kam rreth 10 vjet ne itali por sme ka zene syri ndonjehere ne asnje treg "bamjet"
doja te di nese egziston kjo lloj prime ketu e si quhet sepse kur shkoj ne treg nuk arrij tua shpjegoj.....
na mori malli per i tav bame me mish
kam rreth 10 vjet ne itali por sme ka zene syri ndonjehere ne asnje treg "bamjet"
doja te di nese egziston kjo lloj prime ketu e si quhet sepse kur shkoj ne treg nuk arrij tua shpjegoj.....
na mori malli per i tav bame me mish
La vita e come un albero di Natale,
c'e sempre chi rompe le palle
Okra i thone anglisht, ocra me duket italisht
Ja dhe nje foto per tia tregu "katunareve" atje.Nuk e di ne Itali, po ketu ne amerike zakonisht bamjet nuk i shesin ne supermarket, po ne dyqane pak me te specializuara si psh produkte organike ose dyqane me te vogla. Une i kam shume qef per vete, i boj nje here ne 2-3 jave
Edhe kacile, komplimente per emrin, m'ka shku menja per i kacile me fiq![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D&G Feminine : 05-04-2007 mė 12:06
shume faleminderit per foton tani po e printoj dhe do ta marr gjithmone me vete kur te shkoj ne treg per tua teguar sepse keta tergtaret ketu kush e di se cfare mendojne se hame ne shqiptaret, na marrin per marsiane :@p
ciao,Postuar mė parė nga kacile
bamjet i gjen neper dyqane africane ne itali ose aziatike.Somalet i thone bamje si ne, ose po pate ndonje dyqan turk afer i gjen me siguri..
hajt shendet..
Pershendetje.Postuar mė parė nga kacile
Okra-ABELMOSCHUS ESCULENTUS ( LAT )
Ne Itali bamjen e quajne abelmosco
Ne USA bamjet njihen me emrin okra ose gumbo te cilen ne fakt si fjale e kane sjelle emigrantet italiane. Nuk eshte cudi qe ta gjesh edhe me variantin turk i cili eshte tamam si en shqip- bamya.
Me psohte ke edhe disa variante me te cilat thirret okra ne gjuhe te ndryshme
Dansk (Danish)
n. - okra
Nederlands (Dutch)
een soort peulvrucht
Franēais (French)
n. - (Bot, Culin) okra, gombo
Deutsch (German)
n. - (bot.) Eßbarer Eibisch, Gumbo
Ελληνική (Greek)
n. - (φυτολ.) μπάμια
Italiano (Italian)
abelmosco
Portuguźs (Portuguese)
n. - quiabo (m)
Русский (Russian)
охра
Espańol (Spanish)
n. - quingombó
shume faleminderit per bashkepunimin
Dicka si i therrasim ne i therrasin dhe ne itali. Thjesht nuk para pelqehen prandaj dhe nuk i shikon verdalle. Une per vete i kam gjetur nja dy here dhe i kam marre. Nuk mbaj mend mire stinen por me duket se tani duhet ti gjesh!
ciao
Postuar mė parė nga Jimi_Hendrix
Hihihiih...me rafte pika...po pse nuk i merr me vete nga shqiperia...ketej zor se gjehen se che io sappia nn rriten neanche...por emrin di qe e kane
"CORNA GRECHE"![]()
Postuar mė parė nga patoku
O rrusho, lol, ca corna greche thu ti mi amon?
Nejse, keto bamjet qe kam ble une knej u qushin ndryshe nga bamjet qe rriten anej nga ty!![]()
Ciao, me co il tuo numrin e celular, ene andiamo a mangiare un po di bamie bashke insieme!![]()
Ne fakt fjala me e perdorur gjeresisht nuk eshte as abelmosco as corna greche por gombo
shikoje ketu perkthim bamje ne italisht
Krijoni Kontakt