Close
Faqja 66 prej 91 FillimFillim ... 1656646566676876 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 651 deri 660 prej 903
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Atlasi i Shqiperise qe kam une ka detahje te panumurta per Greqine por nuk i di te vetat.

Ja ca emra te ralle: Skenderbegas, Bulcar, Mali Valamare(?), Pishaj, Porocan, Kushove, Sult, Tunje, Lenie, Kodovjat, Kukur.
    per POROCAN them se lidhet me malin e care qe ndodhet ngjitur me kete fshat, dmt;POROCAN=PERRO+CAN, pra perroi qe can malin e care

SKENDERBEGAS=suliotet qe u vendosen ne kete krahin per nder te njeriut qe ata besuan, i dhane kete emer nje fshati ne emer nderimi, per heroin ton kombetar.

bulcar=ball+care

pishaj=ka pisha aty

sult=suli

lenie=ben shum ftoh aty eshte si grop e nuk ka shume drit, dmth I LEN NE HIJE

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    ku do vemi pa udhe rrefyes--munde te na kene zene priten ballistat kusare.
    E bejmi Live, drejtepersdrejti, ti nuk leviz fare nga dhoma, kemi zhvillimin e informatikes qe edeh permes GPS neve do na drejtosh nga "dhoma" selija jote, kemi kamera te gjitheGPS-a e qka jo..;ky s'eshte problemi...
    Alfekon e kemi si drejtues te Missionit...

Sot kur lexoja keta udhepershkrues te shekullit XIX, qe permes te gjith atyre rreziqeve, pa e njohur fare as gjuhen pa e njohur fare terrenin kan mesy ne avantura ne trojet tona e ne sot ku jemi ?
    Nje here ne vit kthehemi per pushim dhe tere kohen shetitemi andej kendej koti, ne vend qe te bejmi diēka te vlefshme, kthehemi pas nje muaji prape ne perendim te penduar, kete here do organizohemi, kemi edhe tre muaj qe te mendojmi se si t'ia bejmi, si ta regjistrojmi nje shoqat etj..besoj se Alfeko e Darius e javan e te gjithe do miratojne kete projekt, ta quajm "Projekti IKONOMI" per hir te punes dhe vepres se te ndjerit Perikli.

shendet
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Alfeko & sulioti, ky Porocani nuk ka te beje me Policanin, jo?
    jo POROCANI eshte fshat i gramshit, kurse policani eshte ne skrapar,nuk kan lidhje njeri emertim me tjetrin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    jo POROCANI eshte fshat i gramshit, kurse policani eshte ne skrapar,nuk kan lidhje njeri emertim me tjetrin.
    Po Kukur-i?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Po Kukur-i?
    po keta te kukurit jan shum te vjeter aty ajn autokton mbase duet te jete shqiptuar keshtu;

KUKUR=QE +KURE=SHUME I VJETER

se ne ne gramsh e perdorim kete shprehje,persh bie fjala, po te me pyesi dikush ,se sa vjet ka nje shtepi e vjeter, une ne vend qe ti them se eshte shume e vjeter, i them dhe keshtu;ajo shtepi ishte QEKURI aty.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Suliot

na u bere i domosdoshem tani --une kam kerkuar shpesh nje njeri nga ajo zone.nga gramshi kam miq--do i pyes edhe do ju tregoj me shume per ceshtjen.

kreksi

nuk e kemi me te futur ne shoqeri---pa ja na trego pak fshatin Porocat ne googel earth-----afroje pak me afer fotografin se Gjergani duhet te kete vajtur tani atije.
    Poroēan, a shkruhet keshtu ?
    Ne cilin rrethe gjendet dhe afer cilit mal, do e kerkoj menjehere...por mos i ha fjalet, vizen do ma jepni per shoqeri dhe Shqiperi ?
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Poroēan, a shkruhet keshtu ?
    Ne cilin rrethe gjendet dhe afer cilit mal, do e kerkoj menjehere...por mos i ha fjalet, vizen do ma jepni per shoqeri dhe Shqiperi ?

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    e gjith zona perreth tomorrit betohet per tomorrin--une mbaje mend gjyshin time ne Fier te betohej "per ate male".Para nje jave po pija kafe me dy miq nga librazhdi edhe kapem temen e Tomorrit---edhe ne zonen e tyre betoheshin "per ate male"
    Akfeko ju lutem betimi eshte"PER TE MIRET E MALEVE"ne qofte se DODONA eshte ne Malin e te Mireve ose te Mirit at'here duhet te perafrohen pak toponimia me betimin.Pe Tomorrin ekzistojne shume betime.Ne DARDANI betohen per BABA Tomorr e kam degjuar ne zonen e Prizerenit, Po keshtu dhe ne zonen e veriut te Shqiperise per sa kam mundur une te kontaktoj.Ne Tirane ne zonen e Selites se vogel 3 km nga qendra ne vije ajrore ekziston akoma legjenda edhe betimi I NUSES SE VOTRES, ose ZONJEN E BABA TOMORRIT. Ne shume pjese te vendit PER TOMORR TE SHENJT. Zona e Tepelenes PER TOMORR E ABAZ ALI. Lumi i Vlores, PER ATE KURORE E BABA TOMORR. Ka shume menyra betimi per TOMORRIN, une pyeta vetem per ate qe kam shkruar ashtu sic lexohet.Te jeni te bindur qe ekziston edhe se shpejti do te sjell ne forum foton e ketij TEMPULLI te marre nga larg se nuk kam mundur te shkoj atje sepse eshte shume eveshtir.Ndersa per Babtistin, ekzistoje brenda teritorit tone shume objekte te atilla nga jugu ne veri.Keto objekte bashke me kollonat phallustike(megjithe se ne gjuhen tone kjo fjale eshte folje pra pune dhe zgjedhohet nuk eshte objekt. Per greket dhe romaket ishte objekt, send,organ ndersa per te paret tane nejse te ruajme etiken) jane objektet me te vjetra te kultit ne histori. Do mundohem te postoj ndonje foto ne forum.Ai objekt foton etecilit e ka postuar Barat quhet sot e kesaj dite SOFRA E ZOTIT.Po tu krijua mundesia ngjitu nje here ta shikosh nga afer, vetem kujdes te mos jete kohe me lageshti se te vret vetetima ne ate vent. Per habi nuk vjene nga lart por pjerrtazi nga MAJA E VETETIMAVE
    " CIKA "
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    Akfeko ju lutem betimi eshte"PER TE MIRET E MALEVE"ne qofte se DODONA eshte ne Malin e te Mireve ose te Mirit at'here duhet te perafrohen pak toponimia me betimin.Pe Tomorrin ekzistojne shume betime.Ne DARDANI betohen per BABA Tomorr e kam degjuar ne zonen e Prizerenit, Po keshtu dhe ne zonen e veriut te Shqiperise per sa kam mundur une te kontaktoj.Ne Tirane ne zonen e Selites se vogel 3 km nga qendra ne vije ajrore ekziston akoma legjenda edhe betimi I NUSES SE VOTRES, ose ZONJEN E BABA TOMORRIT. Ne shume pjese te vendit PER TOMORR TE SHENJT. Zona e Tepelenes PER TOMORR E ABAZ ALI. Lumi i Vlores, PER ATE KURORE E BABA TOMORR. Ka shume menyra betimi per TOMORRIN, une pyeta vetem per ate qe kam shkruar ashtu sic lexohet.Te jeni te bindur qe ekziston edhe se shpejti do te sjell ne forum foton e ketij TEMPULLI te marre nga larg se nuk kam mundur te shkoj atje sepse eshte shume eveshtir.Ndersa per Babtistin, ekzistoje brenda teritorit tone shume objekte te atilla nga jugu ne veri.Keto objekte bashke me kollonat phallustike(megjithe se ne gjuhen tone kjo fjale eshte folje pra pune dhe zgjedhohet nuk eshte objekt. Per greket dhe romaket ishte objekt, send,organ ndersa per te paret tane nejse te ruajme etiken) jane objektet me te vjetra te kultit ne histori. Do mundohem te postoj ndonje foto ne forum.Ai objekt foton etecilit e ka postuar Barat quhet sot e kesaj dite SOFRA E ZOTIT.Po tu krijua mundesia ngjitu nje here ta shikosh nga afer, vetem kujdes te mos jete kohe me lageshti se te vret vetetima ne ate vent. Per habi nuk vjene nga lart por pjerrtazi nga MAJA E VETETIMAVE
    " CIKA "
    "...
    pashė njatė sy, qi paske hyllė
    qi ma ēilė e qi ma mbyllė
    si ajo hana nėpėr pyllė
    deh! m'kallxo n'ketė hije shpati
    si ta pėshtoi Shqipėrinė i ngrati;
    se t'baj benė mbi gurė tė vorrit
    n'Bigė tė Shalės e m'Shkamb t'Tomorrit
    qi pėr tė nuk m'dhimbet djali
    qi pėr tė jetėn e fali.
    ... "

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin

austronaft do te quaj nga ketu e ketej.
    Dridhe pak foton edhe na trego majen e tomorrit--fushen e gjelbur-- edhe Porocan=Perro can.

Suliot

i mbeshtes 100 % shpjegimet qe ju jepni emrave vendore.

na oriento pak me rrugen qe ben lumi i nendheshem edhe shpellen e thesarit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alfeko sukaraku : 08-02-2009 mė 07:30

Faqja 66 prej 91 FillimFillim ... 1656646566676876 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •