Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778

Historia e vajzës shqiptare që u shit nga familja në BBC

Gazetarët anglezë zbulojnë tragjedinë e adoleshentes që u shit dy herë nga prindërit si prostitutë

Historia e vajzës shqiptare që u shit nga familja

Colette Hibbert/BBC

“Më kanë rrahur, përdhunuar, shitur, më kanë prerë me thikë dhe më kanë kërcënuar", thotë Maria. Vajza shqiptare tregon me ankth, se edhe pse e di që tani është e lirë, depresioni e ka pushtuar. “Kurrë nuk do ta harroj se ç‘më kanë bërë”, tregon ish-prostituta, e rehabilituar në Angli. Kur ishte vetëm 13 vjeçe, ajo u shit nga e motra tek një burrë, të cilin nuk e njihte fare, i cili e çoi në Itali me skaf, për të prostituuar. “Nuk e dija se ku po më çonin”, Shprehet vajza mes lotësh ajo, ndërkohë që odiseja e dhimbshme e historisë saj sapo kishte filluar. Sapo shkoi në Itali e shitën përsëri te një tjetër i panjohur. “Ai më mori në shtëpi dhe më dhunoi”, thotë Maria, ndërsa mendimet e hidhura e pushojnë. Ditët kalonin, teksa në njërën prej tyre fqinjët dëgjuan britmat e vajzës. Policët mundën t’i vinin në ndihmë. Ata e çuan Marian në një manastir grash, me qëllim mbrojtjen e saj. Pas dy vjetësh, ajo mundi të kthehet në shtëpi, por vetëm pas katër ditësh ajo u shit përsëri te një i panjohur. Kësaj radhe nga i ati............ atë e çuan sërish në Itali, ku u mbajt si e burgosur, e më pas u transportua në mënyrë kontrabandë nëpërmjet një kamioni, për në Angli. “Për çdo ditë, për pesë vjet me radhë, më vizitonin 65 deri në 70 klientë”, tregon ajo. Mund të fitonte deri në 1000 paund në ditë, por duhet të paguante 400 paund në ditë si “qira” dhe 60 paund një shërbyeseje. Më pas ajo mundi t’ia mbathte me një grua tjetër, duke shkuar tek policët, të cilët e dërguan tek projekti “Lulëkuqe”, një nga dy qendrat për femrat refugjate të trafikuara në Angli. I ngritur në vitin 2003, si një program pilot, bazuar në bamirësi, projekti “Lulëkuqe”, ndihmon femra 18-25 vjeçare të trafikuara në Angli.

Ja si pëson rritje tregtia e mishit

Edhe pse Britania e Madhe shënoi 200 vjetorin e ligjit që çoi në zhdukjen e tregtisë skllavërore, ka të dhëna se ende skllavëria është ekzistente në këtë vend, duke përfshirë këtu rastet si ai i Marias. Ajo që është e qartë, është fakti se ka pasur një rritje të ndjeshme të industrisë së seksit, në vende të tilla si, klube të kërcimit lap, sauna dhe masazhe për klientë të veçantë, etj. Pjesa më e madhe e këtyre femrave vijnë nga Evropa lindore, veçanërisht nga Lituania dhe Shqipëria, edhe pse ka një rritje të dukshme të numrit të femrave që vijnë nga Kina dhe Afrika Perëndimore. Së fundmi, 11 njësi të forta do të bashkëpunojnë me fondacionet dhe grupet vullnetare, për të ndihmuar viktimat në shfrytëzimin seksual. Llogaritjet më të fundit tregojnë se 4-8 mijë femra në vit, trafikohen në Angli, duke u detyruar me dhunë për t’u përfshirë në industrinë multimilionere të seksit. Statistikat e tilla kanë pësuar rritje. Ende nuk dihet nëse ky numër në rritje është për shkak të rritjes së trafikut, apo rasteve të raportuara në rritje”, thotë Julie Barton, drejtuesi i projektit “Lulëkuqe”.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    323
    e kan shit? motra? tata? e kushdoqoft tjeter i afert? athere qeka puna keq
    gjaku u beka uj ....
    Shpirti... s behet uj...kush ka shpirt...te mire po por po themi me mire te mirfillte...
    Nuk ka pas nuk ka nuk do ket vllazeri (motersi) gjaku; e vertet e dobet vetem ne shoqeri te prapambetura,
    Ka vetem lidhje shpirterore,vetem kto vlejne ne shoqerin moderrne,por helas...
    vetem diçka pak,perp.mat.po ha vlerçn morale,si dje shtu sot e sidomos neser

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga i humburi
    e kan shit? motra? tata? e kushdoqoft tjeter i afert? athere qeka puna keq
    gjaku u beka uj ....
    Shpirti... s behet uj...kush ka shpirt...te mire po por po themi me mire te mirfillte...
    Shqiptaret; ky popull i degjeneruar!!!

Edit; dje lexova ne gazete qe nje Shqiptar nga Maqedonia hodhi foshnjen e posalindur, hodhi vajzen e tij nga kati i X (10) dikund ne Zvicer.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kiniku : 23-03-2007 më 08:04
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    ELEMENTI BAZE I SHOQERISE NUK ESHTE INDIVIDI POR FAMILJA
    Ka thene Honore De Balzac
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-12-2006
    Postime
    81
    Citim Postuar më parë nga kiniku
    Shqiptaret; ky popull i degjeneruar!!!

Edit; dje lexova ne gazete qe nje Shqiptar nga Maqedonia hodhi foshnjen e posalindur, hodhi vajzen e tij nga kati i X (10) dikund ne Zvicer.
    Mos u nxito te nxjerresh konkluzione duke u bazuar ne kete rast. Si i thone asaj fjales "Nuk ka pyll pa derra". Sa per ate tipin tjeter ndoshta e ka kuptuar qe nuk e ka te vetin. Une them se duhet te kishte hedhur gruan po te ishte keshtu. Femija i vogel nuk ka faj.
    Jeta eshte e shkuter dita eshte e gjate

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Thumbs down

Vallaj...ajo i shpetoi Italise njehere, dhe u kthye ne shtepi pas 2 ditesh?

Nuk e kuptoj dot kete levizje.

As qe du me dit!

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    çka po ndodh me shqiptaret ????
    Mos e humbeni rrugen e zotit dhe nderin per pare......
    Ani motra shet motren ...
    prindi shet vajzen ...
    Po nana nuk ka asgje te flet ajo ja ka dhen jeten dhe mbaj 9 muj dhe e ka rrit me qumsht gjini....
    katastrof.....
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    edhe sikur nje rast te till te kishte ai duhet evidentuar dhe goditur ashper.

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Gjynaf per gocen dhe turp per familjen.. shum turp
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Tema të Ngjashme

1. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  2. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •