=============================================
Les réligions appartiennent aux hommes mais le Dieu est universel, créatif et mathématique.
Fét jan te njerzve e Zoti asht universal, kreativ dhe matematik...![]()
=============================================
Les réligions appartiennent aux hommes mais le Dieu est universel, créatif et mathématique.
Fét jan te njerzve e Zoti asht universal, kreativ dhe matematik...![]()
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Ke te drejte!Ate thashe dhe une. Zoti eshte universal dhe i tille duhet te kuptohet edhe ne kontekstin shqipetar. Ai duhet te jete pike referimi dhe bashkimi per te gjith shqiptaret regardless faktoreve te ndryshem kontestuale te tyre. Mbi
idene e 'Egzistences se Nje Zoti te Vetem" Rilindasit tane na inkurajojne te bazojme Fene tone 'Shqiptaria". Shqiptaria njef ekzistencen e nje Zoti te Vetem per te gjith shqiptaret! Ai -Zoti, Kombi- individed shqipetar dhe Toka- territori shqipetar perbejne trinitetin mbi te cilat bazohet feja 'Shqiptaria".
Ndryshuar për herë të fundit nga GANGO of SG : 01-04-2007 më 09:24
Yevgeny Rodionov
Rroft AMERIKA!
Dakord mor vlla, se per kete toke mendojme e i dona te miren, por disa gjana nuk kaperdihen kollaj. Dikur demokracia u bashkua me komunizmin per te mposhtur armikun e perbashket nazi-fashizmin.Postuar më parë nga GANGO of SG
Dikur u bashku katoliku e muslimani per kete toke. Edhe ditet e sotme nuk ngurrojne.
Por kjo ideja e bashkimit po me shfaqet teper abstrakte se disa gjana nuk kaperdihen kollaj. Kundershtimet qe po shfaqen theksueshem mes besimtareve (ne kete forum e kam fjalen) nuk jane te lehta, jo.
Por gjithsesi mos ke frike se per atdhe bashkohena prap ashtu sic u bashkuam nen Skenderbeun e nen Lidhjen e Prizrenit. Te pakten ne muslimanet jena te paret, jo per gja por jena shumice
Krijoni Kontakt