pershendetje-
akil mund te argumentosh se emri SA'HANË emri SA'QË emri SHAT kur per nga forma kan ngjajshmeri njeherit e kan etimolin te emri SATUN-SHTUN .
Pyetje mos edhe emri i dites se javes e ka etimolin nga gjuha TURKE .
pershendetje
pershendetje-
akil mund te argumentosh se emri SA'HANË emri SA'QË emri SHAT kur per nga forma kan ngjajshmeri njeherit e kan etimolin te emri SATUN-SHTUN .
Pyetje mos edhe emri i dites se javes e ka etimolin nga gjuha TURKE .
pershendetje
stergjysherit dhe gjysherit e tu u asimiluan ne turq (ne zakone,tradita dhe fe).....tani doni te asimiloni edhe gjuhen shqipe???????Postuar më parë nga XhGashi
pershendetje......
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Mos ngaterroni Turqishten me Shqipen dialektore.
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
pershendetje-
ke njohuri se jam ,,shqiptare i asimiluar " dhe qka ke me besimin kush te pyeti per
gjysherit e mij, pse po ngarkoshesh pa lidhje une vetem te pyeta o i bekuar e ti po me fyen me fare e me fis te lumte .
Akil i nderuar
Pse po mundohesh te percaktosh origjinen e tjetrit pse po i ngatrron gjerat ishte pyetja per emrin sa han - pjat - ene, ke njo huri se disa emra te huazuar gjejn perkthimin vetem ne gjuhen ton pse si analizon gjerat si duhet
A eshte e mundur qe ju ka kthyer ky emer etimolit paresor.
pyetje per AKILIN
Akti i pjesmarrjes se Akilit ne luften e Trojes per juve
1 . eshte mburrje
2 . apo tradhti
3 . je i sigurt se ka ndodh lufta e Trojes .
Mos valle eshte nje mit-prrall ose pjelle e grekut si lufta e Kosoves qe e thon shkiet- serbet.
Pra merru me veten e jo me te tjeret shiko origjinen tuaj e jo me stergjysht e mi.
SHKAM - STOL ,
MEC -DJALE
etj.........
Persa i perket gjuhes se njesuar me duket se eshte diskutuar njehere.Mua me pelqen gegerishtja megjithese jam me origjine nga Permeti pasi ne gegerisht poezia tingellon me bukur.
Sahi- e sakt,e vërtet
Qyre- shiqo
Bo- Bërë, je bo i rond--- je bërë i pa durueshëm
Ngjeti- tjetërkund,në një vend tjetër
Duajeni njëri tjetrin.
mome - llare vajze e re qe i ka dale boja .
dialekt i dervenit: rrethi i shkupit
1. a do vajsh - a do vini
2. n'dod - ne dhome (ne ode)
3. e shlova - e leshova
4. bollajca - buelli femer (bollica)
5. çukar - dem i bullices
6. kishk - viç i bullices
7. kacoj - llopat
8. unaur - unuri (mjet per te dheze cigaren) perbehet nga eshka, guri dhe unuri(hekuri)
9. xhit - çka
10. e shajta llaullen ene i ndreca kallagjuricat e samarit. - E shita llullen dhe e rregullava (kallagjurica) pjesa e mbrapme e samarit ku venndoet litari, e perbere nga dy veshe.
11. nauk - jo
12. konka rozbit - qenka tret
13. halis - vertet
14. e kom sallakaue - e kam rrotulluar
... ... ...
urtësia
Krijoni Kontakt