Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 63
    I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Diana pergezime per ket teme!!
    une personalisht per te shpetuar nje jete mund te investoja financiarisht,
    kam dhuruar gjak dhe mund te dhuroj perseri per te shpetuar nje jet njeriu!
    do dhuroja organ nga vehtja ime po per njeriun tim per ti shpetu jeten!
    por ne mynyren me kadegorike nuk do pranoja qe te masakroja organet e nje te vdekuri duke ja dhuruar nje njeriu tjeter per ti ardhur ne ndiheme,
    kjo do ishte gjeja me e pa drejte me qense eshte direkt nje abuzim apo masakrim i te vdekurit,pra shkurt duhet respektu i vdekuri,kurse qe te shpetosh nje jet njeriu sakrifiko nga vehtja po qe human!

Citim Postuar mė parė nga BEHARI
    Diana pergezime per ket teme!!
    une personalisht per te shpetuar nje jete mund te investoja financiarisht,
    kam dhuruar gjak dhe mund te dhuroj perseri per te shpetuar nje jet njeriu!
    do dhuroja organ nga vehtja ime po per njeriun tim per ti shpetu jeten!
    por ne mynyren me kadegorike nuk do pranoja qe te masakroja organet e nje te vdekuri duke ja dhuruar nje njeriu tjeter per ti ardhur ne ndiheme,
    kjo do ishte gjeja me e pa drejte me qense eshte direkt nje abuzim apo masakrim i te vdekurit,pra shkurt duhet respektu i vdekuri,kurse qe te shpetosh nje jet njeriu sakrifiko nga vehtja po qe human!
    Puna eshte qe organet e te vdekurve askujt nuk i hyjne ne pune , mos i keqkuptoni gjerat
    Ne fakt njeriu quhet qe vdes kush nuk funksionon Zemra dhe vdekje klinike kur nuk funksionon truri, eshte vertetuar qe shumica e organeve te tjera funksionojn pra nuk kane vdek akoma ai rrob dmth mund te shpetoj nje pjese e organizmit te tij...eshte edhe kjo nje logjike apo jo???

Plus qe mjeksia ne baze te njohjes zhvillohet, dmth edhe organet e te vdekurve mbas ekzpetizave ne sherbim te njohuris e te shkences shkojne.

Gjithesesi eshte ceshtje bindjeje personale

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Citim Postuar mė parė nga bebushja
    Kurr nuk do lejoja ti mernin organet e te afermit tim kure ai te jet ne gjendje te keqe(vdekur) kuuurrrrrrrrr ,e jo me te firmosja une per te miratuar kete veprim.Nuk te duket i dhimshem fakti qe ai u nda nga kjo jet ,,,e une/ti/ai/ajo firmos ne emer te tij per ta coptuar akoma me shume,,,,,
    Sa per ate qe pret per nje transplante fati i tij i keq me vjen keq ,,,, ,por ky tjetri vdiq fare.Jam kunder dhejeve te organeve nga te afermit e atij qe vdes,sepse eshte dicka qe behet pa miratimin e atij qe ka organet. Jam dakort kure e firmos ai qe dhuron organin aktin e dhurimit
    Une kam mendim krejt te kundert nga i yti.

Cfare me shume do ti copetosh nje njeriu te vdekur, kur tashme ai eshte i vdekur dhe nuk vlen me per asgje.

Gjithe trupin e tij do ta hane krimbat dhe do te behet dhe.

Une jam ne kundershtim, kur dikush eshte i vdekur klinikisht, dhe e mbajme me aparatura ne jete, por ky person vazhdon te jete ende ne jete. Ketu une nuk do te pranoja qe dikush tia merrte organet duke e konsideruar te vdekur, dhe ti hiqte te drejten e jetes.

Personalisht jam pro ndaj dhenies se organeve, sepse keshtu ndihmon nje jete te vazhdoje te jetoje.

Nuk do te jepja vetem ne raste si psh: Dikush ka nje sy dhe do ti bej dy. Ketu une nuk mund te jap njerin sy, qe tjetri te kete dy e une te mbetem me nje.

Por edhe dhenia e organeve do kujdes sepse shume here eshte e rrezikshme per personin qe jep. Duhet analizuar dhe pare mire gjerat, dhe nese gjendja e tij shendetesore eshte e mire dhe mund te perballoje mungesen e ketij organi, atehere po.

Gjithsesi, mire eshte nese mund te japim nje ndihme te tille, ta bejme, dhe per te tjerat Zoti vente doren e Tij.

Miqesisht Abigail
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga ABIGAIL
    Une kam mendim krejt te kundert nga i yti.

Cfare me shume do ti copetosh nje njeriu te vdekur, kur tashme ai eshte i vdekur dhe nuk vlen me per asgje.

Gjithe trupin e tij do ta hane krimbat dhe do te behet dhe.
    E drejta jote kjo, jan ceshtje bindjesh keto, teper personale,nese ti nuk i ke te shenjt qofte dhe te vdekur te afermit e tu,kjo nuk vlen per mua ...............
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anėtarėsuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    pergjigjuni sinqerisht edhe jo sa per te lare gojen !!! shumica ketu me falni nese e merrni si ofendim pergjigjen kot per kete teme edhe nuk jane te sinqerte !!! kjo eshte nje teme e veshtire edhe nuk thuhet po e madhe ose jo e madhe !!! duhet ta provojme njehere qe te themi me siguri po apo jo do dhurojme ose jo organet e te afermit tone !!! ishalla mos e provofte njeri se kshu me fjale te gjithe e bejme kete veprim !!! zoti iu bekofte !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga SaS
    pergjigjuni sinqerisht edhe jo sa per te lare gojen !!! shumica ketu me falni nese e merrni si ofendim pergjigjen kot per kete teme edhe nuk jane te sinqerte !!! kjo eshte nje teme e veshtire edhe nuk thuhet po e madhe ose jo e madhe !!! duhet ta provojme njehere qe te themi me siguri po apo jo do dhurojme ose jo organet e te afermit tone !!! ishalla mos e provofte njeri se kshu me fjale te gjithe e bejme kete veprim !!! zoti iu bekofte !!!

Flm per pergjigjen,
    Mese e vertete qe kjo eshte nje teme e dhimbshme dhe e veshtire,dhe personalisht pergjigjet e mia jane shume te sinqerta!
    Nuk po urojme vdekjen tone ose te te afermeve tane,per te dhuruar organe,po thjesht po flasim per nje ceshtje qe sado e hidhur te na duket ja vlen per tu diskutuar.
    Mbase per nje te aferm nuk do te isha ne gjendje ta beja,po po te me ndodhte mua nje gje e tille,besoj dhe jam e bindur qe keto organe do te doja qe dikush nga familja ime tja falte dikujt tjeter per te cilin do kishte nje shprese shpetimi!
    Nuk po flas per te afermit tane,po per veten tone,cfare mund te benim ne dhe si e mendojme kete gje?!
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    sh pergjigje sakt dhe ngushelluse per personat qe jan ne kete pozicion
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    C'mendim ka Sas-i per ate nene qe dha per dhurim organet e te birit.... mendon se ajo nuk ishte nene?!...a mendon se ajo nuk e donte te birin?!...a mendon se keto supersticionet mbi dhunimin e nje te vdekuri,jane dicka se ciles duhet ti japim te drejte?!

Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku
    C'mendim ka Sas-i per ate nene qe dha per dhurim organet e te birit.... mendon se ajo nuk ishte nene?!...a mendon se ajo nuk e donte te birin?!...a mendon se keto supersticionet mbi dhunimin e nje te vdekuri,jane dicka se ciles duhet ti japim te drejte?!
    Je qe je jepi vazhdo ,,,,,,,,,,,,,,,,,,na shpjego ne saj te asaj qe i kerkove SaS-it

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anėtarėsuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku

shoku tanku nuk kam mendim te keq edhe do thoja qe perderisa e ka marr ate vendim ka bere shume mire !!! por nuk duhet ti gjykojme ata qe kane mendim kundra dhenies se organeve se nuk jane pulla poste !!! ne kete rast me mire eshte qe mos flasim kundra apo pro !!! por te respektojme mendimin e cdo njeriu ktu edhe ne rradhe te pare te atyre qe dhurojne organet !!!po them vetem qe cdo vendim eshte i drejte si te atyre qe dhurojne organe si te atyre qe nuk kane deshire qe te dhurojne organe !!! besoj se isha i qarte disi per ate qe mendoj une edhe per ate qe me kerkove ti te shpjegoja !!! gjithe te mirat dhe Zoti te bekofte !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaēanikut, themelet e shtetit shqiptar nė Kosovė
    Nga SkyThinks nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07
  3. Dhurues organesh: Pozicioni i tė krishterit.
    Nga ABIGAIL nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •