Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    [duke luajtur futboll] Maska e Adriano-10
    Anëtarësuar
    06-08-2005
    Vendndodhja
    Stadium........ Grupi: Tetova Clan
    Postime
    305

Jemin Gjana: Mishi i gomarit është i ngrënshëm

SKANDALI/ Pas denoncimit të "Shqip" për sallamet me mish gomari, mushke dhe kali, ministri i Ushqimit përpiqet të qetësojë konsumatorët: Nuk janë të dëmshëm

Konsumatori fierak braktis sallamin dhe varietet e tij në të gjithë njësitë tregtare të rrethit, ndërsa ministri Jemin Gjana në një prononcim për "Shqip", pasi ka vlerësuar mediat për alarmin e dhënë, është shprehur se ka urdhëruar strukturat përkatëse të dikasterit të tij të verifikojnë në vend gjithë problematikën e ngritur. Ministri i Bujqësisë nuk e ka cilësuar të jashtëligjshëm konsumimin e mishit të kërriçit, apo dhe kafshëve të tjera njëthundrake. Duke përmendur edhe zona të veçanta ku mishi i kësaj kafshe një thundrake konsumohet masivisht, Gjana ka thënë se "do të merren masa për të gjithë ata abuzues që përdorin kafshë të lodhura, apo dhe të sëmura për produkte ushqimore". "Të gjitha llojet e proshutave dhe një pjesë e salsiçeve në Tiranë, kryesisht në restorante, kanë si lëndë të parë mishin e kalit apo të kërriçit. Ky është një fakt që dihet nga të gjithë tashmë prej shumë kohësh. Por, edhe zona të tëra në rrethin e Korçës përdorin mishin e kafshëve njëthundrake", ka deklaruar ministri Gjana. Kreu i Drejtorisë së Bujqësisë në Fier, Fatos Troka, nuk mohuar mundësinë e prodhimit të sallamit, duke përdorur mishin e gomarit, mushkës apo kërriçit, por ka thënë se do të bëhet analiza e të gjithë llojeve të sallameve në tregun e Fierit, analizë nga e cila do të përcaktohet lënda e parë e prodhimit të tyre si dhe cilësinë e saj.

Megjithatë, konsumatori fierak, që është i prekuri i parë i një sallami pa cilësi, apo në përbërje të të cilit është mishi i kafshëve të sëmura, ka reaguar në mënyrë të menjëhershme. Mësohet se tregtimi i sallamit është ulur në mënyrë drastike në njësitë e shitjes së mallrave ushqimore të Fierit. "Qysh në mëngjes fëmijët e mi konsumojnë sallam. Jam trembur ndërsa kam parë sot artikullin e gazetës. Për pak kohë them se nuk do të konsumoj më sallam", ka thënë për "Shqip", Elisabeta Ismaili, banore e Fierit.

Ndërkaq Drejtoria e Policisë së Qarkut Fier, në një njoftim për shtyp të publikuar në orët e mbrëmjes së djeshme, ka hedhur poshtë nisjen e hetimeve nga ana e zyrës së krimit ekonomik për problemin e sallamit të prodhuar me mish të pakontrolluar. "Nga seksioni i Luftës Kundër Krimit Ekonomiko-Financiar nuk ka nisur asnjë hetim në lidhje me skandalin e cituar nga gazeta "Shqip", për përdorimin e një thundrakëve si kuaj, gomarë dhe mushka të sëmura për prodhimin e sallamit, pasi nuk ka asnjë lloj informacioni për përdorimin të këtij mishi nga fabrika të ndryshme sallami", thuhet në komunikatën e shpërndarë dje nga policia e Fierit.
    Punën e sotme mos e lër për nesër...shtyje sa të mundesh...

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    jam dakort me ministrin por me nje kushte qe
    ne etiketen e sallamit te jete e shkruajtur
    qe eshte mish gomari e tjera
    keshtu njerzit mund te zgjedhin sallam me mish gomari o me mish vici
    mjafton qe konsumatori te jete i lajmeruar
    ministri per vete ka ngrene aq shum mish gomari sa
    edhe veshet i jane bere si te atij
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974
    Edhe une dakort jam, biles do thoja te heqim nga tregu mishrat e tjere dhe te lejme ate te gomarit mbase keshtu luftohet gomari, me gomar.

Mirulexofshim
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

E paska menderosur Jemineja....
    Hajde Shqiperi tu befte dita nje mije me kete cilesi....lol
    Kristal...
    ..E bardhë...
    ..Që më mban gjall!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    shefket.. qe te mos biesh ne m.ut.. gjithmon shiko emrin e gazetes kur gjykon nje shkrim..
    artikulli eshte marre nga gazeta shqip..
    cfar eshte gazeta shqip..
    ne se nuk e di ta thomi une.. eshte nje fabrik moderne e shpifjes anti-berishe.. sikurse motra e saje me e vjeter .. ..gazeta shqiptare .. e sikur nena e saje zeri i popullit..
    pra nje këlishe e mafies.. ose me mire mafia vete..

prandaj mo u dhjas kur thone andej nga tepelena e poshte..

qe thoni ju sallamet behen nga lloj lloj mishrash.. dhe ketu hyn dhe mishi i kalit.. dhe keto receta nuk i ka shpikur saliu apo jemini as enveri as ramizi..
    sallami ekziston ne shekuj..

ne kohen e enverit.. ( meqe ketu shumica jan bij kapteresh injorant e sdine gje e kot quhen shqiptar.. ) ka pasur nje fabrik sallami tirana.. dhe aty kishte nje mjeshter hungarez.. i cili pergatiste recetat per gjithe llojet e sallameve qe prodhonte fabrika shteterore e sallamit ne tirane..

edhe mbas vdekjes se mjeshtrit ata qe vazhduan zanatin e tij ju permbajtjen recetave te hungarezit dhe ju edini se hungarezet jan mjeshtra te kulinarise pra dhe te sallamerise..
    dhe gjithmone ne ate fabrike krahas mishit te derrit e te lopes eshte perdorur dhe mishi i kalit..
    por mishi i kalit ishte jo per te mbushur rrotat e sallamit sepse kali nuk eshte si derri.. kali eshte i shtrenjte.. pra mishi i kalit futej si esence ose si pgment ne se mund ta quajm.. pra ne pakice.. sa per ti shtuar lezetin sallamit me mish derri apo lope..
    pra me pak mish kali i jepej sallamit ku shumica mishit ishte derr ose lop.. nje shije e vecante dhe nji far konsistence e lidhjeje..

dhe tirana dhe shqiperia e kan ngren ate sallam per 40 50 60 vjet rresht e nuk i ka ber naze..perkundrazi mezi gjendej..
    sa per jemin gjanen..
    mafia ti haje m.unë jemin gjanes.. me dituri apo kulture zanati..
    ata vetem me nerjake e bashkim kulla-killere e altin arape kanibale mund ti bejne gje jeminit e te tjereve burra shteti..

Jemin Gjana eshte nje atdhetar i madh dhe nje minister i shkelqyer i Qeverise se Shtetit Shqiptar.. dhe ata qe shpifin kunder tij jan kanibale vampire qe pijn gjak rinije.. e zvarrisin kafka..

keshtu shefket..

Po pse merret me krrica Gazeta Shqip..

Sepse Mafia e porosit.. shkruani sa me shume shpifje qe mileti e shteti te merret me shpifjet tona e jo me Nerjaket e Altinet tone.. dhe me Maunet tona me euro dollar qe i cojme cdo jav ne bankat e botes ku na thot shoku Edvin Meto m.utajt..

..

hahahhaha Brari je i madh per Zotin....

mos harro se ku ka ze nuk eshte pa te thot mileti braro....

dhe mos ja ki friken shefketit se nuk bien atje ku ke frik ti jo

ndersa gazetat e dim edhe une edhe ti edhe te gjithe qe perkrahin interesat e tyre dhe jo te tuat apo ti mijat e tjer e tjer....

shendet....
    Kristal...
    ..E bardhë...
    ..Që më mban gjall!

M1ST3R10Z3 @k47 Maska e Michaela
    Anëtarësuar
    27-03-2007
    Vendndodhja
    BrEnDa NjE mIsTeRi
    Postime
    487
    Se mos eshte hera e pare qe shqiptari i shkret e ha kete lloj sallami:P:P

Nejse eshte budallallik te dal dicka e till ne treg:P
    GjERMONE E LOGEL SA NJE GOGEL!

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Sa nuk na pelqen realiteti .. aq sa dhe fillojm shajm ate qe e publikon nje lajm.. nejse..

Me vjen mire qe qeveria do te ndermari masat per te kontrolluar .. pasi ne fund te fundit nje kontroll me teper nuk te ben dem.. apo jo?

kalofshi mire
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

cervelone Maska e kacile
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Vendndodhja
    prane detit
    Postime
    39
    gjitçka ka te beje me traditat dhe zakonat e nje vendi,vertet mishi i kalit apo i gomarit eshte diçka e shpifur per popullin shqiptar por ka cilesi qe shume pak te tjere kane pasi ato jane kafshe qe ushqehen vetem me bar e nuk hane edhe m....in e vet sic ben pula apo derri qe ne na pelqejne aq shume.gjitçka ka te beje me gatimin e tyre dhe per mendimin tim jane te persosura.ketu ne itali tjetrin e ben mik me mish gomari.mos harroni se ka vende qe hane edhe gjarperinjte dhe meduzat(kanilet e detit)
    La vita e come un albero di Natale,
    c'e sempre chi rompe le palle

Tema të Ngjashme

1. Le të qeshim pak me policët :)
    Nga Macho në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 90
    Postimi i Fundit: 08-01-2008, 23:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •