Close
Faqja 90 prej 91 FillimFillim ... 408088899091 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 891 deri 900 prej 903
    i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132

Zeusi Pellazgjik

Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    ....................................
    Ky objekt bronxi qe ndodhet ne muzeun e Vjenes daton midis shekullit 5-6 para krishtit dhe eshte gjetur ne vilen e papa Kelmendit kur austriaket pushtuan Italine. Ndersa papa Kelmentit sipas Pr Pilikes ja kishte dhuruar nje dergate e pleqve te KURBINIT( mund te jete veper e artisteve Pirus). Ne pjesen e mbrapme eshte e gropezuar . Sipas Pr Pilikes kritike arti qe e kane pare kane thene keto fjale kur jane ndodhur perballe keti objekti
    SI KA MUNDESI QE AKOMA SPO FLET .Kete e kam degjuar vet pesonallisht te thene nga vet Pilika.Do te perpiqem te gjej tre negativet qe ka patur Pr pilika dhe ti postoj ne forum.
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Ka ndonje ide ndonjeri kur datohet kjo pllake guri!?Te thuash vetem qe eshte e vjeter nuk mjaftonsa e vjeter eshte?

Ps.Mos e merrni post provokues.
    Land ky objekt ka qene i punuar ne nje gur themeli te nje tempulli te lashte mbi te cilin me vone ishte ndertuar nje kishe PALEOKRISTJANE renojat e te ciles gjenden akoma.Kur eshte gjetur nga nje banor i zones eshte cuar ne muzeun e Vlores ne 1974 muaji dhe emri i personit nuk me kujtohen per momentin.Te jerat jane identik sic i ka thene Dalani. Nuk di qe dhe sot te kete ndonje menyre per te datuar punimet mbi gur. Por po ne zonen e Laberise rreth atyre viteve eshte gjetur edhe nje shqiponje e tille identike e derdhur ne bronx jo basoreljev trupore, por si shum gjera te tjera nuk dihet ku ka perfunduar. Permasat me sa di( mund dhe te gaboj) kane qene te njejta me keto qe ka paraqitur dalani.Kjo prej bronxi eshte gjetur ne komunen e Lopsit te Tepelenes. Per vjetersine nuk di gje se nuk u la qe te ishte dhe sot.Se mos harroj guri ku ka qene punuar kjo shqiponje ka qene nga ana lindore e themeleve ne rreshtin e pare. Me kane thene se nje e tille identike e punuar ne gur si basoreljev eshte gjetur ne butrint 3~4 vjet me pare por se kam te konfirmuar , me thane se ishte ne nje renoje tempulli kushtuar ZEUSIT.
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Vendi Mundshem I Dodones Se Verrtet

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 17-05-2011 mė 08:19

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Nuk di perse por nuk del fotoja ska dert do ta gjej gabimin .Te nderuar vllezer Une mendoj se kam identifikuar disa fakte te cilat na ofrojn me afer vendit te sakt te vendndodhjes se Dodones .Gjitheher kam pas dyshime ne percaktimin e vendit te Dodones dhe asnje her nuk e kam menduar se dodona gjindet ne Shqiperi por ja me ne fund une mendoj se zgjedhja e kesaj enigme zgjidh dhe shume enigma tjera ashtu s'paku ashtu e mendoj une ato jan ;
    Atllanta e fundosur ,
    Kodra ku u punue Arka e Noas-nuja=jason
    Lidhja mes Ston Henqit Dodones dhe Mekes dhe
    Troja e verrtet .
    Per te arritur ne kte konkludim une kam shfrytezuar sistemin e njejt ndertimor . numrat simbolik te dhenat gjeologjike ,google earthin natyrisht dhe emertimet ortografike dhe transliterimet e shkrimeve te vjetra.

Besoj se do te arrij ti postoj dy tri foto pune qe ta keni me te kjart .

Permeti eshte vendi kyq i cilli njeherit eshte qilsi me vendet per'rreth si Kutali Dedenica Buali Shen mitri Tomorri ,lugina e vjoses dhe ne piken afer kufirit me greqin Germat kolosale qe jan germa pellasge dhe kane te shkruar emrin e Noja=azon.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 17-05-2011 mė 08:39

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Dodona,dihet ku asht,pore kjo atlantida,kushe di ku,dikund ne detin mesdhe.Shumica e dijetareve te vjeter thone,qe ka konun,dikund afer egjyptit.e tash hapesira detare ashte e madhe.Dmth,dikund,ne vijen mbi egjypt,sipas filozofave te vjeter,ku priftat treguen se disa ore udhetimi,me anije.prandaj disa ore prej egjyptit deri ne shqiperi,nuke jane,pore disa dit.

Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Nuk di perse por nuk del fotoja ska dert do ta gjej gabimin .Te nderuar vllezer Une mendoj se kam identifikuar disa fakte te cilat na ofrojn me afer vendit te sakt te vendndodhjes se Dodones .Gjitheher kam pas dyshime ne percaktimin e vendit te Dodones dhe asnje her nuk e kam menduar se dodona gjindet ne Shqiperi por ja me ne fund une mendoj se zgjedhja e kesaj enigme zgjidh dhe shume enigma tjera ashtu s'paku ashtu e mendoj une ato jan ;
    Atllanta e fundosur ,
    Kodra ku u punue Arka e Noas-nuja=jason
    Lidhja mes Ston Henqit Dodones dhe Mekes dhe
    Troja e verrtet .
    Per te arritur ne kte konkludim une kam shfrytezuar sistemin e njejt ndertimor . numrat simbolik te dhenat gjeologjike ,google earthin natyrisht dhe emertimet ortografike dhe transliterimet e shkrimeve te vjetra.

Besoj se do te arrij ti postoj dy tri foto pune qe ta keni me te kjart .

Permeti eshte vendi kyq i cilli njeherit eshte qilsi me vendet per'rreth si Kutali Dedenica Buali Shen mitri Tomorri ,lugina e vjoses dhe ne piken afer kufirit me greqin Germat kolosale qe jan germa pellasge dhe kane te shkruar emrin e Noja=azon.
    Dodona nuk mund tė jetė jashtė Kaonisė, mos u lodh kot Xh.Gashi nė kėtė drejtim.

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje i nderuar .
    Dalan ku i bie me sakt Kaonia sepse une se njof ate ane ,dhe nuk ka asgja te keqe nese une apo dikush tjeter tenton te identifikoj qeshtje enigmatike siq jan keto tri apo kater enigma boterore .Prap une pelqej me gjdo njeri qe sjell fakte vetem vetem te hidhet posht pohimi grek apo ta njofim te vverrteten ,Une lart kam shfrytzue numerologjin simbolike dhe nese me lejohet te konkludoj ; edhe nese gjindet Dodona Troja Atlantida dhe Vendi i arkes se Noas do te jen pikerisht ne kulmin e piramides se formuar si ne foto .Pra une thjesht jam bazuar ne numrat simbolik per te ardh deri ne kete perfundim. Shiqo ; jo rastesisht kam shkruajtur largsin ne km Te piramides se Kafit -kufus Ajo eshte e ngritur ne shkallen e 33 qe eshte nje numer simbolik per islamiket per masonet etj .Une jam bazuar ne tipin e ndertimit harkor qe e hasim ne Stonhenq angli dhe Kutali afer Permetit qe ky i fundit r simbolizon Prometeun apo edhe mesin permjetin, kujto mitin e formimit te njeriut dhe kujto luginen e vjoses e cila mund te jete vete Edeni vendi me te gjitha kushtet primare per jete,Pra Kutali eshte nje vend ku paraqet masen kutin kutllen dhe njeherit ketu kemi nje ndertyim te njejt me ate te ston henqit , gjithashtu eshte edhe vete forma e Qabes- Mekes ne form harkore . Pra kte diagonale e kam terhjekur jo me pahire por jam bazuar ne ndertim dhe ne numrin e simboleve te disku i faistit sepse kjo diagonale prej Mekkes deri ne Stoun Henq ndoshta edhe me tutje paraqet nje kand prej 45 shkalle qe perputhet me numrin e shenjavete disku njeherit shiqo prej lart e deri te mekka kemi te bejm me menyren e ndertimit te mureve kolosale dhe piramidave .Ketu nuk eshte ne pyetje vetem Dodona sepse ajo edhe ashtu nuk mund te figuroj perjasht kulmit te formuar , ketu mendoj se behet fjale per nje rrjet global e qe kjo pjes e nenvizuar nga une paraqet nje nder zonat e mundshme te ketij rrjeti me nje rendesi globale .....
    Ju pershendes .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 18-05-2011 mė 10:34

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anėtarėsuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Dodona nuk mund tė jetė jashtė Kaonisė, mos u lodh kot Xh.Gashi nė kėtė drejtim.
    KAONIA sipas teje e kishte kufirin,ndermjet Maleve,apo me Lumenj?
    Sipas Mitit apo gojdhenave,Dodona gjendej ne te Djathte te nje Lumi,i cili ne ditet e sotme eshte Vjosa ose Osumi(mendoj).
    Ne fakt,zona e Vjoses ka me shume MITE sesa ajo e Osumit,psh:ne zonen ku vendasit e quajne GRYKA E KELCYRES,aty ku sot mu mbi ate vend jane bere varrezat GREKE,ai vend eshte mbajtur si i mire ose i shenjte prej shekujsh,ashtu mbahet dhe sot e kasaj dite.
    Po ne ate zone,vendasit e quajne UJI I ZI,perballe rruges nacionale,nen kembet e malit DHEMBEL,eshte nje shpelle qe sot e kesaj dite nuk i eshte gjetur fundi,dhe vazhdimi neper Shpelle eshte shume i veshtire,megjithese eshte tentuar disa here dhe ne kohen e Xhaxhit,nuk ka qene e mundur.
    Megjithate,cdo gje bie poshte serisht,kur hidhet ideja qe zona PERMET-KELCYRE,ka qene e mbuluar me uje,dhe kjo vertetohet deri diku nga ate qe VEndasit e quajne GURI I QYTETIT ne Permet,i cili eshte nje Gur diku me lartesi rreth 20-30 metra,dhe mbi ate gur jane gjetur themele shtepishe dhe eshtra,dhe sipas kesaj ideje ose teorie,mendohet qe ka qene nje zone uje mbajtese shume e madhe dhe qe Derdhja e Vjoses mund te kete qene ne DREJTIMIN,e zones se KICOKUT,ose GLLAVES drejt e ne Osumin e sotem,sepse ne rrugen qe pershkon sot Vjosa,Kelcyre - Tepelene,mund te jete hapur mbas nje carje tektonike,dhe po ta vezhgosh me kujdes Luginen Carshove,Permet,Kutal,Kelcyre,Ballaban,Kicok,Gllav e..te jep idene e nje ULLUKU gjigand
    Pra thjesht supozime.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Alti Elezi : 17-08-2011 mė 17:12

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Une besoj se eshte mali Tomorr , vendndodhja e Dodones ! Jam perpjekur ta shikoj nga Google Earth dhe kam verejtur se eshte i vetmi nga malet qe ruan ne siperfaqen e tij rrathe te goditjes nga meteoret qe e kane goditur Token qe ne kohen kur ajo ishte e bute . Pra korrja e Tokes aty eshte ngritur ne forme flluske duke mos u thermuar dhe ndryshuar gjendjen e saj te meparshme (koha kur kjo siperfaqe shkembore ishte e bute , nga qe ka mbajtur dhe ruajtur shenjat e goditjes ) . Nderkohe malet e tjera te Shqiperise jane kreshpore dhe demonstrojne thyerje te kores se tokes , duke ekspozuar edhe shtresat e formimit te saj .

Pikerisht keto gropa-rrathe te Malit te Tomorrit , nga Google Earth duken te mbushura me uje te zi .

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •