Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 63
    lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga Kristiano
    te japesh organe,do te thote te shpetosh jete njerezish.Nuk qendron padrejtesia ketu.
    Tema eshte mjaft e qarte,behet fjale per organet e nje te vdekuri,jo te nje te gjalli.
    pse nuk shef padrejtsi ketu ti kristiano?
    kure ti si aferm jep organin e nje personi tjeter
    ti nese e ben per humanizem jep organin tend,dhe mos jep oraganin e dikujt qe skundershton dot sepse po vdes(jeton me aparatet perkatse) ose ne minutat e para te vdekjes
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar Maska e Kristiano
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Lezhe
    Postime
    476
    me fal nese su shpreha qarte,normal qe me vullnetin e dhuruesit.une psh..nqse do me jepej rasti,do i dhuroja.Edhe nuk eshte e rendesishme,qe njeriu te jete gjalle kur te shkeputet organi,pasi ai reziston edhe ca kohe.
    Ky eshtemendimi im te pakten

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga bebushja
    pse nuk shef padrejtsi ketu ti kristiano?
    kure ti si aferm jep organin e nje personi tjeter
    ti nese e ben per humanizem jep organin tend,dhe mos jep oraganin e dikujt qe skundershton dot sepse po vdes(jeton me aparatet perkatse) ose ne minutat e para te vdekjes

Pershendetje bukuroshe,

Ke shume te drejte po ja ne disa raste nuk mund te vendosim dot vete,sepse nuk e dime dot si vjen jeta....asgje nuk mund te parashikohet fatkeqesisht!

respekte
    "Carpe Diem"

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga Kristiano
    me fal nese su shpreha qarte,normal qe me vullnetin e dhuruesit.une psh..nqse do me jepej rasti,do i dhuroja.Edhe nuk eshte e rendesishme,qe njeriu te jete gjalle kur te shkeputet organi,pasi ai reziston edhe ca kohe.
    Ky eshtemendimi im te pakten
    Edhe une mendoj se do beja te njejten gje.
    "Carpe Diem"

KuMaNoVa Maska e strong_07
    Anėtarėsuar
    06-01-2007
    Vendndodhja
    Ku sjeton ty
    Postime
    2,169
    une nuk e shoh te drejt tja marim organin nje personi qe eshte i vdekur pa mar parasysh se shpeton jet
    Nje gje thuaje:ZOT me ruaj prej MIQEVE se prej ARMIQEVE ruhem vet!!!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA
    Sot isha duke ndjekur nje emision ne tv,ku midis publikut dhe prezantuesit te emisionit,ishin te ftuar edhe 5 nena qe kishin humbur femijet e tyre neper aksidente,nga mosha 18_25vjec.
    U befasova kur njera nga keto nena,kishte dhuruar te gjitha organet e djalit te saj,pervec nje organi te vetem,qe ishin veshet.
    E urreva kete nene dhe mendova se si ka mundesi qe nje nene te mos kete nje varr ku te qaje djalin e saj.
    Degjova nenat e tjera dhe ne mes tyre edhe nje mjeke,djali i seciles kishte vdekur ne nje aksident automobilistik,megjithese ishte mjeke,kjo nene ishte krenare per faktin se nuk kishte dhuruar asnje organ te djalit te saj te vdekur.
    Po me shume e trishtueshme ishte,kur me qindra te rinj e te reja,ishin ne pritje te nje organi te vetem per te jetuar,dikush veshken,zemren,etj,etj.
    Gruaja qe kishte dhuruar te gjitha organet e djalit te saj u ngrit ne kembe edhe tha......""djali im jeton,te gjitha organet e djalit tim jetojne,une kam me dhjetera telefonata ne dite te njerezve qe mbajne organet e djalit tim dhe ne mes te ketyre zerave une degjoj zerin e birit tim!Prandaj ju bej thirrje te gjithe njerezve,qe kur ndodhin raste te tilla,eshte mire te shpetohen disa dhjetera jete njerezish"___
    Ndjeva shume dhimbje dhe shume dashuri dhe nje respekt te vecante per kete grua kaq humanitare dhe te mrekullueshme;te cilen te gjithe e duartrokiten sikur te ishte zoti vete!
    Desha te merrja mendimin tuaj ne lidhje me kete fenomen.
    A mendoni qe mund te falim organe per te shpetuar jete te tjera ,ne raste fatkeqesisht te pashmangshme nga vdekja?
    Cfare mendoni per veprimin humanitar te kesaj nene?

Ps....nga ky emision mesova qe organet funksionojne tre ore pas vdekjes se njeriut!
    Ne fakt eshte dhimbje e madhe nga te dyja anet sepse nga nje ane ke humbur njeriun tend edhe nga ana tjeter di qe do japesh pjesen e jetes se tij.Por nga ana tjeter duhet keta njerez te jene shume te forte edhe mendojne me ato organe do shpetojne njerez te tjeter keshtu qe mendon me pak dhimbjen sepse di qe disa njerez kane nevoj per ato organe.
    Pergezime per temen eshte nje teme qe ne Shqiptaret nuk duhet ta kemi taboo.

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga YaSmiN
    Ne fakt eshte dhimbje e madhe nga te dyja anet sepse nga nje ane ke humbur njeriun tend edhe nga ana tjeter di qe do japesh pjesen e jetes se tij.Por nga ana tjeter duhet keta njerez te jene shume te forte edhe mendojne me ato organe do shpetojne njerez te tjeter keshtu qe mendon me pak dhimbjen sepse di qe disa njerez kane nevoj per ato organe.
    Pergezime per temen eshte nje teme qe ne Shqiptaret nuk duhet ta kemi taboo.

Yasmin sa konfuze qenke keto kohet e fundit derman.Mos komento ato qe shkruajt DI_ANA por jep pergjigjen tende si e mendon.

Une per vete jam Kunder.Te firmosesh dokumentacionin me pare eshte mekat.Shkon ne Spital per 1 dhimbje koke banale edhe te ekzekutojne sepse dikujt mund ti duhet 1 organ nga ai qe ke.

U bene Njerezit si makina.Jane bere per pjese kembimi.

Ultras Maska e KUSi
    Anėtarėsuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    3,049
    eshte veprim human dhe shpetosh nje jete , por krejt kjo eshte sipas mundesive
    ” UNĖ JAM MIRĖ KUR ASHT MIRĖ SHQYPNIA! ”

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Kurr nuk do lejoja ti mernin organet e te afermit tim kure ai te jet ne gjendje te keqe(vdekur) kuuurrrrrrrrr ,e jo me te firmosja une per te miratuar kete veprim.Nuk te duket i dhimshem fakti qe ai u nda nga kjo jet ,,,e une/ti/ai/ajo firmos ne emer te tij per ta coptuar akoma me shume,,,,,
    Sa per ate qe pret per nje transplante fati i tij i keq me vjen keq ,,,, ,por ky tjetri vdiq fare.Jam kunder dhejeve te organeve nga te afermit e atij qe vdes,sepse eshte dicka qe behet pa miratimin e atij qe ka organet. Jam dakort kure e firmos ai qe dhuron organin aktin e dhurimit
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Diana Pergezime per temen.

Eshte me vertet nje gjendje e veshtir, kur ti te humbesh personin e zemres edhe ti japesh organet e atij personi qe ka vdek , per te shpetuar persona te tjer qe kan nevoj per organe duhet te jet njeri shum i fort ti bej keto gjera.

Un per veten time se kisha leju qe organet e nje personi qe vdes ti jepen dikujt tjeter.
    #VamosArgentina

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kushtetuta e Kaēanikut, themelet e shtetit shqiptar nė Kosovė
    Nga SkyThinks nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-05-2016, 15:32
  2. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07
  3. Dhurues organesh: Pozicioni i tė krishterit.
    Nga ABIGAIL nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •