Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 74
    i/e regjistruar Maska e Shën Albani
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "Ka mohim te Zotit drejteperdrejte dhe ka mohim te Tij indirekt. Nese ti mohon krijimin e njeriut nga Zoti atehere indirekt ke mohuar Ate qe krijoi gjithcka."

Zoti i vertete mohohet nese besohet ashtu si besohet, ne perralla. Nese besohet ne mencuri ekstreme dhe ne injorance ekstreme, eshte ne kundershtim me Zotin. Zoti eshte mencuri esktreme, por jo injoranca!

Une nuk mohoj krijimin e njeriut nga Zoti, por une mohoj, kundrshtoj ashper kunder ketyre perrallave qe perligjin perversione hyjnore. Zoti nuk eshte pervers dhe Zoti nuk ka krijuar vetem Adami dhe Even, por shtate çifte! Ai nuk i ka krijuar vetem dy veta, sepse ai din me shume se ti dhe une, dhe nuk ben gabime per te cilat mund ta qortoje une!!!

Mohimi i perrallave eshte cilesi ne besim! Dikund i besojne edhe lopes, edhe kete Zoti e din! TE besohet ne ato perralla ehste shume, lehte, por te kerkohet e verteta hyjnore teper veshtire!

Njeriu ekziston ne kete planet me shume se 6 milion vjet. Dhe mendoni ju se per 6 milion vjet u transmetua krijimi i njeriut ? Duhet kuptuar nocionin kohor 6 milion vjet, per ta gjetur te verteten dhe per te braktisur perrallat qe ofendojne Mbimencurine Natyrore dhe Krijuesin permanent!
    Zoti eshte kreator i cdo gjeje dhe krijon akoma. Zoti eshte dashuria e pakufishme se ne jemi fryt i dashurise se tij ndaj krijimit. Profeti qe perligj vrasjen, eshte i poseduar nga djalli dhe vepron me urdherat e tij, jome urdhera Zoti!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shën Albani : 09-11-2002 më 08:32

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja more Alban, ketu fillon edhe relativiteti i gjerave. Dmth ti na shpall nje lloj tjeter menyre te te qenurit te Zotit, edhe disa pika i ke permendur. Dmth qe u krijuan shtate cifte te para, edhe se perligja e vrasjes nga nje profet do te thote demonizim.

Po te vazhdosh ti te na japesh edhe pika te tjera te asaj se si ti e beson Zotin, une jam i sigurte se duke perdore te njetat metoda, motive qe perdor ti per te hedhe poshte Zotin biblik, une do te hedh tendin...

=======

Prandaj e mira ne keto lloj temash eshte diskutimi i gjerave baze mbi te cilat ti krtikon zotin primitiv sipas teje. Keto gjera jane:

Morali. Cfare eshte incesti ps., pse eshte i tille, kur ka dale si i tille etj

cfare eshte vrasja, pse kur erdhi ne ekzistence e pse..

cfare eshte njeriu. Mos valle shkenca ne studimet e bera ADN ka dale tashme ne perfundimin se Njerezimi e ka origjinen prej dy njerezve vetem, dmth mbeshtesin hipotezen e eksistences se ciftit te pare?

Po keshtu cfare eshte lakuriqesia?

Une mendoj se ne pasazhet e gjenezes fshihen te gjitha motivet thesar te diturise filosofike te shekujve ne vazhdim. Tek ajo simbolike reale ne bibel diagnostikohet e gjithe natyra njerezore me se miri...

etj

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Ok, thua qe u krijuan 7 ciftet e para njerezore.

Sill argumentin te lutem qe te besojme ate qe thua.

Nga e more kete informacion? Kush jua tha?

Shume bukur mund te te them edhe une "nga e gjete kete perralle?" por nuk dua te ngutem, sepse ne fillim dua te di burimin e ketij informacioni.
    Kur te mer mendt Perenia, s'ka kush te bo dermon...

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    LLOGJIKA eshte dicka e panjohur per ty alban, apo?

Metevertet perfundim fenomenal ben, kur thua se muslimanet nuk e respektojn diten e shenjte te tyre. Ty hudh poshte nje periudhe 1400 vjetore duke u bazuar ne nje intermeco disa dekadash, dhe abzurdja eshte se ate e ben duke marre shembull ne popullin shqiptare qe ka qene i detyruar te jetoj ne nje sistem shtetenore ku regullat fetare jane shtypun dhe keshtu njerezve u eshte mbjellur nje frige psihike ne shpirt, e cila ende po mban vendin ne ndergjegjen tone.

Natyrisht qe flas per dicka tjeter, une flas per rrenjat, shume here te kam shpjeguar ato pyetjet qe i perserit ketu, por ty nuk je ne gjendje (nga mosnjohuria) te VAZHDOSH bisedimin.

Shtate cifte?, mos rrjedh tradita jone nga kjo, qe se paku shtate gjenarata te jete gjaku i ndare per te lidhe miqesi?

Nese aktualisht ekzistojn shtate cifte, dhe ata lindin femije, vetem ne baza te MUNDESISE matematikore do te arriheshi PERSERI nje incest, pasiqe nuk eshte ne fuqine e njeriut te lind ate GJINI qe i NEVOJITET, apo, shoku alban?, edhe zoti yt nuk paska menduar shume.

Flm

PS: edhe nje gje per zoteri albanin dhe llogjiken FANTASTIKE te tij, NJE, nder sukseset e ndermarjeve botenore eshte FLEKSIBILITETI i orerit te punes. Ki kujdes ku perdor fjalen KOMPATIBILITET, dhe nese do te shkoje puna krye per krye, atehere TY nuk do te ishe KOMPATIBEL ne truallin shqiptare. A je ne gjndje te parashikosh nje scenario te tille, apo nuk ke aftesi te shohesh me larg se hunda?, tregom nese ke nevoje per ndihme. Dhe nje pyetje as JU e as zoteri Kadareja nuk ma keni pergjigjur, si mendoni do te beni popullin shqiptare KOMPATIBEL me eurpen kristijane?, a keni zbuluar maqinen?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 09-11-2002 më 12:16
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e klara
    Anëtarësuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    16
    Pse...........a ekziston nje ZOT???!!!!
    Si mund te ekzistoje dikush per te cilin thone se na do te gjitheve e nderkohe lejon qe te ndodhin gjithe keto katastrofa humane ne bote?
    *klara*

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Numri shtate eshte i shenjte. Ti po i don faktet, une do t´i sjelle kur ti i sjelle faktet per ato dy veta!

Klara,
    tragjedi kane ekzistuar dhe ekzistojne ne Toke. Qellimi Zotit nuk ishte krijimi i Parrajsit ketu. Ai ka krijuar bazen jetesore, per shume tragjedi e kemi ne fajin si njerez, disa te tjera na vijne pa deshiren tone. Tragjedite nuk na vijen nga Zoti, pro as nuk i pengon ai.... E tille eshte jeta ne toke. Nese kerkojme intervenimin e Zotit, atehere kerkojme qe ketu ta kemi Parrjasin.

Nuha,
    perseri po ekspozon zbraseti!

Nuhe, ekzistojne dy menyra per konvertim:
    1. Dhuna
    2. Bindja

Islamin e kemi marre jo me deshire, por me dhune. Dhuna nuk vjen nga Zoti, por nga djalli! Meqenese djalli mirret me imponime me zor ( Zoti , jo ),atehere puna e tij ishte djallezore edhe te ne.

Une nuk e kam fuqine dhe armaten e Muhametit, por edhe ta kisha kete nuk do ta vija ne perdorim per konvertime gjaksore. Konvertimi me gjak, eshte besim nga frika dhe nga imponimi i dhunshem. Nese ke deshire lexo libra mbi Muhametin dhe luftrat e tij, pasi ta mbyllish beri vetes nje pyetje: Eshte ky njeri vertete profet ? Librat mund t ´i marrish nga arabet, ne perkthime....aty do te veresh se si grate shndrrohen ne skllave, si i falen njeri tjetrit, si femijet mbeten bonjak dhe si vidhet pasuria ne emer te Allahut dhe miliona koka te prera ne emer te Allahut! Kombi jone Nuhe ka pasur diku 1 milion banore kur erdhen turqit, kur iken ata me fene e tyre ishim me pak se nje milion!!!! PEr 500 vite mbetem ne nje numer konstant duke u bere rezistence ushtrisve te Allahut!!!

Ate qe e arrin shpata brenda dites, mencurise i duhen vite.

Si duhet ta arrijme me thua. Ne gati kemi arritur Nuhe. Islamistet me te medhenj te ne nuk falen pese here ne dite. Ata nuk martohen sipa srregullave islamike, nuk vishen sipas ketyre rregullava dhe nga jasht nuk kane gje islamike. Kultura shqiptare eshte evropiane dhe e tille eshte edhe nga jasht. Pjesa dermuese e shqiptareve eshte musliman ne synet ( synet behen edhe jahudite, prej nga e vodhi Muhameti ), ne gjera tjera jo. Pra shqiptari quhet pavetedijshem musliman, por ai ne fakt nuk ka asnje shenje dallluese prej evropianeve tejere. Eshet ne pyetje deklarimi jone, se ne akoma kapemi pas islamit, por ne fakt jetojme si krishteret. Ky eshte fakt dhe ne e quajme kohe moderne, per ta mos irrituar popullin se po kopjojme krishterimin! Arabet nuk jetojne si ne Nuhe, ata jane musliman dhe kete e veren si te burrat me fustana, si me grate me thase ne koke!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shën Albani : 09-11-2002 më 14:14

i/e regjistruar Maska e klara
    Anëtarësuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    16
    Pa polemike:
    Po atehere kush eshte roli i ZOTIT ne kete mes?
    Perse gjithnje besimtaret kur jane te lumtur thone: 'ah, Zoti na e fali lumturine', e kur vjen momenti i hidherimive Ai eshte i pacitueshem?
    Per mendimin tim, njerezit besojne sepse kane Nevoje e Duan te besojne, por ne te vertete do te ishte teper absurde qe te Gjithe te mendonin se ekziston diçka Konkrete siper nesh qe na vezhgon.

Pershendetje, Klara.
    *klara*

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    E nderuar Klara,

Zoti eshte Krijuesi . Ai i cili ka dhene mundesite bilogjike , kimike dhe fizike per tu krijuar jeta ketu. E tera funksionon ne lidhshmeri me njera tjetren dhe kjo krijon nje automaizem jetesor.

"'ah, Zoti na e fali lumturine', e kur vjen momenti i hidherimive Ai eshte i pacitueshem?"

Ti ke fjalen per besimin primitiv dhe per njerzirt qe gelltisin infromata te paperpunuar. Njerzit thojne ashtu sic permend ti, sepse ata i krijojne vetes iluzione se kane lidhur aleance me Zotin, se gjoja ai personalisht kujdeset per mireqenien e tij. Kjo eshte e barabarte me blasfemine!

Mireqenia dhe tragjedia e cdo njeriut eshte pune e tyre, me keto Zoti nuk mirret, sa a mirremi ne me Buburrecat si Zot te tyre, pershembull!

" Per mendimin tim, njerezit besojne sepse kane Nevoje e Duan te besojne, "

Pikerisht keshtu. Zoti nuk ka perfitime nga besimi yne. Shume besimtar primitiv besojne se korruptojne Zotin duke u lutur disa here ne dite, por duke shtypur femrat ne shtepi dhejtra here ne dite. Zoti nuk korruptohet me lutje, por e mira mund te pritet kur te bejme cdo dite nga nje veper te mire! E jo nga nje lutje duke menduar se shpetuam zuzen tone! Lutja eshte shprehje e egoizmit ekstrem dhe motivuar nga frika, ne interes personal, jo ne interes te Zotit! Zoti nuk ka nevoje per keto!

Mu ndesh ta ndaje ate fjali tenden per te dhene mendimin tim me qarte: Ti vazhdon me nje fjali qe permednin te gjitah fete monoteiste :

"por ne te vertete do te ishte teper absurde qe te Gjithe te mendonin se ekziston diçka Konkrete siper nesh qe na vezhgon."

Zoti nuk na vezhgon neve sepse vezhgimi eshte pune polici apo vuajeri. Mbikeqyrja permanente nuk eshte pune e tij. Me vezhgime mirret dikush tjeter, por jo Zoti!!!

Fete reduktojne Zotin edhe ne perversione te tilla, gjoja Zoti na sheh kudo, na percjell kudo etj. , mirepo keto fe nuk dijne gje nga Zoti, pos perrallave dhe legjendave qe u besojne ne fakt nuk dijne asgje dhe besimi ne peralla te tilla eshte ofendues per Zotin!!!

me respekt
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shën Albani : 09-11-2002 më 18:17

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    kadal mor alban se ja more krejt kompetencat zotit e po na le pa pune more!!!, jam kurioz te dy se per cfare eshte kompetent ai zoti yt, pasiqe ai na ka dhuruar shpirtin paska dale ne PENSION, se sipas llogjikes tende ne jemi robota qe ndjekin nje jete te automatizuar, ku dashuria e miresia udheheqin perditshmerine. Me fal, me shume RESPEKT, edhe kaq e thjeshte nuk eshte feja si mendon ty, eshte pak me e komplikume.

Muslimani falet jo per te shpetuar zuzen (mendoj se e ke ndermend bithen, apo?), por sepse e ka OBLIGIM fetare, sikurse agjerimin apo dhenjen e zeqatit, ketu mbaron diskutimi, sepse cdo PERALLE ne lidhje me keto pika eshte JORELEVANTE.

Cka eshte tash me ata shtate ciftet, a ka mundesi ata te kene zhvilluar incest?

Flm

PS: verteto se islamin e kemi mare me dhune!
    albanish by nature

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Jo qe e kemi marre islamin me dhune, por krishterimin.

Ne si shqiptare, jemi te prirur per mashtrime e manipulime. Ne gjak e kemi lavdine dhe superioritetin ndaj tjereve. Njerez qe me se leheti "E hane" korrupsionin. Njerez te parave.

Jemi konvertuar (origjinalisht popullata asokohe) ne Islam, sa nga interesi ekonomik, sa nga etja per me shume per tu bere i madh sa nga frika psikike.

E Kryqezata, te cilat zoteri Shen Albani i anashkalon fare, kane bere konvertime shume me te pergjakshme se sa Islami. Shume kryqezata jane te njohura qe kane kaluar nder vendin tone, e disa prej tyre edhe vete lapidari i Krishterimit (nje atesit, musliman i lindur) Ismail Kadare i permend.

Islamizmin nuk e mbroj. Por, mos te anashkalohet Krishterizmi si fe e "engjujve" sepse fare s'eshte e tille.

Une jam me Buddhen dhe i takoj Nirvanes.

Ne pyetjen drejtuar meje se a ka Zot/Allah do te pergjigjesha me "It does not further".

Pershendetje!

StarCraft.

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kosovari që i preu kokën kunatës
    Nga ALBA në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 76
    Postimi i Fundit: 05-06-2003, 03:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •