Postuar më parë nga
Gostivari_usa
Ore zotri , qe shijat jane ne rruge te gabuar , kete nuk ka nevoje as ti me ma thene po as dijetaret , sepse ky fakt eshte shum i dukshem , qe cdo njeri qe ka dy gram tru qe i punojne e kupton kete ceshtje.
Problemi eshte "fetwat" e juaja - qe i ftoni muslimanet sunni ne lufte kunder muslimaneve shija !!!
Mos harro ,ti je ai personalisht qe ne nje mesazh ke shkruajtur " Allahu i zhdukte keta genjeshtar !!!" duke folur per shijat . Ti, valii dhe disa te tjere tan kohen flitni ketu , se si duhet te zhduken shijat !!!
Kjo me mundon , zotri !!! Nuk me mundon asgje tjeter . Pra me mundon fakti qe shikoj ketu njerez qe parapelqejne luften vellavrasese ( per juve e di qe nuk i quani vellezer shijat ) , por fakt i pa mohueshem eshte se edhe shijat veten e quajne musliman .
Eshte dicka , interesante me keto levizjet e reja , ndoshta jam gabim , por , sa e kam kuptuar une ,per te qene musliman doemosdo te jesh ne nivelin e tyre , te mendojsh si ata , te falesh si ata , kur flas per te falmen , ja nje histori te shkurt dhe te vertete.
Gjate studime ne elbasan , ftuam per iftar nje nga keta pjestaret e "fese se vertete" . Para se te celim iftar zotria na fton te falim akshamim qe te gjithe e mirepritem .
Tani ai na drejtohet ( pasi ne faleshim ne menyre normale) keshtu tha eshte gjuhan , muslimani duhet gjate namazit ti bashkoj kembet me besimtaret , pra psh kemba ime e djathte te bashkohet me kemben e majte te personit qe kam afer e keshtu me radhe. Ishte risi per neve , nje shok e pyeti a ben ta dime pse neve duhet ti hapim kaq shum kembet qe ti bashkojm midis veti ?!! "Hoxha" na u pergjigj qe e bejm kete pune qe shajtanite mos hy midis besimtareve !!! Nje shok , me form shakaje i tha " Po kaq shum sa i kemi hapur neve kembet shejtani ka te hyj midis kembeve tona ?!!!
Pra e kam fjalen cfar do lloj risis , koheve te fundit shikojm ne fene tone , dhe interesante keto idiota , me mjeker dita dites po shtohen . Ndresa hadithi thot qe para dites se kiamet shum grupe te rezikshme do te dalin qe do na mesojne neve gjera qe kure nuk i kemi degjuar as ne por as paraardhesit tone .
Interesante po ashtu ketu ne Amerik , takoj nje musliman nga Kili ( besoj i konvertuar ) me mjeker , me pantalona te shkurta me nje cant plot me libra fetar ( ironia eshte se ska lidhje me fene ) . Ate dite ne Irak nje idiot me bombe kishte be vetevrase ne nje pjese te banuar me shija . Ne lajme shikoje femije te vdekur , cop cop , etj etj dhe ta them te drejten ndjehesha shum keq kur shikoja se cfar maskaralluqesh jane duke be muslimanet .
Vjen ky e me thot vella nuk ndjehesh mire , i them si te ndjehem mire a shikon se cfar ka ndodhur ne Irak !!! Ai me kthehet aiiiiiiiii , a per ata jobesimtare merzitesha a ?!!! Zoti i zhdukte te gjithe shijat , mire e kane se kane dalur nga dini e imani ( te njejtat fjale i perdor ti zotri Ilyrium - Allahu i zhdukte keta mashtues ) . I them po cfar faji more kane njerezit e pafajshem . Argumenti i tij ishte se kane dale nga dini e imani , hallall u qofte vellezerve tane qe i luftojne ata mashtues ( muhafik = kete fjale perdorte per ti etiketuar shijat ) .
Pra eshte gjeja qe me mundon , qe kur i shikoj muslimanet qe bejne politik vellavrasese me vjen e vjellura .
Ne vend qe ti vish ketu ne forum e te japish ide " Ej vellezer , shijak kane dalur pak nga feja e vertete , cfar duhet te bejme qe ti kthejne ne ruge te vertete , si te organizojme nje debat midis besimtareve qe te vijne faktet per mejdani dhe me ne fund te besojme njelloj te gjithe - Juve vini ketu me deshira per te zhdukur nje komb te tere - DHE IRONIA ME E MADHE ESHTE SE E BENI KETE NE EMER TE FESE QE NDALON VRASJEN E FEMIJEVE , PLEQVE , GRAVE DHE TE GJITH ATYRE QE NUK KANE ARME .
Andaj , kam te drejte morale dhe Kuranore qe te gjithe vellezerit e mije musliman qe bejne thirje per lufte vellavrasese ti quaj kafira , ti quaj njerez qe kane dalur nga dini e imani - po jo 5 vakte te mi falni , 5005 vakte ne dite te falni , jane te gjitha kot - dhe destinacioni i juaj eshte zjjari i xhehenemit .
Nuk me besoni mua lexoni Kuranin dhe shikoni se ku e ka vendin ai qe parapelqen lufte vellavrasese .
Selamun alejkum vella Ilyrium - ndoshta ky shkrim do te bej te kuptojsh se tia duash cfarosjen nje populli eshte kunder urdhrave te Allahut .
Krijoni Kontakt