Close
Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 121
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga valiii
    Kadi Ijadi në librin e tij “Shifa” kur i cek Shijat thotë: “Ata kanë dalur prej Islamit në shumë mënyra sepse ata e kanë anuluar dhe shfuqizuar të gjithë Sheriatin Islam.”

Ibën Tejjmija në librin e tij Sarim el Meslul thote: “Kush i bashkangjitet sharjeve dhe cenimeve se Alia është zot apo se ai ka qen pejgamber por Xhibrili a.s ka gabuar, nuk ekziston dyshim dhe as mëdyshje se ky person është Kafir, derisa nuk ka dyshim dhe as mëdyshje se personi i cili nuk i llogarit këta si kafira se edhe ai është Kafir
    Disa here kam pyetur per refencat e ktyre gjerava qe i thote ibni teymiyya por kurr nuk gjeta pergjigje.

A thua ku e gjeti ibni teymiyya dhe mendimtaret si ai se shiat thojne se Imam Aliu eshte Zot dhe e xhibrili e paska gabuar adresen kur e ka sjell shpalljen.

Eshte e kote me ju pyetur po me duket .Po shpresoj se me qitni ne drite.

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Imam Zuhri thotë: “Nuk kam parë popull që iu përngjajnë çifutëve sikurse Shijaat”
    Sulejman bin Kerm thotë isha tek Abdullah bin Hasan bin Husejn dhe e pyeti një njeri se a duhet të dëshmojë për ndonjërin prej kibles tonë se është politeist, idhujtar? Tha po ata jan Shijaat, dëshmo se ata janë idhujtar, vallë si mos të jen idhujtar? Nëse i pyet a ka bërë mëkat Pejgamberi a.s. thonë po, e nëse ju thua a ka gabuar Aliu r.a. thonë; jo, (ndërsa)kush thotë kështu ka dal prej Islamit”
    Ja ku qeka dallimi jon me shijat
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn
    Dallimi me i madh i Shi'iteve dhe Sunive eshte fakti qe Shi'itet kane prijes IMAM sot e kesaj dite e ne SUNITE nuk kemi Khalife.
    .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Ibën Tejjmije thotë: “Kush pretendon se pasi qe ka vdekur i Dërguari i Allahut se sahabet e kanë lënë fenë vetëm se një pakicë e vogël që kanë qëndruar në fe përafërsisht 12 persona dhe se shumica janë Fasika ( mëkatarë të mëdhenj) nuk ka dyshim se ky person është Kafir ngase përgënjeshtron citate të Kuranit, kush kënaqet me këta dhe i lavdëron, apo dyshon në Kurfrin e tyre, ai është kafir sikurse ata”
    Diçka nga kjo eshte e vertet se shiat thojne se vetem nje pakice ka qendruar ne rruge te drejte.
    Nuk mendoj se kane mbetur vetem 12 sahaba qe ishin ne rruge te drejte.Nuk kam lexuar qe shiat e permendin kete numer e ne qofte se po atehere e kane gabim per kete .Si mund te existojne vetem 12 persona sahabe ne rruge te drejte kur ne ate kohe vetem nga nje familje mund te kete patur po aç anetare.
    Edhe une pajtohem me shiat per kete gje.
    "Muslimanet" qe vrasin muslimane dhe torturojne ,masakrojne familjen e Muhamedit a.s si ti quajme.
    Ju vritet Khalifeja i drejte Osmani (Uthmani) ne mesin e gjithe atyre sahabve dhe tabiinve ,Ne mesin e gjithe atyre ushtrive qe kishin muawija dhe te tjeret nuk lejohet te varroset ne varre te muslimanve khalifeja i tyre i drejte Osmani.
    Pastaj vritet dhe luftohet Khalifeja i katert i drejte Imam Aliu dhe sahabat dhe tabiinet e atehershit bejne biznese e tyre te perditshme sikur nuk ka ndodh asgje;

Vriten nipat e Muhamedit a.s Imam Hasani dhe Imam Hyseini DY PRIJESAT E TE RINJEVE NE XHENET nga ushtria e (qafirave) ushtria"(anti) muslimane" kurse te tjeret vetem shikojne sikur hutat.

Nuk e di pse ti lavderoj shume persona te asaj kohe une .

Une jam kurkushi dhe mbas 1400 vjeteve po e besoj se Imam Aliu dhe Ehlibejti kane qene ne te drejten .Une po e besoj se khalifi i katert Imam Aliu me Imam Hasanin dhe Imam Hyseinin kane qene te pagezuar me xhenet dhe kane qene prijsa te drejte.
    Ata qe kinse paskan ndejtur me Muhamedin a.s aç shume dhe na transmetojn hadithe neve .Ata nuk i paskan ditur keto hadithe dhe e kane luftuar Familjen e Shenjet te Muhamedit a.s.

Edhe Kurani shkruan se jane te pakte ata qe me te vertet besojne dhe jane te devotshem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 05-04-2007 më 19:44

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Imam Zuhri thotë: “Nuk kam parë popull që iu përngjajnë çifutëve sikurse Shijaat”
    Sulejman bin Kerm thotë isha tek Abdullah bin Hasan bin Husejn dhe e pyeti një njeri se a duhet të dëshmojë për ndonjërin prej kibles tonë se është politeist, idhujtar? Tha po ata jan Shijaat, dëshmo se ata janë idhujtar, vallë si mos të jen idhujtar? Nëse i pyet a ka bërë mëkat Pejgamberi a.s. thonë po, e nëse ju thua a ka gabuar Aliu r.a. thonë; jo, (ndërsa)kush thotë kështu ka dal prej Islamit”
    Prap po ju pyes se ku e gjetet se shiat thojne se Imam Aliu nuk ka gabuar dhe Muhamedi a.s ka gabuar.

Qifutet kane pasur deshire te vrasin njerezit e Allahut ,çifutet kurr nuk kane pasur udheheqes te tyre ,kene qene te ndare ne grupe ,Edhe sot jane te ndare ne grupe sikur qe jane "muslimanet"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700

Ahmed bin Hambeli është pyet për ata që e shajnë dhe e cenojnë Ebu Bekrin, Omerin dhe Aishen r.a. është përgjigjur: “Mendoj se nuk janë në Islam.”

Hadithet e Ahmed bin Hambelit qe tregojne per sharjet dhe fyerjet qe i bente muawija kunder Imam Aliut dhe Ehlibejtit (familjes se Muhamedit a.s) nuk i tregoni ju .

Ka hadithe edhe tek muslimi ku muawija i urdheron disa sahabe dhe tabiine qe te fyejne dhe shajne Imam Aliun.
    Shiqo hadithin tek Muslimi book 031 ,number 5915 Chapter Meritat e sahabve
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 05-04-2007 më 20:07

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700

Po bukhariu çfare thoshte ai.

Me tregoni se a i permend ndonjehere shiat bukhariu ne librat e tij .
    Pse nuk existojne asnje hadith ne librat e tij per çeshtjen e Qerbelase as per luftrat qe ishin bere ndermjet sahabve.

Po e shoh se tash ja keni nisur te merrni nga gjithkush informata.
    Une mendoja se vetem hadithet e Bukhariut dhe Muslimit i merrni si ma te besueshmet .

Ne qofte se eshte ashtu ka shume hadithe nga burimet sunnite qe tregojne krejt te kunderten se çka po shkruani ketu.

Ka hadithe nga burime suniite ku thuhet se jezidi eshte hakmarrur per vrasjen e familjarve te tij qafira ne luften Bedrit.
    Pra ka vrare dhe masakruar ky jezidi khalifi i "muslimanve" per me marr hak per qafirat

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga ILyrium
    Gostivari_usa , onlytruth, rapsod sharkija e qiftelia hahaha, hajde kyquni pak ketu dhe hidhjani nje sy temes

All-llahu te shperbleft me xhennetin firdeus valiii

Ilyrium ( Delirium ) keto hadhithe qe i ka sjell vali me 5 "i-ja" jane goxha domethenese . Mvaret kush si i percepton .
    Per mendimin tim , keta njerez qe kane percjellur keto hadithe , i kane pasur inat muslimanet dhe kane dashur te vene percarje ne boten islamike duke prodhuar lloj lloj hadithe te rrejshme ne fakt personalish mendoj se nuk jane produkt i dijetareve ne pyetje , por jane produkt i elementeve negative qe i kane shpikur keto hadithe dhe autoresine me hile ua kane vene dijetareve Islamik .
    Fundja pyetje per ty Ilyrium dhe per Valin me pese "i-ja" a ka mundesi qe hadithet te jene ne kundershtim me vargjet Kuranore , ose kerkesat e nje muslimani ,a kane llogjik nese jane ne kundershtim direkt me Kuranin !!! Besoj se pergjigja juaj , doni ose nuk doni juve do te ishte "JO" .
    Te pakten ti Ilylium , duhet ta kuptosh se ti lutesh Zotit te zhduki nje popull te tere vetem e vetem pse ty nuk te pelqen , eshte mekat .
    Nuk e di ku shkruan ne Kuran ti mallkojme ata qe nuk besojne si ne ?!!!
    Besimi eshte dicka subjektive , juve mundoheni ta beni objektiv . Por do te deshtoni , sepse nuk ka mundesi dy persona te perceptojne nje gje ne te njejten menyre . Juve doni e tere bota te perceptj menyren e juaj te te logjikuarit ?!!!

Une nuk do te ndalem shum ne keto hadithe , nuk dua ti komentoj , nga shkaku se kurre nuk kamper tu kuptuar nga ana juaj , por meqe juve sjellni hadithe , kesaj radhe do ta sjell edhe une nje hadith

The Holy Prophet Muhammad (sallal laahu alaihi wasallam) said, ?In the period prior to the Day of Judgement, false and deceitful groups will emerge. They will say things to you, which neither you nor your forefathers will have heard before. Stay away from these deceitful people and do not let them come near you! Do not be misguided by them and do not let them cause strife amongst you!? (Muslim Shareef)

Besoj se je duke e kuptuar ne gjuhen angleze , per cdo rast do te mundohem ta perkthej ne shqip :

Pra " I derguari i madheruar profeti Muhamed ( paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi te) ka thene - Ne kohen para dites se kiametit , do te dalin grupe fallse shum te rezikshme . Ata do tju thuan juve gjera , te cilat as juve por as papaardhesit e juaj kurre nuk i kane degjuar me pare . Qendro larg nga keta mashtrues dhe mos lejo qe ata te te afrohen . Mos lejo qe ata te te drejtojne nje rruge te gabuar dhe mos i lejoni qe te shkaktojne frige midis jush !" ( percjellur nga Muslim Sharif )

Pra , si duket hadithi e tregon shum bukur realitetin e sotem , ne te cilen neve jemi deshmitare te daljes ne drite te shum grupeve qe manipulojne popullaten muslimane .
    Dhe me vjen keq qe e them kete , por ti Ilyrium dhe Vali me pese "i-ja" me duket se jeni njerez qe u takoni ketyre grupeve te rejshme dhe te rezikshme . E them kete sepse fjalet e ketij hadith ju pershkruajne juve ne detale .

Me respekt Gostivari_usa

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar më parë nga ILyrium
    Gostivari_usa , onlytruth, rapsod sharkija e qiftelia hahaha, hajde kyquni pak ketu dhe hidhjani nje sy temes

All-llahu te shperbleft me xhennetin firdeus valiii
    ILyrium meso si shkruhet shqipja para se te na japesh leksione,....s'ka asgje per tu shqetesuar ne kete teme,....ketu vlen per te dalluar injorancen tuaj per theniet e dijetareve sepse ju i merrni shabllon.
    Skurse e sheh o ILyrium zogu, behet fjale per shiat RAFIDAh ose e thene ndryshe er-Rafidijeh qe sikurse ne nje nga transmetimet e Valiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii-se:
    sipas Ibn Tejmijes: Kush i bashkangjitet sharjeve dhe cenimeve se Alia është zot apo se ai ka qen pejgamber por Xhibrili a.s ka gabuar, nuk ekziston dyshim dhe as mëdyshje se ky person është Kafir, derisa nuk ka dyshim dhe as mëdyshje se personi i cili nuk i llogarit këta si kafira se edhe ai është Kafir”,
    Keta lloj shiiteh i kemi hasur ne histori edhe gjat kohes se Imam Aliut k.w. kur ata i than Aliut qe ti je Zot dhe Aliu i dogji ne zjarr ata thane: tani e vertetuam qe je Zot sepse Zoti denon me zjarr.
    Mirepo, kete shiitet nuk e pranojne per veten e tyre dhe ata distancohen nga Rafidizmi dhe sikurse shihet ne citimet e valiiiiiiiiiiiiiiiiiii:
    Imam esh-Shafi’i: Në një rast Imam Shafiu tha në lidhje me Shi’ajt, “Nuk kam parë në mesin e heretikëve njerëz më të famshëm për gënjeshtra se Shi’ajt Rafidhi.” Dhe në një tjetër rast ai tha: “Transmetoni dituri prej çdonjërit që e takoni përveç prej Shi’ajve rafidhi, sepse ata shpikun hadithe dhe i adoptojnë ato si pjesë të fesë së tyre.” (Minhexh es-Sune en-Nebeuije) (Disa Shi’a në kohën e Alid Imam Zejd ibn Ali kërkuan që ai të bëjë një deklaratë të pafajësisë (teberre) prej çdonjërit që s’pajtohet me të drejtën e Aliut që të jetë Imam. Kur Zejdi refuzoi, ata e refuzuan atë, dhe u bën të njohur si “rafidha” apo refuzuesit. Ata që pasuan Imam Zejdin u bën të njohur si Zejditë, dhe kanë shumë pak dallim nga rryma e përgjithshme Islame.

Ndersa: Rafidhat evuluan në sekte të ndryshme Shi’ite Imamite, më e madhja e së cilave është Ithna Esheri.) kjo eshte perpjekja e Vehabijve per ti futur Ithnaasherijeh dhe imamijeh ne vorbullen e Rafidizmit, gje qe ata vete nuk e pranojne dhe sic eshte shkruar ne nje nga temat per shiitet ne forum (per historine e shiizmit) flitet se ithnaasherijeh dhe imamijeh jane pjelle e zejdizmit kjo eshte kondradiktore per temen qe flitet dhe verteton tendencen e vehabizmit per te implikuar shiizmin ne korrnizat e pabesise.
    shnet!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

AJ LUMI UNE CFARE NUK DO TE LEXOJ.

DO TJU KISHA LUTUTR QE TI LERNI KETO GJERA LE TE GJIKOJ ALL-AHU SE KUSH ESHTE NE RUGE TE DREJTE A SHIAT, A SUNI, A VEHABI , A SELEFI E CKA NUK DO TE NGJOJ .
    PO JU LUTEM VELLEZER MUSLIMAN SE EDHE NJE HERE JU KAM SHKRUAJTUR SE PEJGAMBERI MUHAMED a.s. ESHTE PROFETI I FUNDIT DHE VULA E PEJGAMBERIS
    I TE DY BOTERAVE, E BOLLNA MA ME KETO FJAL TE KOTA O KESHTU O ASHTU O KI O AI E KU TA DI UNE.

EDHE NJIHERE JU LUTEM VELLEZER MUSLIMAN NUK KA NEVOJ TE GRINDEMI MES VETI.
    ESSELAMU ALEJKUM E RRAMETULLAH VE BEREKATUHU.

ALL-AHU E DI ME SE MIRI .

ALL-AHU EKBER

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Ilyrium ( Delirium ) keto hadhithe qe i ka sjell vali me 5 "i-ja" jane goxha domethenese . Mvaret kush si i percepton .
    Per mendimin tim , keta njerez qe kane percjellur keto hadithe , i kane pasur inat muslimanet dhe kane dashur te vene percarje ne boten islamike duke prodhuar lloj lloj hadithe te rrejshme ne fakt personalish mendoj se nuk jane produkt i dijetareve ne pyetje , por jane produkt i elementeve negative qe i kane shpikur keto hadithe dhe autoresine me hile ua kane vene dijetareve Islamik .
    Fundja pyetje per ty Ilyrium dhe per Valin me pese "i-ja" a ka mundesi qe hadithet te jene ne kundershtim me vargjet Kuranore , ose kerkesat e nje muslimani ,a kane llogjik nese jane ne kundershtim direkt me Kuranin !!! Besoj se pergjigja juaj , doni ose nuk doni juve do te ishte "JO" .
    Te pakten ti Ilylium , duhet ta kuptosh se ti lutesh Zotit te zhduki nje popull te tere vetem e vetem pse ty nuk te pelqen , eshte mekat .
    Nuk e di ku shkruan ne Kuran ti mallkojme ata qe nuk besojne si ne ?!!!
    Besimi eshte dicka subjektive , juve mundoheni ta beni objektiv . Por do te deshtoni , sepse nuk ka mundesi dy persona te perceptojne nje gje ne te njejten menyre . Juve doni e tere bota te perceptj menyren e juaj te te logjikuarit ?!!!

Une nuk do te ndalem shum ne keto hadithe , nuk dua ti komentoj , nga shkaku se kurre nuk kamper tu kuptuar nga ana juaj , por meqe juve sjellni hadithe , kesaj radhe do ta sjell edhe une nje hadith

The Holy Prophet Muhammad (sallal laahu alaihi wasallam) said, ?In the period prior to the Day of Judgement, false and deceitful groups will emerge. They will say things to you, which neither you nor your forefathers will have heard before. Stay away from these deceitful people and do not let them come near you! Do not be misguided by them and do not let them cause strife amongst you!? (Muslim Shareef)

Besoj se je duke e kuptuar ne gjuhen angleze , per cdo rast do te mundohem ta perkthej ne shqip :

Pra " I derguari i madheruar profeti Muhamed ( paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi te) ka thene - Ne kohen para dites se kiametit , do te dalin grupe fallse shum te rezikshme . Ata do tju thuan juve gjera , te cilat as juve por as papaardhesit e juaj kurre nuk i kane degjuar me pare . Qendro larg nga keta mashtrues dhe mos lejo qe ata te te afrohen . Mos lejo qe ata te te drejtojne nje rruge te gabuar dhe mos i lejoni qe te shkaktojne frige midis jush !" ( percjellur nga Muslim Sharif )

Pra , si duket hadithi e tregon shum bukur realitetin e sotem , ne te cilen neve jemi deshmitare te daljes ne drite te shum grupeve qe manipulojne popullaten muslimane .
    Dhe me vjen keq qe e them kete , por ti Ilyrium dhe Vali me pese "i-ja" me duket se jeni njerez qe u takoni ketyre grupeve te rejshme dhe te rezikshme . E them kete sepse fjalet e ketij hadith ju pershkruajne juve ne detale .

Me respekt Gostivari_usa
    O Gostivar burri , me sa e pash un ishte vetem nje hadith te tjerat ishin fjal te dijetareve te medhenj.
    Dhe ki parasysh nje gje: te quash dikend qafir eshte shum e veshtir dhe mund te futesh ne mekat deri ne fyt, dhe e kam verejtur se me ke quajtur shum her kafir, dhe po te terhjek verejtjen jo qe mu me vjen inat por se te kam vella musliman dhe te mos futesh ne mekat te madh. Sepse po qe se dal un qe sjam kafir ateher, kafir behesh ti. Po qe se e gjej hadithin ne lidhje me kete do ta dergoj ne privat ose do e postoj ketu.
    Un e kuptoj qellimin tend, don ti bashkosh muslimanet mirpo te preferoj te lexosh rreth shiiteve dhe do te kuptosh se me ta smund te bashkohesh, dhe lexoj fjalt e dijetarve te medhenj se qfar kan thene per ata.Pastaj lexoje edhe hadithin ku edhe vet Pejgamberi e ka paralajmruar per ardhjen e ktij grupi.
    Un te pershendes me Esselamu Alejkum we rahmetullah

Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •