Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga valiii
    Pa dyshim se shijat jane ne besim te kote dhe ne humbje te thelle .
    gostivar tjeter here kur me citon pergjigju ne ate qa ke cituar , only truth po e pres pergjigjen nga efendija i forumit pastaj InshaAllah e dallojm dallimin midis Kur'anit dhe Sunnetit dhe shirkut dhe kufrit.
    cilen pergjigje do ti?
    Me trego ti se cdo te thote "Tawaf"?
    Eshte kufer me e ndot qellimisht mus'hafin, por mos harro se shiitet nuk e bejne kete, por nuk mund te ve doren ne zjarr per ndonje rast sporadik dhe une po te kujtoj ate qe historia shkruan se ka pasur prej pushtetareve Emevit qe e kane grisur me dashje Kur'anin duke pretenduar se eshte me i larte se Kur'ani (s'ka nevoje t'ia permend emrin per te mos bere fitneh) edhe ky eshte kufer, epo ky emeviti sunnit ka qene dhe nuk mund te "djegesh jorganin per nje plesht".
    Une nuk e di se nga i merr informacionet se u perdhunokan vajzat pse e kane emrin Aishe dhe dyshoj per kete, nga ana tjeter, shume femra ne tribune "imamite" e kane pasur emrin Aishe, gjithashtu shume prej tribuse se Husejnit e kane pasur emrin Omer dhe Ebu Beker dhe kjo nuk krijon alergji tek shiitet. Hiperbolizmat dhe fryrjet qe wehabijte i kane bere shiitetve jane ne te vertete "trashaluqe", mire po bomba te verteta te fitnes, vehabijte kur i nxjerrin edhe esh'arite dhe maturidite prej Islami, imagjino, shiitet i nxjerrin zgupthi, Zoti na ruajt.
    PO shiitet falen 5 here ne dite per kete lexo mez'hebin xha'ferij.
    Sa per xhamiat qe s'kane tapete dhe se sexhden e bejn mbi gure, kjo ka te beje me shkollen juridike xha'ferite qe sexhde i thone venies se ballit mbi "Turab" - toke, dhe. Kjo ka te beje me fik'hun i cili here here eshte relativ persa i perket normave, fjalavjen: nese ne Shafi'ij nuk e lexon bismilahin nuk ke namaz sepse tek imami bismilahi eshte pjese prej fatihase, ndersa tek shkollat e tjera nuk ka problem nese nuk e lexon bismilahin.
    Persa i perket ezanit, te jap pergjigje nje dite tjeter sepse nuk e di.
    Dhe sa i perket Mu'awijes une tregova realitetin historik te shkruajtur ne librat me te njohur te historise islame dhe jo spekulimet vehabiste per te nxjerre Mu'awijen te palagur nga fitneja.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga valiii
    Pa dyshim se shijat jane ne besim te kote dhe ne humbje te thelle .
    gostivar tjeter here kur me citon pergjigju ne ate qa ke cituar , only truth po e pres pergjigjen nga efendija i forumit pastaj InshaAllah e dallojm dallimin midis Kur'anit dhe Sunnetit dhe shirkut dhe kufrit.

Une te dhash pergjigje , e ti nuk e kuptove !!! Cfar te te bej une ty , qe nuk kupton.
    Edhe , nje here po te them , shitet mund te kene dalur nga dini e imani , kjo eshte bindja jote dhe e shum besimtareve te tjere . Personalisht edhe une mendoj se ata kane dalur , ose jane larguar rruges se vertete . Por , nuk me takon mua te gjykoj menyren se si ata besojne . Nese jane gabim do te pergjigjen para ZOTIT , nese jane ne rruge te drejte perseri do te pergjigjen para ZOTIT.
    O njeri , shkurt e shqip , eshte c'njerezore t'i lutesh Perendise te zhduki me miliona njerez vetem e vetem pse ty ose mua nuk na pelqen menyra se si ata besojne ne ZOT .
    Njelloj sikur qe ata ( shitet per mendimin tim ) qe kane devijuar nga rruga e vertete e Islamit , ne te njejten menyre ti devijon po nga ajo rruge kur i lutesh Perendise qe ti zhduki ata ( shitet ) .
    Lutja e nje muslimani te vertete do te ishte " O Zot , sjelli edhe keta njerez ne rruge te vertete - e jo si Ilirikum qe thot Zoti i zhdukte keta mashtrues " !!!
    Sinqerisht vellezer , me vjen shum keq kur shikoj njerez ne kete forum qe kokat e tyre nuk i perdorin per te bashkuar njerez , por i perdorin per te ndare dhe percare njerez !!!
    Dhe ironia me e madhe e kesaj pune eshte se e bejne ne emer te fese !!!

Me respekt Gostivari_usa

P.S. " Vali nese ti ke devijuar nga rruga e perendise , ti pergjigjesh per punet e tua , nese une kam devijuar nga ajo rruge , une pergjigjem per punet e mija dhe po e njejta vlen per shitet , nese ata jane te devijuar , ata do te pergjigjen per devijimin e tyre para ALLAHUT - Nuk na takon neve te gjykojme per kete ceshtje "

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga ILyrium
    Te Djegi a? :d hahahaha
    Mua me mjaftojn fjale e dijetaret me te madh ne historin Islame Ebu Hanife i cili ka thene : Kush do qe dyshon se a jan shiitet pabesimtar apo ajo, ai vet ka bere kufer
    te pershendes axhit

Wow dijetari me i madh ne historine ISLAMIKE !!! Ne kohen kur ka jetuar Ebu Hanife , Islami ka pasur nje histori 150 vjecare !!!
    Keshtu qe si duket se nuk eshte dijetari me i madh i historise Islamike . Sepse ke dijatar pas tij te cilet kane studjuar akoma me shum , pra histori mijevjecare !!!
    Nuk diskutohet , Ebu Hanife eshte dijetar , por te thuhet me i madhi , sikur je duke bere kufer Ilyrikum .
    Je duke nencmuar dijetaret tjere zotrote . Dhe te nencmuarit e dijetarve eshte kufer dhe ti kete e di shum mire .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Wow dijetari me i madh ne historine ISLAMIKE !!! Ne kohen kur ka jetuar Ebu Hanife , Islami ka pasur nje histori 150 vjecare !!!
    Keshtu qe si duket se nuk eshte dijetari me i madh i historise Islamike . Sepse ke dijatar pas tij te cilet kane studjuar akoma me shum , pra histori mijevjecare !!!
    Nuk diskutohet , Ebu Hanife eshte dijetar , por te thuhet me i madhi , sikur je duke bere kufer Ilyrikum .
    Je duke nencmuar dijetaret tjere zotrote . Dhe te nencmuarit e dijetarve eshte kufer dhe ti kete e di shum mire .
    O ti Gostivar, sa i perket parimeve Islame Ebu Hanife eshte nje nder me te medhenjt, e kupton kur them PARIME ISLAME, sepse ai nuk ka studiju kimin , fiziken etc etc, tjer dijetar musliman kan qen qe kan studijuar keto lend.

p.s - tjera her, nickname e shkruan ashtu si e kam, sipas mundsive

Shnet

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    O ti Gostivar, sa i perket parimeve Islame Ebu Hanife eshte nje nder me te medhenjt, e kupton kur them PARIME ISLAME, sepse ai nuk ka studiju kimin , fiziken etc etc, tjer dijetar musliman kan qen qe kan studijuar keto lend.

p.s - tjera her, nickname e shkruan ashtu si e kam, sipas mundsive

Shnet

Me fal qe ta kam shkruar nofken gabim , por nuk me tregove , nuk u pergjigje se a eshte kufer nencmimi i dijetareve tjere ?!!
    Nuk diskutohet Ebu Hanife eshte dijetar i madh , por te themi me i madhi ?!!! Kjo eshte kufer Ilyrium .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Me fal qe ta kam shkruar nofken gabim , por nuk me tregove , nuk u pergjigje se a eshte kufer nencmimi i dijetareve tjere ?!!
    Nuk diskutohet Ebu Hanife eshte dijetar i madh , por te themi me i madhi ?!!! Kjo eshte kufer Ilyrium .
    Pse them un Ebu Hanife eshte dijetari me i madh kjo nuk eshte nenēmim per dijetaret tjer. Dhe me sa di un Medh'hebi Ebu Hanefi eshte me i perhapuri ne Boten Islame, tani logjiko ti se kush eshte dijetari me i madh
    Eh tash sa i perket pytjes tuaj , me te vertet nuk e di se a ben kufer te nenēmosh nje dijetar
    Kufer eshte te mos besosh ne Zot ose ti besh shoq atij, e te nenēmos nje dijetar me te vertet nuk po e di dhe skam ndegjuar, megjithatė ka lloje te ndryshme te kufrit.

Tregom ti pra nese eshte kufer apo ajo, dhe ofro argumente

Shendet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Pse them un Ebu Hanife eshte dijetari me i madh kjo nuk eshte nenēmim per dijetaret tjer. Dhe me sa di un Medh'hebi Ebu Hanefi eshte me i perhapuri ne Boten Islame, tani logjiko ti se kush eshte dijetari me i madh
    Eh tash sa i perket pytjes tuaj , me te vertet nuk e di se a ben kufer te nenēmosh nje dijetar
    Kufer eshte te mos besosh ne Zot ose ti besh shoq atij, e te nenēmos nje dijetar me te vertet nuk po e di dhe skam ndegjuar, megjithatė ka lloje te ndryshme te kufrit.

Tregom ti pra nese eshte kufer apo ajo, dhe ofro argumente

Shendet
    Ilirium te pyeta edhe nje here po te pyes prap se nuk po pergjegjesh.
    Me trego se ēfare mendimi kane ata te asaj faqes se internetit "Kuran dhe Sunna" shko pyeti se ēfare mendojne per Ebu Hanifen ata.
    Une kam degjuar nga disa anetare te tyre duke e quajtur Ebu Hanifen murgjija .
    Shko pyete anetarin me nickun Hatabi e gjen kollaj e ke fotografine (syretin) e nje ēeēeni.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga only truth
    Ilirium te pyeta edhe nje here po te pyes prap se nuk po pergjegjesh.
    Me trego se ēfare mendimi kane ata te asaj faqes se internetit "Kuran dhe Sunna" shko pyeti se ēfare mendojne per Ebu Hanifen ata.
    Une kam degjuar nga disa anetare te tyre duke e quajtur Ebu Hanifen murgjija .
    Shko pyete anetarin me nickun Hatabi e gjen kollaj e ke fotografine (syretin) e nje ēeēeni.
    Ani se do ta pyes, pasi qe qenke bere shum merak

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Ani se do ta pyes, pasi qe qenke bere shum merak
    Te pershendes ilirium.

Mundohu qe te lexosh librin e ibni taymiyyes Minhaj al Sunna ne faqen 137 dhe 138 ibni teymiya shkruan se shume sahaba dhe tabiine e kane urryer ,abuzuar dhe luftuar Imam Aliun.

Pse ibni teymiyya ne nje vend po thote se sahabet kane luftuar ndermjet vetit e kane urryer ,abuzuar dhe luftuar Imam Aliun pastaj kthehet dhe behet kinse nuk eshte bere asgje .

Une nuk po ju kuptoj juve dhe ibni tejmijen pse po ja lajne fajin nje ēifuti te imagjinuar .
    Kinse ai ēifuti e paska formuar nje sekt me emrin shia.
    E ne qofte se ju pyet dikush se si quheshin perkrahesit e Imam Aliut ēfare do tju pergjigjeshit .

Gabimet e disa sahabve po shihen prej aeroplanit edhe qafirllaku dhe hipokrizia e disa "sahabve" po shihet me kilometra larg.

shite?
    po pse shi dhe jo musliman?

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Jeta ėshtė njė fitne
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 09:05
  2. Libri rijadus salihin
    Nga useid nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 12:51
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18
  4. Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 21-01-2003, 21:03
  5. Tregimi i gjendjet vertet, qe ta shenoj ne drame ne gjuhen angleze
    Nga Cutness nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-06-2002, 12:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •