i bashkohem mendimit tuaj i nderuarQuhet perndryshe Kalaja e Rremojit, nuk e di se so por ne gogle keshtu eshte i identifikuar...
Sie thash; deti eshte me largesi prej 56 kilometra, Tomorri ne lindje per 16 Km....lisa ka sa te duash, rrenoja perplote, tek e fundit edhe nese ne nuk do ia arrijmi kurr ta gjejmi Dodonen antike apo ato oraklin siē e paramendojmi ne jam i bindur se kjo zone eshet teper e ēmuar dhe interesante per t'ia filluar germimeev arkeologjike...pra Dodonen evertete ndoshta nuk do e gjejmi njashtu si nuk do ta gjejmi kurre Albanapolisin sepse, siē mesova nje dite ne nje liber, ky qytete i teri eshte demontuar, zhvendosur gur pas guri pa lene gjurme...njashtu edhe Dodona apo orakli i vjeter kushtuar Zotit, eshte zhvendosur me siguri...
Qe se si e kam imagjinuar une Dodonen kur isha me i ri...
...shtrihet ne nje lugine, dushkajė, hyrja e oraklit lidhet me nje shpell te madhe te shtruar ne dushk ku vizitoret hecin kembe zbathur duke leshuar nje ushtimė ritmike deri ne damaret e njė oxhaku te nje pirgu vollkanike te shuar nga del avulli deri tek vizitoret, nga mbrenda i tere orakli ushton nga nje zhurem e dushkut (gjetheve te lisave te tharė) ku prifterinjet terheqin llastra(llamarinė nga bakri per te deshifruar pergjigjjet e oraklit nga mbrendesia e shpelles) qe prifti pastaj pelereneve ua interpretonte keto zhurma te llamarinave nga bakri, vizitoret se pari leshojne para statujes se Zotit dhuratat dhe iu drejtohen prifterinjeve me fjalet e tyre te urta duke iu kerkuar parashikime per te ardhmen e tyre se ēka do ti priste nga perendia...
Krijoni Kontakt