Close
Faqja 35 prej 91 FillimFillim ... 2533343536374585 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 903
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Bizantin Lexo Postimin
    Mė preke nė sedėr Darius...

First hint:

Argonautica, nga Apolon Rodi...

Ndihmova mjaft, natėn e mirė.
    ..............................................

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Persa i perket doreshkrimit, une kam dike qe mund ta perktheje nqs ndonjeri nga ju e shkruan me shkronja shtypi se eshte pothuajse e pamundur ta lexosh ashtu.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Darius po te thoshte thjesht se nuk eshte halli tek $250 USD se sa tek fakti qe askush nuk beson ne besnikerine e trankriptimit tend. Thne ndryshe, nuk i varen ujkut melcite e qingjit ne qafe per t'i ruajtur.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Gjergani, falemnderit per doreshkrimin edhe nga ana ime.

Po na nxorre syte more, bir. Na duhen xhama dy numra me te medhenj. Me sa kuptoj ke postur 8 faqe te doreshkrimit. Nuk mund te them qe e kam lexuar cep me cep, por pershtypja ime eshte se autori ne kete pjese nuk hulumton pellasgun e pare Hyll, por thenien e Pseudo Skylax se Bulinoi (fis Ilir) jane vendosur aty ku jane nga Hylli, biri Herakles, dhe me pas ben disa perqasje per te thene (mabse gaboj ) se greket jane ne fakt pikerisht ky fis Ilir. Kjo teori eshte diskutuar gjeresisht ne forum.

-------------
    Paranteze:

(Sidoqofte nje pikepyetje qe mbaj me vete dhe qe nuk eshte rrahur ne diskutimet ne forum te cilat shpeshhere marrin udhe tjeter, eshte lidhja mes Gerionit dhe Herakles. Per mendimin tim Gerioni dhe jo Herakles eshte Hylli i pare dhe mbet i Epirit. Ne se "Iliret" jane vendosur nga Herakles, mundes i Gerionit, kjo do deshmonte vetem se Iliret (dhe Greket origjinale) jane nje, porse Gerioni eshte pellazgu dhe Hylli. Mirepo kety hyn ne pune gjuha. Mbreti Cham i Epirit Gerion flet shqip dhe deri me sot nuk dijme qe gegnishtja dhe camerishtja te jene dy gjuhe te ndryshme. ne se keta jane nje fare, kush eshte herakles dhe perse ai qun birin e tij Hyll njelloj si edhe kundersharin e mundur? Kjo situate ka vetem dy pergjigje mendoj une:

1. Herakles ka kompkes inferioriteti ndaj kundershtarit, pra i takon nje race me te ulet. Kjo bie ndesh me analizen qe bera me lart se fisi qe ai themelon eshte nje fare me te Gerionit. Herakles eshte gjysmehyjni, si edhe Gerioni. )
    2. Herakles eshte personazh i ngjizur (jo real). Me sakte nje emer i transferueshem.
    -----------

Ajo qe do deshiroja te lexoja me mire sepse me intereson, eshte nje perqasje mes Hyllit, drejtkendeshit dhe nje forme eliptike. Kjo eshte pjesa e nenvizuar ne faqen e fundit te doreshkrimit.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Bizantin Lexo Postimin
    E bėj unė transliterimin, transkriptimin, pėrkthimin edhe tė pjesės latinishte edhe tė pjesės greqishte (plus, gjej edhe autorėt antikė tė referencave).

250 dollarė.
    O Bizantin 2500E nga ti, te te tregoj se si ua moren arabet simbolin e kryeqyetit.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    O Bizantin 2500E nga ti, te te tregoj se si ua moren arabet simbolin e kryeqyetit.
    Haah ...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Dias10, nuk besoj te kemi ndonje me te kualifikuar per te shkokolepsur ate qe eshte shkruar dhe nenvizuar ne faqen e fundit te doreshkrimit qe gjergani pati miresine te sjelle ne forum.

nuk arrij ta kuptoj shkrimin qarte po sa mund te dalloj eshte:

....quad quadrata s..... ......... in media form eckliptica (lege alleiptika)... etj.

Ne se me kujtohet korrekt monedhat e Apolonise kane nje rrote kuadratike?

(kam pershtypjen se ben nje lidhje mes Hylliptica dhe elliptica, por nuk e shikoj shkrimin qarte)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 31-01-2009 mė 09:44

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    hmmmmmmmmmmmm

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anėtarėsuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Jo ore nuk u merzita. Thjesht u zhgenjeva. Keta greqaret e kane sedren si sholle kepuce
    Darius besoj qe miku yne ben shaka nuk besoj se e ka meterment.Tiulli i materjalit se sdi si ti them ndryshe dorshkrim si thenkam dote eshte:ANTIKITETE ILIRIKE,PJESA E PARE,PER KETE ILIRI DHE DALMACI NGA PERJUDHA E NOES DERI NE PUSHTIMET E CEZAR TIBERIT.Kam kerkuar ndime nga nje mik qe eshte i zoti ne keto elektronikat per te ma skarnuar dhe pastruar dhe pastaj mund te transkiptohet dhe te perkthehet ne italisht nga disa prifterinj KALABREZ pa asmetevoglin shperblim e pastaj te perkthehet ne shqip, pjes e cila them se mund te mbullohet nga donacjone ose nga shtepia botuese.Mesa kam pare pjeset qe jane ne greqisht ata qe kane mbaruar nje shkolle atje nuk kishin shum veshtiresi per ti lexuar.Dote perpiqem te pergatis nje kapitull tjeter qe flet per shkodren mbase e bej me mire qe te jet me i lexueshem.
    Jam shqiptar se kesh lerė unė i parė, pa bėra gjuhė e bėra perėndinė e mė pas Perėndia bėri njerinė.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar mė parė nga gjergani Lexo Postimin
    Darius besoj qe miku yne ben shaka nuk besoj se e ka meterment.Tiulli i materjalit se sdi si ti them ndryshe dorshkrim si thenkam dote eshte:ANTIKITETE ILIRIKE,PJESA E PARE,PER KETE ILIRI DHE DALMACI NGA PERJUDHA E NOES DERI NE PUSHTIMET E CEZAR TIBERIT.Kam kerkuar ndime nga nje mik qe eshte i zoti ne keto elektronikat per te ma skarnuar dhe pastruar dhe pastaj mund te transkiptohet dhe te perkthehet ne italisht nga disa prifterinj KALABREZ pa asmetevoglin shperblim e pastaj te perkthehet ne shqip, pjes e cila them se mund te mbullohet nga donacjone ose nga shtepia botuese.Mesa kam pare pjeset qe jane ne greqisht ata qe kane mbaruar nje shkolle atje nuk kishin shum veshtiresi per ti lexuar.Dote perpiqem te pergatis nje kapitull tjeter qe flet per shkodren mbase e bej me mire qe te jet me i lexueshem.
    gjergjan---nuk me zhgenjen aspak,je i madhe edhe ke qene shume i madhe per forumin tone edhe me pare se te hyje vete ne forum.Personalisht ju perulem njohurive tuaja.

shkrimi ne fjale nuk munde te perkthehet nga nje njohes i greqishtes ne vecanti edhe as nga nje njohes i latinishtes ne vecanti pasi eshte shkrime i perzier latino-greke edhe dicka tjeter me duket.ME sa lexova ne greqisht flete per Ylliret edhe shtrirjen e tyre----Dokument qe greket do jepnin miliona qe ta zhduknin ,ndersa shteti shqiptare nuk interesohet aspak te dokumentoj arkivin e idhullit Shqiptar Dhimiter Pilikes.Gjergan --mendoj se familja e shenjet Pilika ESHTE NJE FAMILJE DIAMANTESH pasi vetem miresira i ka dhene kombit tone.PAS NAIM FRASHERIT KOMBI YNE KA LINDUR VETEM NJE BURRRRRRRRE: DHIMITER PILIKEN

Faqja 35 prej 91 FillimFillim ... 2533343536374585 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •