Close
Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 121
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga valiii
    Only truth nuk ke nevoj te besh scrool me maus por mundohu e lexoje te teren , arsyetoje nofken tende dhe lufto ne kerkim te vertetes , mua me mjaftojn fjalet e atij dijetari une besoj fuqimishte se ajo se qka thene dijetaret e Ehli Sunnah eshte e vertete , pra mua me mjafton ajo se qka ka thene shejhul Islam Ibn Tejmijeh, Allahu e meshirofte, e ti nese ke kunderfakte na sjelle ketu .
    Une po e arsyetoj nofken tem hiç mos ta ndien ty.
    Ju nuk po i arsyetoni dijetaret e medhaj qe i keni .Kur une kurkushi po ju pyes juve per "dijetaret" dhe nuk keni pergjigje.Po shihet qarte si eshte puna.

Ibni teymiyya po thote ne nje liber se shumica e sahabve dhe tabiinve e kane urryer ,abuzuar dhe luftuar Imam Aliun.
    Ne qofte se ka pas çifut ne ate kohe ai çifuti paska punuar me kta sahabe dhe tabiine qe e kane luftuar Imam Aliun ,perndryshe as ju nuk ja kisha lene emrin prijsi i drejte.

ibni teymiyyes nuk po i pret sakica askund ai eshte veçse ithtar idollator i umajadve.
    Sa mire e ka gjet çifutin veç me ja lane gabimin.

Asnjehere nuk keni kthyer pergjigje as as "dijetaret" e juaj.
    Ku e gjeti ai ate çifut ne qofte se nuk ka existuar ai e paska gjet çifutin ne mbrendesine e tij.

Si e paten emrin grupi qe ishte ne krah te Imam Aliut.

Shume thjesht pergjigjuni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga ILyrium
    O Gostivar mafia me dy alltia, nja me uj e nja me struj hahaha, si duket nuk po don me kuptu ti : A i pa fjalt e dijetareve qfar kan thene per shiiat, i kan quajtur kafira, si mund te behesh vella me kafirin. A e din ti qe shiiat i urrejn me mish e me shpirt sunitet, a e din ti qe kur te vie puna te sunitet shiitet jan bashpuntoret me te medhenj te Amerikanve, a e din ti qe shiiat fyejn as'habet e Pejgamberit a.s te cilet Pejgamberi a.s i ka pergezuar me xhennet.
    Muhammedi a.s ne nje hadith te tij ka thene : Kush fyen shoket e mi, me ka fyer mua
    E transmeton Teberaniu

Dijetarët kanë thënë: “Ata që i shajnë shokët e Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ata në të vërtetë e shajnë Pejgamberin, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, sepse njeriu rrin me atë që është i ngjashëm me të.” Siç është fjala e popullit: “Më trego me kënd rrin të të tregoj çfar njeriu je.”

Tash gostivar ndash ne te vie e vjellura e ndash mos te vie sepse sekam ndermend me te diskutoj me ty per kete pun.
    Edhe njeher po te them, nese jan dijetaret gabim ateher sjell kunderfakte ??

Sa i perket ketij hadithit qe ti se merr vesh dot, un vetem dhash nje mendim ,dhe e ceka aty, sdo te thot se per at ishte fjala
    Po na trego ti ilirium se kurr ju mbyten shiat ,kur ju maskruan .
    Ka me mijera raste qe njerez sikur ju i keni vrare ,masakruar ,shtypur etj etj shiat.

Dijetaret qe i ke cekur kane pase jete te gjate dhe shumica e tyre i kane nderruar mendimet e tyre.
    Me tregoni per jeten e Ebu Hanifes ne dy vitet e fundit te jetes se tij .Ebu Hanifje eshte takuar me Xhafer Sadikun ne burg ne dy vjetet e fundit te jetes se tij.
    Me tregoni pak ma shume se çfare ka thene Ebu Hanifja ne ato dy vite.

Tek e fundit jeni ju te asaj faqes "Kuran dhe Sunnet" qe nuk besoni shumçka çfare ka thene Ebu Hanifja dhe Imamet e shkollave te tjera.Jeni ju qasi tipash qe thuani gjithçka edhe per mezhebet.

Sillni diçka çka ka thene Ebu Hanifja ne dy vjetet e fundit te jetes se tij.
    Per ibni teymiyes mos sillni kurgjo se ai qysh ka le edhe ka vdek me nje pare mend .Ka me mijera kontradita ne shkrimet eibni teymiyes.
    Ne njeren ane thote shume sahab e tabiine e urryen ,e abuzuan dhe luftuan Imam Aliun e ne tjetren ane thote fajin e kishin shiat .
    Shia jane quajtur perkrahesit e Imam Aliut.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700

Pyetje per dijetaret

A mundeni me i gjetur keta emra ne KURAN.

A gjenden ne KURAN emrat sikur SUNNA , EHLI SUNNA, dhe EHLI SUNNA DHE XHEMAT;

A gjendet emri SHIA ne KURAN;

A ka hadithe nga burime sunnite nga Muhamedi a.s per perkrahesit (shiat) e Imam Aliut.

Le te pergjigjen vetem ata qe dijne diçka .

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    3 vjet ne kete forum si nuk shkrujti njeher ky njeri nje ajet kurani apo nje hadith por vetem bla bla bla bla pa pushim.
    Si nuk e kupton robi qe ne islam flitet vetem KA THEN ALLAHU KA THEN RRESULI dhe Kuran dhe hadith komentohet vetem nga dijetaret dhe jo nga mendja jone.

E pik e zez cna gjeti.
    .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar më parë nga alDI
    3 vjet ne kete forum si nuk shkrujti njeher ky njeri nje ajet kurani apo nje hadith por vetem bla bla bla bla pa pushim.
    Si nuk e kupton robi qe ne islam flitet vetem KA THEN ALLAHU KA THEN RRESULI dhe Kuran dhe hadith komentohet vetem nga dijetaret dhe jo nga mendja jone.

E pik e zez cna gjeti.
    hahahahahah, sikur doja ta thoja edhe un kete.

edhe un habitem me kete njeri, i poshteron dhe injoron dijetaret sipas qejfit te tij, ashtu si i konvenon atij.
    Onlytruth dijetaret kan thene qe shiat jan kafira edhe u kry muhabeti ktu.
    Nuk e di se per qfar don te diksutosh ti ktu. Ato fjal qe po i thu je duke i thene prej inatit, zilis, apo prej urrejtjes. Je shum gabim se pjestaret e ehli sunetit nuk thon asgje keq per medh'hebet, te gjitha kan baz te fort dhe jan te bazuara ne argumente, te 4 medh'hebet perveç Kur'anit qe e kan baz te fort per fetwat e tyre, gjithashtu rendesi te madhe i japin edhe sunetit te Pejgamberit a.s, haditheve te tij etc.
    Pra i nderuari TRUTH nese ke kunderfakte se shiat nuk jan kafira ateher sjelli ktu - perndryshe as qe e pata nijet te pergjigjem ty por sikur me dha nje forc ky alDi, sepse me te vertet na lodhe me fjalt e tua boshe.

Tung

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

E pik e zez cna gjeti.
    Selamun Ajekmum vellezer

Aldi , nuk eshte problemi se nuk lejohet te perdorim menden tone . Psh ti , une e ca tjere neve e perdorim trurin tone , nga ana tjeter si me duket mua Valiii, Ilyrium keta perdorin trurin e dijetareve qe kane jetuar para 1400 viteve ( nuk e di pse nuk bazohen ne mendimet e dijetareve te sotem - ndoshta nuk kan aftesi per te kuptuar mendimet e tyre) dhe te ben te mendojsh se shkaku qe keta perdorin trurin e dijetareve nga ka te bej me faktin se ndoshta truri i tyre nuk fuksionon ne menyre normale hahahah lol .

Shaka eshte Valli dhe Ilyrium , por mua me intereson dicka , besoj se ka shum dijetare tjere qe flasin per bashkim midis muslimanve .
    Pyetja ime per ju , eshte . pse mendimet e tyre nuk i merni parasysh ?!!!

Gostivari-usa

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Per Valiii dhe Ilyrium , ja disa mendime te dijetareve te sotem

1. Nje fewta nga Shaikh Mahmood Shaltoot krey i universitet islamik al-Azhar

Islam does not require a Muslim to follow a particular Madh'hab (school of thought). Rather, we say: every Muslim has the right to follow one of the schools of thought which has been correctly narrated and its verdicts have been compiled in its books. And, everyone who is following such Madhahib [schools of thought] can transfer to another school, and there shall be no crime on him for doing so. 2) The Ja'fari school of thought, which is also known as "al-Shia al-Imamiyyah al-Ithna Ashariyyah" (i.e., The Twelver Imami Shi'ites) is a school of thought that is religiously correct to follow in worship as are other Sunni schools of thought. Muslims must know this, and ought to refrain from unjust prejudice to any particular school of thought, since the religion of Allah and His Divine Law (Shari'ah) was never restricted to a particular school of thought. Their jurists (Mujtahidoon) are accepted by Almighty Allah, and it is permissible to the "non-Mujtahid" to follow them and to accord with their teaching whether in worship (Ibadaat) or transactions (Mu'amilaat)[12][13].

2. Ja se cfar ka thene nje dijetar tjeter me emrin Sheikh Yusuf Al-Qaradawi:

"Let it be known to all that the Shi`ah are Muslims who believe in the Oneness of Allah and the Prophethood of Muhammad (peace and blessings be upon him). Yes, there is no doubt that the Shi`ah have their beliefs and dogmas which we condemn as heresy but this doesn’t make them non-Muslims." (August 17, 2006)

"He pointed out that he travelled to Iran around 8 years ago and met with former Iranian President Mohammad Khatami and was received enthusiastically. And he told the Shia scholars there that if there is to be a true discussion and unity amongst us it is necessary for a number of things to be fully stopped, such as your saying that the Quran in our hands is altered and that the Mushaf Faatemah is an addition to this Quran, and the constant insults upon the Sahaabah, May Allah be pleased with them . And it is beyond imagination that I would say Abu Bakr, Radhia Allahu Anhu, and you say, La'anahu Allah, this is totally unacceptable. Also to stop consistently talking about Ali's higher right to Khilaphah, for all them have died and the matter is finished, and that Umar bin Abdul Aziz was asked on the past conflict between Ali and Muawiyah and the blood in this conflict, he said that Allah has cleansed our hands from this blood so why should we soil our tongues with it." (September 3, 2006)

Ja edhe dicka tjeter qe ma zuri syri dhe eshte shum terheqese !!!

Twelver Shi'a viewpoint

The Quran argument

Twelver Shi'a believe no hadith has the right to abrogate the Quran, so even if a seemingly authentic hadith was found that forbade something the Quran enjoins, Salat for example, the hadith would be ignored, since it is the first step in the Shia Hadith authentication process: If a hadith does not agree with the Quran, it is discarded without further inquiry.

Keshtu duhet edhe neve qe quajm veten suni ti shikojme hadithet !!!

Dmth ka dijetar qe mundohen ti afrojne grupet e ndryshme ne nje rruge te vetme dhe nuk bejne fatwa per lufte vellavrasese .

Gostivari_usa
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 08-04-2007 më 13:41

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700

E pik e zez cna gjeti.
    Une kurkushi ty dhe ata si ti ju pyeta per me mesuar ma shume.
    Ja ku i ke pyetjet ma lart.

Une nuk e perdori Kuranin sipas qejfit tim sikur disa qe e perdorin.

Ma mire le tme denoje Allahu Krijuesi im me fjalet e mia se sa tme denoje me keqperdorimin e ajeteve te tij.

Une kam respekt per Kuranin dhe hadithet e Pejgamberit a.s nuk i perdori per qellime te miat .
    Duhet te kemi kujdes kur te flasim kunder dikujt me Kuran.

Edhe disa shia edhe disa sunni po mendojne se e kane prone te tyre se kush eshte musliman dhe kush eshte ne tradita te Muhamedit a.s dhe kush eshte perkrahes i Imam Aliut.
    Shume gjera jane gabim se çka flitet ndermjet tyre.

Ti dhe disa ketu nuk e keni besimin Allahu ka thane keshtu e Pejgamberi a.s ka thene keshtu ,ju i keni edhe ibni teymiyya e te tjere kane thene keshtu .

Njeri ma lart tha ibni teyiyya ka thene ashtu dhe ashtu mbetet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 08-04-2007 më 17:13

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga ILyrium
    hahahahahah, sikur doja ta thoja edhe un kete.

edhe un habitem me kete njeri, i poshteron dhe injoron dijetaret sipas qejfit te tij, ashtu si i konvenon atij.
    Onlytruth dijetaret kan thene qe shiat jan kafira edhe u kry muhabeti ktu.
    Nuk e di se per qfar don te diksutosh ti ktu. Ato fjal qe po i thu je duke i thene prej inatit, zilis, apo prej urrejtjes. Je shum gabim se pjestaret e ehli sunetit nuk thon asgje keq per medh'hebet, te gjitha kan baz te fort dhe jan te bazuara ne argumente, te 4 medh'hebet perveç Kur'anit qe e kan baz te fort per fetwat e tyre, gjithashtu rendesi te madhe i japin edhe sunetit te Pejgamberit a.s, haditheve te tij etc.
    Pra i nderuari TRUTH nese ke kunderfakte se shiat nuk jan kafira ateher sjelli ktu - perndryshe as qe e pata nijet te pergjigjem ty por sikur me dha nje forc ky alDi, sepse me te vertet na lodhe me fjalt e tua boshe.

Tung
    Tregom ku i poshterova une dijetaret .
    Eshte e vertet se i injoroj kur te ma merr mendja se jane gabim.
    Ti qe i don aç shume dijetaret me trego per Ebu Hanifen dhe dy vjet te fundit te jetes se tij.
    Ti ishe ai qe edhe e hape temen per Ebu Hanifen.

Edhe nuk ma ktheve ende pergjigjen per ate pyetjen qe ta bere per ata anetaret e asaj faqes "Kuran dhe Sunnet" .

Kush je ti qe me ti sjell kunderfakte se shiat nuk jane qafira.Po edhe per dijetaret qe po i cekni ma lart nuk e kam detyrim qe tju sjell fakte per se kush eshte qafir apo jo.

Puna e qafirllakut eshte shume ma e komplikuar se sa mendoni ju

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Gostivari_usa, tani un do ti komentoj, dhe me korrigjo nese i kam kuptuar mir apo jo.
    Thenia e parë me sa kuptova kishte te bej ne lidhje me medh'hebet, 4 medh'hebet e njohura te cilet i kan formuar 4 dijetaret e medhenj : Ebu Hanife, Imam Shafi, Imam Maleki, dhe Imam Hanbeli.
    Keta dijetar asnjeher skan thene, ejani dhe na pasoni vetem ne, ata kan thene:
    Ne kështu kemi marrë vesh nga Kur'ani dhe Sunneti. Nëse ne kemi marrë vesh mirë atëherë ecni me ne , nëse një dijetar tjetër ka marrë vesh me mire mirë, atëherë na lini ne dhe pasoni atë dijetar.
    Kurse per at Ja'fari qe ishte permend, nuk po flas me mir hiq sepse skam njohuri per kete.

Thenia e dyt kishte te bej ne lidhje me shiat ku thot se ata jan musliman dhe besojn ne njeshmerin e Zotit. Ndoshta e thon ata kete, mirpo ata bejn kufer ne menyr direkte dhe indirekte. Njera nder menyrat direkte ka qen kur e kan quajtur Aliun zot, menyrat indirekte kemi plot - si psh : duke thene se Kur'ani eshte i manget, duke shtremberuar ajetet e tij, duke fyer as'habet me te ngusht te Pejgamberit a.s, duke fyer gruan e Pejgamberit a.s ( Aishen r.a), duke thene se Muhammedi a.s ka bere gabim qe eshte shoqruar me Ebu Bekrin, Omerin etc etc.
    Pra 4 dijetaret e medhenj te shkollave juridike jan pajtuar se keta jan kafir (jobesimtar). Un rrespektoj edhe dijetaret e sotem sepse mundohen per te mir ndoshta dhe Zoti insh'All-llah ja shperblen, por un mendoj se dijetaret e 4 shkollave juridike kan te drejt me shum.

Sa i perket thenies se tret, me sa kuptova aty ishte qeshtja tek Aliu r.a dhe Muauije r.a per vrasjen e Othmanit r.a - un gjithmon e kam ditur qe shiiat ishin ata qe e vran Othmanin r.a mirpo kohve te fundit po ndegjoj se ata ishin havarixhet mirpo nuk kam hase ne fakte te forta qe pohojn kete gje.
    Mirpo e dim sigurt qe faji nuk ka qen te Muauije dhe Aliu - ishte tjeter kush qe beri fitnen ketu dhe filloi konflikti ndermjet Muslimaneve, ketu arsyetohen te dy grupet, kan rene dakord dijetaret.

kurse thenien e 4, me te verte mu duk diqka e pshtellt dhe se kuptova se qfar ka dashur te thot me at thenie

Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •