Dje me 14 Prill , djali im i moshës 14 vjeçare ,i lindur dhe ritur në amerikë shkruajti një postim në gjuhën Angleze ,për ndihmë në Forumin '' Shkenca '' gjegjësisht nënForumin '' Pyesni Ekspertët '' me titull :- Tema: Problem with Flash File not loading in HTML Document.
Dhe Moderatori Edi... ,një të hapme kompjuterin në mëngjes e ka fshirë dhe dërguar në koshin e forumit dhe me një ofendim banal me fjalët :- We don't allow posts in foreign languages, so your message was deleted. Learn Albanian if you want to participate in the forum.
Kur unë e dij fort mirë se po në këtë Forum ( që e ndjeki ndoshta mbi shtatë vite ) shkruhen bile edhe gjuhet e armiqve tanë të përbetuar >- sërbishtja dhe greqishtja e gjuhët e huaja në forumin e Fesë / Religjionit as fare të mos i përmendi .
Nëse këta gjuhë justifikohen përse të mos jetë e justifikueshme edhe gjuha angleze në forumin mbi '' Internetin '' e sidomos për moshat e mitura që riten në mërgim e mbi të gjitha kur dihet botëritsht se gjuha angleze është gjuha bazë e internetit ?!
Vlen ta përmendi edhe ate se ky farë Moderatori Edi.... ,disa herë i ka futur hundët edhe në forumin e politikës duke mi fshirë disa postime replikuese me një forumist tjetër se gjëja unë e kam ofenduar ate forumist ,kurse në tëvërtetë unë vetëm i replikova atij .
Dhe prej atëherë unë nuk kam shkruar më në këte forum ,përveç disa copy & paste të lajmeve ditore .
Edhe Edi... po sot ia ktheva përgjigjen në mesazh ,siç vijon :-
==========================================
Tungjatjeta Edi ..... !
Së pari ,po të tregoj se postimin që e ke fshirë nuk e ke bërë mirë fare ,se ate e postoi djali im ,për të kërkuar ndihmë nga ekspertët e kësaj lamie .
E nëse nuk postoheshte ai afishim tek forumi Pyesni Ekspertët ,ku qenka dashur të postohet , apo përse nuk e dërgove tek forumi përkatës sipas teje ?????!!!!
E ti nuk je kërkushi Edi ... ! që të më ofendosh djalin tim, që '' ose mëso shqip ose mos shkruaj fare në këte forum'' se gjëja qenka forum Shqiptar ,kur këtu lejohen ( sidomos në forumin e politikës ) të shkruhet sërbisht e greqisht .
E para Ai është një ndjal 14 vjeçar i lindur dhe ritur në amerikë,që Gjuhën Shqipe të dialektit Dibran e flet shum bukur se na fare Shqip komunikojmë në shtëpi . Pra ai ( djali im ) ,e nuk është mall importues në amerikë ,sikur ti e unë .
E dyta ,dihet botërisht që gjuha e interenetit bazë është gjuha anglishte ,dhe unë i thashë Atij që ta shkruan në anglishtë se nuk i kuptoj ata terma të informatikës .
E bën mirë që ta kthesh postimin aty ku ishte ,dhe të përgjigjen ata që dinë e kuptojnë nga ajo veprimtari .
Nëpërmjet këtij postimi po ta kujtoj se ti Edi ... ! më je përzier edhe disa herë në postimet e mia ( duke mi fshirë ) në formunin e politikës ,por unë asnjëherë nuk kam reaguar ,sepse nuk kam dashur të çaj kokën për punë të forumistit Llapi ( mender me thënë ) .
Ja dhe mesazhi mbi të cilin kam replikuar atëherë :-
==
Llapi
Syri i Shqiponjes
Maska e Llapi
Anëtarësuar: 08-08-2002
Postime: 5,608
Llapi me shokë shumëLlapi me shokë shumëLlapi me shokë shumë
gabelit-hashkli-cigonja-magjupit-shka nga gracka
he kot e ke ore cigonja hashkali magjupi se njiher duhesh ta qish nenen tande gabelic e me von te me provokosh mua qe te ma mbyllin temen per UÇK-ne .
por besen po ta jap se vet kie me ra ne ate grop qe po mundohesh ore gabeli hashkali magjupi se pasha besen e shqiptarit e pasha te madhin zot e pasha femijet e familjen e pasha nderin tim ti nuk je shqiptar por ket nuk do te them publikisht se te bej hor ore shka-cigonja-gabelo-hashkali-magjupi.shko pra kcej nanes gabelic qe te ka piell e tani eja provoko nji UÇK-sh
po ren keshtu thoin vetem gabelet e jo shqiptaret
E shkruajta këte afishim duke pasur parasysh se preferencat politike janë çështje personale dhe nuk janë pronë e Moderatorit Edi, dhe se i dobti gjithmon të hakmeret kur i besh nga dera .
E dyta , jam i mendimit se ky forum iu ka dhënë shum shum ndihmë njerëzve në nevojë dhe e treta ,nuk është Edi por as edhe kërkush tjetër etalon i Gjuhës Shqipe dhe Shqiptarisë .
Këtij/kësaj Edi.. ,do ia shohim Shqiptarizmën kur ti lindën dhe ritën këlyshët e vetë se në çfarë gjuhe kanë me i komunikuar Ata në familje mrenda ,se sa për derë e jashtë dihet se si do komunikojnë kur janë e riten midis Philadelphisë .
Se je ti moderator ,nuk do me thënë se mund të luash me ndjenjat e tjetër kujt ,mos u bërë apo mos bjer në rëngun e atij më lartë ( Llapit ) ,që e pate mbrojtur dikur ,duke mi fshirë postimet ,se edhe pale Moderator .
Edi..., edhe këtu publikisht të them ti kërkosh falje djalit dhe tia kthesh postim në vendin ku edhe ishte shkruar,se ti hiç më tepër nuk i kishe thënë ( ndihmuar ) ,se Ai ata veprime edhe i kishte bërë ,por nuk funksiononte prandaj edhe kërkoi ndihmë .
Krijoni Kontakt