Close
Faqja 31 prej 153 FillimFillim ... 2129303132334181131 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 1527
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Çfarë është dashuria?
    Unë mendoj se askush nuk e di të vërtetën përshkak se ajo është një ndjenje shumë subjektive. Po të më kishte pyetur mua dikush para katër viteve rreth përkufizimit të dashurisë, përgjigjja do të merrte një drejtim krejt tjetër.....
    Dashuria është besim, është shpresë, është forcë. Fjala dashuri përfshin shumë fusha të jetës: dashuria ndaj nënës, ndaj shokut, ndaj jetës, ndaj vetvetes, ndaj bashkëshortit/es, etj. Gëzimi më i madh është kur të dashurojë dikush......
    Është njëra prej gjërave më hyjnore të njerzimit, është gjendja më e ëmbël që ekziston. Me mijëra kënga dhe libra mundohen ta kapin dashurinë me fjalë, por një njeri i cili nuk e ka përjetuar atë nuk mundet ta dijë se çfarë forcash e çfarë gjendje gëzimi ajo të servir....
    Jeta pa dashuri është një vdekje e ngadalshme dhe e tmerrshme. Unë do të preferoja një jetë pa bukë se kjo është një sigurim për një vdekje të shpejtë.
    "Carpe Diem"

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Dashuria eshte pjese perberese e jetes, pa te cilen eshte veshtire te jetohet.Dashuria eshte nje e mire, po ne qofte se e perdorim ashtu siç eshte pa manipulime pa interesa te veçanta.............
    Per te folur lidhur me dashurine na duhet kohe e gjate,na duhet te flasim edhe per degezimet e saja, po per te mos u thelluar me shume ketu do jap mendimin tim....
    Te dashurosh pa interes eshte dashuri e perjetshme,po dashurove me nje qellim kjo eshte jeteshkurter.......
    Nder gjerat qe dua te cek te cilat nuk duhen te mirren ne dashuri jane:dashuria me interes material,te dashurosh se ndjen dhembje per ate njeri dhe se duhet ta dashurosh.....
    Njerezit kane mendime te ndryshme me kete qe une preka ndoshta do kishit shtuar diçka me teper, po mua ma merr mendja qe keto jane tre gjerat me kryesore qe nuk duhet ti perdorim ne dashuri.....
    Po mos te harroj se dashuria nuk blihet po fitohet......Kurre ,nuk mund ta blesh!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 08-08-2008 më 23:04
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e ardita04
    Anëtarësuar
    01-12-2008
    Postime
    146

Të dashurosh me të vërtetë.

Dime qe dashuria ka sinonime,kuptime dhe shpjegime te ndryshme . Por c,do te thote te duash me te vertete?!Cili eshte kuptimi i dashurise se vertete?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 09-03-2009 më 12:31 Arsyeja: Rregullim teksti.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Qe ti dhe ai te jeni nje ...

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Te dush me te vertet eshte, qetsi shpirterore dhe trupore, eshte lumturi, eshte inspirim, eshte vyrtyt, eshte vler, eshte frymarrje shpirterore. Te duash me tevertet dhe me sinqerisht, eshte nje dhurat nga Zotit dhe duhet ruajtur dhe mbrojtur ket dhurat me shum kujdes.
    Te shkruash per ndjenjen e te dashuruarit te vertet nuk mjafton nje roman dhe ket po e them nga pervoja personale e ime. Falenderoj Allahun qe me ka stolisur me ndjenjen e dashuris se vertet dhe jam krenar per personin qe e dua.

Me respekt, altruisti_ek84

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Te duash me te VERTETE do te thote ta DASHUROSH ne ate menyre qe ehste e lejuar, te duash ME TE VERTETE do te thote ta konsiderosh DASHURINE sipas konceptit te ATIJ QE e ka shpikur DASHURINE, PRA Zoti i Gjithpushtetshem, TE DUASH me te VERTETE, do te thote ta PRANOSH PARTNEREN ashtu sic ajo eshte dhe te perpiqeni ta permiresoni njeri tjetrin cdo dite, cdo jave , cdo muaj, cdo vit gjithmone ashtu sic eshte i kenaqur Zoti, me te VERTETET QE......., te dashurosh ashtu sic duhet eshte e veshtire dhe shume njerez nuk arrijne as ta konceptojne dot kete fakt, ata nuk i kalojne dot kufijte e BOTES MATERIALE, te duash me te vertete do te thote te SAKFRIFIKOSH shume gjera nga vetja jote, te duash ME TE VERTETE do te thote TE DASHUROSH PA KUSHTE....., te duash me te vertete DO TE THOTE TE BESOSH ALLAHUN, ZOTIN E BOTERAVE I CILI KA KRIJUAR NJEREZIT DHE KA FUTUR DASHURINE MIDIS BURRIT DHE GRUAS, te duash me te vertete do te thote shume shume shume.......por SHUMICA E NJEREZVE NUK E DINE.....

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga ardita04 Lexo Postimin
    degjojme qe dashuria eshte keshtu eshte ashtu por cdo te thote te duash me te vertete kuptimi i dashurise se vertete .
    kuptimi i dashurise se vertet eshte ,njesimi i deshirave dhe ndjenjave ne nje qellim te perbashket
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anëtarësuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895
    Kur fryhet zemra...sepse tashme nuk ka vetem nje shpirt...por jan 2 brenda te njejtes zemer
    * Im a Slow Walker...But i Never Walk BaCk *

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Dashuria e vertete eshte utopike keshtu qe beni sa me shume qejf dhe sex sa jeni te rinj pa ju bere shume naze pjeshkave

Po u plaket, iken vapa me gushtin

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Te duash me te vertete do te thote,te te kete marre perendia mendjen!

Jam shume dakord me Shkelqesine e tij!Pjeshka eshte nje fryt me vlera te larta ushqyese...

Tema të Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •