Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 63
    Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga bebushja
    Kurr nuk do lejoja ti mernin organet e te afermit tim kure ai te jet ne gjendje te keqe(vdekur) kuuurrrrrrrrr ,e jo me te firmosja une per te miratuar kete veprim.Nuk te duket i dhimshem fakti qe ai u nda nga kjo jet ,,,e une/ti/ai/ajo firmos ne emer te tij per ta coptuar akoma me shume,,,,,
    Sa per ate qe pret per nje transplante fati i tij i keq me vjen keq ,,,, ,por ky tjetri vdiq fare.Jam kunder dhejeve te organeve nga te afermit e atij qe vdes,sepse eshte dicka qe behet pa miratimin e atij qe ka organet. Jam dakort kure e firmos ai qe dhuron organin aktin e dhurimit
    Dhenia organeve jepet kur ne te vertete nuk ka me shpetim dhe njeriu vdes!
    Dhe kur vdes pse te mos shpetosh dike tjeter ose disa jete!
    Pse njeriu duhet te ngeli egoist edhe kur vdes?
    Une per veten time do e beja nje gje te tille.
    Nuk duhet te gjykojme ne kete menyre,a nuk do te ishe ti e kenaqur sikur dikush te te shpetonte jeten duke te dhene organin qe te duhej?
    Pergjigju me sinqeritet!
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga IL__SANTO
    Yasmin sa konfuze qenke keto kohet e fundit derman.Mos komento ato qe shkruajt DI_ANA por jep pergjigjen tende si e mendon.

Une per vete jam Kunder.Te firmosesh dokumentacionin me pare eshte mekat.Shkon ne Spital per 1 dhimbje koke banale edhe te ekzekutojne sepse dikujt mund ti duhet 1 organ nga ai qe ke.

U bene Njerezit si makina.Jane bere per pjese kembimi.
    Nuk eshte ajo qe mendon ti;keto gjera behen ne bote kur njeriu nuk ka me shpresa per jeten dhe jo thjesht per nje dhimbje koke!
    Ne nuk jemi makina qe japim pjese kembimi,po jemi humanitare qe ne rast te pashmangshem jete,japim organet tona;qe dikush te jetoje;dhe mendoj se eshte dicka ne te vertete shume fisnike!
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga thekthi
    Diana Pergezime per temen.

Eshte me vertet nje gjendje e veshtir, kur ti te humbesh personin e zemres edhe ti japesh organet e atij personi qe ka vdek , per te shpetuar persona te tjer qe kan nevoj per organe duhet te jet njeri shum i fort ti bej keto gjera.

Un per veten time se kisha leju qe organet e nje personi qe vdes ti jepen dikujt tjeter.
    Po eshte e vertete qe duhet te jesh shume i forte,dhe per te gjykuar duhet te vihemi ne vendin e atij qe pret po, ama ka nje shprese per te shpetuar,kundrejt dikujt qe per fat te keq nuk ka asnje lloj shprese!
    "Carpe Diem"

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Shpendja E Organeve Eshte Nje Gje Humanitare Dhe Shpresoj Gjithmon Te Egzostoj Ky Fenomen......

i/e regjistruar Maska e Kristiano
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Lezhe
    Postime
    476
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA
    Nuk duhet te gjykojme ne kete menyre,a nuk do te ishe ti e kenaqur sikur dikush te te shpetonte jeten duke te dhene organin qe te duhej?
    Pergjigju me sinqeritet!
    edhe une mendoj keshtu,jo egoizem.
    nese personi eshte duke vdekur,ai ka ende mundesine,per te shpetuar jet,do jete nje hero,dhe mbi te gjitha po ben dicka qe si kushton asgje,po ben,qe nje pjese e tij,te vazhdoje te jetoje brenda.

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga Kristiano
    edhe une mendoj keshtu,jo egoizem.
    nese personi eshte duke vdekur,ai ka ende mundesine,per te shpetuar jet,do jete nje hero,dhe mbi te gjitha po ben dicka qe si kushton asgje,po ben,qe nje pjese e tij,te vazhdoje te jetoje brenda.

Shume e drejte,kur shkon drejt vdekjes pa asnje shpetim ,pse mos jetosh ne brendesin e dikujt!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e elen
    Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    [B]Une jam dakort me dhenien e organeve.
    Para ca kohesh kam pare nje reklame shume te bukur.
    Kishte shkuar njera tek doktori per nje analiza te thjeshte.
    E pyet doktori sa hyn brenda:
    --[B]C mendim ke per dhenien e organeve????[/B]
    ---[B]Nuk jam dakort per vete ,te tjeret te bejne c te duan[/B]...-pergjigja e saj.
    --Mire i tha doktori ,po shiko c do besh se ke nevoje per transplant organi ....
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA
    Pergjigju me sinqeritet!
    Moj DI_ANA ku e shef egoizmin ti mojjjjjjjjjj??????????
    Mendohu tamam kure flet me bindje ,,,,,,,,,,(pak me respekt )
    Ti jep organet moj kush te hoqi te drejten ty
    Une per vete sdo e beja kurrrrrrrrrrrr te firmosja per marjen e organeve nje te afermit tim kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. E sa per sinqeritet shume sinqerisht e kam zakon te pergjigjem kudo.Njeriu njer lind e njer vdes dhe s,eshte aspak e drejte ti si gjall ta coptosh pas vdekjes.E thash dhe e them perseri nese personit qe i marin organin firoms me deshiren e tij per kete jam shume dakorte.................................
    Ti ke hapur temen dhe si e till do mbrosh ate ca ti ke sygjeruar aty.
    por mos jep shum keshilla,pa provuar dhimbjen e atyre qe humbin te afermit e tyre,e tu mbushesh mendjen se ska gje mo ai iku qe iku pune e madhe.........Te jap nje keshille: mos komento kete tem pas do citimi se nuk je aq e afte per keshilla te vlefshme ,se kure behet fjal per vdekjen askush seshte i afte te masi dhimsurin e tjetrit,apo dhimbjen qe ndjen personi qe humb te afermin.E hape si tem lere te shprehen njerezit simas ndjenjes se tyre.Megjithate nga pergjigjet qe jep nuk e njifke ceshte dhimja e humbjes, c,eshte vdekja kure te mer nje te afert,,,,,,.Me fal se u zgjata por e pash qe kishe marr yry te madhe ne keto keshilla qe ty te duken te vyera por jo ke ter len shijen e embel.Te provosh te kesh nje njeri te semur ne familje ,te dish se vdekja e pret ,e do mendosh ti moj te japesh dhe organet e tij.,,,,,, Dukesh qe se njef dhimbjen,e prandaj mos kthe pergjigje terve ketu, sepse ter flasin nga jeta e tyre,me dhimbje dhe respekt per te semuret qe kan, e jo te mendojn keto qe thua zotrote jepja ti organin atij tjtrit te shpetoj,pffff mua po me vdes njeriu im as llogaris me gje tjeter,vetem mundohem tja bej me te leht ditet qe i kan ngelur ,Ti tregon ketu jo humanizem jo zemegjeresi me organet e te tjreve .Une nuk pranoj ta gjymtoj kurr,per mua ngelet i shtrenjt si gjalle dhe i vdekur. Eshte mjeksia ajo qe duhet te meret me kete problem dhe zgjidhjen e tij....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bebushja : 23-03-2007 mė 05:30
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Citim Postuar mė parė nga Kristiano
    Dhenia e organeve,eshte nje veptim mjaft human.Une do i jepja me knaqesi,po jo te gjitheve.......
    mgjithate,me vone se tani per tani jam OK
    hahah, te gjithe ata qe jane dhurues organesh duhet te jen OK (nje ore para aktit se paku) ndryshe nuk i hyjn ne pune kujt ato organe lol

Dhurimi i organeve eshte shkalle e larte humanizmi, dhe teknologjie kuptohet
    Se psh ne shqiperi ka aq shume aksidente sa kushedi sa jete do te shpetonin po ja qe nuk kam degjuar njonje rast te tille ne shqiperi (une jo te pakten edhe mund te kete ndodh???)
    Une psh mendoj qe me mire te dhurohet nje organ per te shpetu nje jete sesa te perdoren ato organe per ti studiu studentet pas eksperizes.

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga bebushja
    moj DI_ANA ku e shef egoizmin ti mojjjjjjjjjj
    mendohu tamam kure flet me bindje ,,,,,,,,,,(pak me respekt )
    ti jep organet moj kush te hoqi te drejten ty
    une per vete sdo e beja kurrrrrrrrrrrr te firmosja per marjen e organeve nje te afermit tim kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. e sa per sinqeritet shume sinqerisht e kam zakon te pergjigjem kudo.njeriu njer lind e njer vdes dhe s,eshte aspak e drejte ti si gjall ta coptosh pas vdekjes,e thash dhe e them perseri nese personit qe i marin organin firoms me deshiren e tij per kete jam shume dakorte.
    ti ke hapur temen dhe si e till do mbrosh ate ca ti ke sygjeruar aty.
    por mos jep shum keshilla,pa provuar dhimbjen e atyre qe humbin te afermit e tyre,e tu mbushesh mendjen se ska gje mo ai iku qe ikupune e madhe.........te jap nje keshille mos komento kete tem pas do citimi se nuk je aq e afte per keshilla te vlefshme ,se kure behet fjal per vdekjen askush seshte i afte te masi dhimsurin e tjetrit,apo dhimbjen qe ndjen personi qe humb te afermin.e hape si tem lere te shprehen njerezit simas ndjenjes se tyre.megjithate nga pergjigjet qe jeep nuk e njifke ceshte dhimja e humbjes ,eshte vdekja kure te mer nje te afert,,,,,,.me fal se u zgjata por e pash qe kishe marr yry te madhe ne keto keshilla qe ty te duken te vyera por jo ke ter len shijen e embel.te provosh te kesh nje njeri te semur ne familje ,te dish se vdekja e pret ,e do mendosh ti moj te japesh dhe organet e tij. dukesh qe se njef dhimbjen,e prandaj mos kthe pergjigje terve ketu sepse ter flasin nga jeta e tyre,me dhimbje dhe respekt per te semuret qe kan, e jo te mendojn keto qe thua zotrote jepja ti organin atij tjtrit te shpetoj,pffff mua po me vdes njeriu im as llogaris me gje tjeter,vetem mundohem tja bej me te leht ditet qe i kan ngelur ,ti tregon ketu jo hhumanizem jo zemegjeresi.une nuk pranoj ta gjymtoj kurr,per mua ngelet i shtrenjt si gjalle dhe i vdekur. eshte mjeksia ajo qe duhet te meret me kete problem dhe zgjidhjen e tij....

pershendetje bebushja;

Me duket se nuk te ofendova dhe nuk te quajta ty egoiste,por fola ne pergjithesi!
    Sa per dhimbjen qe ti thua e njoh fare mire dhe une dhe njoh dhe te shume te tjereve,prandaj te lutem mos me ofendo,jep mendimin tend dhe eshte e drejta jote...po mos me gjyko se nuk me njeh!!
    Thjesht tu pergjigja dhe nuk shoh asnje lloj ofendimi te fjalet qe te thashe dhe me vjen keq per kete menyre te foluri nga ana jote,sepse sinqerisht nuk e prisja!!!
    Po kam pare dhe une vdekjen e njerezve te aferm,biles aq teper saqe ti se imagjinon dot dhe sa per semundjen njoh shume me teper,po nuk dua te flas ketu..
    Mendime do jap dhe te drejten sma heq askush dhe kur kerkon respekt nga te tjeret mundohu te japesh edhe vete!
    Pergjigjet e mija rreth kesaj teme nuk detyrojne askend te ndryshoje bindjet e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DI_ANA : 23-03-2007 mė 05:41
    "Carpe Diem"

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaēanikut, themelet e shtetit shqiptar nė Kosovė
    Nga SkyThinks nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07
  3. Dhurues organesh: Pozicioni i tė krishterit.
    Nga ABIGAIL nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •