Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028

Arrow Gjumi ndihmon kujtesėn

Ēdo njeri fle mesatarisht 6 orė nė natė dhe studim i ri vė nė dukje se gjumi mund tė jetė kyē pėr pėrmirėsimin e kujtesės.

Shkencėtarėt nė shkollėn mjekėsore tė universitetit Harvard nė bashkėpunim me ata tė universitetit tė Pensilvanisė studiuan pėr 1 vit e gjysėm rreth 60 tė rinj pėr tė parė e nė ē’mėnyrė gjumi afekton kujtesėn.

Ata u dhanė personave pjesė leximi pėr t’i mėsuar pėrmendėsh dhe pas njė pushimi 12 orėsh u kėrkuan atyre tė thonin atė qė mbanin mend.

Nga ky studim doli se ata qė ishin lejuar tė flinin gjatė pushimit kishin njė kujtesė mė tė mirė sesa tė tjerėt qė kishin qėndruar zgjuar gjatė pushimit 12 orėsh.

Autorėt e studimit thonė se kur personi fle pasi ka mėsuar diēka tė re, ky gjum ndihmon pėr ruajtjen e kėtij informacioni nė tru.
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-11-2006
    Postime
    12
    me ka ndodhur shpesh edhe mua qe ne mbremje ti msoj mesimet dhe te nesermen i di me mire

i/e regjistruar Maska e KeidiSelmanaj
    Anėtarėsuar
    03-07-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    49
    wow, une jam i cuditshem atehere! e kam sinqersiht kete qe po them! unbe bej gjume 2-6 ore ne dite, maximumi, sepse kam shume probleme me pagjumesine, por kam nje memorie esktremisht te forte! :P
    shyqyr zotit!
    Meowwwwwwwww?

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Interesante , po mua me ndodh e kunderta .....

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Se sa ore flene njerezit, kjo varet nga mosha e tyre. Patjeter qe normalisht gjumi duke qetesuar trurin rrjedhimsht do ta bej edhe me efikas. Por ce do qe ka shume njerez qe me aktiv kane jeten ne gjume se ate zgjuar. Madje me siguri mund te them qe zgjohen nga gjumi vetem per te ndryshuar stilin e fjetjes.
    Kur jam rrethuar nga njerėz tė vegjėl s'ndjej madhėshti, por mjerim! M.Roēi

Tema tė Ngjashme

1. Bardhyl Mahmuti Ndihmon Opoziten Shqiptare Ne Maqedoni
    Nga ARIANI_TB nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-12-2006, 06:06
  2. kush me ndihmon te gjej ne internet kete liber
    Nga xuxi nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 04-01-2006, 18:10
  3. Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 12-06-2003, 10:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •