Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 42
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-10-2008
    Postime
    55

A mund të pranoni dashurinë e një personi me "aftësi të kufizuara"?

Per kete teme u mendova ta postoj, ngase verejta se askush nuk eshte munduar ta ngrite kete çeshtje, per kete aresye qe ti bej me te afert me shoqerine dhe cka mendojne shoqeria per ta mendova ta postoj kete teme.
    Sa per mua une do te kisha pranuar te lidhem me nje person me aftesi te kufizuar( ne kete rast me nje mashkull me aftesi te kufizuara) ose edhe jeten ta kaloj me te, tu u nise nga fakti se ska njerez te perkryer vetem i Madhi Zot eshte i perkryer dhe se edhe neve ne te ardhmen mund te na ndodh nje gje e tille.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar më parë nga Poetesha Lexo Postimin
    Per kete teme u mendova ta postoj, ngase verejta se askush nuk eshte munduar ta ngrite kete çeshtje, per kete aresye qe ti bej me te afert me shoqerine dhe cka mendojne shoqeria per ta mendova ta postoj kete teme.
    Sa per mua une do te kisha pranuar te lidhem me nje person me aftesi te kufizuar( ne kete rast me nje mashkull me aftesi te kufizuara) ose edhe jeten ta kaloj me te, tu u nise nga fakti se ska njerez te perkryer vetem i Madhi Zot eshte i perkryer dhe se edhe neve ne te ardhmen mund te na ndodh nje gje e tille.
    Nuk mund te them kurr pasi mund te ndodhi. Nese personi qe une dua te pesoje aksident dhe te jete me aftesi te kufizuara une do ta lidhja jeten me kete njeri dhe do i jepja gjithcka qe kerkon nga jeta. Po une tani qe i kam vene shpatullat jetes dhe mendoje per te ecur perpara, nuk kam se si te lidh jeten me nje njeri me aftesi te kufizuara. Nuk e them kete per te presekutuar ato persona qe fatekeqesisht jane me aftesi te kufizuara. Po njeriu ecen ne jete me nje qellim te arij majat, nese ke nje njeri ne jete qe eshte me aftesi te kufizuara eshte shum e veshtire te arish qellimet qe i ke vene vetes. Vertet mu duk teme interesante dhe postova pa ngurim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-10-2008
    Postime
    55
    Hyjnor nuk ishte fjala qe peson aksident, por edhe nese e shihni nje person me aftesi te kufizuar qe do t'ju pelqej sado pak a do te ishit lidhur ty te pergezoj qe tani ke bere zgjedhjen tende per jete.
    Ti mendon se eshte veshtire te krijosh familje me persona me aftesi te kufizuara pasi qe kane bariera ne jete dhe po e shoh se nuk paske pase kontakt me ta qe te shohesh si jetojne nuk te fajesoj veshtire eshte per ata persona qe nuk kane pasur kontakte me pare si shoqeri dhe se nuk i njohin se si jetojne.
    sido qe te jete faliminderit qe u pergjigje.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar më parë nga Poetesha Lexo Postimin
    Hyjnor nuk ishte fjala qe peson aksident, por edhe nese e shihni nje person me aftesi te kufizuar qe do t'ju pelqej sado pak a do te ishit lidhur ty te pergezoj qe tani ke bere zgjedhjen tende per jete.
    Ti mendon se eshte veshtire te krijosh familje me persona me aftesi te kufizuara pasi qe kane bariera ne jete dhe po e shoh se nuk paske pase kontakt me ta qe te shohesh si jetojne nuk te fajesoj veshtire eshte per ata persona qe nuk kane pasur kontakte me pare si shoqeri dhe se nuk i njohin se si jetojne.
    sido qe te jete faliminderit qe u pergjigje.
    Poetesha une ndoshta e kapa ne kontekstin e gabuar. Faktikisht kam pasur kontakte me njerez qe jane me aftesi te kufizuara. Dhe fatkeqesisht eshte nje mikesha ime qe une e takoje shpesh dhe mundohem sa do pak qe ta ndihmoje per ti dhene nje fije buzeqeshje dhe nje shoqeri te munguar. Te them te drejten nuk mund te them kurr prap, pasi zemra me mendjen ndonjeher bien ne kontradit dhe fituese del zemra. Une nuk mund ta kem menduar ndonjeher po nje kontakt dy dhe zemra fillon e ndjen dhe me pas nuk ke cfare te besh. Per mua qe une synoje te arij dicka me studimet dhe shkollen kam nevoje per nje person qe te jete i shendetshem, dua nje njeri qe te me shtyje per te aritur dicka dhe jo nje person qe te kem mendjen tek ai se ka nevoje per ndihmen dhe perkushtimin tim. E shikoje me kete miken time qe e ka shum te veshtire dhe ka nevoje per nje njeri qe ti qendroje prane dhe ta bej te ndjehet mire, jeta eshte shum e veshtire per keto persona se ndonjeher ndjehen te distancuar nga shoqeria dhe e kane te veshtire te shprehen lirshem pasi mendojne se do i kthehen me ofeza dhe presekutime. Prap une jam ne nje lekundje, nuk dua te them per dicka qe se kam provuar dhe nuk e di te sigurt, per mua gjithcka eshte relative dhe nuk mund te them per dicka qe nuk e di se jam absolutisht i bindur qe nuk do me ndodhi.

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anëtarësuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    thjeshte kam vetem nje fjale "JO"
    tenxherja do kapakun
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

i/e regjistruar Maska e KOKASHTA
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Vendndodhja
    Bangkok
    Postime
    2,614
    Uhh...ne asnje menyre.
    Jo po te lidhemi me ndonje femer me nje kembe, me dore te prere dhe qorre.
    If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Njeriu me se shumti ka gjasa te lidhet me ate person qe pershtatet, kur them pershtatet do te thot ne cdo aspekt qe ka gjera te perbashketa ai do lidhet me ate person. Prandaj njeriu eshte veshtir te lidhet me nje person qe ka diferenca mes tyre. Ai person qe do te sakrifikonte qe te lidhet me dikend qe ne ket rast eshte fjala per ndyshime fizike pra me aftesi te limituara ather une do e pershendetsha dhe ai person ka nje shperblim te madh tek Zoti.
    Tashi a do lidhesha une a jo nuk mund te pergjigjem racionalisht sepse une ne nje mosh shum te re jam lidh me nje person dhe e kam veshtir te pergjigjem drejt se a do lidhesha a jo.

i/e regjistruar Maska e Alma07
    Anëtarësuar
    20-05-2007
    Vendndodhja
    ktu ku nuk duhet
    Postime
    282
    Sipas mendimit tim ,kjo eshte nje tem pak sa e komlpikuar nuk mund te thuash as po e as jo ,varet nga rrethanat ,nga gjendja ku ndodhemi ku njihemi me kte person ,e si njihemi ,...
    Une kam pasur raste te njoh persona me probleme po qe kan nje force te madhe per te jetuar ,e njoh persona te tjere normal qe me nje hall te vogel o me te voglin problem qe ju del menjehere dorezohen ,nuk kane optimisem jane negative dorezohen ...pra dua te them varet varet nga shume gjera ,une nuk mund t them as po e as jo ...

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    po te permbyset bota dhe te ngelemi vetem une e ajo, patjeter qe po, larg qofte qe te ndodhi nje gje e tille
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Të them jo do nxitoja, si dihet jetës.
    Sui generis

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  3. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05
  4. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •