Dashuria eshte zjarr qe djeg qdo gje para vetes.
Dashuria sheron njerezit, te dyja palet, edhe ata qe e japin dhe ata qe e marin.
Da steh' ich nun, ich armer Tor,
Und bin so klug als wie zuvor!
ke shume te drejte "te shperdorosh" jeten si ti dhe une ashtu si e mendojme....dhe ben mire qe je romantike......por eshte me llogjike nje zemer pak akull sepse nuk mundohet kurre ta "shperdoroje" ate zemer si duan te tjeret dhe shpirti te vuaj deri ne limit dhe atehere thojne mu shkaterrua jeta ...pra nje mendim shume i vogel qe jap eshte te duash aq sa te duan dhe jep aq sa japin sepse eshte gjynah me vone qe te tjeret te qeshin dhe dikush te qaje.....pastaj si thone pyet 100 vete dhe bej si te duash vete
Para se te jepemi me zemer pas dickaje..lete vezhgojme sa te lumtur jane ata qe e zoterojne ate....!
E dashur une kam dashuruar dhe se mohoj , kam qare , jam trishtuar por aman kam menduar qe '' Valle ai person qe une e dua me do sa e dua une ?JO . ai person qe une e dua me respekton ?JO atehere perse une te vuaj per nje njeri qe nuk ja vlen????????/
Por egzistojne dhe dashurite e sinqerta nga te dyja anet .
Në kundërshtim me disa, të cilët e shohin dashurinë si ndonjë gjë hyjnore, magjike, të pakuptueshme, a ku di unë, për mua gjërat janë shumë të thjeshta dhe të qarta.Çfarë është dashuria?
Dashuria është një ndjenjë, qëllimi i vetëm i së cilës është riprodhimi. Të gjitha ndjenjat e njeriut janë në funksion të jetës. Për shembull, dashuria është krijuar për t'u riprodhuar, frika për t'u ruajtur nga rreziqet, e kështu me rradhë.
Dikush mund të thotë se fëmijë mund të bësh edhe pa rënë në dashuri, mirëpo duhet të kujtojmë që askush nuk ka dëshirë të krijojë familje dhe të bëjë fëmijë me një njeri që nuk i pëlqen dhe nuk e dashuron.
Njerëzit tërhiqen nga njëri-tjetri në mënyrë të pavetëdijshme dhe kjo tërheqje e pavetëdijshme e ka emrin dashuri. Femrat tërhiqen pas meshkujve të fortë e të zotë sepse në këtë mënyrë sigurohet vazhdimësia e llojit të fortë, ndërsa meshkujt tërhiqen pas femrave të bukura sepse ky është një tregues natyror për lindshmëri të lartë.
Natyra e ka krijuar dashurinë me qëllimin që njerëzit të riprodhohen, por që të riprodhohen ata duhet të bëjnë familje ku të kenë mundësi të rrisin fëmijët.
Ajo e ashtuquajtura dashuri ideale ose e përjetshme dhe që nënkupton kohëzgjatjen deri në plakje, është pikërisht në funksion të lindjes dhe rritjes së fëmijëve, kështu që dashuria nuk duhet parë si ndonjë gjë misterioze, po duhet parë si një ndjenjë në funksion të jetës.
.
Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 16-08-2010 më 15:35
kur ishim te vogla, dashuria ishte nje mashkull i bukur.ca e hengren llokumin dhe u martuan me simpatikun qysh akoma te vogla. sot vuajne se simpatiku u doli dhe gomar.
![]()
Krijoni Kontakt