Close
Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 121
    . Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa

2. Ja se cfar ka thene nje dijetar tjeter me emrin Sheikh Yusuf Al-Qaradawi:

"Let it be known to all that the Shi`ah are Muslims who believe in the Oneness of Allah and the Prophethood of Muhammad (peace and blessings be upon him). Yes, there is no doubt that the Shi`ah have their beliefs and dogmas which we condemn as heresy but this doesn’t make them non-Muslims." (August 17, 2006)

"He pointed out that he travelled to Iran around 8 years ago and met with former Iranian President Mohammad Khatami and was received enthusiastically. And he told the Shia scholars there that if there is to be a true discussion and unity amongst us it is necessary for a number of things to be fully stopped, such as your saying that the Quran in our hands is altered and that the Mushaf Faatemah is an addition to this Quran, and the constant insults upon the Sahaabah, May Allah be pleased with them . And it is beyond imagination that I would say Abu Bakr, Radhia Allahu Anhu, and you say, La'anahu Allah, this is totally unacceptable. Also to stop consistently talking about Ali's higher right to Khilaphah, for all them have died and the matter is finished, and that Umar bin Abdul Aziz was asked on the past conflict between Ali and Muawiyah and the blood in this conflict, he said that Allah has cleansed our hands from this blood so why should we soil our tongues with it." (September 3, 2006)

Gostivari_usa
    Dhe Kardawi shkruan me posht te po e njejta fetawa (te cilen ti se ke sjell ose se ke gjet).

It is true that the Shiites do not recognize the Sunni reference books on the Prophetic hadiths, such as Al-Muwatta' by Imam Malik, Imam Ahmad's Musnad,Sahih Al-Bukhari, Sahih Muslim, Sunnan Abu Dawud , Sunan Ibn Majah,Sunnan Ad-Daramy. However, most of the authentic hadiths referred to in these books were also regarded as authentic by the Shiites through one of two ways: regarding them as Prophetic hadiths reported by other chains of reporters agreed upon among them as trustworthy, or regarding them as points of view (not Prophetic hadiths) peculiar to their Shiite imams (whom they regard as infallible).

Kur ata nuk pranojn Sahim Bukhari dhe Sahih Muslim cfar pret prej tyre ti?

Kardawi aty ku e kam zmadhu me te medhaja thot: Esht jasht imagjinates qe ne sunit themi per Ebu bekrin Radi Allahu anhu dhe shijat thon La'anahu Allah qe dmth (Allahu e mallkoft)

Ca e quani ju mbrojtsit e shijave kete? Jam kurioz psh rapsodi ca i thot kesaj? ti thush Omar ibn Hatabit dhe Ebu bekrit Allahu i mallkoft ?

Sa per dijeni un sjam per tekfir gjeneral te shijave..por besimi i tyre esht plot me kufer.
    .

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

me qe doje mendimin tim

Citim Postuar më parë nga alDI
    Dhe Kardawi shkruan me posht te po e njejta fetawa (te cilen ti se ke sjell ose se ke gjet).

It is true that the Shiites do not recognize the Sunni reference books on the Prophetic hadiths, such as Al-Muwatta' by Imam Malik, Imam Ahmad's Musnad,Sahih Al-Bukhari, Sahih Muslim, Sunnan Abu Dawud , Sunan Ibn Majah,Sunnan Ad-Daramy. However, most of the authentic hadiths referred to in these books were also regarded as authentic by the Shiites through one of two ways: regarding them as Prophetic hadiths reported by other chains of reporters agreed upon among them as trustworthy, or regarding them as points of view (not Prophetic hadiths) peculiar to their Shiite imams (whom they regard as infallible).

Kardawi aty ku e kam zmadhu me te medhaja thot: Esht jasht imagjinates qe ne sunit themi per Ebu bekrin Radi Allahu anhu dhe shijat thon La'anahu Allah qe dmth (Allahu e mallkoft)

Ca e quani ju mbrojtsit e shijave kete? Jam kurioz psh rapsodi ca i thot kesaj? ti thush Omar ibn Hatabit dhe Ebu bekrit Allahu i mallkoft ?

Sa per dijeni un sjam per tekfir gjeneral te shijave..por besimi i tyre esht plot me kufer.
    Ketu po flitet me terma superlative dhe absolutiteti, ceshtja qe une po kerkoj dhe po kembengul, apo me mire me thene, ideja ime eshte se nuk duhet marre kjo ceshtje me fryme fanatike dhe ekstreme, ajo qe eshte e domosdoshme dhe qe ka nevoje ymmeti eshte nje bashkejetese midis te gjitha fraksioneve qofshin ato shiite apo sunnite, larg fanatizmit dhe konfliktualitetit.
    Nuk them kurre se nuk ka prej shiiteve qe jane fanatike dhe ekstremiste per nga mentaliteti i tyre, ashtu sikurse nuk them se nuk ka prej sinniteve ekstremist dhe fanatike.
    Le te ndaliemi per nje moment, le te kujtojme per nje moment se konfliktet ndersektare kane ekzistuar edhe brenda per brenda vet dy sekteve madhore ne Islam, le te kujtojme se Hanbelite nuk konsideroheshin deri vone si shkolle juridike porse quheshin shkolle e hadithit, le te kujtojme konfliktin midis shafive dhe hanevife, aq sa nje hanefit e kishte te ndaluar vetem te kalonte permes xhamise shafite e jo me te kryente rituale por edhe e kunderta, le te kujtojme se hanbelite dyshonin ne sunnizmin e hanefive, apo shprehja qe po qarkullon koheve te fundit nder idhtaret e Vehabizmit se "imam Ebu Hanife nga pleqeria kishte harruar hadithin per mbajtjen e duarve mbi gjoks gjat namazit", gjera te ulta aq sa te vjen turp t'i permendesh.
    Po i permend keto por edhe temen per isnadet shiit tek librat e hadithit per te vene ne djeni se ka ardhur koha te mos shohim te metat tona por te bashkjetojme si nje trup i vetem duke reduktuar te metat e lena nga ixhtihade te lajthitura te cilat i ka zmadhuar koha dhe fuskohen nga jasht ymmetit, politikisht apo fetarisht.
    Le ti kthehemi kohes se te pareve tane qe beshkjetonin me njeritjetrin pamvaresisht bindjeve politike, bashkejetese kjo ku edhe merrnin edhe jepnin.
    Ky eshte mendimi dhe ideja ime.
    Selam per ata qe ndjekin udhen e drejte!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga alDI

Me ti pranuar shiat te gjitha ato çka po thua ti atehere ata ishin sikur ti.
    Edhe ata i kane hadithet e tyre dhe transmetuesit e historise.
    Edhe ata i kane arsyet e tyre qe nuk ti pranojne disa khalife dhe disa hadithe njashtu sikur ju nuk ja pranoni shume hadithe te tyre dhe prijse te tyre.

Pse e pranoni ju khalifetin e Ebu Bekrit dhe emerimin e tij per khalif te Omarit .
    Pse nuk e pranoni kur Imam Aliu e emeroi Imam Hasanin per Khalife.

Me islamin e vertet a mendoni se khalife i vertet ka qene Imam Hyseini apo jezidi,prej kujt merrni mesim dhe kush eshte prijsi i juaj ne kete rast.

Po khalifati i Imam Aliut prijsit te drejte ku mbet mbas luftrave qe kishte me muawijen.

Une kam lexuar nga te dyja palet dhe mendoj se çeshtja qendron diku ne mes.
    Ka shia qe e teprojne dhe e kane gabim ne fyerjet e disa sahabve ,ka edhe sunni qe teprojne ne sulme kunder shiave ,ka sunni qe sahabet i lavderojne persetepermi dhe Ehlibejtin mundohen ta lejne anash.

Gjerat po shihen qart perkrahesit e Imam Aliut jane quajtur shia ju as qe doni te degjoni per perkrahesit e tij dhe shkoni merrni nga gjithkush tjeter hadithe e transmetime te ndryshme.

Shiqoj forumet e shume sunniteve shumica e tyre nuk shkruajne asgje per Familjen e Muhamedit a.s ,shumica çka shkruani jane ashabi tha keshtu ai tjetri ashab tha tjeter çka e keshtu me rradhe .

Lexoni ne kete forum se a ka ndonje teme te hapur nga sunnitet per familjen e Muhamedit a.s .

Pra simbash jush Imam ALIU dhe perkrahesit e tij (shiat) nuk paskan qene te drejte kurse ata qe i ka zene gjumi ne ate kohe paskan qene te drejte.

Edhe nje here po ju pyes pse e pranoni emerimin e Ebu Bekrit dhe nuk e pranoni emerimin e Imam Aliut;

Ma se shumti me kane pelqyer postimet e rapsodit dhe gostivarit ne kete teme .

Mos harroni nje dite do te dalim para Gjykatesit Suprem ,Allahu do tna gjykoj te gjitheve ,atje nuk do te kete ne po gjykojme keta njerez apo ata .
    A mendojm ne ndonjehere per gabimet qe i bejm dite e perdite apo mbesim vetem duke i gjykuar te tjeret.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga valiii
    JO Truth nuk gjinden keta emra ne Kur'anin Kerim, Sunnah do te thote Tradite ( Pra Sunnitet e pasojn Traditen e Pejgamberit s.a.v.s), SHija do te thote Tifoze (perkrahes)
    e perkrahin Aliun r.a , po kjo nuk do te thote se ata e respektojn Aliun me shume se ne , Ata e kan njejt sikur ithtaret e librit qe Isai a.s ka me deshmu kunder tyre ...!!!
    PO ka shume hadithe qe Muhammedi s.a.v.s ka fol per shiat ...
    ja nje hadith qe Resuli a.s ju ka drejtuar pikerishte Aliut r.a.

Transmetohet nga Ibn Abbasi, radij-Allahu anhuma, i cili ka thënë: “Isha me Profetin, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, dhe Aliu ishte me të. Profeti, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, tha: “O Ali! Do të jetë në Umetin tim një popull që do t’i kalojë kufijtë në dashurinë për familjen time. Ata do të kenë një emër ofendues, ata do të quhen Rafida. Luftoji, sepse ata janë mushrikë." Hasen: Transmetuar nga el-Hejthemi në Mexhme’uz-Zeua’id (10/22). Shiko Dhilalul-Xhenne fij Takhrijxhis-Sunne (2/462) të Imam Albanit.

Pra only mesuam se ne Kur'anin Famelart nuk gjinden ato fjale qe ti i ke cituar , por ka shume e shume Ajete qe ne menyre urdherore , direkte e indirekte Allahu ju drejtohet njerezve qe te pasojn (traditen) e Muhammedit s.a.v.s... Ka shume Ajete , por une po mundohem me lejen e Allahut qe ti sjelli disa prej tyre.

Çka t'ju jep Pejgamberi, atë merrnie e çka t'ju ndalojë, përmbanju dhe kinie frikë All-llahun, se All-llahu është ndëshkues i ashpër. (El-hashr-7)

Dhe ai nuk flet nga dëshira e tij. Ai (Kur'ani) nuk është tjetër pos shpalljes që i shpallet. (En-nexhm,3-4)

Thuaj: Nëse e doni All-llahun, atëherë ejani pas meje që All-llahu të ju dojë, t'ju falë mëkatet tuaja, se All-llahu është që fal shumë, mëshiron shumë.(Ali Imran-31)

Ju e kishit shembullin më të lartë në të dërguarin e All-llahut, kuptohet, ai që shpreson në shpërblimin e All-llahut në botën jetër, ai që atë shpresë e shoqëron duke e përmendur shumë shpesh All-llahun.(El-Ahzab-21)

O ju që besuat, bindjuni All-llahut, respektoni të Dërguarin dhe përgjegjësit nga ju. Nëse nuk pajtoheni për ndonjë çështje, atëherë parashtrone atë te All-llahu (te libri i Tij) dhe te i Dërguari, po qe se i besoni All-llahut dhe ditës së fundit. Kjo është më e dobishmja dhe përfundimi më i mirë.(En-Nisa-59)

Për Zotin tënd jo, ata nuk janë besimtarë (të asaj që të zbriti ty as të asaj para teje) derisa të mos zgjedhin ty për të gjykuar në atë konflikt mes tyre, e pastaj (pas gjykimit tënd) të mos ndiejnë pakënaqësi nga gjykimi yt dhe (derisa) të mos binden sinqerisht.(En-Nisa-65).

Kush i bindet Pejgamberit, ai i është bindur All-llahut, e kush e refuzon, Ne nuk të dërguam roje kundër tyre.(En-Nisa-80)

Po kështu me urdhërin tonë Ne të shpallëm edhe ty shpirtin (Kur'anin). Ti nuk ke ditur çka është libri (Kur'ani) as ç'është besimi, por Ne atë e bëmë dritë me të cilën e vëmë në rrugë të drejtë atë që dëshirojmë prej robërve tanë. Në të vërtetë, edhe ti udhëzon për në rrugën e drejtë,Në rrugën e All-llahut, të cilit i takon çka ka në qiej dhe çka ka në tokë, e ta dini se të gjitha çështjet janë me vullnetin e All-llahut. ( Esh-Shura-52,53)

Kur thirrën besimtarët për gjykim ndërmjet tyre te All-llahu dhe te i dërguari i Tij, e vetmja fjalë e tyre është të thonë: "Dëgjuam dhe respektuam!" Të tillët janë ata të shpëtuarit.(En-Nur-51)

Thirrjen e të dërguarit mos e konsideroni si thirrjen tuaj ndaj njëri-tjetrit. All-llahu i di ata që tërhiqen prej jush tinëzisht, prandaj, le të ruhen ata që kundërshtojnë rrugën e tij (të të dërguarit) se ata do t'i zë ndonjë telashe, ose do t'i godasë dënimi i idhët.(En-Nur-63)

Dhe se kjo është rruga (feja) Ime e drejtë (që e caktova për ju), pra përmbajuni kësaj, e mos ndiqni rrugë të tjera e t'ju ndajnë nga rruga e Tij. Këto janë porositë e Tij për ju, ashtu që të ruheni.(El-En`am-153)

Selamu Alejkum

Fjala shia gjendet e thene ne Kuran ma se paku dy here. Surja Kasas ajeti 15 dhe surja Safat ajeti 83.

Ato hadithe çka i ke sjell ti krejt bien poshte .Edhe ato ajete te Kuranit duhet tja adresojsh tjeter kujt.
    Shihet shume qart se kush ka punuar kunder Kuranit dhe Pejgamberit a.s dhe kush ka qene kunder Muhamedit a.s dhe udhezimeve te tij;
    Mos ndoshta ishte ndonje urdher nga Allahu dhe pejgamberi qe te luftohej prijsi i drejte dhe Familja me e paster. Shkoni shitjani tjeter kujt ato propaganda
    Ne mesin e perkrahesve te Imam Aliut ka pasur edhe nga familja e tij dhe ashabe dhe tabiine.
    Imam Aliun e kane perkrahur familja e tij shume ashabe dhe tabiine si munden qe kta te jene mushrika.

Eshte vertet se nga perkrahesit e Imam Aliut ka pasur shume munafika dhe disa here Familja e Muhamedit a.s eshte tradhtuar nga kta .
    Kta munafika tradhtar kane punuar per munafikin tjeter muawijen ose per ta shpetuar veten e tyre.
    Edhe shiat nuk e mohojne kete fakt se shume here Imam Aliu dhe Imam Hasani me Imam Hyseini jane tradhtuar nga perkrahesit e tyre.
    Njashtu si i kane tradhtuar disa shia Ehlibejtin edhe disa te tjere te vetequajtur sunni e kane tradhtuar islamin dhe shtetin e tyre.

Ju tregova ma pare se si ishte ngjarja me khalifen e trete Uthamanin .A nuk ju duket tradhti ata qe nuk i shkuan ne ndihme prijsit te tyre te drejte.

A nuk ju duket tradhti e shume muslimanve te asaj kohe (shia dhe sunni) kur masakrohej Familja e pejgamberit tone dhe te gati te gjithe veçse heshtnin .

Nje pyetje po jau bej mbasi po mendoni se perkrahesit e Imam ALIUT kane qene tradhtar mushrika .
    Po perkrahesit e muawijes dhe jezidit çka kane qene.

A keni ndonjehere kritika per perkrahesit e jezidit dhe muawijes .

Aspak nuk po shkruani realisht une nuk ju besoj shume gjera te shiave te sodit njashtu edhe nuk ju besoj disa sunnitve te sodit (sidomos te vetquajturve selefa)
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 19-04-2007 më 19:41

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    A mund të bashkohet ehli suneti me rafiditë?
    Pyetja:
    I nderuar shejh, sipas dijes suaj ndaj historisë së rafidive, cili është qëndrimi juaj për bashkimin e ehli sunetit dhe rafidive?
    Përgjigja:
    Bashkimi mes të rafidive dhe ehli sunetit është i pamundshëm, sepse akidja (besimi) dallon. Akidja e ehli sunnetit është: njëshmëria e Allahut të Lartësuar, të veçuarit e Allahut me ibadet dhe ehli sunneti nuk i luten askujt përveç Allahut të Lartësuar, as engjëjve që janë më së afërmi tek Allahut dhe as pejgambereve. Ata besojnë se vetëm Allahu i Lartësuar e di gajbin (të fshehtën). Nga akidja e ehli sunetit është që t'i duam sahabët dhe të jemi të kënaqur me ta, si dhe të besojmë se ata janë krijesat më të mira pas pejgambereve; më i miri prej tyre është Ebu Bekër es Sidiku, pastaj Umeri, Uthmani, pastaj Aliu (Allahu qoftë i kënaqur me të gjithë ata!).
    Rafiditë janë kundër kësaj akideje. Ata e besojnë të kundërtën e ehli sunetit dhe për këtë nuk ka mundësi bashkimi apo afrimi i tyre. Sikur që s'ka mundësi të bashkohen çifutët, të krishterët dhe idhujtarët me ehli sunetin, kështu nuk ka mundësi afrimi mes rafidive dhe ehli sunetit, për shkak se këta të dy kanë akide të ndryshme, siç e sqaruam.

Marrë nga "Mexhmu fetaua ue mekalat muteneuia" të shejh Bin Bazit (Allahu e mëshiroftë!)

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Eshte pyetur Abdullah bin Abdurrahman Xhibrin per nje ceshtje ku thuhej:

I nderuar shejh,ne qytetin tone gjendet nje rafisit,i cili punon si kasap (therres i shtazeve),dhe tek ai shkojne ehlu suneti per therrjen e shtazeve po ashtu eksistojne edhe disa restorante qe bashkepunojne me kete person dhe me rafidite te tjere qe e punojne te njejten pune.Cfare eshte dispozita e bashkepunimit me kete rafidit dhe shoket e tij?Po ashtu cfare eshte ligji i therrjes se tij.Shtaza te cilen ai e therr a eshte haram apo hallall?Na jepni fetva ne kete duke lutur Allahun tju shperbleje!Allahu eshte Zoterues i udhezimit dhe forcimit ne te!

We Aleikum selam we rahmetullahi we berekatuhu!
    Nuk lejohet therja e shtazes nga rafidite as ngrenia e shtazes qe ai e ka therrur,ngase ne te shumten jane idhujtare(mushrike)perderisa lusin Ali bin Ebu Talibin cdohere si ne veshtiresi ashtu edhe ne lehtesi madje edhe ne Arafat ne tavaf dhe ne saj i lusin bijte e Aliut dhe imamet e tyresikur se i kemi degjuar sa here,e ky eshte shirk i madh dhe dalje nga Islami per te cilin meritojne te vriten.
    Ata po ashtu e teprojne ndaj Aliut (r.a) duke e pershkruar me cilesi te cilat nuk i takojne askujt tjeter pervec Allahut,sikur qe i kemi degjuar ne Arafat e me kete ata jane te dale nga feja (murted) ngase e llogariten Aliun zot dhe krijues,manipulues te gjithesise se e di te fshehten,se e disponon me te keqen dhe me te miren dhe ngjashem me kete.
    Ata e preken Kuranin Fisnik,e sulmuan ate duke supozuar me kembengulje se sahabet e ndryshuan ate dhe hoqen nga ai shume gjera qe kishin te benin me Ehlu Bejtin dhe armiqte e tyre.Per kete ata nuk e perfillin Kuranin dhe nuk e marrin si argument.
    Ata sulmuan sahabet e medhenj si tre kalifet,dhjete sahabet e tjere,nenat e muslimaneve edhe sahabet e njohur si Enesin,Xhabirin,Ebu Hurejren e te tjere.Nuk i pranojne hadithet e tyre sepse ata sipas tyre jane kafira.Nuk punojne me hadithet e sy Sahihave(Buharit dhe Muslimit)pervec nese eshte nga Ehlu bejti dhe merren me hadithe te trilluara apo me hadithe te cilat smund te jene argument per ate qe e thone.Mirepo ata megjithate hipokrizojne dhe thone me gjuhen e tyre ate qe nuk e kane ne zemrat e tyre e fshehin ate qe nuk ta paraqesin dhe thone: Ai nuk ka tukje nuk ka fe.Nuk pranohet fjala e tyre per vllazeri ne fe (1),as per dashuri ndaj fese etj,sepse hipokrizia wahte besin tek ata.Allahu na ruajte prej sherrit te tyre!

Paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi Muhamedin sal-lall-llahu alejhi we selem,familjen,shoket dhe mbare umetin e tij!(2)

(1)Me muslimanet e tjere
    (2)Kjo fetva eshte leshuar nga shejhu i nderuar pasi qe i eshte bere pyetje rreth dispozites se bashkepunimit me rafidite ne vitin 1414h(1993)
    Ndryshuar për herë të fundit nga La_Lune : 20-04-2007 më 05:49

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar më parë nga only truth
    Fjala shia gjendet e thene ne Kuran ma se paku dy here. Surja Kasas ajeti 15 dhe surja Safat ajeti 83.

Ato hadithe çka i ke sjell ti krejt bien poshte .Edhe ato ajete te Kuranit duhet tja adresojsh tjeter kujt.
    Shihet shume qart se kush ka punuar kunder Kuranit dhe Pejgamberit a.s dhe kush ka qene kunder Muhamedit a.s dhe udhezimeve te tij;
    Mos ndoshta ishte ndonje urdher nga Allahu dhe pejgamberi qe te luftohej prijsi i drejte dhe Familja me e paster. Shkoni shitjani tjeter kujt ato propaganda
    Ne mesin e perkrahesve te Imam Aliut ka pasur edhe nga familja e tij dhe ashabe dhe tabiine.
    Imam Aliun e kane perkrahur familja e tij shume ashabe dhe tabiine si munden qe kta te jene mushrika.

Eshte vertet se nga perkrahesit e Imam Aliut ka pasur shume munafika dhe disa here Familja e Muhamedit a.s eshte tradhtuar nga kta .
    Kta munafika tradhtar kane punuar per munafikin tjeter muawijen ose per ta shpetuar veten e tyre.
    Edhe shiat nuk e mohojne kete fakt se shume here Imam Aliu dhe Imam Hasani me Imam Hyseini jane tradhtuar nga perkrahesit e tyre.
    Njashtu si i kane tradhtuar disa shia Ehlibejtin edhe disa te tjere te vetequajtur sunni e kane tradhtuar islamin dhe shtetin e tyre.

Ju tregova ma pare se si ishte ngjarja me khalifen e trete Uthamanin .A nuk ju duket tradhti ata qe nuk i shkuan ne ndihme prijsit te tyre te drejte.

A nuk ju duket tradhti e shume muslimanve te asaj kohe (shia dhe sunni) kur masakrohej Familja e pejgamberit tone dhe te gati te gjithe veçse heshtnin .

Nje pyetje po jau bej mbasi po mendoni se perkrahesit e Imam ALIUT kane qene tradhtar mushrika .
    Po perkrahesit e muawijes dhe jezidit çka kane qene.

A keni ndonjehere kritika per perkrahesit e jezidit dhe muawijes .

Aspak nuk po shkruani realisht une nuk ju besoj shume gjera te shiave te sodit njashtu edhe nuk ju besoj disa sunnitve te sodit (sidomos te vetquajturve selefa)
    Po ti i fort shum, sa leht i hedh posht hadithet, i mjeri ti per mendt e tua.
    Perkrahesit e Muawijes kan qen musliman gjithashtu, bile ka pas as'hab qe iu eshte garantuar xhenneti per se gjalli nga Pejgamberi a.s, edhe vet Aliu r.a kur eshte pyetur ka thene se ata (perkrahesit e Muawijes) jan vllezerit ton ne fe, por nuk kemi çare pa luftuar me ta. Mirpo dikush tjeter e ka bere fitnen ketu, dhe pastaj Aliu dhe Muawije jan pajtuar dhe kan luftuar se bashku kunder pabesimtareve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga ILyrium
    Po ti i fort shum, sa leht i hedh posht hadithet, i mjeri ti per mendt e tua.
    Perkrahesit e Muawijes kan qen musliman gjithashtu, bile ka pas as'hab qe iu eshte garantuar xhenneti per se gjalli nga Pejgamberi a.s, edhe vet Aliu r.a kur eshte pyetur ka thene se ata (perkrahesit e Muawijes) jan vllezerit ton ne fe, por nuk kemi çare pa luftuar me ta. Mirpo dikush tjeter e ka bere fitnen ketu, dhe pastaj Aliu dhe Muawije jan pajtuar dhe kan luftuar se bashku kunder pabesimtareve
    Jo jo une nuk jam i forte veçse po i shoh gjerat qe po i shkruani ju edhe po i vleresoj ato.

Ju vete po i qitni poshte hadithet e juaja dhe ju vete po tregoni edhe me Kuran se kush paska qene i drejte e kush jo .

Lexoj ato ajetet qe i solli valii ma lart edhe shpejt drejtoja ato ajete umajadve dhe atyre muslimanve qe se kane lane alleshvereshin dhe i ka kap nje gjume i thelle ne ate kohe kur luhej me shtetin islam ,ne ate kohe kur masakrohej Familja e pejgamberit tone.;

Shume mire po dini ju e sillni ketu nje hadithe e shkrujti ky e tha ai e transmetoi dikush tjeter se perkrahesit e Imam Aliut jane mushrika.Mbas ketij hadithi per ta mashtruar nje musliman te thjeshte i sillni edhe disa ajete te Kuranit se duhet te pasohet Muhamedi a.s se duhet degjuar keshillat e tij etj.etj

Hajt me trego se ku shkruajti te njejten gje edhe bukhariu apo muslimi.
    Kta dy dijetar i merrni si ma te vertetit per transmetimet e haditheve dhe ngjarjeve te ashabve.

Me tregoni kur dhe ku e permendin buhariu dhe muslimi ate çifutin qe e permend ibni tejmija,me tregoni ku e permendin ndonjehere kta dy luftrat qe i kane bere Ehlibejti me umajadet (emevitet). A permendin kta ndonjehere ngjarjen e Qerbelase.

Vete i keni pshtjelle krejt ngjarjet e juaja dhe as vete nuk i bini ne fije.

Sa mire dine te thuash se perkrahesit e muawijes paskan qene musliman por nuk ju pergjegje pyetjes sime se perkrahesit e Imam Aliut a ishin musliman ata.

Tek e fundit une nuk kam sjell ende ndonje shkrim nga burimet shiite ,une deri tash po merrem vetem me burimet e juaja dhe shumica e atyre burimeve te juaja
    po dalin si te paverteta.

Dje e ndegjojsha ne Multi media Kuran dhe Sunnet nje hoxha e çka ishte ai se di Sedullah Bajrami quhej.
    Tek tema a lejohet muzika ne islam. Ky Sedullahu e citojke Ahmed bin hanbelin ku kishte pase thene se feja islame ishte ndryshuar shume vetem nje shekull e gjysem pase shkuarjes se Muhamedit a.s .
    Hajt shkoni pyetni se kush e paska ndryshuar aç shume islamin mbas nje shekulli .

I kam bere shume pyetje shumices se pyetjeve te mia nuk jeni pergjegjur ,lexoni se çka kam shkruar ma lart se nuk mund ti perseris te gjitha pyetjet e mia çdohere

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga La_Lune
    Eshte pyetur Abdullah bin Abdurrahman Xhibrin per nje ceshtje ku thuhej:

I nderuar shejh,ne qytetin tone gjendet nje rafisit,i cili punon si kasap (therres i shtazeve),dhe tek ai shkojne ehlu suneti per therrjen e shtazeve po ashtu eksistojne edhe disa restorante qe bashkepunojne me kete person dhe me rafidite te tjere qe e punojne te njejten pune.Cfare eshte dispozita e bashkepunimit me kete rafidit dhe shoket e tij?Po ashtu cfare eshte ligji i therrjes se tij.Shtaza te cilen ai e therr a eshte haram apo hallall?Na jepni fetva ne kete duke lutur Allahun tju shperbleje!Allahu eshte Zoterues i udhezimit dhe forcimit ne te!

We Aleikum selam we rahmetullahi we berekatuhu!
    Nuk lejohet therja e shtazes nga rafidite as ngrenia e shtazes qe ai e ka therrur,ngase ne te shumten jane idhujtare(mushrike)perderisa lusin Ali bin Ebu Talibin cdohere si ne veshtiresi ashtu edhe ne lehtesi madje edhe ne Arafat ne tavaf dhe ne saj i lusin bijte e Aliut dhe imamet e tyresikur se i kemi degjuar sa here,e ky eshte shirk i madh dhe dalje nga Islami per te cilin meritojne te vriten.
    Ata po ashtu e teprojne ndaj Aliut (r.a) duke e pershkruar me cilesi te cilat nuk i takojne askujt tjeter pervec Allahut,sikur qe i kemi degjuar ne Arafat e me kete ata jane te dale nga feja (murted) ngase e llogariten Aliun zot dhe krijues,manipulues te gjithesise se e di te fshehten,se e disponon me te keqen dhe me te miren dhe ngjashem me kete.
    Ata e preken Kuranin Fisnik,e sulmuan ate duke supozuar me kembengulje se sahabet e ndryshuan ate dhe hoqen nga ai shume gjera qe kishin te benin me Ehlu Bejtin dhe armiqte e tyre.Per kete ata nuk e perfillin Kuranin dhe nuk e marrin si argument.
    Ata sulmuan sahabet e medhenj si tre kalifet,dhjete sahabet e tjere,nenat e muslimaneve edhe sahabet e njohur si Enesin,Xhabirin,Ebu Hurejren e te tjere.Nuk i pranojne hadithet e tyre sepse ata sipas tyre jane kafira.Nuk punojne me hadithet e sy Sahihave(Buharit dhe Muslimit)pervec nese eshte nga Ehlu bejti dhe merren me hadithe te trilluara apo me hadithe te cilat smund te jene argument per ate qe e thone.Mirepo ata megjithate hipokrizojne dhe thone me gjuhen e tyre ate qe nuk e kane ne zemrat e tyre e fshehin ate qe nuk ta paraqesin dhe thone: Ai nuk ka tukje nuk ka fe.Nuk pranohet fjala e tyre per vllazeri ne fe (1),as per dashuri ndaj fese etj,sepse hipokrizia wahte besin tek ata.Allahu na ruajte prej sherrit te tyre!

Paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi Muhamedin sal-lall-llahu alejhi we selem,familjen,shoket dhe mbare umetin e tij!(2)

(1)Me muslimanet e tjere
    (2)Kjo fetva eshte leshuar nga shejhu i nderuar pasi qe i eshte bere pyetje rreth dispozites se bashkepunimit me rafidite ne vitin 1414h(1993)
    Nuk pritet diçka tjeter te lexohet nga bin bazi dhe "dijetar" si ai.
    Hyni lexoni ne forumet e shiave dhe do te bindeni vete se a i bejne shirk Allahut apo jo .
    Te vetmen gje qe mund ta paraqitni si shirk eshte se ata thojne se Muhamedi a.s dhe Ehlibejti mund te ndihmojne ne kete dhe ne jeten tjeter.
    Edhe kur thojne ja Ali madat (medet) apo ja Muhamed madat.
    Edhe lutjet qe i bejne tek tyrbet e Ehlibejtit ju i konsideroni shirk.

Une nuk kam asnje dyshim se Muhamedi a.s dhe Familja e tij e paster mund te ndihmojne ne kete dhe ne jeten tjeret.
    Sa here te permenden emrat e tyre aç here besimtari gjen shpetim ne nevojat dhe besimin e tij.

Nuk eshte se po i luten varreve por po i respoktojne vendet ku pushojne trupat e elites muslimane.Besimtaret aty mund te gjejne shpetim duke i respektuar ato vende dhe duke ju lutur Allahut .
    Shirk i madh ju duket juve te kerkohet te ndermjetsojne ndermjet nesh te dashurit e Allahut.
    Pse i ka derguar Allahu te dashurit e tij ne qofte se ata nuk munden te ndermjetsojne .

Kta bin bazat i marrin disa ajete nga Kurani dhe disa i fshehin per politikat e tyre.
    Kta menjeher e sjellin nje ajet ku thote Allahu se nuk ka ndermjetes e ky ajet eshte shpall per krejt tjeterçka.Te njejtit "dijetar" kinse te Kuranit nuk e sjellin se Allahu kend don AI e lejon qe te ndermjetsoj ndemjet nesh.

Kta bin bazat e sjellin nje ajet ku thote Allahu per krejt diçka tjeter se vetem Ai i di te fshehtat por e mshehin ajetin tjeter ku thote Allahu se kujt te don Ai ja tregon disa nga fsheftesite e veta.

Edhe diçka me quditin kur shkruajne per TUKJE (fshehja e besimit) te shiave.
    Fshehja e besimit nuk eshte e ndaluar me fe kur eshte jeta ne rrezik apo kur je ne shoqeri te padeshiruar.

Shiqoni se si e bejne fshehjen e besimit AL QAIDA dhe bin ladenat, veshen si grate dhe shkojne explodohen ,shkojne ne perendim pijne alkohol shkojne neper lloj lloj kafenesh te fliqta veç per ti mashtruar kundershtaret e tyre.
    Ma shume se 95 % e muslimanve ne gjithe boten se paku nje here e kane fshehur besimin e tyre apo nje pjese te besimit te tyre. Shiqoj vendet muslimane te cilat ishin nen regjimet komuniste .Me tregoni se çka bejshin ata musliman.
    Po muslimanet qe jane nen diktatura arabe a e kane te lejuar te shprehen ashtu siç duan per besimin e tyre dhe idete e tyre.

Aspak nuk po shkruani realisht .Krejt ato shkrime i keni te mbushura me opurtunizem .E keni pare se shumica e muslimanve nuk po pyet se çka po lexon dhe kush dhe si po behen kto fatwa dhe keshtu po vazhdojne me rrenat e tyre.

Po dua me e dite se si lutet bin bazi me companin e tij.Po te ishte ndonje inquizitor sikur qe jane ata dhe ti merrte ne pyetje kta "dijetar" çfare do te thoshit ju.

Kta "dijetar" ja kane frigen dhe i luten dollarit amerikan dhe mbretit saud .Kta per mua jane shirkagjinjet me te medhej
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 20-04-2007 më 12:57

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Ibn Kethiri ne komentimin e fjales se Allahut subhanehu ue teala:

"Muhammedi është i dërguar i All-llahut, e ata që janë me të (sahabët) janë të ashpër kundër jobesimtarëve, janë të mëshirshëm ndërmjet vete, ti i shehkah përulen (në rukuë), duke rënë me fytyrë në tokë (në sexhde), e kërkojnë pre All-llahut që të ketë mëshir dhe kënaqësinë e Tij ndaj tyre. Në fytyrat e tyre shihen shenjat e gjurmës së sexhdes. Përshkrimi i cilësive të tyre është në Tevrat dhe po ky përshkrim është edhe në Inxhil. Ata janë si një farë e mbjellë ku mbin filizi i vet, e ai trashet, përforcohet dhe qëndron në trungun e vet, ajo e mahnit mbjellësin. (All-llahu i shumoi) Për t'ua shtuar me ta mllefin jobesimtarëve. All-llahu atyre që besuan dhe bënë vepra të mira u premtoi falje të mëkateve dhe shpërblim të madh." (Fet'h:29)

Thote:"Nga ky ajet Imam Maliku,Allahu e meshirofte,perfundon,sipas nje transmetimi nga ai,se rafiditet,te cilet i urrejne sahabet,ridvanullahi alejhim,jane kafire.Ai nder te tjera ka thene:Ngase ata mllefosen ne sahabet,dhe kush mllefoset ne ta(sahabet radijallahu anhum)eshte kafir sipas ketij ajeti."

Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •