Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 75 prej 75
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga BANISHED_ Lexo Postimin
    Aha,me arsimin qe ke ti e kam te lehte fare.kam frike ndonje me kellqe.
    Nuk te spjegoj qysh,tek,pse!thjesht dy pyetje, dhe mundohu te japesh pergjigje te qarte.

Sa kohe i duhet nje guacke te fosilizohet,pak a shume?!
    Ne c'periudhe ka qene deti ne gramsh,dhe kur u fosilizuan kto guacka a kishte homo sapiens?!

Ps.Spirancat e vjetra te varura neper shkembinj coji atje...e di vet ti

¨Personi qe mbaron nje shkoll apo me shum, nese nuk e ka pasion dhe ne shpirt ate qe studion eshte e kot, sepse gjithmon do ecin ne rrugen e drejtuar prej atyre te cilet,duan qe njerzit te mbesin gjithmon dele, sepse ashtu ju intereson atyre,gjeje vet ti se je i zgjuar.

Sa per pyetjet e tua,po te perseris ate qe kam then me lart; une i besoj syve te mi lle llogjikes,se cfare tthojn keta qe mbarojn universitete sme inetresojn dhe shum ,sepse ne te shumten e rasteve ,ne vend qe te orientojn te corientojn, sepse ashtu eshte kurdisur loja.

ps;kam nje menyre krejt te vecant studimi, por nuk eshte koha dhe vendi per te treguar gjithcka, nje dite mbase meson se cfare mendoj...;;;;

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Aha.ok

pyetjeve nuk ju pergjigje

e lem fare

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Qe ka patur permbytje te madhe , ne pjesen dermuese te globit , pra jo pjesore , kam pershtypjen se ka te dhena te sigurta . Ne kto "fakte" une rendis 1) gojedhenat , legjendat dhe vete doktrinen e bibles , qe pavaresisht thelbit te saj anti homosapiens dhe perdorimit me hile qe i ka bere ketij fakti per qellimet e saj , prape se prape ajo sjell disa recorde historike qofte dhe te diskutueshme . 2) "faktet" dhe "shenjat" qe kjo permbytje ka lene mbi siperfaqen e vete tokes. Une ketu para se gjithash do te evidentoja gerryerjen e Piramides se Gizes dhe te Sfinksit etj. Po ta vini re Piramida me e madhe eshte shkaterruar ne siperfaqen e saj deri afer majes , ndersa te tjerat qe jane me te vogla jane gerryer thuajse teresisht ne siperfaqet e tyre . Gjithashtu , nuk kane qene faktoret atmosferike qe kane realizuar gerryerjet sepse e para dhe mbi te gjitha do te ishte shkaterruar maja e saj dhe jo te qendronte si nje qeleshe . Pra nisur nga kendi i forces vepruese "nga lart -poshte" , "rreshjet" apo "horizontal" "ererat" shkaterrimi do ti kishte ndodhur edhe majes se saj . Ky fakt na nxjerr ne perfundimin se "goditja" eshte dhene ne planin horizontal dhe forca shkateruese ka qene efektive deri ne lartesine e majes se saj . Un mendoj se ne ate lartesi ka qene dallga e pare (balli dallges) i cili godet i pari trupin e piramides duke realizuar edhe shkeputjen e pjeseve masive (gureve masive apo veshjes se saj) ne goditjen e pare se me pas edhe nese rritet lartesia e nivelit te ujit fuqia e tij goditese eshte shume larg asaj qe jep "balli i dallges" . Po keshtu edhe per Sfinksin . Gerryerjet jane ne planin horizontal nderkohe qe koka e tij eshte keputur pasi nuk ka patur ate lidhje me trupin si guret e piramides ose piramidave por ka qene me bazament me te vogel . Kjo na nxjerr gjithashtu edhe ne konkluzionin se si piramidat (ose te pakten e Madhja ) ashtu edhe Sfinksi jane ndertuar perpara kesaj permbytjeje.
    Gjithashtu nga sa llogjika ime arrin te rikrijoje nga copat e mozaikut qe shikohen jane gjetur lart e poshte , arrin ne konkluzionin se shkaktari i kesaj permbytje te madhe ka qene nje fenomen i tille natyror i cili ka rritur gjithashtu edhe forcen gravitacionale te tokes . Ky lloj mendimi rezulton i llogjikshem qofte edhe vetem (them qofte edhe vetem pasi sipas analizes sime ka shume ) nga marrja ne konsiderate e pikepyetjes se si ka patur njeriu mundesine e levizjes se atyre gureve masive per ndertimin e piramides . Shkaku kryesor eshte se toka nuk ka patur kete force terheqese qe ka sot dhe ata gure levizeshin me me lehtesi . Por jo vetem , edhe qeniet qe i kane levizuar ato kane qene me te medha se njeriu sot se muskulatura e tyre ka patur mundesine te mbaje nje peshe trupi edhe me te madhe .

Kaq po jap pa iu futur analizes se metejshme !

Edhe nje gjo tjeter sa per "gallate" qe me shkoi ne mendje : Faraonet e Egjyptit as nuk e kane ditur se cfare ka patur si koke sfinksi deri sa i vune nje koke njeriu (Koken e faraonit). Por edhe une nuk e di , pavaresisht se duke gjykuar nga trupi them se duhet te kete patur koke Luani. Ma do mendja se edhe ata qe kane urdheruare vendosjen e kokes se faraonit e kane kuptuar kete qe kokludoj une se nuk kane qene me budallenj se une , por pa mendoni nje faraon qe gjen nje trup luani pa koke , per koken e kujt mendon t'i vendose mbi shpatulla , ate te luanit apo ate te tij ? E KAM FJALEN NE THELB QE "FEJA" QE NDERTOI ATE KRIJESE "SFINKSIN" NUK ISHTE "FEJA" E TIJ DHE SI E TILLE NUK MUND TE KISHTE RENDESI PER "FARAONIN EGJYPTIAN TE PAS PERMBYTJES" KOKA E SAJ .
    Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 08-01-2010 më 15:12

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Kur kishte guaca/guacka dhe det ne kosove,nuk ka patur Homo sapiens
    Nuk me duket e drejt qe te injorosh cdo informacion qe vjen ne forum,duhet te studijohet cdo informat qe vjen nga populli,pasi populli dhe gojdhanat e kan mbajt gjall nji pje te mir te historis.
    Pasi qe edhe une i kam pare ne disa pjes te kosoves vendet shume te vjetra ku jan lidh anijet,njanin ne malin qyqavice te drenices dhe ne malin e fshatit Brod te Kaqanikut.Dhe sipas shume gojdhanave te njerezve,thon se kosova ka qen e mbushur me uj,por para me se 12000-15000 vjetesh ashte ba nji katastrof e madhe natyrore dhe eshte ba qarja e maleve te grykes se Kacanikut dhe te Rugoves dhe uji eshte terjek nga kosova.Gjithashtu e mbaj mend ne shkollen fillore(1970) asokohe mesuesit na spjegojshin se kosova para mijra viteve ka qen det,dhe pas qarjes se grykes se Kacanikut ka mbetur e gjith kosova nje fushegrop.

PS.mirepo nuk thon edhe ne kohen e permbytjeve eshte qujte kosove .

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171

Talking

Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Kur kishte guaca/guacka dhe det ne kosove,nuk ka patur Homo sapiens
    Ju beni mire qe ti shikoni edhe punimet e Dr.Edi Shukriut,besoj se te bejne mire.

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema të Ngjashme

1. Te kam thene ndonjehere...
    Nga Mina në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 12-03-2024, 08:16
  2. Ndonjehere
    Nga Albioni në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-03-2010, 17:40
  3. E vrava burrin tim pasi më keqtrajtonte..!!
    Nga Zemrushja në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 23-04-2007, 09:13
  4. Filmat më koti që keni parë ndonjëherë...
    Nga *Ema* në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 30-07-2005, 05:30
  5. Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 03-08-2003, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •