Postuar më parë nga
SHEMSHIR
Esselama alejkum te nderuar moderator te ketij stafi dhe vizitor
pasi qe i lexove keto postime te juaja vendosa qe edhe un te nderhyj
megjithse un vet kam praktikuar sekten extreme SELEF me vite me rradh, dhe edij fort mir se qfar mendime kan dhe se qfar dojn te veprojn, qellimi kryesor qe gjat gjith kohes sa kam mundure te ndegjoj ka qen qe sa ma shum te urrejm shiizmin tua rrenojm te gjitha qka posedojn,ti provokojm, ti malltretojm deri ne vdekja,edhe pse jan keto ne kundershtim me islamin,mete vertet kurr me par nuk kisha ndexhuar ndonjixha per Ehlibejtin dhe qe as nuk kam ditur se qka asht, i jam shum perparsi ketij vellaut ne ket forumonlytruthsepse edhe ketu pash qe mete verett kjo grup shum extreme qe epaskan te njajtin qellim,po ashtu edhe ne forume tjera dhe xhithka, ka hasa keso grupe nuk kam mundur te ndexhoj diqka ne lidhje me Ehlibejtin,edi se vet kam qen Extrem kam vepruar shum xhana jo te pelqyera, kam penguar shum nerzit qete lexojn literatur Shi'ite! sepse nuk kam ditur se kush jan dhe qka jan , eshte per te u habitr fakti se sa urrejtje hapet dhe pregaditet per shijatn un vet jam habiur, por me ka ber befasi nji vella me shum sjelleje te mir,mexhithëse shum her e kishim kercenuar, aj menji sjellej shum te but dhe shum i kuluruar, me la aq pershtypje sa qe u habita, e kisha shum ne meri, isha i bindur qe ishte me i keq se qafir, sepse ashtu ishim te mesuar.edhe pse aj falej dhe i kryente te xhitha ibadetet, un prap se prap e kishna nji urrejtje ndaj tij por siq thash njiher u ndala qete analizoj se qpo ndodh, athua ishte nji udhezim apo shkas qet ndalem nuk e dija, por vendosa qete bisedoj me at vella te nderuar Allahue shperbleft.ishte aq shum i pregatitur saqe u habita dhe e ndieva veten shum te lig,dhe mendova gjat gjith kohes sime qe ekam pas praktikuar me vellezer emij extrema, dhe ja me bajke disa pytje ne lidhje me kuranin! dhe pastaj me hadiset, dhe kur edh te Ehlibejti qe per mua ishte krejt e re diqka.sepse i konsiderjsha un sikur qe te ishin te Iranit, por fakti dul krejt tjeter dishka. me nisi aj me the keshtu:
edin mir ndonji histori te ndonje lufte?? i thash se po ashtu siq kishna mesuar ne libra dhe nhga dijetart tan. tha po mir,me pyeti se perse ne jemin perqamje?? dhe qe nga kur?? ithash ne jemi ne rregull por ju jenji gabim!!
aj m e beri ket pyetje tha pas kalimit te pejgamerit(saV) menjhre ka lindur Fitnjeja, i thash se po tha kush ishte udheheces i saj dhe kush e paramendoj ket? ngurova nuk kishna pertgj... tha ipari qe eka thye Sunetin e pejgamberit asht EBU BEKRI!!! besoni mu siell eter bota nga dashnija qe ekishna, por prap durova s e isha i vendosur qe tja zbulloj urtesin e tij!i thas pse!? tha me trego se kush e ka sxhedhur at per halif!! i thash se ka zxhedhur shua'ra.ja ni dhe qeshte, tha vella per at po e vrej qe ju selefet jen total menji rrug te gabuar, un i vrazhder por aj me buzëqeshje, por meju tregu te vertetn me vinte inat.se idjshna mir se islami e kerkon ashtu siq vepronte aj, dhe menoja ne vetveten, ithash ps e qka ka kundershtu aj,tha aj e kundeshtij se peri Allahun, Kuranin dhe Pejgamberin saw,thashse si ka mundesi mi tregoj disa ajete dhe nisja qete bindesha se nuk kishte tjeter rrugdalje veq se te rfuzojsha at,por nuk ishte e periferushme per islamin. tha dhe per at jemi tash ne fitne sepse islami ka ra ne duar te dobeta nuk asht zbatu ashtu siq kalan pejgamberi,pastaj metha se edin ti per bijen e profetit Fatimen r.a i thash po, kam ndexhu pak per ta methse ajo ka vdek me urrejtje ndaj Ebubekrit.sepse aj kishte urdheruar qe ti digjej shtepija esaj dhe qe aja ka marr plag te renda sqe ajo plag asht bo shkas dhe ajo ka vdekur!!! hmmmmkurr nuk kishna ndexhuar kurrrrr!!ithsh se e ki argumente tha po!! mi tregoj edhe qe ishin ne librin e buhariut, ma e keqja ishte qe aj me bajke pytje perpara s e cilt dijetar i periferoni ju dhe cilt libra, un si zkonisht ju pergj... s e imam buhariut.
kur pash vet me syt e mij se qka shkruante dola i habitur dhe per Halifatin e Imam ALIUT r.a se si e kishin uzurpua,se sie kishn marr pronen e HZ fatimes r.a FE#DEKUN qe kur skishna ndegju ma par!!! dhe me tregoj disa pika te Qorbelas,se ne si selef gjat gjith kohes jemi munduar qe te e mohojm ket histir.ju kem shpifur hebrejve gjala qe imamt ikan vra jahudijt e jo bejni umeja. por realiteti podel krejt ne shesh qa'aj Irani i keq ndonjiher per mua qe ishte
i mjeri un kur ndexhova per kta nxharje kam mbetur si i humbur te muajin!! dhe e ndiejsha veten se un jam fajtor gjat gjith kohes mudike vtja se un i kam ba at krime sepse i kam perkrahur keta te ndyer!! dha vendosa qete lexoj edhe literaturen e tyre qe te i sha i bindur tesisht,spse ishna i deshpruar ndaj te xhitha librave qe i kishna pas lexuar,dhe lixheratat e dijeterve dhe ata kinse te njohur, aj vellau ishte me FAKULTET i kalitur mir. vetemvete thojshna ku aq i edukuar me fakultet!?e eka pranu shi'izmin thjshna a un budall menji shkoll te mesme apo aj qe ishte ne perfundim te doktorrates per juridiksi!!! midha disa libra siq jan:dhe pastaj u orjentova ne rrug te drejt nga nji Dr qe ishe kon edhe aj SUNI dhe ishte kthyer, dhe shum disa broshura dhe pastaj me von dikur i komentojshim se bashku dhe e lexova edhe HEXHUL BELAGEN qe me par e kishna ndegjuar dhe ek pasur meri!!!dhe vendosa qete behen edhe un ithtar i EHLIBEJTIt edi se ketu ne forum shum vellezer dote dalin te deshpruar ose dote me quajn tradhtar, pr un kam pun vetem me Allahun pa e marr parasyshse qka thuani!! nuk jam qe poja mbaj anen keti vellau , ose po e kundershtoj tjetrin por e kam pa realitetein,
besoj qe do te me pranoni ne shoqeri
Ju kam te xhithve ne du'a lutje
Krijoni Kontakt