E nderuar se pari te falenderoj per vleresimin qe ishte i komentuar me lart!
Pergjigjeja ime eshte:
Poezit e mija jan jeta ime e shkruar ne form poezie,pothuaj se te gjitha jan perjetimet e mija te shkruara nga vet une ka disa te shkruara per gurbetin dhe ndonje tjeter qe nuk i perkasin jetes sime por te shkruara jan pa asnje nderhyrje permiresimi nga ana profesionale sepse nuk jam poete,ndoshta me gabime por jan me plot ndjenja!
pershendetje!
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
hm,
Shkreli dardan po per vete pse paskeni harruar te kujdeseni more i uruar?!
e qfare te shtyri per keto fjale?
ps..si nuk te paska ardhur keq t'pakten per Emrin qe paskeni!
e kur nuk dini ti analizoni fjalet,se qfare kuptimi kan? atehere perse i ngatrroni gjerat pa patur nevoi,(meqse te munguaka edukata dhe ne kete shekull)!
ndaj, ben mir qe mos te zgjasni me fjale tjera,ok.
e sa i perket kesaj qka une kam shkruar ketu,nuk te kam kerkuar llogari ,apo jo?.
paq nuk kishte t'bej me Emrin tend.Flm
Hajla
aqe me shum mbi temen, dhe dhimbjet tua
....nje gje di,
se vetem ai qe rrezohet prej dardhe,
din te besoi....
sa here qe kemi nevoi per dhimbjen,
duhet shprehur mllefin....
ne nje menyr te ben mir,por dhe te ben keqe
ne fakt te (demton shendetin)!
e gjithe qenia njerzore...
ka nevoi per fjalet dhe kshillat,nga tjeret...
por (dhembja) nuk njeh,ajo ben te veten,
dhe per kete duhet te shprehemi lirshem...
pa patur sygjerime nga te tjeret...
ps..qdo gje kerkon liri....dhe dhembja, e pse jo....?!
mendoi se eshte normale...
respekt moter... per dhimbjen dhe per ty...Flm
Hajla
Ndryshuar për herë të fundit nga hajla : 15-10-2007 më 23:08
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
.....Me lejo me nje pershendetje shpirtrore e njohura moter shqipetare...
me vie keqe shum me vie,per qafre ndodhi pikerishte nen temen e juaj te Njohur....!
po kam frig se i ke nderprer vargjet ketu ne ket tem,ndonse si shkak i ketyre thenjeve te (pa-pritura)!
gjithsesi uroi qe gjithqka do shkoi me mirekuptim.....ku nga une do jeni e njohur dhe e respektuar pergjithmon....kam pershtypjen qe keto poezi, po me lendoin dhe mua, sikur ty... ndaj dua qe ti ndaim bashk o moter shqipetare ....
E kaq shum mke len mbrese,ku askush si ti nuk din t'ia kushtoi dhembjes,te tilla vargje....(qe dalin po nga thellesi e shpirtit te vuajtur)
prandaj uroi dhe deshiroi qe mos te ndaleni se shkruari po ne kete tem, qe ke hapur duke shprehur dhembjen dhe pikellimin perfundimisht.....Zoti te lendofte kete dhimbje....AMIN
...ndaj me lejo te them,qe deshironi te fshini shenimet e mia nga kjo tem? nuk do me vije keq aspak
ps..(sikur dhe u zbeh me keto parathenjet larte te papritura)!
...njiherit dhe kam pritur po nga drejtuesi i stafit te Forumit nga vet Albo qe te percaktohet,rrethe ketij problemi per t'ndermarr ndonje veprim,pikerishte ndaj anetarit qe mu ka kundervu me fjalet e pahijshme,,,! vertet ne nje moshe te shtyer,me te cilen jam ballafaquar deri ketu, dhe une si gjithe njerzimi....sikur ai fare djaloshi a ku ta di une,ciles mosh i perket valle? ndoshta mund te jet dhe me shum se une i moshuar, ndonse jo?njelloje kjo do ishte, e kur njeriu lind i respektuar ka dhe per t'vdekur i respektuar.....
po ske qi ben,e kur njerzit nuk jen te lindur prej nje nane,m'falni...madje nuk mund te jen nje lloje,me moralin apo jo?!
Prandaj e dashur, gjithsesi uroi se nuk do me keni keqkuptuar per ndonje gje? te betohem se nuk kisha ndonje qellim te keq, lidhur me ty e as me temen,fakti se shkrova ato fjale?( krejt nga ndjenje e plages time te femirise)per te cilen dhe mu kujtua,ne ate moment!
ndonse qpeshe mund te ndodhin,qe ne raste te tilla,njeriu sikur nuk gjen rast, te kontrolloi (veten)!
keshtu qe mendoi se gjitheqkahja ka vendin e vet,qofte dhembja,apo gezimi,etje,etje....
edhe se jeta luan rolet e veta....!
(dhe se jeta nuk eshte kajmak)si thon,por si do qe te jet? ate duhet jetuar(apo luftuar)....ne fakt se sa me shum ne ben te vuajm? aq me shum na ben te rroim,dhe qe te jemi me te fooooort....!
Ju falemnderit ne mirekuptim nga gjithe ju qe lexoni....
Me rrespekt per te gjithe
Hajla Rugovase
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Dikur do te tretem nga kjo jete
Asgje nuk mund te ndalon
Por nje gje dua te ju them
Deri sa te jem ne kete bote
Ai me mua do te jeton!
Kurr nuk do te harroj
Gjithmon do mendoj per Ty
Vendtakimet tona kur ti vizitoj
Do te jem me lot ne sy
Vuajtje mallengjim e pashprese
Ishte kjo jete per mua
Sa shtrejt me kushtoj moj zemer
Fjala e shejtTE DUA!
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
KURORË MBRETËRORE
Do të të kërkoj gjersa të të gjej
Edhe në fund të botës nëse duhet të shkoj
Nëpër furtunë, borë edhe shi
Sytë e tu dua të takoj!
Lotët të ti fshijë nga faqet
Buzëqeshjen në buzë të ta kthej,
Dhe rrezet e diellit bashk me ylberin
Kurorë në kokë dua të ti vej!
Me këtë kurorë të të bëj mbretëresh
Që mbretëron me zemrën time,
Dua nga koka që të largosh