Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 125
    i/e regjistruar Maska e Infinite
    Anėtarėsuar
    04-06-2007
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    275

Si i behet..???

Po lexoja kete pershkrimin e rubrikes "mjeku per ju": "Mjeku pėr ju Cila eshte pyetja juaj per mjekun e forumit? Cfare ju shqeteson apo kercenon shendetin tuaj?" edhe me erdhi ne mend qe gjeja me e keqe per shendetin eshte cigarja...

A mund te ma shpjegoj njeri pse kur jemi te merzitur na duhet patjer cigarja, po ashtu dhe kur jemi sh te gezuar.
    Edhe nje gje tjeter: Si i behet per ta lene???

Ata te vullnetshmit qe e kane lene, jane te lutur te na japin ca keshilla
    Nese ti nuk e kontrollon mendjen tende dikush tjeter do ta beje...

ssdwcdcee Maska e SENSUALI_TR
    Anėtarėsuar
    01-02-2007
    Vendndodhja
    Ne vendin ku Extremet i kalojne kufijte e imagjinates
    Postime
    277
    Ndodh sepse cigarja cilesohet si nje shok ne thonjza ne momente te ndryshme prsh ne momente gezimi e pi sidomos me pije se e kerkon vete organizmi, ne momente hidherimi e pi si nje ngushellim momental. Per ta lene varet nga personi une prsh qe e lashe per ca kohe spija kafe fare vetem lengje dhe detyrimisht cigaren se ndezja se kur pi kafe me shume te nxit te pish cigare.
    * Jeta ėshtė Mundėsi, Pėrfito nga Ajo*

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Keshilla edhe mendimi im mbi temen,S'jam mjeke por mundohem te jem e kujdesshme per veten time

Nikotina duhet te ndikojne apo te ngacmoj gjendrat qe cilat prodhojne adrenaline,dmth ne momentin qe ti nis e pi cigare kjo behet shkak per te ngacmuar sekrecionin e adrenalines ne trup,problemi qendron qe truri duhet ti japi ne momentin kur duhet apo i nevojitet trupit nxitjen per adrenaline e jo nepermjet nje stimuli i cili del jashte tabllose se normalitetit ne trupin tone.
    Po duket sikur te qeteson cigarja,te jep ate kenaqesine e clirimit ne ate moment por ..... ky lloj stimulimi jep jo vetem ngushtim venash por edhe rrit tensionin.

Per ta lene thua ti?
    Te provosh te marresh ndonje te fohte te mire e te shohesh e le apo nuk e le cigaren LoL (shaakaaa se mos ftohesh me verte)

Nuk ka keshilla per ta lene,prit sa te te trashet gjaku,te rritet pak nga pak tensioni,te fillojne e te merren mend,te ndihesh tamam si e "trashe",edhe vetvetiu do e lesh cigaren

i/e regjistruar Maska e LuLiKraS
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    180

Kam dy Pytje.

Pėrshendes pėr tekstet e bukura qė keni ofruar nė foruminshqiptar pėr ne dhe tė tjerėt.

1.Dikustim i Qėlluar. ( gjrea tė dobishme pėr shėndetin e njeriut).
    2. Jam nė vend tė Qėlluar.

Nėn tituli i fundit qė lexova ishte: Si mund ta le duhanin?postuar nga Shpirt Njeriu

Dhe tani ėshtė kohė e vont e nesėr mė duhet tė zgjohem here pa tjter do lexoj postime me radh njė pas njė nė kėt tem qė kan tė bejn me Duhanin dhe Alokolin.

Por kam Dy pytje:

1.Pėrsonat qė pin duhanin nė mosh fėminore 6 vjeaqre fill pirja e duhanit her pas here .
    Gjat rritjes aftėsit e njė fėmiut rriten dhe gjen burime tė ardhura pėr blejren apo gjetjen e cigares ( nga shoket )etj.

Tani nė moshen 25 vjeaqre tė ndėrprej prijen e duhanit direkte ( do te thot nuk pi duhan mė), mundė tė dėmtoj shėndetin tim?

Unė nė vete kam shumė besim ( dhe jam shumė i sigurt qė mundė tė ndėrpej duhanin), di qė ka nerova ka pak disa situata tė reja me rregulla tė reja por ne ato jam shumė i sgurt se do i tejkaloje.

Po arsyja pse unė postoj dhe marr pjes nė kėt tem ėshtė nga frika se ndėrpreja e duhanit direk ( e me njė hershme), "NUK PI DUAHN MĖ", dhe nė praktik ( e praktikoj).

Nga ana Shėndesore mund tė ket diqka negative?
    Ø
    Pytja e dytė:
    Alkoli kam pirė pėr 7 vite por kėsj i kam dhėn pėrgjigje vet. ( alkolin kam pirė pėr njė kohė jo shumė tė gjat por shpesh herė dhe kam tepruar me alkol nė diskoteka, muzika shqiptare nė diaspore), etj.

Unė kam ndėrpre alkolin kam thėn nuk e do tė pi mė mė dhe ka njė kohė ralatifisht tė mirė qė nuk pi alkolin mė dhe nuk mė bie ndėrmend ( probleme shėndetose nuk mė janė shfaqur pas ndėrprerjes sė akolit), sigurish se nuk kam konsumar kohė shumė tė gjatė.

Me shpres se do marr njė pėrgjigje pėr pytjen e 1 qė kam bėr ju pėrshendes, dhe ju falemderoj pėr kontributin tuaj qė keni dhen nė kėto postime - kunder gjėrave Negative pėr Njeriun.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LuLiKraS : 04-01-2010 mė 21:53
    Sjam kunder askujt., ne raste se ke pergjegjesi Kombetare dhe je i pa afte per to...

Erando
    Anėtarėsuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    un e pi qe nga mosha 11 vjecare, jam 22 vjec, dmth kam 11 vjet qe e pi pa nderprerje, ca do te thone gazetat e rreklamat, un nuk kam ndermend ta le, sepse njeriu smuret edhe pa pi duhan, eshte stresi qe i semur njerzit e jo duhani, se shof njerez edhe nga 90 vjeca qe pin duhan e jan te shendetshem, me i fjale nuk u dhemb kurrkund, nuk mendoj qe duhani esht aq i keq sa thojn rreklamat, sa per dijeni une luaj edhe futboll njesoj si ato qe nuk e pine.
    HISTORY HOLDS
    for the time to come and share.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2010
    Postime
    25
    Unė e kam lėnė duahnin tash 7 muaj.Vetėm kur e lė duhanin,e kupton se sa tė ka dėmtuar.Veē se kjo lėnie mė ka shtuar nė peshė gati 8 kg.Por shpėtova nga kolla e cila mė la fiks pas 24 orėve qė lashė duhanin.
    Po.Duhani lihet fare kollaj po qe se e vendos.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    duhani ka shume efekte negative, spo ri ti permend sepse mbase edhe jane permendur nderkohe, por dua te theksoj sidomos per femrat qe duhani ta plak lekuren dhe te shton rrudhat, te trash zerin dhe shume e shume pasoja negative pervec atyre estetike

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Kam lexuar kaq shume per demet qe te sjell duhani sa vendosa ..............

te mos lexoj me.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar Maska e stern
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Un per vete kam 5 dite qe e kom lene.toi toi toi
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Duhani dhe demet qe ai shkakton...!!!
    Nga new-man nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 16-06-2009, 05:42
  2. Duhani dhe ndikimi i tij
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 16-04-2007, 11:55
  3. A duhet te ndalohet duhani ne vende publike?
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 19-02-2005, 20:02
  4. Ndalohet duhani nė vende publike nė Shqipėri
    Nga Larsus nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 03-06-2004, 12:03
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •