me c'fare di une eshte ne jug te bosnjes!Postuar më parë nga Konig
me c'fare di une eshte ne jug te bosnjes!Postuar më parë nga Konig
"DIVIDI ET IMPERA".
Edhe atehere udheheqesit ilire ishin shume te ngjashem me politikanet tane te sotem,shiteshin kollaj pra.
Te marrim shembul, bunkerat e xhaxhit, a mos ishin te lidhur njeri me tjetrin ?Postuar më parë nga Bardhi
po te futj njeriu ne te, pas shpenzimit te municionit dhe ushqimit aty njeriu do vdiste ndersa ne fusha larg bunkerave, lirishte pushtuesi do mund edhe te krijonte shtepi....
Armiqet nuk do ishin aqe naiv te shkojn tek gryka e bunkerit...apo jo ?
Mandej, ata sherbtor qe ishin te huaje, skllavonet, ata u bene ne anen e ardhacakve.
Pra keta sllavet e pare ishin endacakë, qe vinin te punonin tokat gjate sezones dhe shkonin perseri perteje danubit, nje lloje si puntoret sezonal polake qe punojne sot neper europë...
Perse nuk jane mbrojtur thuani ju? po empiri ishte i lodhur tani me sulme te panumerta nga te gjitha anet, e tere iliria sulmohej nga fise te ndryshme me vale te pushtuesve.
Edhe Atla e demtoi shumë perandorin bizantine qe perpake shpetoi Konstantinopoja pa rene ne duart e Atiles, ne vitin 452 e.s ku hunet lane kete territor te shkaterruar teresishtë, pra u deshte nje shekull i tere per te restorua perandorinë.
Empiri ishte pra i ndijeshem, jo i pathyeshem siç mendonin. Mirepo Justiniani e perforcoi perandorin pas vitit 527 ku edhe dridhjet e tokes te shpejta e kishin shkatrruar kete vendë.
Avaret te paret sulmuan keto vende ku pastaje edhe krijuan nje koalicion me sllavet dhe keshty e thyen bizntin.
Konig, te respektoj dhe te falenderoj per keto te dhena kaq te mira dhe te logjikshme. Eshte e vertete se gjerat ne jete por edhe Perandorit, e ne kete raste Perandoria Ilire ndoshta nuk ka pase mundesi te rezistoj me shume. Per kunder faktit se ishin aq te forte. Shpresojme se pasi gjerat historikisht kane levizur ne forma dhe drejtime te ndryeshme, te vijne edhe nje here ne favor tonin.Postuar më parë nga Konig
Fundi i fundit shpresa eshte ajo qe me se pakti mund te mbajme.Postuar më parë nga Bardhi
Zoti nuk eshte shqiptar
po do te shqiptarizohet
koha jone e shumepritur
dita-dites po afrohet...
Kane thene EtnoEngjujt
Por duhet pune, shume pune.
Gjithashtu dua te them edhe dicka
Shqiptaret nuk i kane luajtur ende gjithe kartat e tyre dhe te habisin gjithe boten ne arene politike nderkombetare I cuditshem NOSTRADAMUSI apo jo?
Krijoni Kontakt