Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-03-2007
    Postime
    5

Post Me ndihmoni nese mundeni!

Fillimisht ju faleminderit per c`do pergjigje qe do jepni.
    Ne fakt pyetja ime ka te beje ,si te thuash me trupi dhe shendeti ,teme te cilen une se pashe ne kete forum,gjithsesi.
    Tani si tju a them , s`di si ta filloj ,pasi me vjen pak turp ,por sic thuhet turpi per njerzit eshte ,DHE shpresoj qe ju te dashur lexues te ketij forumi ta merni seriozisht ,dhe te me jepni nje pergjigje ndihme.
    Ne fakt ky shkrim eshte ne anglisht pasi e dergova ne nje faqe U.S.A por akoma s`kam nje pergjigje taman.

Hope I will find all answers here and every discussion may be helpful for me and my family.
    The reason I am writing at this section is that I will be 35 in few months.We already have a child (girl) aged 3 1/2 years old.Me and my husband (who is 36) are trying for a second baby (possibly boy) since july 2006,so 7-8 months.
    Unfortunately,I have miscarriaged our second baby at march last year and my age does not allow more mistakes,as we feel time is now very precious to try again for a baby.
    As we have been trying a long time,we came to a conclusion that the problem I cant conceive is from my husband,who cant ejaculate during a sexual intercourse.Of course sometimes (rarely) he does,but I mostly want him to do it when I ovulate,in order to increase chances for a pregnancy.The fact that my husband can ejaculate,that sperm quality is good,that I have been pregnant almost a year ago,but most important,that we enjoy the sexual intercourses,makes us think that there are no disorders in our genitals and the problem does not come from this.
    Therefore,we are thinking the only option is an artificial insemination.But there are 2 ways of doing it:at the hospital or at home.Knowing that waiting list is too long and its an expensive process,I thought that an AI at home would save us time and money.From the other side,we want a baby boy.
    We do know the basics of doing it,but first we would need some advise from couples who knows more about this,or have already experienced it themselves.
    By this I mean,is it wise to try it at home,or rather do it in hospital.Is it safe?If an AI at home is safe,may someone tell me how do we perform it in steps?How do we try for a baby boy?
    I would indeed appreciate whoever gives us an advise.This may lead to a life born and thats very,very precious.
    Regards-Luiza
    ju faleminderit luiza_tr

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    Do ishte mira ta perktheje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-03-2007
    Postime
    5
    thjesht pertoja ,por patjeter tani.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-03-2007
    Postime
    5
    Arsyeja qe po ju shkruaj eshte se po perpiqemi per nje femije tjeter.Ne tashme kemi nje vajze 3 ½ vjece.Po perpiqemi qe ne korrik 2006 per nje femije tjeter.
    Fatkeqesisht,ne maj te 2006 ,pesova nje deshtim , isha rreth 4-muajshe..Tashme mosha ime nuk me lejon me gabime,ne mendojme qe tashme koha eshte mjaft e vyer per tu perpjekur per nje femije te dyte prap.
    Ne jemi perpjekur per shume kohe dhe se fundi arritem konkluzionin se problemi nuk vjen prej meje por burrit tim,qe nuk mund te ejakuloje gjate aktit seksual.Sigurisht ai e arrin,por une dua qe ai ta beje kete ne momentin e duhur,pra kur une ovuloj(clirohet veza per shtatezani) ne menyre qe te krijohen shanset per te ngelur shtatzane.Fakti qe ai ejakulon,qe cilesia e spermes eshte e mire(pasi ne kemi nje femije, dhe “femija” tjeter qe humbem) ,por cka me shume rendesi,qe ne e shijojme aktin seksual,na ben te mendojme se nuk ka probleme shendetsore ne organet tona gjenitale dhe veshtiresia nuk vjen nga ky fakt.
    Kesisoj,po mendojme se opsioni I vetem qe kemi eshte nje shtatzani artificiale.Jane 2 menyra per ta realizuar kete:ne spital ose ne shtepi.Duke ditur se lista e pritjes eshte relativisht e gjate dhe eshte nje process I shtrenjte financjarisht,menduam se nje shtatzani artificiale ne shtepi mund te na kurseje kohe e shpenzime.
    Ne kemi dijeni ne pergjithesi mbi gjerat kryesore ne kete process,por do na duhej shume nje keshille nga cifte qe e kane provuar apo dine me shume rreth kesaj.Kryesorja qe na shqeteson eshte qe ky process te kryhet pa rreziqe.Pra a eshte e keshillueshme dhe e sigurte te provojme ne shtepi apo duhet patjeter te shkojme ne spital?Nese ne shtepi eshte e sigurte,mundet dikush te na thote si realizohet ne menyre te detajuar?
    Do ta vleresonim shume cilindo qe do na pergjigjet.Sduhet harruar se kjo mund te coje ne lindjen e nje jete te re qe eshte shume,shume e vyer.
    Respekte-Luiza

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    Se pari me vjen keq per humbjen e femijes.

Per temen: Ti thua qe ai arrin ejakuloje gjate aktit por jo atehere kur do ti.Une mendoj se po te mundoheni mund te arrini ate qe doni

Keni vajtur tek ndonje mjek per tu konsultuar dhe per te ditur se si mund te zgjidhet problemi i bashkeshortit tuaj dhe i juaji gjithashtu pasi ke humbur nje femije ?!

Une do sygjeroja qe te shifni te gjitha mundesite qe ekzistojne per te ngelur shtatzene ne menyre natyrale,pastaj te veproni ne menyre artificiale.

Ju uroj gjithe te mirat

Me respekt Lindi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Postime
    46
    Jam dakort me Lindin. Ndoshta personi me i sakte per ti drejtuar keto pyetje eshte mjeku.
    Per mendimin tim, nga cfare tregon ti, nuk besoj qe as ti as burri keni ndonje problem. Ndoshta problemi i vetem eshte psikologjik. Fakti qe keni kohe qe provoni e nuk arrini resultat mund t'ju krijoje bllokime mendore. Ndoshta gabohem, po para se te provoja menyrat artificiale, une do perpiqesha deri ne fund me menyrat natyrale. Beni ndonje pushim vetem ju te dy ne ndonje vend te larget e te qete, ndoshta mjafton te harroni per nje moment ate qe doni te arrini e te lini veten te lire.
    Gjithe te mirat e fat.

Matilda

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-03-2007
    Postime
    5
    ju flm shum per pergjigjet .
    Ne fakt ne qe perpare se te shkonim te interesoheshim ne ambulace ,edishim qe ishte psikologjike,sikurse dhe mjeku e konformoi kete sikurse dhe keshilla e tij ishte po e njejte si e juaja,te perpiqeni per naturale,sikurse ne do ta donim shume,pasi e kemi nje eksperience te tille.(vajzen )
    Kemi shkuar dhe me tutje, ka bere kontroll analizat e gjakut e te urines ,por ato rezultojne ne rregull,dhe takim me psikologun ka bere por ato nuk jane nje seance por disa.Dhe sa here qe vjen ora ,nervozohet(race shqipe hesapi)dhe sa me shume kalon koha aq me nevrik behet ,dhe kjo eshte arsyaja qe ne thame ta provonim ne menyre artificiale.
    Deshtimi im nuk dihet arsyaja ,pai ka me mijra eshte nje proces i nderlikuar dhe kompleks,por sipas mjekes doshta qe ne ngjitje dicka nuk ka shkuar mire.Por si me vajzen dhe rastin e deshtimit kam ngelur qe me te paren ,prandaj dhe s`besoj qe mund te kem ndonje problem.
    Sa per pushime ,jetojme ne emigrim,keni nje qe s`dime ku ta leme.Me besoni se qe kur kemi lindur vajzen(zoti ma e ruajte)nuk jemi mwe te lire ne shum drejtime nje drejtim eshte dhe ana private seksuale.Kur ne duam,kemi vajzen neper kembe,tani vetem naten nuk behet dhe ajo e shkere seks,e vejme ne dhomen e saj andej nga gjysma ,fillon e theret mami ,babi du ket e du ate,nejse.
    Taman ajo qe un kekrkova ishte ,sesi ndiqet nje proqedure,step by step,por gjithsesi ,kemi ndejtur me ore te tera ne internet deri sa e gjetem faqen e duhur rretha kesaj .T e shpresojme qe kur te vije koha te jete rezualtative.
    Gjithsesi juve ju falm per aq sa ju keni thene me lart.
    Respek Luiza

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    Meqe paskeni gjetur menyren atehere vazhdoni dhe urime ne te ardhmen.

PS: I thuj burrit ta ndaje menjen per amore dhe ta leje nervizizmin per ca momente se nuk bohet qameti pasi nuk duhet dhe aq shume kohe ma do menja

Gjithe te mirat.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-03-2007
    Postime
    5
    per cudi qe kur u kthyem nga AL ,ndodhi ky ndryshim,athu i kan bere magji .
    Atij i vjen inat me veten ,dhe jo me mjekun ,por eshte veshtire ta ndalosh mendjen,jo te gjith jane njesoj,un jam tip me i qete dhe si marr gjerat me kaq stres sa ai .Pasi keshillat e mjekut jane ...disa dite pushim,/kur tju vije bejeni.por(vajza qe eshte ner kembe?)jane disa gjera te cilat ne i dime shum mire por nuk i kemi mundesit ,dhe kjo ishte arsyeja.Te besh amore eshte tjeter gje dhe te besh nje planifilim familjar eshte tjer gje ,pasi ai mua mi ploteson deshirat seksuale,diku dhe te tijat ,thjesht jo ne diten qe duhet ,per nje femije dhe kaq.Plus dhe koha ka te beje ,nje moshe 35,nuk te le shum te thaush ,...he s`ka gale kete here ,apo kete muaj apo vit .
    Nejse gjithsesi flm . Do zoti kena sukses.

Tema tė Ngjashme

1. ju lutem me ndihmoni ta gjeje kengen e rifat berishes
    Nga Riona nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 15:02
  2. Ju lutem me ndihmoni rreth ushqimit me sonde.
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 18-11-2008, 21:55
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-11-2008, 10:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •