Miredita te gjitheve!
Kush e di se quhet niseshteja ne italisht?
Me eshte mbushur mendja te bej nje bakllava, por nuk e di se cila eshte niseshteja ketu ne itali!Si quhet?
Miredita te gjitheve!
Kush e di se quhet niseshteja ne italisht?
Me eshte mbushur mendja te bej nje bakllava, por nuk e di se cila eshte niseshteja ketu ne itali!Si quhet?
Ne italisht me duket se quhet 'amido' si rrjedhoje e vete grupit kimik. Per te gatuar duhet te perdoret 'amido di granturco', sepse zakonisht ne te gatuar perdoret niseshteja e misrit.
Pershendetje
Faleminderit Fiori!
Tani nuk me mbetet tjeter vecse t'i futem guzhines!
Niseshtene e gjen afer repartit te embelsirave ne supermerkat
quhey fecola di patate.
e di s'ka te bej me pataten ,po kshu quhet![]()
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
Sigurisht qe ka te beje me pataten!
Niseshte nxirret dhe nga patatja. Ketu ne U.S. me kane thene qe perdoret me shume niseshte e misrit per te gatuar, por nuk eshte cudi qe te perdoret dhe ajo e patates. Madje me sa di une patatja ka me shume niseshte se keto te te tjerat. Mjafton ti lesh patatet e qerruara ne uje dhe do shikosh niseshten te pluskoje ne siperfaqe.
Niseshtja hyn ne grupin e polisakarideve dhe nxirret nga gruri, misri, patatja dhe orizi.
Gleda, suksese me gatimet : ) Megjithese pyet edhe atje ne dyqan nq se eshte ajo qe te permenda me lart se italishtes sime nuk i zihet shume bese, pas kaq vitesh.
Pershendetje
une s'di si i thone niseshtese ne usa ....,dhe nuk pretendoj te behem maestrina ne te gjitha fushatne Itali quhet fecola di patate dhe pike.
si i thone ,matematica nuk eshte opinion .
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
Postuar mė parė nga Gleda
Qekur u baka bakllavaja me niseshte.
Ja edhe kete se dija, se mos ja ke fut kot apo po.
Epo varet nga oreksi, sepse po qe se do besh nje bakllava me pete te hapura vete, sigurisht qe te duhet edhe niseshtja! Sa per emrin, ne italisht quhet fecola di patata, donna 76 ka te drejte.
Vajza, nuk e vura nė dyshim shpjegimin tuaj nė italisht, sepse pas kaq vitesh mua dhe nė shqip mė ngatėrrohen fjalėt, ndaj nuk ka nevojė pėr pika e presje. Njohuritė nė lidhje me vetė niseshten kanė mbetur nga ato pak mėsime qė kam marrė nė shkollė nė kėtė fushė, sepse unė as kam mbaruar pėr biologji, por duke parė qė e vutė nė dyshim lidhjen e niseshtes me pataten ja u sqarova pėrse.
Fiori, qė i di tė gjitha
p.s. tani mė haet ndonjė kek me akullore dhe ēokollatė, dhe karamel, dhe arra, dhe hmmm...
O oooo, nuk ishte aspak tendencioze, te jesh e sigurt. Mos u keqkupto. Sorry sidoqofte!
Krijoni Kontakt