Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 121
    ...........
    Anëtarësuar
    04-05-2007
    Vendndodhja
    para dyerve të vdekjes
    Postime
    99
    only truth:
    Ti valiii pollavra jane hadithet qe po i merrni ju ,ai hadithi ska kuptim kurgja
    Si do te bisedojsh me nji person qe hadithet hasen i quan pallavra edhe spaskan kuptim.Vec vazhdo kesisoj se je ne rrugen e qofte largut pasi ke nis me bo fjalt e pejkamberit pallavra e paramendoni ky se cthot per neve.
    Vellezer te nderuar ehlisunne jane njerezit qe ma se shumti e respektojne ehli bejtin sesa keto qe tallen me hadithet e pejkamberit dhe thone pallavra per to.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga muslim_965
    only truth:
    Si do te bisedojsh me nji person qe hadithet hasen i quan pallavra edhe spaskan kuptim.Vec vazhdo kesisoj se je ne rrugen e qofte largut pasi ke nis me bo fjalt e pejkamberit pallavra e paramendoni ky se cthot per neve.
    Vellezer te nderuar ehlisunne jane njerezit qe ma se shumti e respektojne ehli bejtin sesa keto qe tallen me hadithet e pejkamberit dhe thone pallavra per to.
    ti 965 une asnjehere nuk i quaj fjalet e Muhamedit a.s pallavra , Allah me mbroj nga diçka e till.

Une e pata fjalen per ate hadithin qe e solli valii edhe e dhash mendimin tim.
    Ne qofte se keni mundesi pergjigjuni postimit tim ne menyre te rregullt dhe jo me fjale te kota.

Vetem Kurani eshte i pacenueshem te gjitha librat e tjere mund te manipulohen nga te gjitha grupet per interesa te ndryshme.
    Ne qofte se ke argument tjeter per kete çeshtje me trego pra

Para transmetuesve te ndyshem te haditheve ka pasur islam dhe asgje nuk i ka munguar.

Nuk mund te mi beni te obligueshme librat e trasmetuesve te ndryshem te haditheve, sidomos tme thuani lexoni vetem kete person dhe jo dikend tjeter.

Hajt me tregoni se sa hadithe i keni qe i transmetojn anetaret e Ehlibejtit.
    A e permendni ndonjehere ngjarjet qe ju kane ndodhur Imam Hasanit dhe Imam Hyseinit ,a e permendni ngjarjen e Qerbelase.

A ka ndonje hadith te transmetuar nga Imam Zejnel Abidini i vetmi mashkull qe shpetoi nga lufta e Qerbelase ,i vetmi mashkull qe shpetoi nga familja e Muhamedit a.s .
    Me siguri muslimanve duhet tju interesojne kto gjera.

Ju kujtoni se une do ti pranoj menjehere hadithet e juaja qe e transmetoi filan ashabi e fistek dikush tjeter e shkruajti me nje shkrimtar qe punonte nen qeverite e ndryshme umayyade apo abazide .Kurse nga elita muslimane asgje nuk shkruani.

Me siguri duhet te pyetni ma shume pse jane bere shume gjera siç jane bere atehere do te kuptoni ma shume.

Pergjigjuni atyre postimeve qe i bera se me fjale te kota nuk dua te merrem me .

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga only truth
    Ti 965 lexoje disa pergjigje tash.

Ka nga disa "sunite" selefat e tu qe i kane share torturuar vrare e shumçka tjeter ashabet dhe familjen (Ehlibejtin) e Muhamedit a.s .

Ju qe e doni kinse Ehlibejtin me tregoni pse ju veni epitete radiallahuanhu vrasesve ,tiranve .
    Hajt me tregoni se ku e keni ndonje hadith qe e transmeton Imam Hasani ,Imam Hyseini apo Imam Zejnel Abidini .Ju i merrni hadithat e tjeterkujt normal qe ju del puna pershesh siç po ju del dite e perdite.

Sa per rafiderrat ka me miliona ne lindjen e mesme.
    Emri rafidi do te thote refuzues ,me milona arab shia sunni e kane refuzuar islamin e vertet dhe jane bere bere bashke me shejtanin.Ne qofte se din te numerosh mire ma shume rafiderra do te dalin tek vehabistat se tek shiat.

Sa per armata dhe per lufte dhe trimeri vehabiste mos te harroj me ju lavderuar pak. A trimeri te madhe beni ju vehabat vishni ne rroba te grave dhe shkoni explodoheni (pilcitni) ne mesin e femijeve dhe civilve.

Bravo vehabi ,al qaide vehabiste me ne krye osam laden e fliqt shpiunin e qendrave te ndryshme boterore.

Kta trimat e juaj veçse i shkatrruan dy tri shtete muslimane i mbyten me mijera femije ;

Allahu do tju shperbleje per krimet e juaja.
    Cdo gje qe mund te shtoj une ne kete postim vetem mund ta zbehi mesazhin tend !!! Zoti te shpreblefte per shkime te tilla dhe ata qe bejne krime ne emre te Islamit shpresoj qe do te marrin denimin e merritur .
    Vehabistat jane nje drejtim i ri , qe tani kane filluar te marrin permasa te perhapen ne cdo cep .
    Ne nje hadith a.s. Muhamedi thot " Ne kohen para dites se kijametit shum grupe te rejshme do dalin ne skene , do tju tregojne juve gjera te cilat paraerdhsit tuaj kurre nuk i kane degjuar , do te mundohet tju shpijne ne rruge te gabuar . Mos lejoni qe keta njerez tu cojne ne rruge te gabuar " ,keta njerez jane disa nga keto grupe te reja te rejshme dhe lus Allahun ti mbroje te gjithe muslimanet nga ky kancer i quajtur " WAHABI" .

IceFus1on
    WE WILL NOT GO DOWN!

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

ti ku e ke problemin?

Citim Postuar më parë nga alDI
    Bro , ca do vertetosh mor burr? un thjesht po i them rapsodit qe ai shkrim ndodhet ne librin e Ibn haxherit por nuk esht fjala e Ibn haxherit ndaj smund te thuash : Ka then Ibn haxher per dicka qe ai se ka then.
    Ne librin al-Durar al-Kamina Ibn haxher ka mbledh shum thenje ulemash per Ibn tejmijen...ka sjell fjalen e atyre qe e kan lavderu dhe atyre qe e kan akuzu,dhe nje nder ato esht dhe ajo qe ka sjell rapsodi dhe ja ka atribu Ibn haxherit.

Mund ta di ku esht gabimi im ktu?

Sa per perkthimet mos ki merak bro se ne angli selefit nuk perkthejn libra te ibn haxherit se e akuzojn per probleme ne akide..ndaj un lexoj librat e perkthyer nga hanefit e pakistanit ,indis.
    Se pari une nuk marr per baze se cfare referatesh shkruhen ne internet, ajo qe une kam sjelle nga Askalaniju dhe kam shkruar ato qe Askalaniju ka shkruar ne librin e tij dhe s'ka asnje dallim nga "Askalaniju ka thene ne librin e tij" me "Askalaniju ka cituar ne librin e tij", sepse ne te dyja rastet fjala ekziston ne librin e tij dhe te jesh i sigurte se Askalaniju nuk pajtohet absolutisht me doktrinen Tejmijane, per vete faktin se besimi i Askalanijut ndryshon si nata me diten nga besimi i Ibn Tejmijes.
    Problemi yne i vetem eshte se ne e shohim jeten e dikujt qe ka jetuar shume kohe perpara nesh si nje moment te vetem. Te mos harrojme se ai dikushi ka bere nje sere vitesh jete dhe ky dikushi, ne rastin tone Ibn Tejmijeh, eshte lavderuar ne fillimet e tij, por me vone eshte share dhe turperuar para xhematit per blasfemi.
    Edhe vete Sujutij (Aliu dhe Xhelali) e kane lavderuar Ibn Tejmijeh por se ata njihen si kundershtaret me te forte te teorive dhe lajthitjeve te Ibn Tejmijes. Vete nxenesi i tij, Imam Dhehebiju, po te hulumtosh relatat qe ka pasur me Ibn tejmijeh, ai i shkreti here me te e here kundra tij, per vete karakterin e Ibn Tejmijes si luhates ne cdo fetva te dhene, ku here u burgoste e here dilte nga burgu me pendim derisa u burgos perjetesisht (shyqyr) per fitneh.
    Cfare te bej une se Dhehebiju e ka deklaruar se ndjekesit e Ibn Tejmijes shumica jane injorante dhe se pjesa tjeter qe ai u kapardiset jane dijetare me peshe.
    Cfare te bej une se Ibn Tejmijeh ka futur "helmin" mes muslimaneve i ndjekur nga Ibn Abdulvehabi?

Le te themi se Askalaniju s'ka lidhje ne kete mes, por une solla edhe referencat e Ibn Tejmijes (duke lene te kuptohet se Askalaniju ka pasur te drejte), pse nuk i lexon ato? Apo ke frike ti aprovosh?
    Ti po na e nxjerr Askalanijun se s'ka lidhje me cfare citon dhe se ai thjesht i ka bledhur ato fjale besimtaresh "padashje" (te pakten keshtu kuptohet nga fjala jote).
    Pamvaresisht, Ibn Tejmijeh e ka ofenduar apo jo Aliun, Ebu Bekrin dhe ka shpifur per Omerin? (pyetje retorike)
    Selam
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

vetem kaq?!

Citim Postuar më parë nga valiii
    Po more pse jo ...! Ja se çka ka thenë

Transmetohet nga Ibn Abbasi, radij-Allahu anhuma, i cili ka thënë: “Isha me Profetin, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, dhe Aliu ishte me të. Profeti, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, tha: O Ali! Do të jetë në Umetin tim një popull që do t’i kalojë kufijtë në dashurinë për familjen time. Ata do të kenë një emër ofendues, ata do të quhen Rafida. Luftoji, sepse ata janë mushrikë." Hasen: Transmetuar nga el-Hejthemi në Mexhme’uz-Zeua’id (10/22). Shiko Dhilalul-Xhenne fij Takhrijxhis-Sunne (2/462) të Imam Albanit.

quni mos me fol pallavra ti mua ketu per Ehlibejtin , perderisa Shijat e flliqt Allahu i shkatroft ne kete bote dhe ne Ahiret kure jane ne Namaz e mallkojn Ajshen , Ebu Bekrin , Othmanin r.a , sunnitet 5 here ne dite qojne salavate .
    All-llahume sali-li ala Muhammedin ve ala ali Muhammed.
    Kema sal-lejte ala Ibrahim ve ala ali Ibrahim.
    Inneke hamidun mexhid"

Përkthimi:
    " O Zot! Lavdëroje dhe mashëroje Muhammedin dhe Familjen e Muhammedit.
    Ashtu siç ke lavdruardhe madhëruar Ibrahimin dhe familjen e Ibrahimit.
    Ti je i falenderuar dhe i lartësuar."

DHE

Allahume barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed.
    Kema barekte ala Ibrahime vea ala ali ibrahime.
    Inneke hamidun mexhid"

Përkthimi:

" O Zot bekoje Muhammedin dhe familjen e Muhammedit.
    Ashtu siç e Ibrahimin dhe familjen e Ibrahimit.
    Ti je i falenderuar dhe i lartësuar."

tregom tash ti mua se kush e respekton me shume Ehlibejtin .

Selamu alejkum per te udhezuarit
    Pse nuk tregon se per Ehli Bejtin kane zbritur disa ajete Kur'anore?
    Pse, zoteria juaj, nuk tregon ato hadithe qe i japin peshen e duhur Imam Aliut, por vetem thua ate qe pergjithesisht flitet?
    Vetem kaq dini ju o idhtare te Ibn Tejmijes?
    Pse nuk e thua porosine e fundit te Pejgamberit s.a.v.s. pas haxhit te lamtumires:
    "Kujt i jam "meula" (mbrojtes), Aliu eshte "Meula" i tij, o Allah mbro ate qe mbron Aliun dhe armiqeso ate qe armiqeson Aliun".
    Dhe mos i pergjitheso hadithin per Sahabet e Pejgamberit, sepse hadithet bejne fjale vetem per "Kibar" (te medhenjte). Po te kujtoj se edhe sahabet kane "Tabekat" (shtresa) ku klasifikohen. Nuk mund te jene njesoj kater kalifet e drejte me shumicen e sahabeve si puna e Mu'auijes, e as ata dhjete te uruar me xhenet me palen tjeter.
    Sepse kur behet fjale per sahebet behet fjale per shtresen e larte te tyre, sepse edhe Amr ibn el-As (nese s'jam gabim) eshte kritikuar nga Omeri ne rastin e rrahjes se nje muslimani ne Egjipt ku i ka thene: "qe kur keni filluar ti skllaveroni njerezit, ne nje kohe qe nenat e tyre i kane lindur te delire"?
    A nuk ka pasur rast qe sahabet te jene share mes tyre? por se nuk kane guxuar te shahen te medhenjte, vetem Mu'aujeh ka guxuar.
    Mos e shihni historine si dicka perfekte, ne brendesi te saj ka shume konflikte dhe kontradikta mes sahabesh. Ju do thoni se perse une po i them? po kjo nuk ka me kuptim ta perfeksionojme imazhin e historise ku te gjithe kane mundesi te lexojne dhe te shohin dallimet.
    Shnet
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar Maska e REFERI
    Anëtarësuar
    13-06-2007
    Vendndodhja
    ne arenat e ringut
    Postime
    25
    Un jam nji refer musliman dhe sunit kete di ta dalloj.

Rapsod ti nuk me dukesh se je ashtu si ajo femija ne foton tende?Si i thon populli duket meleq por te del dreq.I lexova postimet e tua dhe pash se shum marifetlleqe dhe rrena po perdor si ti ka zbuluar ai shoku aldi.Bravo kjo eshte nji taktike shume e avancuar qe ke perdor kur spo din cka me bo.Per ate un po ta jap nji karton te verdhe.Ke kujdes mo mos perdor mashtrime se un nuk lejoj ketu ne ring te perdoren mashtrime.Deri tash fitoj drejtesia 8\0.
    Jeta eshte gjyq kurse neve referojme(dhe na referojn (nji refer i famshem)

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar më parë nga rapsod
    Se pari une nuk marr per baze se cfare referatesh shkruhen ne internet, ajo qe une kam sjelle nga Askalaniju dhe kam shkruar ato qe Askalaniju ka shkruar ne librin e tij dhe s'ka asnje dallim nga "Askalaniju ka thene ne librin e tij" me "Askalaniju ka cituar ne librin e tij", sepse ne te dyja rastet fjala ekziston ne librin e tij
    Ti ke studiu per sheriat?!!

Shembull : te bej un nje liber dhe aty te sjell fjalet e nje armiku te islamit qe ka share muslimanet ..kto sharje me atribohet mua si autor i librit simbas teje? apo i atribohen atij qe vertet i ka then?

E kupton ca je duke fol? simbas teje cdo fjale dijetaresh apo hadith ti atribohet atij qe ka shkru librin dhe jo atij qe vertet e ka then.

Nuk do ish e drejte te thoje Ibn Haxher ka then se filani ka then kshu kshu per ibn tejmijen?

Ky esht manipulim ne dac pranoje ne dac bej loj fjalesh.
    .

DrEaM_Of_HeAvEn Maska e ERVINI_-_
    Anëtarësuar
    29-07-2005
    Vendndodhja
    iN A bAD dREAM !!!
    Postime
    38
    Nje pyetje per te gjithe ketu .................
    SA PREJ JUSH KANE MBARUAR SHERIAT
    KUSH KA MARRE LEKSIONE TEFSIRI, LEKSIONE HADITHESH, APO FIK ????
    E DINI QE KETO QE SHKRUANI KETU I LEXON KUSHDO DHE PO FUTNI DYSHIME NGA ME TE NDRYSHMET TEK NJEREZIT ... DO TE PERGJIGJENI NJE DITE VELLEZER PO KUJDES ME VEPRIMET DHE SHKRIMET QE HIDHNI .... SI MERRNI GUXIMIN TE DEBATONI PER KETO GJERA... KUR KA PAS SAHABE QE EDHE HADITHE SI KANE TRASMETUAR NGA FRIKA SE MOS GABOHESHIN ...... KA PAS DIJETARE QE NUK FLISNIN KUR NUK DININ ... OSE KUR NUK ISHIN TE SIGURT ...
    E JU U BETE TE GJITHE DIJETARE KETU ....
    ALLAHU NA RUAJT TE GJITHEVE ... DHE NA UDHEZOFTE NE RRUGEN E DREJTE !!!!
    Be Yourself ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    edhe pak fontin ma te madh shokit se spo duket hiq.
    Duhet te mbrosh te verteten duke u mbeshtetur ne Kuran , ne hadith pastaj ne fjalet e dietareve. Prandaj mos i fut te gjith ne nje thes vella

ervino

pasha krejt mi ke mare mend me fontin si e lexova shkrimin tend , tani smund te lexoj asgje tjeter send sepse smuj me lexu tani keto shkrimet tjera me kete font kaq te vogel.

ke te drejte ate cfare ke shkruajtur , por te lutem mos me kete font edhe nje here se je tu na plas syt , per pak sa nuk me ra te fiket.

ALL-LLAHU EKBER...

........................................
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •