Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 69 prej 69
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Citim Postuar më parë nga Edvin83
    asnje prej atyre nuk ishte i interesuar se cfare feje (s) jemi se edhe sikur tu thoja qe jemi shumica myslimane do te ishte e pakuptimte pasi pamjet tregojne ndryshe.
    Aty me rri: kete kontradikte duam te zgjidhim edhe ne me kete statistike, ne jemi myslymane apo jo. Dhe do dilte qe 80% e shqiptareve nuk besojne ne zot, 10% jane te krishtere dhe 10% myslymane. Gjerat do sqaroheshin edhe per te huajt edhe per ne. Nese kemi vetem 10% myslymane, c'kuptim do kishte pretendimi i Evropes qe jemi qender terroristesh? Franca do kishte me shume myslymane, edhe si numer edhe si perqindje. Atehere Franca te dali nga Evropa e te futeet Shqiperia.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    20% e popullsise sipas dikujt qe mban veten te ditur eshte jo autoktone, mjaft se na beni per te vjelle per ate qiell.

Dito.

man of honor Maska e trinity
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    europa.eu
    Postime
    88
    Albo ka te drejte mbi turqit ne shqiperi po nuk po i vjen ne mend te thote se nuk jane komunitet turk por shqiptare me prejardhje te qarte turke. Eshte fakt se po te shohesh shume shqiptare nga Shijaku, Kavaja, Elbasni, Kuksi, etj kane pamje tmerrsisht te ngjashme nga ana antropologjike me popullsite me rrenje turke te azise.

Edhe Vlleh ka shume por nuk jam dakort me dike qe tha se ne Korçe qenkan shume te ndare me shqiptaret. Vllehet/çobanet shkojne mire me shqiptaret ortodokse.

Me thene te drejten o njerez une jam pak tip vrojtues dhe kur udhetoj me tragete apo aviona nuk me duket se rraca shqiptare eshte shume e paster.
    Nuk eksiston nje Tip karakteristik shqiptar siç mund te jete nje danez, kinez, arab apo ku ta di une. Edhe diçka: per te gjet nje individ te bukur shqiptar duhet te kerkosh shume dhe keta numerohen me gishtat e dores.

Megjithate Shqiptaret keta jemi dhe ka te drejte te jete shqiptar kushdo qe e quan veten te tille.
    Paramount Picture

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,977
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga Edvin83
    PO c'na hyn ne xhep e na duhet se sa myslimane e te krishtere jane ne vend e sa greke hyjne e dalin!!!!????? Ky eshte budallallek! Ketu vendi nuk ka shume e shume gjera per nje jete normale si njeri keta na derdellisin lloj lloj brockullash!
    Edhe sikur 120% te jene budiste as nuk me intereson fare.
    Ty mbase nuk te intereson, por i intereson shtetit shqiptar. Cdo shtet i botes ben censusin e popullsise se vete cdo 5 vjet, pasi kjo eshte menyra e vetme se si qeveria qendrore arrin te kuptoje trendet e levizjes se popullsise nga nje vend ne tjetrin pres se ciles ndryshon edhe harta elektorale e vendit, meson se sa eshte perqindja e nje minoriteti te caktuar ne vend dhe ku eshte perqendruar ku minoritet, meson se sa eshte perqindja e besimtareve te nje komuniteti te caktuar ne rang vendi dhe cilat jane raportet e besimeve ne qytetet kryesore te vendit, meson sa eshte numri i shqiptareve qe jetojne ne Shqiperi dhe sa eshte numri i shqiptareve qe nuk jetojne me ne Shqiperi por jashte saj, meson se sa eshte numri i emigranteve ne vendet e caktuara etj, sa eshte numri mesatar i pjesetareve te familjes shqiptare, a po rritet apo po bie numri i lindjeve, etj.

Dhe nga keto censuse varet gjithe pushteti politik i vendit pasi sic te thashe me lart dikton harten elektorale, varet siguria kombetare pasi nje shtet qe nuk njeh perberjen e shoqerise se vete eshte nje shtet prej kartoni, varen edhe te gjitha politikat qeverisese te vendit te cilat jane derivat direkt i censusit te popullsise, varen edhe raportet midis pushtetit qendror me ate lokal.

Tani mesove perse censusi i popullsise eshte me nje rendesi kombetare. Censusi eshte regjistrimi i popullsise nga strukturat e shtetit ku perpilohet nje formular me pyetje dhe punonjesit shteterore trokasin dere me dere ne cdo shtepi ne vend per ti bere ato pyetje banoreve dhe per te marre nje pergjigje nga goja e nje shtetasi.

Albo

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,977
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga qorrbiba
    Aty me rri: kete kontradikte duam te zgjidhim edhe ne me kete statistike, ne jemi myslymane apo jo. Dhe do dilte qe 80% e shqiptareve nuk besojne ne zot, 10% jane te krishtere dhe 10% myslymane. Gjerat do sqaroheshin edhe per te huajt edhe per ne. Nese kemi vetem 10% myslymane, c'kuptim do kishte pretendimi i Evropes qe jemi qender terroristesh? Franca do kishte me shume myslymane, edhe si numer edhe si perqindje. Atehere Franca te dali nga Evropa e te futeet Shqiperia.
    Ne fakt, ti je ne nje mendje me ate qe tha me lart se nuk i intereson te dije fare statistikat: ai nuk do te dije te verteten pasi i pelqejne paragjykimet e veta; ti kerkon te dish te verteten pasi do ta perdoresh ate per te perligjur paragjykimet e veta.

Asnje census ne vend nuk mbahet per te provuar dicka, censusi mbahet per tu njohur me realitetin, cilido qofte ai. Si 80% myslimane, si 80% te krishtere, si 80% ateiste sikur te dali rezultati, kjo eshte e parendesishme. E rendesishme eshte qe per here te pare ne histori rezultati i censusit vulohet nga goja e cdo shqiptari e jo nga fermani i sulltanit, mbretit apo diktatorit.

Albo

Miush modern Maska e miushi
    Anëtarësuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    si thua shpirt te mungoj ndo pak?
    Postime
    217
    Interesante kjo Teme. Por te them te drejten CIA i eksagjeron disa gjera. une kam pas punuar si volunteer tek CIA 1 vit dhe te them te drejten shume gjera qe benin ose thonin ato te CIA's nuk kishte cte benin fare me temen qe u mernin ato por ato talleshin me shtetet e vogla

Cyber_Spartacus_II Maska e Cyber_Spartacus
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga engjellorja Lexo Postimin
    e zgjidh problemin e dritave kjo raca e paster jona? pfffffff
    Problemi nuk qendron ketu eshte tjeter teme ajo mos i ngatro gjerat...... Se doli nje e re tani qe jetojne ne Shqiperi 100.000 Bullgare (!!!!!!!) si ka mundesi...
    Mos E Mer Jeten Me Seriozitet Asnjeri Nuk Doli I Gjalle Nga Ajo ......

KORCA 4-EVER

Besoj se statistikat e CIA-s jane me afer realitetit se te tjerat. Sipas mendimit tim numri i pakicave mund te jete ky:

Grek 100000-120000
    Vlleh 50000-70000
    Maqedonas 20000-30000
    Serb&Malazez 20000-30000
    Rome 30000-50000
    Te tjere 30000-50000

Nese pranojme qe popullsia e Shqiperise eshte diku rreth 4.2 milione banore (perfshire ketu gjithe emigrantet e ikur pas 90-tes), atehere ne rastin me te mire minoritetet jane jo me shume se 350 mije banore ose rreth 8.33%, ose ne rastin me te keq 250 mije ose 5.95%. Ndersa rasti me real qe eshte e mesmja do te ishte rreth 300 mije ose 7.14%. Kjo e fundit me duket edhe numri me real i minoriteteve ne Shqiperi. Me profesion jam financier keshtu qe mos me dale njeri te me thote qe statistikat e mia jane gabim
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Mendoj se nje kriter per te dalluar shqiptaret e paster eshte gjuha.Gjuha shqipe me e paster eshte ruajtur tek disa ishuj te ortodoksise shqiptare dhe po ashtu tek disa ishuj ne veri-lindje te trojeve shqiptare,kryesisht ne Kosove.Me mburrje mund te deklaroj se gjysherit e mij ortodokse ne momente relaksi perdornin disa fjale te cuditshme, qe me shume i ndjeja se sa i kuptoja,fjale qe tani i kam ndeshur ne dialektin arberesh.Ne zonat e tjera ndodhet popullsi kryesisht e ardhur nga jashte.

Fakti qe ne Kosove minoriteti turk eshte ruajtur eshte se ata jane kompakte turq.Ndersa ne Shqiperi nuk kemi turq te paster, por perzierje si perse,kurde,arabe etj per shkak edhe te rruges Egnatia.Psh.ne Elbasan ka patur popullsi kurde dhe elemente arabe,egjiptiane etj.Nje i njohuri im me mbiemrin "arapi" me tregonte se ster-gjyshi i tij ishte nga Palestina.Ne nje emision televiziv tek shiste dengla se ishte tiranas i vjeter, nen presionin e Maks Velos ,Dashamir Shehu pranoi se ster-gjyshi i tij ishte pers.Po ashtu ne zonen e Peshkopise dhe Dibres u vendos nje fis i tere nga veri-lindja e Turqise, i cili nuk ishte turk dhe dallohej nga minoriteti turk ne Diber.

Bile Shqiperia para 6 vitesh ka patur edhe nje president te dale nga minoriteti turk, e kish emrin Prof. Dr. Rrexhep Mejdani.
    Pse Bamir Topin cfare e di ti ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qerim : 07-09-2007 më 11:33

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  2. A e duan shqiptarët bashkimin kombëtar?
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 05-05-2006, 11:56
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •