Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 121
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar më parë nga only truth
    Tregom ku i poshterova une dijetaret .
    Eshte e vertet se i injoroj kur te ma merr mendja se jane gabim.
    Ti qe i don aç shume dijetaret me trego per Ebu Hanifen dhe dy vjet te fundit te jetes se tij.
    Ti ishe ai qe edhe e hape temen per Ebu Hanifen.

Edhe nuk ma ktheve ende pergjigjen per ate pyetjen qe ta bere per ata anetaret e asaj faqes "Kuran dhe Sunnet" .

Kush je ti qe me ti sjell kunderfakte se shiat nuk jane qafira.Po edhe per dijetaret qe po i cekni ma lart nuk e kam detyrim qe tju sjell fakte per se kush eshte qafir apo jo.

Puna e qafirllakut eshte shume ma e komplikuar se sa mendoni ju
    Truth, un kama lexuar hostori te Ebu Hanifes, mirpo nuk kam hasur diqka te veçant ne keto 2 vjet fundit qe po i permend ti, andaj pasi ti po ditke ateher sille ktu ato dy vjet ti shohim se çpaska ne to.
    Sa i perket faqes kurandhesunet, kur me tha per at hattabin un as qe e kam njohur por pasi me tha per ato fjal paska thene ateher u interesova dhe gjeta pikerisht postimin e tij ku i thot Ebu Hanifes murgjia, por sdo te thot qe se ky ka thene ashtu dhe se te gjith do pajtohen me te.
    Dhe se fundmi, nese i kundershton dijetaret ateher e drejt dhe fer, e moralshme eshte te sjellesh kunderfakte qe te rrezosh pohimin e dijetarit paraprak te cilin ti e kundershton, un nuk jam kerkushi qe ti te me sjellesh fakte, por mendoj se je ende i vogel te kundershtosh dijetaret perndryshe sdo kishe ndejtur ketu ne forum por dijetaret shkruajn libra oo TRUTH .

mirmbetsh

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga ILyrium
    Gostivari_usa, tani un do ti komentoj, dhe me korrigjo nese i kam kuptuar mir apo jo.
    Thenia e parë me sa kuptova kishte te bej ne lidhje me medh'hebet, 4 medh'hebet e njohura te cilet i kan formuar 4 dijetaret e medhenj : Ebu Hanife, Imam Shafi, Imam Maleki, dhe Imam Hanbeli.
    Keta dijetar asnjeher skan thene, ejani dhe na pasoni vetem ne, ata kan thene:
    Ne kështu kemi marrë vesh nga Kur'ani dhe Sunneti. Nëse ne kemi marrë vesh mirë atëherë ecni me ne , nëse një dijetar tjetër ka marrë vesh me mire mirë, atëherë na lini ne dhe pasoni atë dijetar.
    Kurse per at Ja'fari qe ishte permend, nuk po flas me mir hiq sepse skam njohuri per kete.

Thenia e dyt kishte te bej ne lidhje me shiat ku thot se ata jan musliman dhe besojn ne njeshmerin e Zotit. Ndoshta e thon ata kete, mirpo ata bejn kufer ne menyr direkte dhe indirekte. Njera nder menyrat direkte ka qen kur e kan quajtur Aliun zot, menyrat indirekte kemi plot - si psh : duke thene se Kur'ani eshte i manget, duke shtremberuar ajetet e tij, duke fyer as'habet me te ngusht te Pejgamberit a.s, duke fyer gruan e Pejgamberit a.s ( Aishen r.a), duke thene se Muhammedi a.s ka bere gabim qe eshte shoqruar me Ebu Bekrin, Omerin etc etc.
    Pra 4 dijetaret e medhenj te shkollave juridike jan pajtuar se keta jan kafir (jobesimtar). Un rrespektoj edhe dijetaret e sotem sepse mundohen per te mir ndoshta dhe Zoti insh'All-llah ja shperblen, por un mendoj se dijetaret e 4 shkollave juridike kan te drejt me shum.

Sa i perket thenies se tret, me sa kuptova aty ishte qeshtja tek Aliu r.a dhe Muauije r.a per vrasjen e Othmanit r.a - un gjithmon e kam ditur qe shiiat ishin ata qe e vran Othmanin r.a mirpo kohve te fundit po ndegjoj se ata ishin havarixhet mirpo nuk kam hase ne fakte te forta qe pohojn kete gje.
    Mirpo e dim sigurt qe faji nuk ka qen te Muauije dhe Aliu - ishte tjeter kush qe beri fitnen ketu dhe filloi konflikti ndermjet Muslimaneve, ketu arsyetohen te dy grupet, kan rene dakord dijetaret.

kurse thenien e 4, me te verte mu duk diqka e pshtellt dhe se kuptova se qfar ka dashur te thot me at thenie

Okey Ilyrium , tani une do te shpjegoj ashtu se si i kam kuptuar une ato fatwa .

E para nga Shaikh Mahmood Shaltoot krey i universitetit Islamik al-Azhar thot qe muslimanet nuk jane te detyruar te ndjekin nje shkolle te caktuar . Me mire , ne themi qe muslimanet duhet te ndjekin mendimet e nje shkolle te cilat jane shpjeguar ne menyre korekte dhe parimet e tyre jane shkruajtur neper libra . dhe cdo kush qe ndjek nje shkolle te tille mund te transferohet ne nje shkolle tjeter dhe nese ben kete ai nuk ka be asnje krim .
    Shkolla Ja'fari e cila poashtu njifet si "al-Shia al-Imamiyyah al-Ithna Ashariyyah" ( ose ne shqip 12 imamet e shiitizmit ) eshte shkolle e mendimeve te cilat nga pikepamja religjioze jane korekte per tu ndjekur njellos sikurse jane shkollat tjera Sunnite ....

Pra nga pikepamje e ketij dijetari ( eshte sunni ky ) shkolla Shiite eshte korekte , pra kjo i jep fund asaj qe thoni juve qe shijat jane duke be kufer . Une nuk e di se ku bazohet ky dijetar qe i sjell keto mendime . Por vet fakti qe njeriu eshte udheqehes i universitetit te bej te mendojsh se ai nuk flet kot , ka faktet e tija .

Dijetari i dyte , mendimin e te cilit ta solla , tho keshtu : " Le ta kene te gjithe te qarte se Shijat jane musliman qe besojne se Zoti ( Allahu eshte nje )dhe se besojne poashtu qe A.s Muhamedi ishte i derguar ( paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi te ) . Po , eshte e vertete se Shijat kane zakone dhe tradita te cilat neve i quajme heretike , por kjo nuk i ben ata jo besimtare ( jo musliman ) ".

Pra , ti nuk ke te drejte ti quajsh qafira .

Nga ana tjeter , une lexova diku ne mesazhin tend qe ke thene se Shijat Aliun e quajne " Zot " , ketu me fal dua te te them se je gabim , komplet , nuk e di se nga i ke mare keto te dhena , kush ti ka dhene dhe me cfar qellimi por me garancion ta them qe je gabim.
    Eshte fakt qe midis cdo drejtimi te madh ka grupe te vogla te cilat predikojne ne menyrat e tyre .
    Tek shijat eshte nje grup i vogel qe quhen Alavitet te cilet e shikojne Aliun si reinkarnim te Zotit . Por shumica dermuese distancohen nga nje ideollogji e tille duke e quajtur ate si ideollogji qe te nxjer nga dini e imani dhe se eshte ne kundershtim direkt me unitetin e Allahut .
    Shijat nuk besojne qe Aliu ka qene i derguar i Allahut . Ate e shikojne vetem si protektor te drejte pas vdekjes se profetit .
    Akuza tjeter e leshuar nga shkolla Selafite se Shijat e shikojne Kuranin si jo te kompletuar , nga ana e shkollareve shiit eshte quajtur si akuzim falso dhe se ata po ashtu sikur neve besojne se Kurani eshte i pacenueshem .

Ndersa pika e fundit kishte te bej me klasifikimin e haditheve , sipas shkolles shiite nqs nje hadith bie ne kundershtim me parimet Kuranore , kush e di sa shum te jete autentik ai hadith nuk meret parasysh . Pra nqs se hadithi nuk bie ne pajmit me Kuranin , hidhet pa u mare parashy me teper .

Qe per mendimin tim eshte parim shum korekt !!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Okey Ilyrium , tani une do te shpjegoj ashtu se si i kam kuptuar une ato fatwa .

E para nga Shaikh Mahmood Shaltoot krey i universitetit Islamik al-Azhar thot qe muslimanet nuk jane te detyruar te ndjekin nje shkolle te caktuar . Me mire , ne themi qe muslimanet duhet te ndjekin mendimet e nje shkolle te cilat jane shpjeguar ne menyre korekte dhe parimet e tyre jane shkruajtur neper libra . dhe cdo kush qe ndjek nje shkolle te tille mund te transferohet ne nje shkolle tjeter dhe nese ben kete ai nuk ka be asnje krim .
    Shkolla Ja'fari e cila poashtu njifet si "al-Shia al-Imamiyyah al-Ithna Ashariyyah" ( ose ne shqip 12 imamet e shiitizmit ) eshte shkolle e mendimeve te cilat nga pikepamja religjioze jane korekte per tu ndjekur njellos sikurse jane shkollat tjera Sunnite ....

Pra nga pikepamje e ketij dijetari ( eshte sunni ky ) shkolla Shiite eshte korekte , pra kjo i jep fund asaj qe thoni juve qe shijat jane duke be kufer . Une nuk e di se ku bazohet ky dijetar qe i sjell keto mendime . Por vet fakti qe njeriu eshte udheqehes i universitetit te bej te mendojsh se ai nuk flet kot , ka faktet e tija .

Dijetari i dyte , mendimin e te cilit ta solla , tho keshtu : " Le ta kene te gjithe te qarte se Shijat jane musliman qe besojne se Zoti ( Allahu eshte nje )dhe se besojne poashtu qe A.s Muhamedi ishte i derguar ( paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi te ) . Po , eshte e vertete se Shijat kane zakone dhe tradita te cilat neve i quajme heretike , por kjo nuk i ben ata jo besimtare ( jo musliman ) ".

Pra , ti nuk ke te drejte ti quajsh qafira .

Nga ana tjeter , une lexova diku ne mesazhin tend qe ke thene se Shijat Aliun e quajne " Zot " , ketu me fal dua te te them se je gabim , komplet , nuk e di se nga i ke mare keto te dhena , kush ti ka dhene dhe me cfar qellimi por me garancion ta them qe je gabim.
    Eshte fakt qe midis cdo drejtimi te madh ka grupe te vogla te cilat predikojne ne menyrat e tyre .
    Tek shijat eshte nje grup i vogel qe quhen Alavitet te cilet e shikojne Aliun si reinkarnim te Zotit . Por shumica dermuese distancohen nga nje ideollogji e tille duke e quajtur ate si ideollogji qe te nxjer nga dini e imani dhe se eshte ne kundershtim direkt me unitetin e Allahut .
    Shijat nuk besojne qe Aliu ka qene i derguar i Allahut . Ate e shikojne vetem si protektor te drejte pas vdekjes se profetit .
    Akuza tjeter e leshuar nga shkolla Selafite se Shijat e shikojne Kuranin si jo te kompletuar , nga ana e shkollareve shiit eshte quajtur si akuzim falso dhe se ata po ashtu sikur neve besojne se Kurani eshte i pacenueshem .

Ndersa pika e fundit kishte te bej me klasifikimin e haditheve , sipas shkolles shiite nqs nje hadith bie ne kundershtim me parimet Kuranore , kush e di sa shum te jete autentik ai hadith nuk meret parasysh . Pra nqs se hadithi nuk bie ne pajmit me Kuranin , hidhet pa u mare parashy me teper .

Qe per mendimin tim eshte parim shum korekt !!!
    Vetem desha te korrigjoj diqka - un thash qe e kanë quajtur (koha e kaluar) Aliun zot, e nuk kam informata nese jan ne at rrug ende,gjithashtu e kan quatur njeri te pagabuar etc qe tani spo me bien ne mend shpifjet qe kan bere, dhe me sa di un shiitet jan te ndar ne 12 sekte tani mund te ndodh qe secili ka pak a shum predikim ndryshe, por si do qe te jete, po e leme keshtu, ti ke mendimin tend un kam timin
    Tani dua te lidhem pak ne lidhje me çeshtjen e 4-t - qe kishte te bej me hadithet, hadithet ndahen ne 3 klasifikime:
    Sahih (i vertet)
    Hasen(i mir)
    Daif (i dobet)
    dy klasifikimet e para lejohen te transmetohen dhe te veprohet me te, kurse kalsifikimin e fundit eshte e ndaluar te veprohet me te dhe te transmetohet. Pra hadithet qe mund te bijn ne kundershtim me Kur'anin jan hadithet qe i kan formuar vet njerezit (pa marr parasysh se kush ishin ata), sepse hadithet e verteta (sahih, hasen) skan as edhe nje mundsi te vockel te bien ne kundershtim me Kur'anin, sepse ne e dim shum mir qe Muhammedi a.s nuk ka fol asnjeher prej vetit, gjithmon ka fol ashtu si e ka mesuar All-llahu.

Tung

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Postime
    135

Red face

Citim Postuar më parë nga only truth
    A mundeni me i gjetur keta emra ne KURAN.

A gjenden ne KURAN emrat sikur SUNNA , EHLI SUNNA, dhe EHLI SUNNA DHE XHEMAT;

A gjendet emri SHIA ne KURAN;

A ka hadithe nga burime sunnite nga Muhamedi a.s per perkrahesit (shiat) e Imam Aliut.

Le te pergjigjen vetem ata qe dijne diçka .
    JO Truth nuk gjinden keta emra ne Kur'anin Kerim, Sunnah do te thote Tradite ( Pra Sunnitet e pasojn Traditen e Pejgamberit s.a.v.s), SHija do te thote Tifoze (perkrahes)
    e perkrahin Aliun r.a , po kjo nuk do te thote se ata e respektojn Aliun me shume se ne , Ata e kan njejt sikur ithtaret e librit qe Isai a.s ka me deshmu kunder tyre ...!!!
    PO ka shume hadithe qe Muhammedi s.a.v.s ka fol per shiat ...
    ja nje hadith qe Resuli a.s ju ka drejtuar pikerishte Aliut r.a.

Transmetohet nga Ibn Abbasi, radij-Allahu anhuma, i cili ka thënë: “Isha me Profetin, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, dhe Aliu ishte me të. Profeti, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, tha: “O Ali! Do të jetë në Umetin tim një popull që do t’i kalojë kufijtë në dashurinë për familjen time. Ata do të kenë një emër ofendues, ata do të quhen Rafida. Luftoji, sepse ata janë mushrikë." Hasen: Transmetuar nga el-Hejthemi në Mexhme’uz-Zeua’id (10/22). Shiko Dhilalul-Xhenne fij Takhrijxhis-Sunne (2/462) të Imam Albanit.

Pra only mesuam se ne Kur'anin Famelart nuk gjinden ato fjale qe ti i ke cituar , por ka shume e shume Ajete qe ne menyre urdherore , direkte e indirekte Allahu ju drejtohet njerezve qe te pasojn (traditen) e Muhammedit s.a.v.s... Ka shume Ajete , por une po mundohem me lejen e Allahut qe ti sjelli disa prej tyre.

Çka t'ju jep Pejgamberi, atë merrnie e çka t'ju ndalojë, përmbanju dhe kinie frikë All-llahun, se All-llahu është ndëshkues i ashpër. (El-hashr-7)

Dhe ai nuk flet nga dëshira e tij. Ai (Kur'ani) nuk është tjetër pos shpalljes që i shpallet. (En-nexhm,3-4)

Thuaj: Nëse e doni All-llahun, atëherë ejani pas meje që All-llahu të ju dojë, t'ju falë mëkatet tuaja, se All-llahu është që fal shumë, mëshiron shumë.(Ali Imran-31)

Ju e kishit shembullin më të lartë në të dërguarin e All-llahut, kuptohet, ai që shpreson në shpërblimin e All-llahut në botën jetër, ai që atë shpresë e shoqëron duke e përmendur shumë shpesh All-llahun.(El-Ahzab-21)

O ju që besuat, bindjuni All-llahut, respektoni të Dërguarin dhe përgjegjësit nga ju. Nëse nuk pajtoheni për ndonjë çështje, atëherë parashtrone atë te All-llahu (te libri i Tij) dhe te i Dërguari, po qe se i besoni All-llahut dhe ditës së fundit. Kjo është më e dobishmja dhe përfundimi më i mirë.(En-Nisa-59)

Për Zotin tënd jo, ata nuk janë besimtarë (të asaj që të zbriti ty as të asaj para teje) derisa të mos zgjedhin ty për të gjykuar në atë konflikt mes tyre, e pastaj (pas gjykimit tënd) të mos ndiejnë pakënaqësi nga gjykimi yt dhe (derisa) të mos binden sinqerisht.(En-Nisa-65).

Kush i bindet Pejgamberit, ai i është bindur All-llahut, e kush e refuzon, Ne nuk të dërguam roje kundër tyre.(En-Nisa-80)

Po kështu me urdhërin tonë Ne të shpallëm edhe ty shpirtin (Kur'anin). Ti nuk ke ditur çka është libri (Kur'ani) as ç'është besimi, por Ne atë e bëmë dritë me të cilën e vëmë në rrugë të drejtë atë që dëshirojmë prej robërve tanë. Në të vërtetë, edhe ti udhëzon për në rrugën e drejtë,Në rrugën e All-llahut, të cilit i takon çka ka në qiej dhe çka ka në tokë, e ta dini se të gjitha çështjet janë me vullnetin e All-llahut. ( Esh-Shura-52,53)

Kur thirrën besimtarët për gjykim ndërmjet tyre te All-llahu dhe te i dërguari i Tij, e vetmja fjalë e tyre është të thonë: "Dëgjuam dhe respektuam!" Të tillët janë ata të shpëtuarit.(En-Nur-51)

Thirrjen e të dërguarit mos e konsideroni si thirrjen tuaj ndaj njëri-tjetrit. All-llahu i di ata që tërhiqen prej jush tinëzisht, prandaj, le të ruhen ata që kundërshtojnë rrugën e tij (të të dërguarit) se ata do t'i zë ndonjë telashe, ose do t'i godasë dënimi i idhët.(En-Nur-63)

Dhe se kjo është rruga (feja) Ime e drejtë (që e caktova për ju), pra përmbajuni kësaj, e mos ndiqni rrugë të tjera e t'ju ndajnë nga rruga e Tij. Këto janë porositë e Tij për ju, ashtu që të ruheni.(El-En`am-153)

Selamu Alejkum

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Pervec ketij hadith , ke ndonje hadith tjeter qe flet per shijat dhe se neve duhet i luftojme ata ?!!!
    Se sa shikoj une , ti tan kohen bazohesh ne kete hadith , kete hadith citon ne cdo shkrim tendin dhe me interesante eshte se me ben te mendoj se ideologjia jote e te pasurit inat te shijave bazohet vetem ne nje hadith !!!
    I cili mund te jete edhe hadith i dobet !!!!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Vetem desha te korrigjoj diqka - un thash qe e kanë quajtur (koha e kaluar) Aliun zot, e nuk kam informata nese jan ne at rrug ende,gjithashtu e kan quatur njeri te pagabuar etc qe tani spo me bien ne mend shpifjet qe kan bere, dhe me sa di un shiitet jan te ndar ne 12 sekte tani mund te ndodh qe secili ka pak a shum predikim ndryshe, por si do qe te jete, po e leme keshtu, ti ke mendimin tend un kam timin
    Tani dua te lidhem pak ne lidhje me çeshtjen e 4-t - qe kishte te bej me hadithet, hadithet ndahen ne 3 klasifikime:
    Sahih (i vertet)
    Hasen(i mir)
    Daif (i dobet)
    dy klasifikimet e para lejohen te transmetohen dhe te veprohet me te, kurse kalsifikimin e fundit eshte e ndaluar te veprohet me te dhe te transmetohet. Pra hadithet qe mund te bijn ne kundershtim me Kur'anin jan hadithet qe i kan formuar vet njerezit (pa marr parasysh se kush ishin ata), sepse hadithet e verteta (sahih, hasen) skan as edhe nje mundsi te vockel te bien ne kundershtim me Kur'anin, sepse ne e dim shum mir qe Muhammedi a.s nuk ka fol asnjeher prej vetit, gjithmon ka fol ashtu si e ka mesuar All-llahu.

Tung
    Selamun Alekjkum
    Dmth ti Ilyrium e pranon qe nuk ke informata te sakta lidhur me besimin e shijava !!! Si rrjedhim , kuptoj se krejt cfar ti po shpalos ketu jane ide te atyre qe te mesojne , atyre mjekroshave .
    Sa i perket haditheve thua qe hadithet e sakta nuk kane mundesi te jene ne kundershtim me Kuranin , tani nuk jam i sigurte por ketu ne forum kam lexuar disa hadithe qe keni sjellur juve lidhur me gruan qe kishin nje kundershtim midis veti .
    Tani nuk kam kohe ti gjej ne cilat tema i keni shkruar , por me siguri do tua sjell .

Gostivari_usa

i/e regjistruar Maska e sleep
    Anëtarësuar
    10-10-2006
    Postime
    114
    Selom
    Ore djal le nom mer burr ! Ore shit dihen se si dolen se zaten fraksione ne islame jane por ka edhe shi te mire.Megjithate kush beson dhe deshmon shahadetin o misliman mer daku. O hadith kyna.
    Gjeja me e rendesishme eshte qe te jene besimtare njerzit ene te falen te agjerojne.
    me rrespekt
    red_dragon

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Selamun Alekjkum
    Dmth ti Ilyrium e pranon qe nuk ke informata te sakta lidhur me besimin e shijava !!! Si rrjedhim , kuptoj se krejt cfar ti po shpalos ketu jane ide te atyre qe te mesojne , atyre mjekroshave .
    Sa i perket haditheve thua qe hadithet e sakta nuk kane mundesi te jene ne kundershtim me Kuranin , tani nuk jam i sigurte por ketu ne forum kam lexuar disa hadithe qe keni sjellur juve lidhur me gruan qe kishin nje kundershtim midis veti .
    Tani nuk kam kohe ti gjej ne cilat tema i keni shkruar , por me siguri do tua sjell .

Gostivari_usa
    Dijetaret kan thene qe ata jan ne kufur, jo mjekrroshat edhe nuk e di se qfar ke kunder mjekrroshav ti, nuk edi sa ke informata por mjekrra eshte waxhib dhe hyn ne mekat nese nuk leshon mjeker. Dijetaret jan mbeshtetur ne Kur'an dhe hadith qe ata jan ne kufer, kurse tani me thuaj ti ku eshte bazuar ai dijetari yt, qe medh'hebi Jafari eshte medh'heb korrekt, pasi don ta vazhdosh biseden, apo si thon ni fjal : nuk don te rrish urt ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga ILyrium : 12-04-2007 më 13:52

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Dijetaret kan thene qe ata jan ne kufur, jo mjekrroshat edhe nuk e di se qfar ke kunder mjekrroshav ti, nuk edi sa ke informata por mjekrra eshte waxhib dhe hyn ne mekat nese nuk leshon mjeker. Dijetaret jan mbeshtetur ne Kur'an dhe hadith qe ata jan ne kufer, kurse tani me thuaj ti ku eshte bazuar ai dijetari yt, qe medh'hebi Jafari eshte medh'heb korrekt, pasi don ta vazhdosh biseden, apo si thon ni fjal : nuk don te rrish urt ?

Pik se pari te sqarojme fajlen waxhib qe rastesisht kuptimin e kesaj fjale e di ashtu qe nuk mund te me thuash keshut ose ashtu .
    Waxhib ne gjuhen shqipe ka kuptimin e dickaje te deshirueshme por jo obligative !!! Ti thua qe mjekra eshte waxhib ( e deshirueshme ) dhe thua qe nese nuk leshon mjeker hyn ne mekat ( ndersa waxhib poashtu dmth jo obligative ) .
    Tani nese mjekra nuk eshte obligative , me trego ti mua zotri , pse une bej mekat qe nuk leshoj mjeker ?!!!
    Sa i perket atij medh'hebit Jafari , ku eshte bazuar ai dijetari i cili eshte krey i universitetit, me siguri ai nuk eshte bazuar ne mendimet e tua , fundja ai ka tru dhe llogjikon , andaj ai eshte bazuar ne Kuran dhe hadithe te sakta .
    Per me shum informata , shfleto internetit , gjej punimet e tija , dhe shiko se ku bazohet ai .
    Per mua fakti qe njeriu eshte rektori universitetit me ben te mendoj se ai mesiguri eshte njeri i ditur dhe se vendimet nuk i sjell pa mos i shoshitur mire e mire .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Pik se pari te sqarojme fajlen waxhib qe rastesisht kuptimin e kesaj fjale e di ashtu qe nuk mund te me thuash keshut ose ashtu .
    Waxhib ne gjuhen shqipe ka kuptimin e dickaje te deshirueshme por jo obligative !!! Ti thua qe mjekra eshte waxhib ( e deshirueshme ) dhe thua qe nese nuk leshon mjeker hyn ne mekat ( ndersa waxhib poashtu dmth jo obligative ) .
    Tani nese mjekra nuk eshte obligative , me trego ti mua zotri , pse une bej mekat qe nuk leshoj mjeker ?!!!
    Sa i perket atij medh'hebit Jafari , ku eshte bazuar ai dijetari i cili eshte krey i universitetit, me siguri ai nuk eshte bazuar ne mendimet e tua , fundja ai ka tru dhe llogjikon , andaj ai eshte bazuar ne Kuran dhe hadithe te sakta .
    Per me shum informata , shfleto internetit , gjej punimet e tija , dhe shiko se ku bazohet ai .
    Per mua fakti qe njeriu eshte rektori universitetit me ben te mendoj se ai mesiguri eshte njeri i ditur dhe se vendimet nuk i sjell pa mos i shoshitur mire e mire .
    Gostivar pasha, tani un po te them se si e kam mesuar se qfar don te thot waxhib: waxhib don te thot : domosdoshmeri dhe nese e fal namazin ti e ke verejtur 3 rekatet e fundit qe falen para gjumit jan waxhib dhe kurrsesi sben te lihen.
    Tani te kthehemi te puna e medh'hebit, zoteri Gostivar pasha - nese ai dijetari eshte bazuar ne hadith dhe kur'an ai menjher do te bie ne kundershtim, sepse Kur'ani dhe Hadithi thon qe duhet ndjekur rruga e Pejgamberit a.s dhe e shokeve te tij, e jo te shpifin rrena duke fyer shoket e Pejgmaberit a.s, duke fyer edhe vet familjen e Pejgamberit a.s dhe duke thene se Kur'ani eshte i manget.
    Nje dijetar te madh ketu ne Kosov(Dr Shefqet Krasniqin) e kam ndegjuar duke thene se Zoti ka zbritur ajete dedikuar as'habeve te Pejgamberit a.s, tani keta zoterinjt e tu dalin me te mençur dhe i fyejn ata ..??
    A mos te duket pak absurde kjo ??

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •