Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 69
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,444
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga Gunnar
    E kam degjuar edhe here tjetr po vetem nga ty kete muhabetin e minoritetit turk. Ku qenkan keta 4% (3.5 mln x 0.04 = 140,000) turq mor vlla se skemi degjuar asnjehere per ta. Une personalisht kam shetit shume neper Shqiperi dhe kurre skam degjuar per ta. Me thuaj vetem emrine ndonje familjeje te tille te pakten se do iki me e verifiku sa per merak, se po na cmend fare.

Apo thuj meqe ka 4% turq ketu edhe nje 4% me teper greke te behen sdo jete problem
    Shkodra, Kavaja, Elbasani, Tirana kane qene vatrat kryesore tradicionale te komunitetit turk qe jane instaluar ne Shqiperi ne kohen e perandorise otomane. Shijaku eshte qyteti tjeter qe eshte populluar me boshnjake, ku pjesa derrmuese e tyre anojne nga identiteti turk.

Minoritet turk ka edhe ne qytetet e tjera te Shqiperise por me pak ne numer. Bile Shqiperia para 6 vitesh ka patur edhe nje president te dale nga minoriteti turk, e kish emrin Prof. Dr. Rrexhep Mejdani. Shko dhe vertetoji te gjitha keto, dhe filloje nga rregjistrat e kolegjit turk ne Tirane per te mesuar se kush i ka derguar femijet ne ate shkolle.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 31-07-2007 më 10:40

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Pse irritoheni kur degjoni qe 3% e popullsise shqiptare jane greke? Nuk e keni mesuar se ka 100 mije shqiptare e mos me shume qe kane shitur identitetin e tyre vetem e vetem per te mare pension grek??? Llogaritini pak keto shifra..
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Shqiptarët racë e pastër, vetëm 5% pakica! (Dosja e CIA-s për Shqipërinë)
    Cia, ca domethan teze dicka me 7 rraca

5% rraca shqiptare, po ja keni fut kot re populli shqiptar o ma i lasht se populli grek , ketu me nje ishull te greqis ku rri une, me shum ka shqiptar se sa vet greke, kur heci rruges ckemi njeri mirmgjes tjetrri i them vetes ku jam ktu ne shqiperi kshu qe ne jemi 100% rrac puro gjak shqiptari

ajde shnet dhe me krahe te leta.
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    kuku moj nene si i thone shkodranet
    c'me lexojne syte shqiptari kunder shqiptarit po ne njifemi qe 100 m larg qe jemi shqiptar sikur e kemi te shkruajtur ne balle
    qe shyqyr qe nuk i vete ne mendje sales qe te vendos pensionin sipas fytyres dhe jo sipas moshes se raca jone e paster shqiptare do kish dale me kohe ne pension,''kjo eshte per kete cunin pak me larte''cfare shkruani keshtu more cuna behuni pak serioza shikoni pak si trajtohen shqiptaret ne evrope nuk duan te na shikojn me sy,pale ka edhe persona qe mburren
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga BARAT
    Pra dhe njehere Landis..as ti nuk e e di qe je grek, si shume e shume te tjere.
    Hajt te rroje Billano...djali me patriot shqiptar. Ai po. E kuptoi nga frin era dhe o burra, te shpetojme memedheun. Keshtu pra ju thoni rraca...ju se dini po jemi afrikane me duket
    Shife i her mir ftyren time,se kam vu dhe foton,mos t'duket ftyr Greku(jevgu)apo afrikani,kto gjermont ktu i trajtojne si plehra ata jevgjit e tu Greke.ta them edhe nje gje tjeter,ai racizmi i grekeve kunder Shqiptareve ne Greqi eshte racizem absurd(razismo al incontrario thot italioni)e thene shkurt racizem i races me ngjyre(greket)kunder races se bardhe(Shqiptaret)por ngushellohu se sjeni vetem,ka edhe racizem egjyptian,marokin,kur kam qene ne Itali kam degjuar qyfyre te medhaja per kto muabete,e fundit kush t.r.a.p.i.n esht ky Billano.p.s.here tjeter kur te me citosh mos e ndrysho ate qe shkruaj une,mos tja filloj une,kesaj here po te flas me edukate,nese ti vazhdon ateher siç i do mushka drute
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu
    Ku i gjeti Kjo CIA e zhapave te pjeprit 3% greke....60 000 ishin ne 1990 e tani skane ngelur as 20 mije se te tjeret jane te gjithe ne greqi e skane per ta prure me koken...
    0,5 % jane greket aktualisht derisa te merdhifin fare..Na nxirrka CIA 110 mije greke...

Kete postim ma ke heq prej gishtash lol. Shqipetaret u myten tu ik neper emigarcion, ndersa 60 mije greket aty...ne vend rrine prej 15 vjetesh, asnjeri nuk emigron .

----------------

Albo-s

Citim Postuar më parë nga Albo

Minoriteti me i madh ne vend eshte ai arumun, shoqata e arumuneve shqiptare numeron mbi 300000 anetare, qe do te thote se perben 8-9% te gjithe popullsise se vendit.
    Ketu te jap njefar te drejte. Vllehet jane komunitet i madh. Ama se jane 300 mije a jane 200 mije apo 400 mije kete nuk e zbulon dot askush. Pse? Sepse kane harruar totalisht gjuhen, jane martuar ne vazhdimesi me shqiptaret. Llogarine beje vete. Nuk e gjen dot kurre. Ky komunitet eshte kaq i shkrire me shqiptaret, sa nuk i ndan dot.

Minoriteti i dyte me i madh ne vend eshte minoriteti grek dhe ai turk, me nga 4% te popullsise se vendit. Kjo bazohet tek elektorati i partise PBDNJ e cila ne menyre te perseritur ne te gjitha zgjedhjet lokale ka arritur nje 4% te votave te elektoratit shqiptar. Kurse minoriteti turk, i perqendruar kryesisht ne Shqiperine e Mesme e Shkoder dhe Elbasan, eshte minoriteti inekzistent pasi nuk reflektohet ne shifrat zyrtare. Ai mendohet te jete te pakten 4% e popullsise.
    Ketu ste falet. Komentin ta jap me poshte, pas te citoj edhe kete.......si quhet? Postim.

Shkodra, Kavaja, Elbasani, Tirana kane qene vatrat kryesore tradicionale te komunitetit turk qe jane instaluar ne Shqiperi ne kohen e perandorise otomane. Shijaku eshte qyteti tjeter qe eshte populluar me boshnjake, ku pjesa derrmuese e tyre anojne nga identiteti turk.
    E kam me kete punen e turqeve. Une kam shetitur te gjithe Shqiperine edhe ky postim qe ke bere ti eshte nje nga me te gabuarit. Lere me kur na percakton edhe qyteti ka qenka minoriteti turk. Po kjo puna e Shijakut si eshte? Pale anokan kur thau "jane boshnjake, qe anojne nga identiteti turk"?

Pyetje koti kshu, ke qene ndonjehere ne Shijak? Keto te dhena nga i nxore o derezi, se ke then rrena mbas rrene.

Po mir pse nuk e ruajten gjuhen keta turqit? E di ti zoterote qe ne Maqedonin me 2 milion e ca banore turqit e ruajten gjuhen, dhe identitetin, ndersa per dreq ketu te ne sja dolen dot?

Te lutem, se je dhe kapobanda forumit, mos perhap informacion jo te vertete. Mundesisht ndonje reference. Gjithsesi, reference me te mire se une qe kam shetitur neper ato zona "turke" nuk gjen.

P.S. Po minoriteti shqiptar, sa eshte?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga xhori
    kuku moj nene si i thone shkodranet
    c'me lexojne syte shqiptari kunder shqiptarit po ne njifemi qe 100 m larg qe jemi shqiptar sikur e kemi te shkruajtur ne balle
    qe shyqyr qe nuk i vete ne mendje sales qe te vendos pensionin sipas fytyres dhe jo sipas moshes se raca jone e paster shqiptare do kish dale me kohe ne pension,''kjo eshte per kete cunin pak me larte''cfare shkruani keshtu more cuna behuni pak serioza shikoni pak si trajtohen shqiptaret ne evrope nuk duan te na shikojn me sy,pale ka edhe persona qe mburren
    po nuk duan te na shikojne me sy, jo se jemi te zinj moj xhane, po se shqiptaret ne evrope kane bo namin me drogen. Plus qe kemi ca palla qe e quajne veten bijte e arabise.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,444
    Postimet në Bllog
    22
    Ketu te jap njefar te drejte. Vllehet jane komunitet i madh. Ama se jane 300 mije a jane 200 mije apo 400 mije kete nuk e zbulon dot askush. Pse? Sepse kane harruar totalisht gjuhen, jane martuar ne vazhdimesi me shqiptaret. Llogarine beje vete. Nuk e gjen dot kurre. Ky komunitet eshte kaq i shkrire me shqiptaret, sa nuk i ndan dot.
    Vllenjte as nuk e kane harruar gjuhen dhe as nuk e kane harruar traditen dhe as nuk e kane prishur kompaktesine e komunitetit te tyre. Te kujtoj "lagjen e cobeneve" ne Korce, lagje me vete, te kujtoj fshatrat e banuara vetem me vellenj ne Permet, Erseke, Korce. Ata jane minoriteti me i mire-integruar ne jeten e vendit, por kjo nuk do te thote se ata kane humbur identitetin e tyre etnik i cili nuk duhet anshkaluar por respektuar.

Ketu ste falet. Komentin ta jap me poshte, pas te citoj edhe kete.......si quhet? Postim.
    Minoriteti turk eshte instaluar ne qendrat e vilajeteve qe perfshinin gjithe popullsine shqiptare: Janine, Shkoder, Prizren, Manastir. Keta jane ish-vezire, ish-oficere, ish-bejlere, qe zgjodhen te jetojne ne Shqiperi edhe pas renies se perandorise otomane. Dhe per tu asimiluar me vendasit, ata ndryshuan edhe mbiemrat qe jane ose fjale turke ose emra qytetesh, ose emertime nga vete popullata shqiptare.

Nuk eshte rastesi, qe Partia Islamike ne Shqiperi u themelua ne Shkoder ashtu sic nuk eshte rastesi qe pazari i Prizrenit gjuhe zyrtare ka turqishten e jo shqipen, apo qe kryetari i bashkise se Gostivarit, ngre flamurin shqiptar perkrah atij turk, kur shqiptareve iu njohen te drejtat kushtetuese me mareveshjen e Ohrit.

Ashtu si kolegji turk, i hapur me fondet e ministrise se jashtme turke, eshte kolegji i pare privat i hapur ne Shqiperine pluraliste ne te cilen kane kaluar plot studente shqiptare, shume prej tyre femije te minoritetit turk ne vend. Ministria e jashtme turke e ka hapur kete kolegj pikerisht per kete minoritet. U be edhe nje reportazh nga nje TV turk ne Shqiperi para dy vitesh, kerkoje ne youtube se mbase e gjen, dhe mbase i shikon se si reporteri turk fjalosej edhe turqisht me minoritetin turk ne Shkoder.

Fshati Tirane, qe tani se fundi na ngriti edhe nje bust per "pashain turk themelues te Tiranes", ka qene vatra e familjeve te medha bejleresh e pashallaresh shqiptare, ku spikat ajo e Toptaneve dhe disa te tjere. Pra meritat e mbretit Zog qe e levizi qendren e qeverise nga Durresi ne Tirane pas kongresit te Lushnjes, i mori pashai turk, perpara bustit te te cilit ka hedhur valle edhe nje "minister i Berishes" (sic thote Kadare), minister qe tani nuk eshte me ne kabinet.

Elbasani i bukur o, eshte qyteti qe themeloi Sulltan Mehmeti i II, mbi rrenojat e qytetit te vjeter antik Skampa. Vulen e Sulltanit e gjen edhe sot e kesaj dite ne Elbasan ne murret rrethuese, dhe vete emri Elbasan eshte fjale turke.

Kavajasve u pelqen qe ta mbajne veten si "safi myslimane" (dallim ky nga myslimanet shqiptare) dhe jane te paret qe reagojne sa here qe ne menyre direkte apo indirekte preket feja Islame. Te kujtohet fjalimi i presidentit Moisiu ne Oksford dhe reagimi i myftiut te Shkodres e Kavajes?!

Sa per bosnjaket e Shijakut dhe fshatrat rreth tij, lexim te kendshem:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=4061

Albo

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    vetem me hipoteza e ke ngrit ket minoritet turk o albush

vetem pse kavajsit qenkan muslimane te devoteshem i qu turq ti?

ne Prizren minoriteti turk asht i organizuar. e pse ne shqipri nuk qenka?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Derisa te behet censusi i plote i popullsise shqiptare, premtuar nga Berisha ne 2005 se do te perfundoje brenda 2007, asnje shifer nuk eshte e sakte per arsyen e thjeshte se te gjitha shifrat e servirura me lart jane shifra qe ka prodhuar ose regjimi i Mbretit Zog, ose regjimi i Enver Hoxhes, pa harruar qe kane kaluar 2 dekada ne demokraci dhe shume gjera kane ndryshuar.

Spekullimet me te besueshme qe mund te behen jane ato shifra qe japin vete ministria e puneve sociale ne Shqiperi, ose vete shoqatat e minoritareve:

Minoriteti me i madh ne vend eshte ai arumun, shoqata e arumuneve shqiptare numeron mbi 300000 anetare, qe do te thote se perben 8-9% te gjithe popullsise se vendit.

Minoriteti i dyte me i madh ne vend eshte minoriteti grek dhe ai turk, me nga 4% te popullsise se vendit. Kjo bazohet tek elektorati i partise PBDNJ e cila ne menyre te perseritur ne te gjitha zgjedhjet lokale ka arritur nje 4% te votave te elektoratit shqiptar. Kurse minoriteti turk, i perqendruar kryesisht ne Shqiperine e Mesme e Shkoder dhe Elbasan, eshte minoriteti inekzistent pasi nuk reflektohet ne shifrat zyrtare. Ai mendohet te jete te pakten 4% e popullsise.

Minoritetet i katert per nga madhesia eshte minoriteti rom me 2.8% te popullsise se vendit, sipas shifrave te nxjerra nga vete ministria e puneve sociale.

Minoritetet e tjera, jane nje shifer e paperfillshme.

Jam i bindur qe kur sensusi i popullates te behet publik, do te perbeje nje shok per shume shqiptare qe u pelqen qe te jetojne me iluzionin se shqiptaret jane nje popull homogjen, kur kjo nuk eshte aspak e vertete. Shqiptaret, ashtu si gjithe popujt e tjere ballkanike, jane nje popull heterogjen dhe kjo nuk eshte dicka per te ardhur turp, dhe as dicka per tu mburur, ky eshte realiteti.

Bashkejetesa e ketyre minoriteteve me popullsine auktoktone, eshte nje nga vlerat qe duhen kuptuar, vleresuar dhe bere per vete nga te gjithe shqiptaret.

Albo
    Ore ca perrallash me mbret tregon ti...vllehet 300 000 dhe greket 150 000 i bie 450 000 ortodoks nga 750 000 ortodoks qe ka shqiperia,dmth shqiptar ortodoks vetem 300 000 ?!!!!! ore ti kur shkruan ,shkruan sa per te shkruar,shkruan per te nxitur debat meqe je shefi i forumit,apo shkruan se i beson me te vertet budalleqet qe shkruan?

Turq 4% ????? po kete e ke gjetur duke mbledhur shqiptaret qe studiojne neper medresera dhe jane besimtare qe shkojne rregullisht neper xhamira apo si ,se spo te marr vesh fare?

Rome 2,8 % ,po si ka mundesi kur romet ne 1925 kane qene 8-9 mije,shifer e dhene me eccedence atehere kjo ,na qenkan 15-20 fishuar ?

Je qe je pse nuk the qe bullgaret ne prespe jane nja 300 000 sa pretendojne vete ata dhe shteti maqedon e keshtu na nxirrje ne shqiptaret si minorance etnike ne shqiperi !!!
    Llogarit edhe sa shqiptare jane perzier me keta e i bie qe shqiptare te vertet jane a s'jane nja 5 % !!!!

Ti qenke i papare lale,po duhen ne fakt edhe disa si ti,duhen....

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  2. A e duan shqiptarët bashkimin kombëtar?
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 05-05-2006, 11:56
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •