Close
Faqja 33 prej 153 FillimFillim ... 2331323334354383133 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 1527
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga ardita04 Lexo Postimin
    Dime qe dashuria ka sinonime,kuptime dhe shpjegime te ndryshme . Por c,do te thote te duash me te vertete?!Cili eshte kuptimi i dashurise se vertete?!
    Kuptimin e dashurise se vertete smund ta shpjegosh, por e kupton kur te jete momenti, secili ne menyra te ndryshme, por gjithsesi gjithkush e kupton kur ka rene ne dashuri.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    jam shum dakort me parafolsin.....s'do mend e kalem ajo pune...kur dashuron vetem atehere e kupton dhe i'a gjen ate kuptimin qe gjate gjithe jetes kerkon....
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Të dashurosh me të vërtetë do të thotë ta ndjesh atë me tërë pasionin që ka brënda ajo fjalë.
    Të të drithërojë jo vetëm një prekje por edhe mendimi.Të jetosh në një ëndërr të pa provuar më parë.Të jetosh me emocion se dikush të pret dhe dikë ti pret.
    Në fund të fundit,të dashurosh me të vërtetë do të thotë të vuash, bile edhe ca si shumë.

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga jushe Lexo Postimin
    Kush është Dashuria e Vërtete? Dashuria që të gjithë kërkojmë ! Dashuria pa kushte

Kemi degjuar kenge per te, kemi par filma, kemi lexuar libra, por cila eshte ajo dashuria e vertete sipas jush?
    Ne te gjithe duam te na duan dhe te ndjejme dashuri, ne mendojme per te, shpresojme per te, dhe fantazojme gjithashtu, sepse shpesh jeta jone na duket e paplote kur ajo mungon. Nuk mund te quhet ekzagjerim kur thuhet s nevoja emocionale per dashuri pa kushte eshte aq e madhe sa nevoja fizike per ajer dhe ushqim.Disa kan miskoncepte per dashurine e vertete, kur bejme gjera te mira ne sy te tjerve, ata na duan si shperblim marrim dashurine, kur veprojme keq ajo dashuri zbehet.

Dashuria pa kushte- Dashuria e vertete- eshte kaq ndryshe. Dashuria e vertete eshte te duash lumturine e personit tjeter pa patur asnje mendim se cfare mund te duash per veten tende, pra ti nuk kerkon asgje ne kembim.

Nuk eshte dashuria e vertete kur njerzit e tjere na duan kur ne bejme ate cfare ata kerkojne apo kan deshire. Edhe kur ben gabime dhe faj, edhe kur nuk arrijme dot te bejme ate cfare te tjeret duan, por ata nuk ndjehen te zhgenjyer apo te irrituar me ne. Kjo eshte dashuria e vertete Dashuria Pa Kushte.

Sa prej jush jane dakort me kete shkrim.
    Une per vete plotesisht dakort dhe eshte e vetmja menyre se si e konceptoj dashurine .
    Po Ju C'mendoni ?
    dashuri pa kushte? hmmm .... nuk te duket icik si ajo futja tja fusim kesaj tip dashurie ti?
    Dashuria eshte e till qe te kushtezon e tjeterson pa kuptuar ,,,, sic thua me lart ti qe bejm cdo gje qe partneri te jet i gezuar ,ose bejm ca gjera qe me pare si pelqenim e tani na duken ok ngaqe partneri jot e pelqen ,pra kjo eshte ajo pjesa pa ze e te kushtezuarit pa kuptuar ,,,,,,,,lidhja vazhdon te jetoj gjate kure te dy me menyren e tyre kushtezojn ashtu pa urdhera por me deshira .
    Nese i dashuri jote ne menyre kategorike nuk pelqen dicka ,por ty te pelqen ,,,a nuk fillon ti vetvetiu qe ate te mos e besh me si me pare duke mos dashur grindje ne lidhje?
    Dashuria te gdhend vet me kujdes e te pershtat ne kushtet e asaj lidhje qe jeton
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar bebushja për postimin:

Bahri. (06-11-2013)

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Dashuri pa kushte???....Absurde
    Cdo lidhje,si ekonomike,politike,shoqerore,dashurore,madje edhe aventureske ka kushtet e veta,vecse ca i kan me te shkruajtur e ca me te thene...Keshtu eshte krijuar bota,ne baze te ligjeve,kushteve,etj etj...Po kushtet ne dashuri jan ca me te "embla",nuk jan shum te drejtperdrejtja...
    Te jetosh dashuri pa kushte eshte njesoj si te mohosh vetveten,ti thush vetes ik teru,se po e bej jeten time per nje tjeter qe e "du".Shumicen e rasteve kjo gje ndodh tek femrat,dhe me te vertete qe me vjen keq sepse mungon respekti ndaj vetvetes...Jetoni per vete me teper mo njerez,jetoni per qellimet tuja,tregohuni pak egoiste,asgje e keqe nuk u ndodh...
    Cdo gje ne kete bote meritohet,eshte marr-jap...jep aq sa jep,as me pak e as me shum
    Really Dude... Get A Life!!!

i/e regjistruar Maska e jeta_05
    Anëtarësuar
    11-03-2009
    Vendndodhja
    shum afer teje...
    Postime
    14
    un per vete nuk do ofroja dashuri me kushte e as qe do te pranoja...Dashuria me: mirkuptim,besnikeri,sinqeritet,do ishte nje dashuri e cila ndoshta do t'na kishin zili ose lakmi te tjeret...ky esht mendimi im...

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar jeta_05 për postimin:

Bahri. (06-11-2013)

SHQIPTARE Maska e h_one_y
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    189
    nuk ekziston dashuria e vertete!!
    Rrahjet e zemrës nuk janë asgjë tjetër pos hapa që të çojnë drejt një vdekje të sigurtë!!

Citim Postuar më parë nga Besoja Lexo Postimin
    Të dashurosh me të vërtetë do të thotë ta ndjesh atë me tërë pasionin që ka brënda ajo fjalë.
    Të të drithërojë jo vetëm një prekje por edhe mendimi.Të jetosh në një ëndërr të pa provuar më parë.Të jetosh me emocion se dikush të pret dhe dikë ti pret.
    Në fund të fundit,të dashurosh me të vërtetë do të thotë të vuash, bile edhe ca si shumë.
    Vertet shume bukur e ke thene. Sado qe thone qe dashuria nuk duhet te te lendoj apo te te bej te vuash, nqs vertet dashuron dike, per nje gje apo nje tjeter do vuash. Vuan kur e ke shume larg dhe te mungon. Vuan kur zihesh per dicka me te. Vuan kur i thua apo te thote dicka qe nuk te pelqen. Mund edhe te vuash thjesht duke menduar per te dhe sa do doje te ishe ne krahet e tij/saj tani por thjesht nuk je. Megjithate ne fund te dites, nqs ai njeri te do dhe te dashuron me te vertet ashtu si dhe ti ate, it's more than worth it.

Edhe pse ketu duket sikur jane ndar ne klubin e te dashuruarve dhe ate te zemrave te thyera, perseri edhe pse tani mund te mendosh qe nuk ka dashuri, nuk dihet kurre se ku e gjen dhe se si. Kur do te trokase ne dere, do te trokas, por thjesht mos e mbaj deren te kycur. Asnje nga ne nuk eshte perfekt dhe asnje lidhje nuk eshte perfekte sepse do kete te qeshurat, lotet, apo dhe mosmarreveshjet e saj, por ama nqs do dike dhe ai te do po aq shume, e gjen nje menyre qe te jete perfekte per te dy ju.

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar INFINITY© për postimin:

Bahri. (06-11-2013)

i/e regjistruar Maska e mistreci87
    Anëtarësuar
    12-03-2009
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga h_one_y Lexo Postimin
    nuk ekziston dashuria e vertete!!
    nuk eshte vdekja ajo cka duhet te na trembe por ajo cka fshihet pas saj dhe kjo frike qe te gjithe kane ndaj te panjohures besoj qe zbehet pak vec nga mendimi i egzistences se dashurise panvaresisht se si ndjenje njerezore qe eshte nuk mund ta quash perfekte nga vete fakti qe eshte nje produkt i nje qenie joperfekte

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Postime
    19
    Dashuri pa kushte ne kuptimin e interesit dmth po ta jap dicka me jep dicka , eshte normale qe ne menyre te pakushtezuar kur je ne nje lidhje dhe e do me shpirt personin tjeter ndryshon dhe ndryshon duke dashur qe te jesh sa me mire me ate njeri. Porrrrrr nuk me pelqen kur degjoj qe bej kete gje sillu keshtu, mos fol keshtu etj etj etj nese do te jesh ende me mua.Ose zgjidh e merr o mua o shoqerine tende etj te ketij lloji.keto jane kushtet per te cilat po flisja. Kushtet ne nje fare menyre jane dhe abuzim me dashurine sepse ti e di qe ai person te do dhe fillon ti vesh kushte duke e ndrydhur ne kete menyre. Ky Eshte koncepti qe une kam per dashurine me kushte . '' Une te dua nese ti ben ate qe them une '' A eshte e drejte kjo ? Perse njerezit shnderrohen sapo e kuptojne qe ti i do ?dhe fillojne te sillen shume me ndryshe ?

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar jushe për postimin:

Bahri. (06-11-2013)

Tema të Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •