurite ne distance...
    Flas nga pervoje personale (prandaj them se ka baze, jo se i pershtatet te tereve por ndodh)
    Nese dashuria eshte long term relationship, strong, and is not just a "passatempo" atehere distanca nuk eshte asgje tjeter vecse nje nocion qe ndan njerezit fizikisht e aspak shpirterisht.

Hidhet mendimi (dea me duket e permendi) se nuk kemi thjesht nevoje per telefonata dhe letra etj etj, kjo eshte e vertete per nje pjese, por une do te thoja se nuk ka asgje me te bukur se nje leter apo ne telefonate nga personi qe do. Ne rast se kjo lidhje eshte e destinuar te mbetet long distance all the time excluding the hope of a reconciliation that is the best for both partners to get out of the "shell" of love. Kjo eshte e veshtire, por aspak e pamundur. Nese nje dashuri eshte e destinuar qe kurre te mos perfundoje pasi personat kurre nuk do te ri-takohen serish (gje qe mendoj qe eshte totally up to the parters) ateher vajza/djali duhet to get over it in some way although it might be very difficult.

Megjithate mendoj se perderisa keta 2 persona nuk jane ne gjendje to overcome distances, like i.e. to make possible a reunion than they maybe dont love each-other enough that they are not willin to give up somthing for that love. In some other senarios it might be quite impossible shortening those distances, and is in this cases that the couple suffers great pain, which i say is always possible to overcome (guys dont commit suicide pls

True love waits, eshte nje shprehje tjeter, po pyetja eshte "how long" so perfundimi eshte qe "we are selfish" mendojme per veten tone dhe per sadisfaksion personal, dhe per mos te vuajtur me teper so we give up a long distance relationship for another relation ship that might not be quite as strong but satisfies us in other ways...

Ka vend per shume aludime dhe diskutim, por basically is up to us isnt it? Are we willing or are we not, are we strong or are we not, do we love enough or we dont...

Angel
    Einstein

Fliri
    Diskutant i rregjistruar
    (11/10/00 3:04:29 pm)
    Reply Shkurt
    Secili e jep mendimit sipas opininonit te tij, dhe sipas eksperiences qe i ka ndodhur, varianti njeri flet te tjeret flene.

AlbanianAngel
    Diskutant i rregjistruar
    (11/11/00 2:09:53 pm)
    Reply !!
    O Fliri po na thuaj ti c'mendon, psh ti je ne MA dhe e zeme se e dashura jote eshte ne CA, ca do beje ti

RReBeLii
    Diskutant i rregjistruar
    (11/11/00 2:13:37 pm)
    Reply per Eriolen edhe Alb_Angel
    Kam nje verejtje per ju te dyja :
    Ose flisni shqip ose anglisht e jo miks ku gjysma e fjalise shqip gjysma anglisht
    Kjo tregon shume gjera negative per mendimin tim.

eriola
    Diskutant i rregjistruar
    (11/11/00 3:03:08 pm)
    Reply un
    uni.. uni skipetare kuluar.

AlbanianAngel
    Diskutant i rregjistruar
    (11/11/00 5:06:24 pm)
    Reply !!
    sorry sorryyyyyy do perpiqem qe sot e tutje jap fjalen time te nderit me tere forcat e mia te flas albanian heheheh ok

Fliri
    Diskutant i rregjistruar
    (11/12/00 2:49:51 pm)
    Reply Pergjigje
    Skipetarź e skipetare te kuluar per mendimin tim largesia te merr ne qafe, dhe nuk ka ndodhur pak here por shume shpesh kam degjuar shume raste deri me sot, kot thone bota eshte e vogel, ketu largesia eshte aq e madhe sa del dhe bota eshte shume e madhe.
    Ne nje rast te tille kur palet jane larg njeri tjetrit, lidhja eshte e veshtire te mbahet, ose mjaft rralle mbahet, pasi mjafton vetem ideja ai ose ajo eshte larg dhe kushedi cfare ben ai ose ajo pse mos ta bej dhe une. Tjetra eshte se dashuria nuk eshte thjesht flit ne telefon ose dergo email. Po cdo njeri ka nevojat e tija .... Po ashtu ne keto raste mire eshte qe secila pale te veproje , dhe te tregohet sa me realistic per cfare ndodhi perpara dhe sa koshient eshte per te ardhmen

vulli
    Diskutant i rregjistruar
    (11/14/00 9:35:57 am)
    Pėr mendimin tim "Larg syve, larg zemres" eshte 100% e
    vertete ne rastin kur dy te dashuruarit nuk shihen fare,
    sepse po te shihen te pakten ēdo dy-tre muaj dhe i
    telefonojne shume shpesh njeri tjetrit nuk quhet me dashuri
    ne distance. Pas nje, ose maksimum dy vjetesh, eshte e
    sigurte qe te pakten njeri nga ata (zakonisht djali sepse
    vajzat jane nga natura me konstante ne dashuri) do te kete
    filluar nje jete tjeter.

enis
    Diskutant i rregjistruar
    (11/14/00 10:35:38 am)
    Reply Femrat.. konstante??
    Vullo, te drejte ke qe pas dy tre vjetesh njerezit nuk i resistojne dot fillimit te nje jete tjeter. Por nuk mendoj se femrat jane shume konstante..e kane shume me te lehte te bien prape ne dashuri.
    Djemte kur duan, duan, kurse femrat..shume shpesh kujtojne se duan. Po flas ne pergjithesi dhe nuk eshte mire por kjo eshte ajo qe mendoj.

eriola
    Diskutant i rregjistruar
    (11/14/00 1:20:05 pm)
    Reply pikerisht
    bashkohem plotesisht me mendimin e Enisit. 'nuff said.

Mylinda
    Diskutant i rregjistruar
    (11/23/00 3:36:40 am)
    Reply RE:
    Larg syve, larg zemres = plotesisht e vertete! Eksperience e jetuar personalisht!!!!!
    Einstein

SuperErta
    Diskutant i rregjistruar
    (11/30/00 11:48:53 am)
    Reply Re: RE: Gjynaf
    e verteta eshte se mardhenie ne distanc eshte thjesht nje imagjinim...dicka qe dikush do ta donte realitet po qe kurr nuk do behet...trust me nga pervoja... i wished for that love all my life it just couldn't be true... i never understand this world ?

AlbanianAngel
    Diskutant i rregjistruar
    (11/30/00 6:46:22 pm)
    Reply sh gjynaf
    Sorry to hear that, megjithese nuk dua te perseris ato qe kam thene dhe me perpara, por nese dashuria nuk eshte virtuale, pra djali dhe vajza jane njohur me perpara dhe rrethanat kane sjelle qe te jetojne per nje periudhe te shkurter larg njeri tjetrit une them qe mbijeton (nuk dua te them trust me, por perderisa me mua eci mire, atehere ndodh)
    Mendoj qe pasi ajo periudhe e shkurter apo e gjate kalon (ne rastin tim 1-2 vjet) ateher dashuria eshte me e forte se kurre...

Angel

Edited by: AlbanianAngel at: 11/30/00 3:48:18 pm

Rozafa
    Diskutant i rregjistruar
    (12/1/00 9:35:35 pm)
    Reply Re: RE:
    Une mendoj qe largesia mes nje cifti ndikon per keq, dhe heret a vone gjithcka fillon e ftohet. Kjo ndodh per arsye te ndryshme. Te pakten ky eshte mendimi im personal qe sado te dua nje njeri dhe sado te me doje mua dikush do te jete shume e veshtire ta mbajme dashurine e forte sikur te ishim larg.

Megjithate dua te shtoj edhe dicka tjeter qe dikur, diku ne nje ditar te babit tim kam pas lexuar:

"Largesia per dashurine,
    Si era per zjarrin
    E shuan te voglin
    E ndez te madhin"

AlbanianAngel
    Diskutant i rregjistruar
    (12/2/00 3:05:50 pm)
    Reply
    Epo ajo e imja paska qene dashuri e madhe
    PS: dhe ti e paske ate zakon si une qe lexoja ne ditaret e vjetra te babit tim dhe qe andej kam marre njohurit e mia te parat me Sartrin, Kamy-ne Nicen, nice...

Mylinda
    Diskutant i rregjistruar
    (12/17/00 3:49:42 am)
    Reply Me leje? Nje pyetje kishim ne ketej!
    AlbanianAngel, dashuria juaj e madhe per te cilen behej fjale me lart, a vazhdon te ekzistoje?

jp7879
    Diskutant i rregjistruar
    (12/25/00 3:01:53 am)
    Dea nje pyetje ....C`a kupton me dashuri ti??
    se me sa di une ka shume gjera ma shpjego pak dhe do te te kthej pergjigje

jp7879
    Diskutant i rregjistruar
    (12/25/00 3:07:42 am)
    Albangel mos ma merr per keq nje pyetje te vogel per ty dhe dashurine tende te madhe po mos ma merr per keq ama
    `Gjate nje ose dy vjeteve c`a bere ti???? kur them ti flas per gocat ne pergjithesi qe mund te jene ne te njejtin pozicion.per mendimin edhe 2 muaj jane kohe e gjate .Asnje s`eshte ENGJELL
    Einstein

rigers
    Diskutant i rregjistruar
    (1/4/01 8:08:10 pm)

pershendetje te gjitheve!

jam i ri ne kete liste edhe nuk po dija se si te postoja ca mendimet e mija qe kisha
    lidhur me dashurine ne distance. nga pervoja personale eshte dicka pothuajse e
    pamundur. lexova shume prej mesazheve tuaja dhe shumica e meshkujve pro me
    shprehjen "larg syve , larg zemres" , ndersa shume prej gocave ishin te mentimit "pse
    jo, edhe mund te ekzistoje". nga sa kam lexuar (dmth eshte nga librat jo nge
    eksperienca ime personale) kam pare qe meshkujt nuk jane shume te zote ta
    shprehin affection me fjale keshtu qe perdorin physical contact si psh ledhatimet etj
    etj. ndersa per femrat eshte ndryshe. ato edhe mund te bejne pa physical contact
    vetem te degjojne nje fjale te ngrohte dhe me kaq mbaroi.

stela77
    Diskutant i rregjistruar
    (12/11/00 1:56:21 pm)
    Reply besoj se po
    me sa e ka treguar jeta, zakonisht ne shqiperi kur nje cift ndahet, dhe po te rastise qe te shikohen ne rruge, do ndrojne trotuar per mos ti folur njeri tjetrit
    shoqeria mund te mbahet per mendimin tim ,po nuk do kete kurre pamjen e nje shoqerie te zakonshme, sepse te te dy palet ,do kete :"me flet ndergjegja, ose po sikur te lidhemi prape, ose ku di une, mund te ekzistoje akoma ajo shpresa per tu lidhur perseri:
    kaq kisha une

Genti24
    Diskutant i rregjistruar
    (12/15/00 11:02:46 am)
    Reply nuk jam komplet dakort me stelen
    fillimisht, ne duket pak si jo normale, qe dy njerez qe jane ndare nderrojne rrugen dhe uroj qe ky mentalitet te ndryshoje.
    sa per faktin qe nje cift pasi ndahet, po te ruajne shoqerine, kjo shoqeri nuk do te jete e zakonshme, une mendoj se ne kete rast nuk duhet ti pergjithesojme gjerat. ka cifte qe nuk flasim kurre me, ka qe urrejne njeri-tjetrin, ka qe jane indiferent ndaj njeri tjetrit, por ka edhe nga ato qe e ruajne shoqerine (megjithese duhet ta pranoj se keto jane pakica, por ekzistojne ama),
    une mendoj qe cdo rast ka unikalitetin e vet dhe nuk mond te nxirren rregulla te pergjithshme.

tirona1997
    Diskutant i rregjistruar
    (12/1/00 7:20:32 am)
    Reply koha eshte ajo qe percakton
    Mendimi im eshte se long distanca eshte e demshme per dy persona qe duhen.Njeriu ka nevoje ne momente te caktuar te kete njeriun e zemres prane.Dhe ne momentin qe nuk e ke aty fillon carja.Une nuk kam mundesi te puqem me ate dua ne momente me te veshtira,keshtu qe me kalimin e ketyre momenteve cdo kush mendon "se mund te bej dhe pa te".Largesia dhe nevoja te ftoh.

albanianboard
    Diskutant i rregjistruar
    (11/4/00 2:11:51 pm)
    Reply Long Distance Relations
    Ky mu duk vendi me i mire per te postuar kete topic, keshtu qe po e vendos ketu.

Ky topic eshte per ata qe kane patur, kane, ose thjesht duan te flasin per Marredheniet ne distance..
    sa funksionojne? A funksionojne?
    Poshte po jap nje tip studimi te vogel nga nje person qe ka kaluar nje marredhenie te tille, nese keni dicka mund t;a shkruani ketu....
    dhe ju lutemi shume, pa kunja ose fjale te ndyra.

Ps. eshte ne aglisht... nuk pata durim t'a perktheja

<b>

My LDR philosophy

Communication

Keeping in touch is important, but it doesn't necessarily have to be expensive. Arthur and I usually only talk on the phone about
    twice a month, and try to keep it under a half hour. I recommend trying to alternate who's footing the bill. Short upbeat
    messages left on the answering machine are nice too - you can play them over, and over, and over....

I can't say enough about how important e-mail can be. It's faster than mail, and it's cheaper than the phone. You can get an
    e-mail account at most colleges prepaid by your tuition. When I was looking into colleges, this was one of the things on my
    checklist. Faster yet, is online communication. I've never used ICQ and I only recently started using AIM (AOL Instant
    Messenger). Mainly I just the chat program on my college's server. Snail-mail is important, too. A handwritten letter, or a card
    "for no reason" can go a long way.

Communication means talking about what's going on in your life, and how you're feeling about things. If you don't
    communicate, your SO(significant other) probably isn't going to read your mind. Communication also means listening!

On a sub-topic, there are a lot of fun things you can send in the mail: Holiday related items, tapes with music mixes, cute things
    you find in gift shops, videos if you have the equipment, poetry (yours, or stuff you've found), and songs. My favorite is one of
    those blank puzzles that you can find in card shops or art stores - make a picture/message, and send a couple of pieces at a
    time with letters and cards. Cookies are cute, too, if you can manage it.

Trust

In order to pull off a LDR, you need to have a LOT of trust in your partner. If you don't, you may end up wasting a lot of time
    wondering where they are and who they're with. Insecurity isn't a good attribrute to drag into a LDR.

Respect

If you are leaving your SO's home area to go to college, other studies, or job reasons, do form new friendships. At college
    especially, you're going to a new place, and forming a new life. SO's should respect the existance and time devoted to this new
    life. A new life doesn't mean you don't care about your partner anymore, it means you're are still a living, breathing, valuble
    person when they aren't around. It also cuts down on the ever-present "I-miss-you!" loneliness/longing. Respect your partner's
    decision to live a life which doesn't revolve solely around you.

Honesty

Be honest about how you feel about your relationship, and what's going on in your life. Again, mind reading is unusual. If your
    studies or job are keeping you busy, or if you're sick, tell you partner - it's easier to understand why you haven't e-mailed in a
    while, or why you seem cranky/moody. Don't forget to tell them about the good things happening in your life as well as the bad
    ones!

In the unfortunate case you decide that the relationship isn't working - for goodness sake, don't just leave the other person in
    the dark, be honest with them. This doesn't mean being rude or thoughtless. Try to avoid telling them before major exams, or
    during finals. And don't leave it on an answering machine.

Love and commitment are also important, but I think that goes without saying.
    Believing in true love/ destiny might help, too. </b>

Kjo ishte ajo qe kishte ky plaku,.. po patet ndonje sugjerim/kundershtim/anything vereni ketu
    Einstein

Sherrxhia
    Diskutant i rregjistruar
    (1/17/01 5:13:44 pm)
    Reply Mire , mire !!
    Eshte me te vertete e cuditshme sa lehte njeriu mer vendime , jep idera kur nuk eshte i nderlikuar personalisht ne raport . Nuk mohoet qe cifti vazhdon te komunikoje , por gjate kesaj kohe , kemi persona te tjere afer qe mundohen te na ngushellojne , dhe jeta vazhdon me hallet , problemet dhe sikletet e saj , dhe , nje dite pa pritur pa kujtuar , ai person eshte koha e shkuar . Po do kete momente qe zemra do te te dhembe kur e kujton , por jeta eshte sic i thone llafit " bitch " dhe gjithashtu shume e shkurter , per te kaluar kohen duke menduar , sooo , GET OVER IT . MOVE ON .

kkklll
    Diskutant i rregjistruar
    (1/24/01 5:43:44 pm)
    Reply sa me pak kontakte...
    NE rradhe te pare... pertova me lexu te gjitha rraqet qe keni shkruajtur ketu... shume lafazane jeni

mmmh... dashuria zgjat me teper nese nuk ka kontakte fare gjate periudhes se ndodhur ne distance... huh por kjo do te ishte e vertete nese do te ekzistonte "dashruria". Dashuria eshte teper plastike, sidomos me shoqerine e sotme. Eshte e pamundur te gjesh njerez tamam... se... "jane zhdukur"... atehere nese dashuria ne distance ju falimenton... e dini se ke te shani.

Tekanjozja
    Diskutant i rregjistruar
    (1/24/01 7:25:30 pm)
    Po mir o goce , mendimet e ketyre do te zgjidhin pune ty ? Thuaj ishalla ta ka bo Zoti rrisk me perfundu me ate qe do , se po sta ka bo ai lart , keto ketu poshte si ke per gjo , ene juve mjaft e lujtet menc te shkreten , se keto pune skane as men as kalem .

Orioni
    Diskutant i rregjistruar
    (1/24/01 8:57:47 pm)
    Reply Tekanjozes
    O tekanjze, nuk thuhet "...s'kane as men as kalem" se nuk ka kuptim. Thuhet "...s'duan as men as kalem".
    Einstein

EGLA TIRONA
    Diskutant i rregjistruar
    (2/3/01 1:38:32 pm)
    nuk mendoj se eshte plotesisht e vertete shprehja "larg syve larg zemres" pasi ne me te shumtat e rasteve, kur disa cifte kane qene larg njiri tjetrit kane pasur me shume dashuri midis tyre, por ndodh ndonjehere anasjelltas, qe te dyja palet ftohen, ne kuptimin qe nuk duhen me, ndoshta mendimet e tyra jane, per nje dashuri te afert, dhe jo me distance, keshtu qe pranohen te dyja shprehjet dhe larg syve larg zemeres, dhe afer syve afer zemres, pasi cdo shprehje qe eshte krijuar eshte dicka e perjetuar...

Fjoco di neve
    Diskutant i rregjistruar
    (2/3/01 6:15:37 pm)
    Ada

E vetmja gje qe mund te them eshte provoje se ēfare do te thote e pastaj na fol per dashurine me korespondence.
    Ciao
    Einstein

korcarja1
    Diskutant i rregjistruar
    (2/6/01 1:45:48 pm)
    Reply Per Mylinden
    Une nuk do te bija dakord me ato qe ti the pasi edhe une po jetoj nje moment te veshtire dhe kam 2 vjet larguar nga Korca dhe nuk e kam pare te dashurin tim por kjo per mua dhe per te dashurin tim nuk eshte arsye per t'u ndare. Pasi ne vazhdojme te jemi bashke dhe do mbajme lidhje derisa une te kthehem aty keshtu qe largesa per mendimin tim nuk mund te ndaje dy te dashuruar. Perkundrazi, ajo sa vjen edhe behet me e forte se kurre. Ti thua se ke pervoje personale, por une do te te thoja se mbase ti ke menduar se ai djale te ka dashur. Me vjen shume keq se e di se cdo te thote te duash dike dhe ti perkushtohesh krejtesish dikujt, por mua keshtu me duket.

Fjoco di neve
    Anetar i ri
    (2/8/01 10:42:00 am)
    Reply Re: Orionit

edhe flasim mo pse mos te flaism hallet e popullit kush do ti zgjidhi ,
    partia apo jo?Majlinda ka te drejte me duket se te ka ispiracionin e
    duhur.Une jam nga vendi jon i dashur shqiperi dhe ndodhem ne itali.
    Besoj se mjafton me kaq ,ne thuaj ti ndonje gje tani.Ciaoooooooo.

Orioni
    Pionier
    (2/8/01 5:47:24 pm)
    Reply Fioco di neve..
    Pa ca prezantimi i paske bo vetes. T'qekan kput gishtat tu shkrujt mo... (lol) <<Jom prej Shqipnie , ika n'Itali>> thot goca. Jo po, seriozisht, un thash mos prej Kine edhe flitshe shqip. Hic menia mu se mund te ishe prej venit ton te dashur Shqiperi ti... O-bu-bu sa i trash qe jom.
    Nejse, un jom i hap para teje. Un jom prej Shqipnie, ika n-Itali, e prej Italie (me gomone)- kshu... arroplan n'Amerik.(lol)
    Vazhdoj shkollen ne NY, jam 21 vjec, durrsak. Qe thu ti fioco di neve, kom nejt dy vjet n'Itali, ne Askoli Piceno. Vazhdoja shkollen dhe luaja basketboll.Ne amerike erdha para 5 muajsh me burse sportive. Po e di c'far, sa her qe kujtoj Italine them: "Shyqyr qe ika!"Atje percmimi per shqiptaret esht ne max. Ti si thu?
    Po gjithsesi duhet ta pranoj, ajo periudhe e te ndenjures ne Itali me hapi rrugen qe te vija ketu.
    Ok, se u zgjata, Basta! Ti ca na thu tjeter?
    Einstein

Fjoco di neve
    Anetar i ri
    (2/9/01 7:29:11 am)
    Reply Orionit

Ciao Orion
    Une jam 21 vjec ,jam nga lushnja,jam ne
    brescia(prane milanos),studjoj per mjeksi
    dhe jam ne vitin e pare.
    Sa per italianet qe jane racista eshte
    e vertet por une nuk e ndjej shume kete gje
    sepse ne fillim me afronin sepse jam femer
    por me pas filluan te me njohin dhe nuk e
    ndjej shume racizmin e tyre (them une
    personalisht) por kur behet fjale per te
    tjeret mund te them qe muhabeti ndryshon
    e kane ate idene qe jane te tille dhe nuk
    e ndyshojne kollaj dhe mund te them qe nga
    nje ane kane edhe te drejte sepse shqiptaret
    nuk eshte se kane nje opinion te mire ketu
    per mos te thene qe bashke me marokinet jane dy
    komunitetet me te keqia qe jane ketu.Ketu ku jam
    une ekstrakomuniteret jane gati gjysma e
    popullsisedhe kudo qe te shkosh gjen shqiptare.

Ciaoooo Orion

mimi102
    Anetar i ri
    (2/12/01 4:23:49 am)
    Reply Re: Orionit
    Fjoco di neve shume cuditerisht edhe une studioj mjeksi ne Itali ne Bologna dhe e vuaj ne max qendresen time ketu.edhe une jam femer dhe te them te drejten nuk kam arritur te shof ndonje njeri te me afrohet sepse jam femer ose ku e di une (ti do thuash po nuk jam e bukur)cdo gje eshte relative.
    E vetmja gje qe kam vene re eshte se te afrohen nese kan nevoj per ndonje problem shenime apo ku ta di une.u bene 2 vjet qe jam ketu,u mesova me ato qe mendojne per shqiptaret dhe u mesova te gjykoj sic duhet italianet(simas menyres time s'diskutohet).
    sido qe te jete e di qe jam komplet jasht teme po ska gje ja po e them edhe une nje menim te vogel:nje kenge italiane thote "la lontananza e come il vento spegne i fuochi piccoli
    e accende quelli grandi"
    ciao m.

Mylinda
    Poetesha moderatore
    (2/12/01 5:45:55 am)
    Reply Re: Korcare1
    E dashur, viktima per te cilen une e kisha fjalen, vazhdon te me doje akoma, po me sa duket, "zjarri" nga ana ime u shua nga largesia. Megjithate, une mund te them me plot gojen, qe sot e kesaj dite, neve jemi good friends. Dhe mbi te gjitha, dua te te them, se prape jeta vazhdon!!!!!....

all the flowers
    Moderatore
    (2/12/01 6:01:41 am)
    Reply obobobo
    kur ju degjoj juve fiocco di neve, mimi e orioni me rrenqethet mishi dhe them shyqyr mi none qe ika . me vjen keq per juve mimi q**u robte atyre zagareve. thuaji ate qe mendon dhe ato qe te vine per shenimet thuji scusa ho qualcosa da fare adesso. per te gjithe ju qe jeni ne ate vend foooooooooorca. nje dite do te ikni dhe ju.
    dhe une si fiocco di neve me njihnin dhe thonin ne ty ti vogliamo bene po nuk pranojme shqiptaret. une ju thoja hajt *****************. dhe nje here tjeter forca te dashur shqiptare.

all the flowers
    Moderatore
    (2/12/01 6:06:01 am)
    Reply oops harrova
    sa per dashurine ne mos njeri tjetri do gjej tjeter (loje fjalesh). keshtu qe nuk ekziston eshte budallek ta mendosh dhe kur thone jo te du jo me do, jane kot thuhen me menjen se hajt kur te vi per pushime.
    ej mimi shaji noi cike shqip ato se eshte qef
    Einstein

Fjoco di neve
    Anetar i ri
    (2/12/01 11:39:10 am)
    Reply mimit
    E dashur mimi po nuk jane te gjithe njerzit njelloj dhe po them qe sillen mire me mua ata qe njoh se edhe une po te dal dhe te vete ne nje pab. edhe mua do me gjykonin ne te njejten menyre sic do te gjykonin ēdo shqiptar tjeter dhe me thene te drejten mire e bejne se nga njera ane edhe nuk kane faj kur shqiptaret jene racista midis tyre ketu , ti pretendon qe te mos jene italianet per me teper dihet fare mire qe nje vend te mire ne prostitucionit kontradandes e te tjera e kane ne dore shqiptaret .Ideja tashme eshte krijuar ti mundohu me sa mundesh te ndryshosh idene per ty si njeri se opinionin e pergjithshem per shqiptaret nuk ke per ta ndryshuar dot .Dhe mos u nevrikos shume se nuk te ben mire per shendetin se te ngrihet tensioni. Ju pretendoni qe te tjeret ti marrin gjerat per mire kur jeni ju te paret qe i merrni gjerat per keq.
    I kerkoj te gjitheve falje per ndryshimin e temes por ne nje fare menyre me duhet te pergjigjesha.
    Ciaooooooooooooooo

rigers
    Anetar i ri
    (2/13/01 11:44:30 pm)
    Reply dashuri + distance = ndarje
    kjo teme nga dashuria ne distance u kthye ne opinionin dhe sjelljet qe kane qytetaret (qytetare u thencin se italianet jane katunare fare) neper shtetet ku jetojme. por me sa duket une qenkam me rehati nga te gjithe juve. nuk merret njeri ketej mer daj tu te gjyku jo nga je, jo ku bie ky shteti etj etj. mjafton te jesh i bardhe ene te respektojne. do thoni juve, po respektojne lekuren tend e jo ty. po mua aq me ben. sikur do rri gjithe jeten ketej. dua qe gjate kesaj periudhe te me respektojne dhe te mos me percmojne vetem per hir te pasaportes se kuqe qe mbaj. megjithate juve te italise po ju them dicka qe mbase do tu behet qejfi kur ta lexoni. mos u beni merak se kam pare se si sillen italianet kur vijne ketej nga azia. (e kam fjalen per ata qe ne itali mund te konsiderohen si njerez te thjesht dhe jo per milionerat). jane tamam si katunare shqipnie, biles nuk ka nevoje fare ti degjoj kur flasin sepse qe me shikimin e pare kuptohen se nga jane. aty ne italy bejne ashtu se jane ne vend te tyre por kur gjendemi ne vende te ndryshme te gjithe te flasin plot respekt no matter where you're from. sa per dashurine ne distance e kam shprehur dhe me perpara dhe e mbroj me vendosmeri qe nuk ekziston dashuri ne distance. kete e kam nga eksperienca personale. ata qe mendojne te kunderten i rre mendja.

arush
    Anetar i ri
    (2/14/01 10:38:10 am)
    Reply Re: dashuri + distance = ndarje
    dhe une jam e mendimit qe dashuria ne distance nuk mund te vazdhoje. Kete e bazoj nga ekperienca ime. eshte budallallek te mendohet. Nuk funksionon kurre.

all the flowers
    Moderatore
    (2/14/01 3:52:13 pm)
    Reply cne kshu ti?
    cne negativ per dashurine ti more djale? bej shaka. nuk qenke i pashprese.

korcarja1
    Diskutant i rregjistruar
    (2/15/01 6:53:11 am)
    Reply re per te pa shpreset
    DASHURI+DISTANCE=DASHURI E PERJETSHME

mimi102
    Anetar i ri
    (2/15/01 9:18:12 am)
    Reply fjoco di neve!!!!!!!
    Fjoco me fal nqs ma paske marre per keq.Nuk jam aspak rraciste dhe nuk e di se ku mund ta kem manifestuar ate.Te uroj gjithe te mirat dhe suksese ne shkolle.

Bacholerette
    Diskutant i rregjistruar
    (2/27/01 5:50:40 am)
    Reply Re: fjoco di neve!!!!!!!
    Largesa eshte nje prove dashurie(nese e kalojne te dy partneret dmth se kishte dashuri sa duhet nese jo...)
    P.s:Varet edhe nga njerezit(mentalitet,karakteret...etj.)

stela77
    Diskutant i rregjistruar
    (2/28/01 11:25:47 pm)
    nga pervoja....
    dashuria ne distance egziston, ndoshta dhe me e forte se ajo kur te dashuruarit jane ne kontkat me njeri tjetrin
    nuk besoj se larg syve ,larg zemres eshte e vertete, nqs dashuria eshte me te vertete e forte atehere shpresa se te dashuruarit nje dite do te takohen behet me e gjalle dhe me me jete
    aaaaahhhhhhh....
    mos e provofshi kurre kete lloj dashurie
    bye stelaaaa

korcarja1
    Anetar i ri
    (3/1/01 5:53:22 am)
    Reply Re: Stela-s
    Hi!

Jam plotesisht dakord me ty.
    Dhe eshte akoma me e forte pas distances, por ndodh vetem kur ekziston vetem dashuri e vertete. Po ashtu eshte edhe shume e veshtire.

Gjithe te mirat
    Korcarja

ELEKTRONI
    Anetar i ri
    (3/2/01 8:35:23 pm)
    Reply Hmmmm.......dashuri ne distance??? lol
    Interesante kjo!
    Mund ta nxjerr pak ne nje plan tjeter? D.m.th. te fus edhe KOHEN tek distanca. A mund te me thoni ju qe e keni provuar dhe jeni dakort qe ekziston, sa kohe keni qene larg njeri tjetrit??? Pastaj, cfare kuptoni ju me dashuri? (me falni per "vulgaritetin")
    Personalisht nuk besoj!!!!!!!! "Afer syrit, rref shpejt zemra"

UNA

P.S. Nese mundeni lexoni pak "Dashuri ne kohrat e koleres" te Markezit dhe me thoni cfare mendoni. Shpresoj qe ata qe e besojne dashurine ne distance ta kene lexuar. Keshtu qe mund te me kuptojne se ku dua te dal.
    Einstein

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria ėshtė virtyti mė i madh
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisė Kristiane
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind ēdo ditė
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtė
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •