Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 121
    Perjashtuar Maska e ReNTiSi
    Anëtarësuar
    20-02-2006
    Vendndodhja
    Në Tokën e gjërë të Krijuesit
    Postime
    33
    Es-Selamu Alejkum

Me te vertet ngjarjet perseriten dhe gjithashtu edhe koha po perseritet me sa po doket sipas disa X personave ...

Edhe ne kohen e Sahabeve ka pas polemika ndermjet tyre por kur eshte then e verteta te gjith jan ndal aty dhe se kan mohuar, e din ket cdo kush qe ka lexuar pak nga historia e tyre...
    Kjo qe dua te them ketu eshte nje ngjarje qe shpesh her me kujtohet kur shof njerz qe e perserisin at ngjarje ...
    Njgjarja qe dua tua tregoj nuk me kujtohet se ne cfar libri gjindet por pasi qe eshte ne vend te duhet po ua them ketu:
    Tregohet se Sahabet nje dit kan qen duke biseduar e secili prej tyre duke u argumentuar me argumentet e tija, dhe kur nderhyn Abdullah ibn Abasi-Allahu qoft i kenaqur me ata- thot ka then i derguari alejhi selam por askush nuk e degjon dhe vazhdon bised, pastaj i ndal dhe u thot: Me te vertet po Habimet qe nuk po bie gur nga qielli, une po them ka then I derguari ju po thoni ka then Ebu Bekri dhe Omeri.... Normal kuptohet vlera e Ebu Bekrit dhe Omerit -Allahu qoft i kenaqur me ata- por kur jan ne krahasim me te derguarin alejhi selam nuk vlen te diskutohet per vlerat e tyre ndermjet veti ...

Une pra po habimet me ju o te nderuar ku te gjith e dim Porosin e te derguarin alejhi selam qe e ka then : Po ua le juve dy gjera nese iu permbaheni nuk do te humbeni pas meje, Kuranin dhe Sunnetin tim.
    E dij qe te gjith do te themi se jemi EHLI SUNNET por ket e deshmon vepra o vllezer e jo fjala ngase fjal pa veper eshte HIQ, pra Permbajuni asaj qe kan qen EHLU SUNNETI dhe ju mjafton, nese deshironi ti mbroni SHIAT mbroni por mos mendoni se ajo eshte e vertet, ngase te gjith i dim tradhtit e tyre qe u kan ber EHLI BEJTIT .. Ne programin EL-MUSTEKILE shpesh mbahen debate apo jan mbajtur disa debate ne lidhje me IBN TEJMIJEN dhe per shum personalitete tjera, nese deshironi ua sjelli ketu por jan ne gjuhen ARABE.

Pra kur te shihni HADITHET mos i krahasoni ata me fjalt e ndokujt pamarr parasysh se kush eshte ai ...

Por normal qe per te u pranuar Hadithi duhet qe i vertet.

Nejse nuk po e zgjati me shum dhe mendoj se mjafton ajo qe paska sjell VAIII por duhet te lexohet me kujdes e jo pa e lexuar te kritikosh apo te mjellesh urrejtejen ndaj tij .

Mbeteni te pershendetur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Nuk po dua te degjoj se çfare kane then disa dijetar per perkrahesit e Imam Aliut por dua te degjoj se çfare ka thene Muhamedi a.s per perkrahesit e Imam Aliut
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 24-04-2007 më 09:33

Perjashtuar Maska e ReNTiSi
    Anëtarësuar
    20-02-2006
    Vendndodhja
    Në Tokën e gjërë të Krijuesit
    Postime
    33
    Citim Postuar më parë nga only truth
    Nuk po dua te degjoj se çfare kane then disa dijetar per perkrahesit e Imam Aliut por dua te degjoj se çfare ka thene Muhamedi a.s per perkrahesit e Imam Aliut

Ateher ja nje hadith qe e ka sjellur vellai ne repliken e tij me nr 31 ketu ne ket tem.

O Ali! Do të jetë në Umetin tim një popull që do t’i kalojë kufijtë në dashurinë për familjen time. Ata do të kenë një emër ofendues, ata do të quhen Rafida. Luftoji, sepse ata janë mushrikë."

Besoj qe ket ishe duke e kerkuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga ReNTiSi
    Ateher ja nje hadith qe e ka sjellur vellai ne repliken e tij me nr 31 ketu ne ket tem.

Besoj qe ket ishe duke e kerkuar.
    Po po e di se ju keni kso hadithash.
    Shiko ne kete forum eshte nje teme ne faqen e trete te ketij nenforumi me emrin Ehl-uBejti dhe hadithe per Imam Aliun.

Nuk vlen as per du cent ai hadithi qe e sjell ti veçse rrena dhe mashtrime.

Me trego sa hadithe jane qe na bejne ne muslimanve ti duan dhe respektojm eliten muslimane .
    Sa hadithe existojne nga burime te ndryshme qe ju i sjellni dite perdite se muslimanet duan ti dojne sahabet dhe Ehlibejtin etj etj.

Ata qe e duan Imam Aliun jane te keqij ata qe e dojne Ebu Bekrin jane te mire .

Perkrahes te Imam Aliut kane qene edhe Imam Hasani dhe Imam Hyseini a edhe kta jane ai si po thuani ju.

Ate postimin me lart qe thashe se nuk po dua te degjoj se çka thojne dijetaret por dua te degjoj se çka ka thene Muhamedi a.s e bera per arsye se ti e permende nje hadith Abdullah bin Abasi.

Ai hadithi qe e solle ti nga Abdullah bin Abasi i hedh poshte shume gjera qe jane shkruar nga shume dijetar.

o ti njeri na muslimanet duhet ti respektojm edhe ALIUN edhe EBU BEKRIN dhe bollni ma me keto replika pa lidhje , se tek e fundit na nuk jemi askushi te diskutojm keta gjera. nese nuk jeni ne dicka te sigurt ose nuk keni baza te sigurta ju lutem mos folni kujt si vjen ne koke apo se ka than ai api ki . se na nuk i dim gjerat

ALL-LLAHU E DI ME SE MIRI SE KUSH KA TE DREJTE .

ALL-LLAHU EKBER

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Pajtohem me ty ne shume gjera Halil me kete postimin me lart.

Edhe une nuk kam problem asgje me Ebu Bekrin dhe nuk pajtohem ne shume gjera me shiat ashtu si nuk pajtohem ne shume gjera me sunnitet.

Po me vjen keq kur po degjoj keso propagandash te nxitura nga armiç te islamit.
    Shikoj ne kombin tone a kemi pasur ndonjehere urrejtje siç kane urrejtje disa te vetquajtur musliman.

Shikoj ata qe jane kunder venies se fotografive dhe thojne se eshte haram ,shiqoj se si i vejne fotot e xhakpirsave terroristave .

Vetem hipokrizi une po shoh nga disa persona

Islami nuk eshte prone e disave qe tna tregojne se ja ku eshte (mexhja) kufiri po atyre kush ju tregon se ku eshte kufiri.

Mburren kinse po luftojne dhe po e bejne namin.
    Shiko sa ushtare amerikan jane vrare dhe sa civile irakien jane vrare nga duart e tyre. Rrezultati eshte 1000 civile irakian dhe nje ushtar i huaj. E kta u mbuten duke e permend xhihadi paradite xhihadi mbasdite.

Ku u mesuan kta kamikazat bin ladeniste se ne fene islame munden te bejne harakiri dhe te vrasin musliman apo edhe njerez te feve tjera.
    Kta jane fara ma e keqe qe existon dhe kta jane vetem duke i sjell turp fatkeqsi muslimanve kudo qe ndodhen.
    Ma e keqja eshte se te gjitha kto akte i bejne ne emer te islamit dhe pejgamberit tone a.s

Me te vertet Allahu e di ma se miri

Perjashtuar Maska e SHEMSHIR
    Anëtarësuar
    20-05-2007
    Postime
    42

Postime jo mjaft te qelluara, por shum te qelluara

Esselama alejkum te nderuar moderator te ketij stafi dhe vizitor

pasi qe i lexove keto postime te juaja vendosa qe edhe un te nderhyj

megjithse un vet kam praktikuar sekten extreme SELEF me vite me rradh, dhe edij fort mir se qfar mendime kan dhe se qfar dojn te veprojn, qellimi kryesor qe gjat gjith kohes sa kam mundure te ndegjoj ka qen qe sa ma shum te urrejm shiizmin tua rrenojm te gjitha qka posedojn,ti provokojm, ti malltretojm deri ne vdekja,edhe pse jan keto ne kundershtim me islamin,mete vertet kurr me par nuk kisha ndexhuar ndonjixha per Ehlibejtin dhe qe as nuk kam ditur se qka asht, i jam shum perparsi ketij vellaut ne ket forumonlytruthsepse edhe ketu pash qe mete verett kjo grup shum extreme qe epaskan te njajtin qellim,po ashtu edhe ne forume tjera dhe xhithka, ka hasa keso grupe nuk kam mundur te ndexhoj diqka ne lidhje me Ehlibejtin,edi se vet kam qen Extrem kam vepruar shum xhana jo te pelqyera, kam penguar shum nerzit qete lexojn literatur Shi'ite! sepse nuk kam ditur se kush jan dhe qka jan , eshte per te u habitr fakti se sa urrejtje hapet dhe pregaditet per shijatn un vet jam habiur, por me ka ber befasi nji vella me shum sjelleje te mir,mexhithëse shum her e kishim kercenuar, aj menji sjellej shum te but dhe shum i kuluruar, me la aq pershtypje sa qe u habita, e kisha shum ne meri, isha i bindur qe ishte me i keq se qafir, sepse ashtu ishim te mesuar.edhe pse aj falej dhe i kryente te xhitha ibadetet, un prap se prap e kishna nji urrejtje ndaj tij por siq thash njiher u ndala qete analizoj se qpo ndodh, athua ishte nji udhezim apo shkas qet ndalem nuk e dija, por vendosa qete bisedoj me at vella te nderuar Allahue shperbleft.ishte aq shum i pregatitur saqe u habita dhe e ndieva veten shum te lig,dhe mendova gjat gjith kohes sime qe ekam pas praktikuar me vellezer emij extrema, dhe ja me bajke disa pytje ne lidhje me kuranin! dhe pastaj me hadiset, dhe kur edh te Ehlibejti qe per mua ishte krejt e re diqka.sepse i konsiderjsha un sikur qe te ishin te Iranit, por fakti dul krejt tjeter dishka. me nisi aj me the keshtu:
    edin mir ndonji histori te ndonje lufte?? i thash se po ashtu siq kishna mesuar ne libra dhe nhga dijetart tan. tha po mir,me pyeti se perse ne jemin perqamje?? dhe qe nga kur?? ithash ne jemi ne rregull por ju jenji gabim!!
    aj m e beri ket pyetje tha pas kalimit te pejgamerit(saV) menjhre ka lindur Fitnjeja, i thash se po tha kush ishte udheheces i saj dhe kush e paramendoj ket? ngurova nuk kishna pertgj... tha ipari qe eka thye Sunetin e pejgamberit asht EBU BEKRI!!! besoni mu siell eter bota nga dashnija qe ekishna, por prap durova s e isha i vendosur qe tja zbulloj urtesin e tij!i thas pse!? tha me trego se kush e ka sxhedhur at per halif!! i thash se ka zxhedhur shua'ra.ja ni dhe qeshte, tha vella per at po e vrej qe ju selefet jen total menji rrug te gabuar, un i vrazhder por aj me buzëqeshje, por meju tregu te vertetn me vinte inat.se idjshna mir se islami e kerkon ashtu siq vepronte aj, dhe menoja ne vetveten, ithash ps e qka ka kundershtu aj,tha aj e kundeshtij se peri Allahun, Kuranin dhe Pejgamberin saw,thashse si ka mundesi mi tregoj disa ajete dhe nisja qete bindesha se nuk kishte tjeter rrugdalje veq se te rfuzojsha at,por nuk ishte e periferushme per islamin. tha dhe per at jemi tash ne fitne sepse islami ka ra ne duar te dobeta nuk asht zbatu ashtu siq kalan pejgamberi,pastaj metha se edin ti per bijen e profetit Fatimen r.a i thash po, kam ndexhu pak per ta methse ajo ka vdek me urrejtje ndaj Ebubekrit.sepse aj kishte urdheruar qe ti digjej shtepija esaj dhe qe aja ka marr plag te renda sqe ajo plag asht bo shkas dhe ajo ka vdekur!!! hmmmmkurr nuk kishna ndexhuar kurrrrr!!ithsh se e ki argumente tha po!! mi tregoj edhe qe ishin ne librin e buhariut, ma e keqja ishte qe aj me bajke pytje perpara s e cilt dijetar i periferoni ju dhe cilt libra, un si zkonisht ju pergj... s e imam buhariut.
    kur pash vet me syt e mij se qka shkruante dola i habitur dhe per Halifatin e Imam ALIUT r.a se si e kishin uzurpua,se sie kishn marr pronen e HZ fatimes r.a FE#DEKUN qe kur skishna ndegju ma par!!! dhe me tregoj disa pika te Qorbelas,se ne si selef gjat gjith kohes jemi munduar qe te e mohojm ket histir.ju kem shpifur hebrejve gjala qe imamt ikan vra jahudijt e jo bejni umeja. por realiteti podel krejt ne shesh qa'aj Irani i keq ndonjiher per mua qe ishte
    i mjeri un kur ndexhova per kta nxharje kam mbetur si i humbur te muajin!! dhe e ndiejsha veten se un jam fajtor gjat gjith kohes mudike vtja se un i kam ba at krime sepse i kam perkrahur keta te ndyer!! dha vendosa qete lexoj edhe literaturen e tyre qe te i sha i bindur tesisht,spse ishna i deshpruar ndaj te xhitha librave qe i kishna pas lexuar,dhe lixheratat e dijeterve dhe ata kinse te njohur, aj vellau ishte me FAKULTET i kalitur mir. vetemvete thojshna ku aq i edukuar me fakultet!?e eka pranu shi'izmin thjshna a un budall menji shkoll te mesme apo aj qe ishte ne perfundim te doktorrates per juridiksi!!! midha disa libra siq jan:dhe pastaj u orjentova ne rrug te drejt nga nji Dr qe ishe kon edhe aj SUNI dhe ishte kthyer, dhe shum disa broshura dhe pastaj me von dikur i komentojshim se bashku dhe e lexova edhe HEXHUL BELAGEN qe me par e kishna ndegjuar dhe ek pasur meri!!!dhe vendosa qete behen edhe un ithtar i EHLIBEJTIt edi se ketu ne forum shum vellezer dote dalin te deshpruar ose dote me quajn tradhtar, pr un kam pun vetem me Allahun pa e marr parasyshse qka thuani!! nuk jam qe poja mbaj anen keti vellau , ose po e kundershtoj tjetrin por e kam pa realitetein,

besoj qe do te me pranoni ne shoqeri

Ju kam te xhithve ne du'a lutje

Citim Postuar më parë nga SHEMSHIR
    Esselama alejkum te nderuar moderator te ketij stafi dhe vizitor

pasi qe i lexove keto postime te juaja vendosa qe edhe un te nderhyj

megjithse un vet kam praktikuar sekten extreme SELEF me vite me rradh, dhe edij fort mir se qfar mendime kan dhe se qfar dojn te veprojn, qellimi kryesor qe gjat gjith kohes sa kam mundure te ndegjoj ka qen qe sa ma shum te urrejm shiizmin tua rrenojm te gjitha qka posedojn,ti provokojm, ti malltretojm deri ne vdekja,edhe pse jan keto ne kundershtim me islamin,mete vertet kurr me par nuk kisha ndexhuar ndonjixha per Ehlibejtin dhe qe as nuk kam ditur se qka asht, i jam shum perparsi ketij vellaut ne ket forumonlytruthsepse edhe ketu pash qe mete verett kjo grup shum extreme qe epaskan te njajtin qellim,po ashtu edhe ne forume tjera dhe xhithka, ka hasa keso grupe nuk kam mundur te ndexhoj diqka ne lidhje me Ehlibejtin,edi se vet kam qen Extrem kam vepruar shum xhana jo te pelqyera, kam penguar shum nerzit qete lexojn literatur Shi'ite! sepse nuk kam ditur se kush jan dhe qka jan , eshte per te u habitr fakti se sa urrejtje hapet dhe pregaditet per shijatn un vet jam habiur, por me ka ber befasi nji vella me shum sjelleje te mir,mexhithëse shum her e kishim kercenuar, aj menji sjellej shum te but dhe shum i kuluruar, me la aq pershtypje sa qe u habita, e kisha shum ne meri, isha i bindur qe ishte me i keq se qafir, sepse ashtu ishim te mesuar.edhe pse aj falej dhe i kryente te xhitha ibadetet, un prap se prap e kishna nji urrejtje ndaj tij por siq thash njiher u ndala qete analizoj se qpo ndodh, athua ishte nji udhezim apo shkas qet ndalem nuk e dija, por vendosa qete bisedoj me at vella te nderuar Allahue shperbleft.ishte aq shum i pregatitur saqe u habita dhe e ndieva veten shum te lig,dhe mendova gjat gjith kohes sime qe ekam pas praktikuar me vellezer emij extrema, dhe ja me bajke disa pytje ne lidhje me kuranin! dhe pastaj me hadiset, dhe kur edh te Ehlibejti qe per mua ishte krejt e re diqka.sepse i konsiderjsha un sikur qe te ishin te Iranit, por fakti dul krejt tjeter dishka. me nisi aj me the keshtu:
    edin mir ndonji histori te ndonje lufte?? i thash se po ashtu siq kishna mesuar ne libra dhe nhga dijetart tan. tha po mir,me pyeti se perse ne jemin perqamje?? dhe qe nga kur?? ithash ne jemi ne rregull por ju jenji gabim!!
    aj m e beri ket pyetje tha pas kalimit te pejgamerit(saV) menjhre ka lindur Fitnjeja, i thash se po tha kush ishte udheheces i saj dhe kush e paramendoj ket? ngurova nuk kishna pertgj... tha ipari qe eka thye Sunetin e pejgamberit asht EBU BEKRI!!! besoni mu siell eter bota nga dashnija qe ekishna, por prap durova s e isha i vendosur qe tja zbulloj urtesin e tij!i thas pse!? tha me trego se kush e ka sxhedhur at per halif!! i thash se ka zxhedhur shua'ra.ja ni dhe qeshte, tha vella per at po e vrej qe ju selefet jen total menji rrug te gabuar, un i vrazhder por aj me buzëqeshje, por meju tregu te vertetn me vinte inat.se idjshna mir se islami e kerkon ashtu siq vepronte aj, dhe menoja ne vetveten, ithash ps e qka ka kundershtu aj,tha aj e kundeshtij se peri Allahun, Kuranin dhe Pejgamberin saw,thashse si ka mundesi mi tregoj disa ajete dhe nisja qete bindesha se nuk kishte tjeter rrugdalje veq se te rfuzojsha at,por nuk ishte e periferushme per islamin. tha dhe per at jemi tash ne fitne sepse islami ka ra ne duar te dobeta nuk asht zbatu ashtu siq kalan pejgamberi,pastaj metha se edin ti per bijen e profetit Fatimen r.a i thash po, kam ndexhu pak per ta methse ajo ka vdek me urrejtje ndaj Ebubekrit.sepse aj kishte urdheruar qe ti digjej shtepija esaj dhe qe aja ka marr plag te renda sqe ajo plag asht bo shkas dhe ajo ka vdekur!!! hmmmmkurr nuk kishna ndexhuar kurrrrr!!ithsh se e ki argumente tha po!! mi tregoj edhe qe ishin ne librin e buhariut, ma e keqja ishte qe aj me bajke pytje perpara s e cilt dijetar i periferoni ju dhe cilt libra, un si zkonisht ju pergj... s e imam buhariut.
    kur pash vet me syt e mij se qka shkruante dola i habitur dhe per Halifatin e Imam ALIUT r.a se si e kishin uzurpua,se sie kishn marr pronen e HZ fatimes r.a FE#DEKUN qe kur skishna ndegju ma par!!! dhe me tregoj disa pika te Qorbelas,se ne si selef gjat gjith kohes jemi munduar qe te e mohojm ket histir.ju kem shpifur hebrejve gjala qe imamt ikan vra jahudijt e jo bejni umeja. por realiteti podel krejt ne shesh qa'aj Irani i keq ndonjiher per mua qe ishte
    i mjeri un kur ndexhova per kta nxharje kam mbetur si i humbur te muajin!! dhe e ndiejsha veten se un jam fajtor gjat gjith kohes mudike vtja se un i kam ba at krime sepse i kam perkrahur keta te ndyer!! dha vendosa qete lexoj edhe literaturen e tyre qe te i sha i bindur tesisht,spse ishna i deshpruar ndaj te xhitha librave qe i kishna pas lexuar,dhe lixheratat e dijeterve dhe ata kinse te njohur, aj vellau ishte me FAKULTET i kalitur mir. vetemvete thojshna ku aq i edukuar me fakultet!?e eka pranu shi'izmin thjshna a un budall menji shkoll te mesme apo aj qe ishte ne perfundim te doktorrates per juridiksi!!! midha disa libra siq jan:dhe pastaj u orjentova ne rrug te drejt nga nji Dr qe ishe kon edhe aj SUNI dhe ishte kthyer, dhe shum disa broshura dhe pastaj me von dikur i komentojshim se bashku dhe e lexova edhe HEXHUL BELAGEN qe me par e kishna ndegjuar dhe ek pasur meri!!!dhe vendosa qete behen edhe un ithtar i EHLIBEJTIt edi se ketu ne forum shum vellezer dote dalin te deshpruar ose dote me quajn tradhtar, pr un kam pun vetem me Allahun pa e marr parasyshse qka thuani!! nuk jam qe poja mbaj anen keti vellau , ose po e kundershtoj tjetrin por e kam pa realitetein,

besoj qe do te me pranoni ne shoqeri

Ju kam te xhithve ne du'a lutje

me fal po ti flet e shkruan shqip apo ????? a ndoshta nuk e ke tastaturen e mire mos te eshte vjeteruar....

po ti nuk paske pare asnje realitet , thua se EBU BEKRI paska bere kete e ate ,me fal po spaske di lidhje . se jo rastesisht MUHAMEDI a.s e la si zevendes pikerisht EBU BEKRIN dhe jo rastesisht MUHAMEDI a.s na paralajmeroi per keta gjera qe ndodhin sot.

por prap e drejta jote eshte vepro si te duash , per veten tende vetem se mos shkruaj gjera qe skane te bejne fare me ate qe thua ti....

ALL-LLAHU EKBER

...........
    Anëtarësuar
    04-05-2007
    Vendndodhja
    para dyerve të vdekjes
    Postime
    99
    only truth:
    Po me vjen keq kur po degjoj keso propagandash te nxitura nga armiç te islamit
    Kurse ti paske qen dashamir i islamit a?
    Trego prej sunive qe e shajn ndonji sahab???
    Trego prej sunive qe nuk e dojn ehli bejtin????
    ne realitet neve sunnitet jemi qe e dojm dhe permbajm ehli bejtin jo rrrafiderrat.
    Por tash ne kohen e fundit eshte nji hajr i madh per ne myslimant qe rrafiderrat e treguan fytyren e tyre te vertete.Dhe kjo do te jete fundi i tyre i perjetshem bashk me cionistet dhe kopilat e tyre,besa do te ndeshkohen te gjith ato qe i kan permbajt rrafiderrat dhe armatat e tyre te dexhallit.
    Ato skan trimeri dhe guxim dhe qe ne sulmin e par do te shperndahen si hijenat,kurse ta dish se kesaj rradhe sunnitet jan te pameshirshem ndaj tyre edhe do tu shkojne deri ne fund,pervec atyre qe nuk kan gisht ne krime...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    SHEMSHIR

Ti po thu se ke qene kinse "ekstrem" kurse spo i tregon marrezit e tua, po te vjen turp me than se nuk e pranon Buhariun dhe Muslimin ne hadith, kjo pra eshte ajo qe ti e quane ekstrem, por ti ke kaluar ne esktrem edhe me te madh! Je ka rren kur thu se i maltretojn deri ne "vdekje" sepse kjo le qe nuk qendron por len te kuptohet se ti je nje Rafidij i felliqur qe tenton t'i mashtrosh muslimanet Sunnit ketu se kinse jane "ekstrema" Sunnitet, por me pretekst se kinse po pasokan Muhammed Ibn AbdulVehabin, por ju nuk flisni haptas sepse ju te njejtin mendim e keni edhe per Imam Buhariun dhe Imam Muslimin. Hajde sjellna nje deshmi te qart se i malltretojn deri ne "vdekje" sipas teje?! Pse po mundohesh mi mshef krimet e shiave rafidij qe e mbyten para disa muaje nje Imam ne nje xhami ne Irak, e nxurren me dhune prej xhamis dhe e torturuan rrugave deri ne vdekje per shkak se ishte Sunnit, pra kjo deshmon sesa shume i urreni Ehli Sunnetin por kete mllef e mshefni dhe e mbuloni per tu hedh pluhur syve te muslimaneve se kinse shiiat jane musliman! Nese eshte nevoja me video do ta sjelli videon e Imamit qe eshte torturuar rrugeve te Bagdadit deri en vdekje, madje kjo nuk eshte e tera, qdo dit permi 20-30 sunnit torturohen dhe ne fund me nje plum ne koke vriten ne Irak nga "Shiia Death Squads" siq i quan CNN! Pra keta jane polic qe vrasin njerez ne rruge per interesa te veta dhe aksush nuk i pengon.
    Po si mos mi urrejt shiiat kur ata urrejn dhe fyen njeriun me te mire pas Pejgamberit alejhi selam, Ebu Bekrin, Omerin, Uthemanin kurse keta jane te garantum me xhennet shumica prej tyre ?! A nuk jeni ju qe i keni shpall lufte Ehli Sunnetit!

Kete pallaver qe mundohesh t'ua shperlash trurin msulimaneve kinse ke qene "ekstrem" dhe ai hiiti rafidij qeke bisedu ka qene i mire dhe i kulturuar eshte nje genjeshter e madhe prej teje dhe nuk pin uje aspak siç thote populli. Ti si duket asnjeher ske qene Ehli Sunnet sepse s'ke dit ke pason dhe s'ke ditur ku bazohen Ehli Sunneti andaje dhe te ka "befasu" sjellja e shiitit!
    D.m.th ti paske ndryshu mendim dhe ke qendrim se Ebu Bekri r.a ja ka kthy shpinen Sunnetit menjehere pas vdekjes se te Derguarit alejhi salatu ue selam ?! Kete thone vetem rafidit dhe prej ballane (siç thone populle tek ne) se je duke tentu mi mashtru muslimanet sepse kurr ske qene Ehli Sunnet dhe asnjeher nuk do te jesh Ehli Sunnet per derisa ta largosh urrejtjen dhe mllefin per sahabet dhe tependohesh per keto genjeshtra dhe prralla qe tenton ti shesish, kurse mos mendo se shqiptaret jane budall. Ka hadithe nga Buhariu dhe 5 imamet tjere te hadithit se Ebu Bekri ka qene me i mire pas Pejgamberit alejhi selam dhe me kete eshte pajtuar Aliu r.a por mos ja fut kot ketu me pallavra te shiiteve rafidij per t'i mashtru muslimanet!
    Shkon aq larg dhe genjen per nenen e muslimaneve Aishen r.a se ka vdek me urretje ndaj Ebu Bekrit!!! Ja pra vellezer, keta jane shiat rafidij qe jane aq ekstrem sqe e mbajn mendimin qe Aisha r.a ka bere zina (amoralitet) kurse Allahu e mohon kete me ne Kuran ka zbrit ajete apostafat per kete qeshtje, kurse qe mohojn ajetet e Kuranit keta shiiat rafidij nuk i hyn pun sepse keshtu i kane mesuar imamet e "pagabueshem" te tyre!!
    Me pastaj, na tregon lojera te femijeve kur arsyetohet se ai shiiti rafidij qe ka biseduar me te ka qene me "fakultet" dhe nuk bene ta kundershtojm kinse, kurse dihet se Sunnitet kane me mijera dijetare shume me te ditur, me mijera qe kane perfudnuar fakultetin dhe kane magjistru, por si duket dikush e ka hup rrugen ne oborr dhe mendon se me fakultete mund t'i huton muslimanet, kurse dijetaret e hershem a kane shku ne fakultete me emsu per islamin apo jo ?!!!
    Tenton Ehli Sunnetin t'i etiketosh me "Selefij" dhe krahas saj shtone edhe "ekstrem" se kinse keshtuj jane Ehli Sunneti dhe don te arsyetohet me kete para muslimaneve, por asesi, te genjen mendja sepse nese eshte me qene ekstrem njeriu mi fal 5 vaktet e namazit, me agjeru, me jap zeqatin, me shku ne haxh nese kemi mundesi, me pranu tere Kuranin siç ka ardh, dhe me marr prej fjaleve te Pejgamberit alejhi selam ashtu siç na porosit Allahu ne Kuran, ateher edhe une jam ekstremist! Edhe une pra jam esktremist sepse kshtu ka lyp Allahu prej neve, e keshtu ti etiketoj muslimanet me lloj lloj emertimesh e ne Diten e Gjykimit te deshprohesh dhe nuk do te bene dobi pendimi ateher, per ate lexo dhe meso tash prej Kuranit me komendim te sahabeve dhe Sunnetin e te Derguarit alejhi salatu ue selam sepse ska rruge te verte pos nje, sepse hakku eshte nje e jo dy, e pos te vertetes ska tjeter vetem se humje dhe devijim.

ps - me falni sepse kam postu gabim, i kam ngatrru temat

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •